X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za parę chwil będziemy wyjezdzać na wizytę :)
    Odchaszczona, wypachniona ;)
    Dam znać wieczorkiem, bo godzinę jedziemy w jedną stronę.
    Trzymajcie kciuki!
    Do później :)

KasiaeN., Paula_071, futuremama, niecierpliwa, Lady Savage, Pati Belgia, zabka11, 0na88, Weridiana, Zetka, mamasia, Y, Amberla lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to jest pewne ze bedziesz o tym marzyc ;)

agaata nie dziwie sie tez bym sie denerwowala..

moj maz pracuje po 12 godzin i wraca o 21 do domu dopeiro dzien w dzien brrrr

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie znac po wizytach :)

• futuremama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aż tak źle nie było i po sądach się nie ciągaliśmy, no ale to nie była kwestia renty tylko świadczeń rehabilitacyjnych i to tylko na 3 miesiące (co 3 mies kontrola) ale i tak trzeba było sie szarpać.

Co do lenistwa, ja się trzymam wersji że nasze dziecko bedzie aniołkiem i bedę miała czas na wszystko :D

Słuchajcie, mąz mi panikuje :D Nigdy takiego go nie widziałam. To ja byłam z tych co po nocach spac nie mogą bo myślą o wszystkim a on jakby się wyłączał i zasypiał jak dziecko. A teraz? Wczoraj wkurzony że za mało przy aucie zrobił, a przecież ja na dniach mogę urodzić. Rano spać nie mógł, mówił że w nocy mu się to auto śniło. Jak dzwonię to zawsze rozłączał i oddzwaniał (bo ma za darmo) a teraz od razu odbiera i pyta co się dzieje :D
    Już mu nawet nie mówię o jakichś skurczach czy coś, tylko uspokajam że do końca tygodnia może spokojnie auto robić bo ja na pewno nie urodzę :D
    A ten przejęty że łatwo mi sie mówi, a na nim taka odpowiedzialność spoczywa.
    No świat zwariował :D :D

niecierpliwa, zabka11, Lady Savage, KasiaeN., Weridiana, Zetka, witaminkab, aaaaga, mamasia, Laura, Y, Amberla, Martucha86, Aga89 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z kolei załapałam kolejną schizę:

leżałam prawie 2 miesiace plackiem, teraz wstaje porobie cos i sapie, dysze, kłuje mnie wiecznie coś, no porażka, do tego źle śpie, zero energii, są dni, ze nie mam siły na NIC.( ale z tego co czytam sporo z Was ma podobnie)

I teraz jak zacznie sie godzina "0" to czy ja kurde będę miała siłe na parcie, na taki wysiłek? ja nie mam kondycji, nie chodziłam na żadne ćwiczenia, jestem jak dętka.

dziewczyny które rodziły, jak to jest potem, te hormony i ta oksy daje serio takiego powera???

km5se6ydvkshe5ag.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po, gin byl bardzo w humorze i rozmowny :) szyjka skrocona ale wciaz twarda. Zbadl mnie dosyc mocno to moze cos przyspieszy, powiedzial ze moge juz spokojnie rodzic, niby ciaza donoszona za 5 dni ale jak teraz bym urodzila to tez bedzie dobrze.
    A teraz druga sprawa kurwa jego mac jebany luxmed! Sory ze tak klne ale jestem wsciekla, chcialam sie zapisac na wizyte za 2 tyg ale oczywiscie do mojego gina nie ma miejsc i zawsze przyjmowal mnie dodatkowo a teraz dyrekcja mu zabronila i nie moge sie do niego zapisac..zablokowali mu nawet w systemie dodatkowe zapisy i zostalam do konca ciazy bez lekarza! Powiedzial mi ze ma 1 sierpnia dyzur w szpitalu i zebym przyjechala do niego na ktg jezeli nie urodze wczesniej. Po to place abonament zeby chodzic do niego prywatnie a nie szukac go po dyzurach. Paula Ty ogarniasz luxmed wez mnie nakieruj gdzie mam zrobic avanti bo tak tego nie zostawie. Przy rejestracji zrobilam awanture ale babki nic nie mogly zrobic po za zaproponowaniem mi innego lekarza... No jakis chory zart

psioszka11, niecierpliwa, Agaata, Maniuś, Lady Savage, KasiaeN., Zetka, zabka11, mamasia, Laura, Amberla, Martucha86, kasiuleek, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    a ja z kolei załapałam kolejną schizę:

leżałam prawie 2 miesiace plackiem, teraz wstaje porobie cos i sapie, dysze, kłuje mnie wiecznie coś, no porażka, do tego źle śpie, zero energii, są dni, ze nie mam siły na NIC.( ale z tego co czytam sporo z Was ma podobnie)

I teraz jak zacznie sie godzina "0" to czy ja kurde będę miała siłe na parcie, na taki wysiłek? ja nie mam kondycji, nie chodziłam na żadne ćwiczenia, jestem jak dętka.

dziewczyny które rodziły, jak to jest potem, te hormony i ta oksy daje serio takiego powera???

Magd - jak juz sie czuje skurcze parte to automatycznie przesz, to silniejsze od ciebie , takze nie obawiaj sie ze zabraknie ci sil ;)
    A oksy jeszce bardziej pobudza skurcze, wtedy to jest hardcore ;) potrzeby parcia nie jestes w stanie opanowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:16

Magd, Laura lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zadzwon na infolinię i powiedz, że chcesz złożyć reklamację, niech Cię pokierują jak to zrobić. Jak złożysz reklamację, to będą musieli odpowiedzieć i się ustosunkować. Reklamacja pod tytułem "niemożność dostania się w stosownym terminie do lekarza prowadzącego ciążę, utrudnianie zapisu na wizytę itp".
    Na pewno oddzwonią, w końcu to korpo i muszą stwarzać pozory dbałości o klienta.
    Ja w Medicoverze często składam takie reklamacje i oni zawsze jakieś rozwiązania proponują, mimo wcześniejszych problemów.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Magd - jak juz sie czuje skurcze parte to automatycznie przes, to silniejsze od ciebie , takze nie obawiaj sie ze zabraknie ci sil ;)
    A oksy jeszce bardziej pobudza skurcze, wtedy to jest hardcore ;) potrzeby parcia nie jestes w stanie opanowac ;)

to mnie troche zabko uspokoiłaś, bo dziś mam TEN dzień, ze chyba butów bym nawet nie znalazła jakby się zaczęło, taki totalny zamulony, bez energii i siły na cokolwiek

zabka11 lubi tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz kiedyś miałam w luxmedzie abonament i podobną sytuację, zadzwoń na ogólny numer, stanowczo powiedz , ze to pilne poprzełączaja Cię prawdopodobnie do innych konsultantów od spraw wyższych i w końcu Cię zapiszą, nie denerwuj się bo szkoda nerwów.
    Ja miałam też sprawę z ginem wtedy, ale chodziło o torbiele więc mniej poważna sprawa niz ciaża i wywalczyłam lekarza prowadzącego.

magda sz lubi tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :) nie moge uwierzyc ale jestem juz na bierzaco :) i to nie tak ze nadrobilam "po lebkach" tylko wszystko przeczytalam :)

Martucha GRATULACJE!!!

Woreczek rozwiazany :) dzieje sie coraz wiecej <3

Dziewczyny w szpitalach-trzymajcie sie!!!

Wizytujace-dajcie znac <3

Pozdrawiam :D

niecierpliwa, zabka11, Weridiana, Zetka, witaminkab, bosa, Laura, Martucha86 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    to mnie troche zabko uspokoiłaś, bo dziś mam TEN dzień, ze chyba butów bym nawet nie znalazła jakby się zaczęło, taki totalny zamulony, bez energii i siły na cokolwiek

Ja mialam takie ostanie 2 dni.
    Dzis juz lepiej ;)

Magd, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama czyzby do mezulka dotarlo na 100% ze to juz za chwile ? moj ma to samo :D jak ma dzien wolny to sie bierze za wszystko co musi wg niego zrobic przedp orodem :D :D :D

magd tez jestem jak detka :P chcialam chodzic na basen ale od kwietnia leczylam bakterie e.coli w moczu i po 3 antybiotykach poprostu sie balam isc bo dopiero pod koniec czerwca sie tej bakterii pozbylam..

magdasz ciesz sie ze chociaz masz mozliwosc pojechania do niego jak bedzie mial dyzur, powiedz mi na kiedy masz termin ? bo moja gin akurat od 29,07 do 8,8 ( termin porodu) wylatuje za granice na urlop !!!ciesze sie ze dostalas zgode na rodzenie juz hehe

ja jestem ciekawa kiedy godizna zero u mnei wybije. o mamuniu na sama mysl mam rozwolnienie hahah :D :D :D
    powiedzcie mi macie te skorcze braxtona ? u mnie od paru dni sa mocniejsze i czestsze..

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ta kondycja, dochodzeniem do siebie i hormonami jest tak podobnie i roznie jak z naszymi ciazami ;-) jednej puchna nogi, drugiej palce a trzeciej nic nie puchnie ale np, musi lezec, spojenie sie rozchodzi itd itp

nie ma reguly. Ja po porodzie naturalnym , rutynowym przecieciu krocza mialam komplikacje, nie chciala mi sie rana goic, a usiasc nie mogłam kilka miesiecy. Kuzyna zona miesiac po porodzie zjezdzala na sankach z dziecmi ! Szybciutko sie wszystko zagoilo.

Zetka, niecierpliwa, Laura lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie jak wcześniej było dla niego to takie mało realne tak teraz jak na szpilkach. Ze skrajności w skrajność :D
    Ja w czwartek idę do gina, też mnie wciskał bo później na urlop idzie. Podejrzewam że się naczekam i będą opóźnienia bo on ma dużo pacjentek w ciąży i pewnie sporo umówili.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dziewczyny z ta kondycja, dochodzeniem do siebie i hormonami jest tak podobnie i roznie jak z naszymi ciazami ;-) jednej puchna nogi, drugiej palce a trzeciej nic nie puchnie ale np, musi lezec, spojenie sie rozchodzi itd itp

nie ma reguly. Ja po porodzie naturalnym , rutynowym przecieciu krocza mialam komplikacje, nie chciala mi sie rana goic, a usiasc nie mogłam kilka miesiecy. Kuzyna zona miesiac po porodzie zjezdzala na sankach z dziecmi ! Szybciutko sie wszystko zagoilo.
    masz racje kazdy jest inny i kazdy inaczej wszystko przechodzi..

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No własnie jak wcześniej było dla niego to takie mało realne tak teraz jak na szpilkach. Ze skrajności w skrajność :D
    Ja w czwartek idę do gina, też mnie wciskał bo później na urlop idzie. Podejrzewam że się naczekam i będą opóźnienia bo on ma dużo pacjentek w ciąży i pewnie sporo umówili.
    moj to nawet w pracy mimo zakazu uzywania telefonu nosi go przy sobie w razie "WU" :D nawet podal mi numer do kierownika ktory ma przy sobie zawsze telefon sluzbowy i w razie co mam go wolac :D normalnie czasem mam wrazenie jakby maz myslal ze ja nagle dostane skorcze co 5 minut i bedzie trzeba na hop siup jechac na IP :D a przeciez to tak nie dziala haha

futuremama, Laura lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, fajnie ze wizyta ok :) oby Cie gdzies wcisneli do niego.
    Zazdroszczę ze juz mozesz rodzic :) a wage podal?

Moj gin ma urlop za 2tyg na tydzien. Bede miala wizyte co 2 tyg. Mam nadzieję że nic zlego sie nie bedzie dzialo.

Dziewczyny bierzecie zelazo? Jesli tak to przy jakich wynikach. Ja mimo picia tego kupnego soku,choc pilam tylko kilka razy to mam obnizona hemogl i inne.

Laura,kciukam za wizyte :)

Ja dzis za dlugo w kuchni i juz powtorka z rozrywki z plecami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:04

Laura lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Magda, fajnie ze wizyta ok :) oby Cie gdzies wcisneli do niego.
    Zazdroszczę ze juz mozesz rodzic :) a wage podal?

Moj gin ma urlop za 2tyg na tydzien. Bede miala wizyte co 2 tyg. Mam nadzieję że nic zlego sie nie bedzie dzialo.

Dziewczyny bierzecie zelazo? Jesli tak to przy jakich wynikach. Ja mimo picia tego kupnego soku,choc pilam tylko kilka razy to mam obnizona hemogl i inne.

Laura,kciukam za wizyte :)

Ja dzis za dlugo w kuchni i juz powtorka z rozrywki z plecami :(
    ja mialam zelazo zapisane przy wniku 11,1

Zetka lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ja biorę 2x1 tabletkę Bioferu, ale to chyba za mało :( Zaczęłam to brać przy wyniku 11,8, ale później spadło do 11,5 i do 11,0 ostatnio :/ Lekarka w sumie nic nowego mi nie zapisała, więc nie wiem, zobaczymy przy następnej morfologii.

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ