SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka teoretycznie na 10 sierpnia, ale to tak na wodzie pisane bo ja miałam cykle 25-43 dni, w usg rozbieżność 27 lipca a 14 sierpnia nawet także to trzeba się kierować regułą "spotkamy się w połowie drogi". Też co sprzęt to różne daty porodu- najwięcej trafnych było w okolicy 3 sierpnia.
Dobrze że chociaż ma ten dyżur ale sam fakt że się płaci a oni takie coś robią, jakby poszedł na urlop to też nie byłabym zadowolona, ale myślę że pokierowałby mnie do kogo się zgłosić- jakiś kolega lekarz czy ktoś polecony a nie tak to do pierwszego lepszego jak to proponuje luxmed.
-
Taka galaretka brązowo różowa ciągnie się jak płodny śluz. Wcześniej miałam białą wydzielinę. Mówił mi że po tym badaniu może mi zacząć odchodzić, nie sądziłam że tak szybko.
Czy miałyście powtarzane WR- kiłę w ostatnich tyg? Ja mam tylko te badanie z 10 tyg. a widzę że na karcie jest pusta lubryczka przy 33-37 tczabka11, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Ja dostałam skierowanie na powtórzenie w 36 tygodniu HBS, HCV, HIV, Toxo, Cytomegalia, kiła, morfologia i mocz i przeciwciała RH, bo mam ujemną grupę krwi + GBS. Wszystkie te badania robiłam w 1 trymestrze (oprócz GBS), ale lekarka powiedziała, że trzeba świeże mieć przed porodem.
magda sz lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Taka galaretka brązowo różowa ciągnie się jak płodny śluz. Wcześniej miałam białą wydzielinę. Mówił mi że po tym badaniu może mi zacząć odchodzić, nie sądziłam że tak szybko.
Czy miałyście powtarzane WR- kiłę w ostatnich tyg? Ja mam tylko te badanie z 10 tyg. a widzę że na karcie jest pusta lubryczka przy 33-37 tc
Ja jeszcze nie mialam w sumie nie wiem czy trzeba. W pn sie dowiem. Madzia, to moze faktycznie czop..
-
Ja wlasnie szukam lezaczka bujaczka, zaden mi nie pasuje tylko ten, choc firma jakas nn
http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5201213530.html
Ja tez teraz robilam gbs, kile, morfologie i hbs zeby miec swieze do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:30
-
Madzik czop to może odejść nawet kilka tyg przed.. koleżance odszedł w 34 tg także nie nastawiam się że to już. Skurcze mam ale nieregularne. Myślę że jeszcze z tydzień-dwa połażę. Grunt żeby nie łazić do tego 10 sierpnia
Kurdę widzę że do szpitala też chcą wyniki ostatnich badań w tym WRchyba się mu zapomniało zlecić. No nic jutro do niego zadzwonię.
Zetka lubi tę wiadomość
-
ja tez nie mam nowych tych badan wr.. kurcze dalyscie mi do myslenia.
magda sz ulala no to max 2 tyg ci daje i urodzisz !
a co ja mam zrobic zeby pochodzic cvhociaz do konca lipca ?Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Magda sz- no ale jak to tak???tak szybko????
czyzby gin odwalil robote za twojego meza z przyspieszaniem porodu???
Informuj nas na biezaco jak situation u ciebie !
Ja wlasnie pozeram miche ryzu na mleku z cynamonem- slodkie jak cholera, za duzo cukru dalam....magda sz, niecierpliwa, Weridiana, maaadzik1207, Lady Savage, Laura, Paula_071, Y lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Magda sz- no ale jak to tak???tak szybko????
czyzby gin odwalil robote za twojego meza z przyspieszaniem porodu???
Informuj nas na biezaco jak situation u ciebie !
Ja wlasnie pozeram miche ryzu na mleku z cynamonem- slodkie jak cholera, za duzo cukru dalam....
Ja budyn przeslodzilam i zjesc sie nie dalo, ale maz mi przyniosl orzeszki w paprykowej skorupce i juz mi dobrzezabka11 lubi tę wiadomość
-
Ale się dzieje
mówiłam kiedyś ze większość rozpakuje się w lipcu
Do mnie dzwonił polozny mojej lekarki zapytać czy leżę w szpitalu itd.
Powiedziałam ze nie i ze załatwiłam sobie sama bez ich laski. Próbował załagodzić sprawę i wytłumaczyć każdego po trochę. Powiedziała ze teraz odpoczywam i nie chce się denerwować a sprawę na pewno wyjaśnię po porodzie bo tak nie może być.
Był zdziwiony ze normalny szpital mnie zostawił w domu i ze lekarz podjął się wyzwania i tak opakowanie twierdzi ze nie ma zagrożenia.
No nic śmiać mi się chce bo teraz się interesują co i jak a gdzie wszyscy byli jak trzeba było podjąć decyzję.zabka11, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość
-
Hehe Żabka ja mówię dziś do gina- Panie doktorze kiedy ja już mogę rodzić? a on że w sumie to już, a ja to ja już chcę
i może zbyt dosłownie to wziął do siebie.
Po badaniu poleciało mi troszkę krwi- poszłam siku od razu po wyjściu z gabinetu no a teraz widzę inne anomalie na wkładce.
Kurde ja nie miałam powtarzanych ani kiły ani hivm resztę mam. Hmmm chyba zadzwonię do szpitala i zapytam co oni potrzebują.
zabka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
Miru teraz niech sobie w d**** wsadza swoja troske i zainteresowanie.
Olej ich, po porodzie sie za nich wezmiesz.
Teraz odpoczywaj, dbaj o siebie i czekaj na swoj wielki dzien
Co do badan to mi jak narazie nie kazala zadnych powtarzac...zapytam o to na czwartkowej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:02