X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka teoretycznie na 10 sierpnia, ale to tak na wodzie pisane bo ja miałam cykle 25-43 dni, w usg rozbieżność 27 lipca a 14 sierpnia nawet także to trzeba się kierować regułą "spotkamy się w połowie drogi". Też co sprzęt to różne daty porodu- najwięcej trafnych było w okolicy 3 sierpnia.
    Dobrze że chociaż ma ten dyżur ale sam fakt że się płaci a oni takie coś robią, jakby poszedł na urlop to też nie byłabym zadowolona, ale myślę że pokierowałby mnie do kogo się zgłosić- jakiś kolega lekarz czy ktoś polecony a nie tak to do pierwszego lepszego jak to proponuje luxmed.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czop mi odchodzi :D Maja czekaj aż mamusia pokój pomaluje! jeszcze parę dni

Agaata, Lady Savage, maaadzik1207, zabka11, Weridiana, Maniuś, Paula_071, Laura, Amberla, Martucha86, Y, mamasia, witaminkab, sylwucha89, kasiuleek lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak to wygląda? Nie masz żadnych wątpliwości, że to jest czop? Ja dzisiaj zauważyłam trochę dziwnej białej wydzieliny i już zaczęłam się schizować, a u mnie to jeszcze za wcześnie...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    czop mi odchodzi :D Maja czekaj aż mamusia pokój pomaluje! jeszcze parę dni

Moze to po badaniu...

• Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia,moze po badaniu. Wiem ze na tym etapie to nawet niewielkie krwawienie mize po badaniu byc.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super:)czyżby Maja juz chciała wychodzić?

A dzis koleżanka trafiła na porodówkę i uwaga po myciu podłogi na kolanach:) wiec jak widac mycie takie pomaga przyspieszyć poród:)

Laura lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka galaretka brązowo różowa ciągnie się jak płodny śluz. Wcześniej miałam białą wydzielinę. Mówił mi że po tym badaniu może mi zacząć odchodzić, nie sądziłam że tak szybko.

Czy miałyście powtarzane WR- kiłę w ostatnich tyg? Ja mam tylko te badanie z 10 tyg. a widzę że na karcie jest pusta lubryczka przy 33-37 tc

zabka11, Lady Savage lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam powtarzane....
    Az Ci zazdroszczę,nooooo:))

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Migotką?
    Należę do grupy leniwców ;-) w nocy jak nie mogę usnąć to wymyślam sobie czego to nie będę robić, wstaję rano i nie robię nic ;-)
    Jutro przyjdzie łóżeczko.. To zawsze jakieś zajęcie :)

niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na powtórzenie w 36 tygodniu HBS, HCV, HIV, Toxo, Cytomegalia, kiła, morfologia i mocz i przeciwciała RH, bo mam ujemną grupę krwi + GBS. Wszystkie te badania robiłam w 1 trymestrze (oprócz GBS), ale lekarka powiedziała, że trzeba świeże mieć przed porodem.

magda sz lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Taka galaretka brązowo różowa ciągnie się jak płodny śluz. Wcześniej miałam białą wydzielinę. Mówił mi że po tym badaniu może mi zacząć odchodzić, nie sądziłam że tak szybko.

Czy miałyście powtarzane WR- kiłę w ostatnich tyg? Ja mam tylko te badanie z 10 tyg. a widzę że na karcie jest pusta lubryczka przy 33-37 tc

Ja jeszcze nie mialam w sumie nie wiem czy trzeba. W pn sie dowiem. Madzia, to moze faktycznie czop..

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie szukam lezaczka bujaczka, zaden mi nie pasuje tylko ten, choc firma jakas nn
    http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5201213530.html

Ja tez teraz robilam gbs, kile, morfologie i hbs zeby miec swieze do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:30

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik czop to może odejść nawet kilka tyg przed.. koleżance odszedł w 34 tg także nie nastawiam się że to już. Skurcze mam ale nieregularne. Myślę że jeszcze z tydzień-dwa połażę. Grunt żeby nie łazić do tego 10 sierpnia :)

Kurdę widzę że do szpitala też chcą wyniki ostatnich badań w tym WR :/ chyba się mu zapomniało zlecić. No nic jutro do niego zadzwonię.

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam nowych tych badan wr.. kurcze dalyscie mi do myslenia.

magda sz ulala no to max 2 tyg ci daje i urodzisz !

a co ja mam zrobic zeby pochodzic cvhociaz do konca lipca ?

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz- no ale jak to tak???tak szybko???? ;) czyzby gin odwalil robote za twojego meza z przyspieszaniem porodu???;)
    Informuj nas na biezaco jak situation u ciebie !:P

Ja wlasnie pozeram miche ryzu na mleku z cynamonem- slodkie jak cholera, za duzo cukru dalam....

magda sz, niecierpliwa, Weridiana, maaadzik1207, Lady Savage, Laura, Paula_071, Y lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pewnie to po tym ostatnim smsie gin Wojtus tak sie zawzial :D

Zetka, zabka11, magda sz, 0na88, Maniuś, Ewa123, Laura, Amberla, aaaaga, Y, mamasia, sylwucha89, Aga89 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Magda sz- no ale jak to tak???tak szybko???? ;) czyzby gin odwalil robote za twojego meza z przyspieszaniem porodu???;)
    Informuj nas na biezaco jak situation u ciebie !:P

Ja wlasnie pozeram miche ryzu na mleku z cynamonem- slodkie jak cholera, za duzo cukru dalam....

Ja budyn przeslodzilam i zjesc sie nie dalo, ale maz mi przyniosl orzeszki w paprykowej skorupce i juz mi dobrze :D

zabka11 lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje ;) mówiłam kiedyś ze większość rozpakuje się w lipcu ;)

Do mnie dzwonił polozny mojej lekarki zapytać czy leżę w szpitalu itd.
    Powiedziałam ze nie i ze załatwiłam sobie sama bez ich laski. Próbował załagodzić sprawę i wytłumaczyć każdego po trochę. Powiedziała ze teraz odpoczywam i nie chce się denerwować a sprawę na pewno wyjaśnię po porodzie bo tak nie może być.
    Był zdziwiony ze normalny szpital mnie zostawił w domu i ze lekarz podjął się wyzwania i tak opakowanie twierdzi ze nie ma zagrożenia.
    No nic śmiać mi się chce bo teraz się interesują co i jak a gdzie wszyscy byli jak trzeba było podjąć decyzję.

zabka11, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Żabka ja mówię dziś do gina- Panie doktorze kiedy ja już mogę rodzić? a on że w sumie to już, a ja to ja już chcę :D i może zbyt dosłownie to wziął do siebie.
    Po badaniu poleciało mi troszkę krwi- poszłam siku od razu po wyjściu z gabinetu no a teraz widzę inne anomalie na wkładce.

Kurde ja nie miałam powtarzanych ani kiły ani hivm resztę mam. Hmmm chyba zadzwonię do szpitala i zapytam co oni potrzebują.

zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru teraz niech sobie w d**** wsadza swoja troske i zainteresowanie.
    Olej ich, po porodzie sie za nich wezmiesz.
    Teraz odpoczywaj, dbaj o siebie i czekaj na swoj wielki dzien :)

Co do badan to mi jak narazie nie kazala zadnych powtarzac...zapytam o to na czwartkowej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:02

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ