X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pocieszajace, ze sama nie jestem ;)
    I ja dołączam do klubu bezsilnych :-)

Laura, niecierpliwa, aaaaga, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wam pochwalić, że pomimo ogólnie panującego w domu syfu, posprzątałam pokój syna. Wyjechał na wakacje, to zrobiłam mu błysk i teraz mam gdzie odpocząć od ogólnego rozgardiaszu. Wprawdzie sprzątałam od niedzieli na raty, ale jestem z siebie dumna :-)

Mój mąż ma urodziny 1. sierpnia, może być tak, że dostanie prezent, miałabym z głowy...
    a 2. sierpnia się poznaliśmy. Chociaż on twierdzi, że to był trzeci. Mozliwe, że się młoda gdzieś wpasuje.

Zetka, niecierpliwa, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, u mnie zaczynaja 7 lub 3 wrzesnia w zaleznosci od szkoły czyli podobnie. No niestety nie maja 3 tyg jesiennych :-( (tylko ostatni tydzień pazdziernika)

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie ktg wyszlo wzorcowo ale mala wazy 2500 i juz nie przybiera nadal główke ma po żebrami. Z tydzień kolejne ktg i usg, jak rak bedzie i sie nie obroci to cc 24. 07. Chce mi sie okakac ale wazne że mala zdrowa

mamasia, magda sz, Laura, niecierpliwa, KasiaeN., Zetka, Cassie_DE, Weridiana, psioszka11, Y, lys, Amberla, małaMyszka, sylwucha89, zabka11, ainer85, Maniuś, witaminkab, 0na88, Martucha86, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    I po wizycie ktg wyszlo wzorcowo ale mala wazy 2500 i juz nie przybiera nadal główke ma po żebrami. Z tydzień kolejne ktg i usg, jak rak bedzie i sie nie obroci to cc 24. 07. Chce mi sie okakac ale wazne że mala zdrowa

A dlaczego nie przybiera??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od stycznia gada że juz nic więcej od niego na urodziny nie dostanę ze mam. Prezent w brzuchu i na tym koniec :-P.
    Ehhh liczę że chociaż kwiatka dostanę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:41

niecierpliwa, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj byłam na spotkaniu "weselnych forumek" i tak fajnie, bo jeszcze nie tak dawno spotykalysmy się na pogaduchy związane ze ślubem, a teraz trzy były z dzieciaczkami, dwie z brzuszkami plus ja trzecia i dwie, które jeszcze się namyślaja :-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poprostu nie chce łożysko mam 2 stopnia wiec ok i wody też w porzadku, mala urodzi sie z hypertrofia taka jej uroda

• Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a na ostatniej wizycie ile miala?

Jezeli nie przybiera to nie powinni wczesniej cc zrobic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:48

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na innym usg bylo 2800 ale mowil ze ten dzisiejszy wynik jest raczej bardziej poprawny inny lepszy sprzet

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Gosiu a na ostatniej wizycie ile miala?

Jezeli nie przybiera to nie powinni wczesniej cc zrobic?

Tez wlasnie mialam o to pytac, czy w takim wypadku nie lepiej ciac wczesniej?? Juz masz 38tc, a szanse na to, ze sie obroci juz raczej nikle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:51

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które codziennie robią śniadania, obiady i kolacje w domu: jak często myjecie podłogę w kuchni? Muszę zweryfikować, czy tylko ja mam zdolność brudzenia podłogi...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia to witaj w klubie, moj maly przybiera na wadze az 100g tygodniowo ale zdrowiutenki i rosnie miarowo wg siatek centylowych ktore ma lekarz, powiedzial ze taka jego natura.
    Jak dobije do 2500g bede happy.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które codziennie robią śniadania, obiady i kolacje w domu: jak często myjecie podłogę w kuchni? Muszę zweryfikować, czy tylko ja mam zdolność brudzenia podłogi...

Co 2 tygodnie mopem wszystkie podlogi, a tak to sciera na kolanach jak sie do niej przyklejam :D Patrz co 2-3 dni

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Mój teściu byłby wniebowziety, gdyby Piotruś zechciał się urodzić 8.08, bo wtedy są teścia urodziny, ale to by było już w 41 tc, wiec nie wiem czy dam radę :-)

Wszyscy polują XD haha, u mnie tak przyjaciółka z Francji o imieniu Zuza :P trzyma kciuki by mała się urodziła w jej urodziny -> 10 sierpnia, moja podoopieczna Paulina, bardzo chce by dzidzia cioci Werci urodziła się w jej urodziny XD 12 sierpnia, mój facet chce by się Zuzia urodziła w jego urodziny 15 sierpnia XD haha i mój ukochany brat :) liczy że małą wyjdzie na jego urodziny czyli 17 sierpnia i moja najlepsza przyjacióła ze studiów też Zuza :P chce by małą się urodziła w jej urodziny XD 28 sierpnia. Ma w czym Zuza wybierać XD na pewno się na czyjeś urodziny trafi XD

Weridiana, lys, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w przeciagu 3tyg ok 450-500g wiec tez nie olbrzym. Mam nadzieje ze za tydzien bedzie mial choc 2400g.

Ale skoro nie przybiera dziecko to nie wiem czy nie powinni wczesniej cc. No ale skoro lekarz widzial to raczej wie co robi.
    Swoja droga te pomiary roznie bywa.

ja podloge codzienne mam zasyfiona :/

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przed ciaza co 2-3dni caly dom + codziennie odkurzanie (dzieci przynosza piach co chwile w czym sie da - cyt. kieszenie, buty, skarpety itd) w ciazy nooooo wstyd sie przynac... raz na 2tyg... ale to dlatego ze mam eco tryb zycia przez to spojenie.

Pytanie: dlaczego jesli waga jest za niska powinni predzej robic cc???

edit:
    Pytam bo zawsze bylam przekonana ze jesli waga jest za niska powinni jak najblizej terminu robic cc zeby dziecko jeszcze nabralo masy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:01

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zamiata cale mieszkanie codziennie odkurza 2 razy w tyg podloge myjemy raz na 2 tyg w kuchni przecieram co 2 -3 dni
    Mamy 2 koty i robia syf a podloge mamy ciemna wiec wszystko widac nigdy wiecej ciemnej podlogi mimo ze ladnie wyglada z jasnymi scianami to wszystkie paprochy na niej widac masakra

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:

Pytanie: dlaczego jesli waga jest za niska powinni predzej robic cc???

Nie dlatego, ze waga jest niska, a dlatego, ze dziecko nie przybiera w ogole na wadze, a ze to 38tc to smialo mozna ciac. Bo jak dziecko od poczatku jest malutkie i w wolnym tempie przybiera, bo taka jego uroda - ok, aldm jest przyrost, a skoro waga na 2,5 kg stanela w miejscu to mnie sie wydaje, ze moze lepiej byloby zrobic cc i wtedy dziecko bedzie juz na cycu czy mm sobie rosnac

Laura, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mimo tego Mega lenia staram się codziennie mopem myć, a tak to co sobote mężu myje na kolanach podłogi :P.
    Zmobilizowałam go chociaż raz na tydzień na kolanach ;)
    Ja przed ciążą niemal codziennie na kolanach myłam podłogi i nie było u nas żadnego mopa nigdy wcześniej.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1556 1557 1558 1559 1560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ