SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Miru wrote:A Patrycja Ci będzie robić to cc? Bo ona wraca 26.07 z Tajlandii.
Ja miałam hemoglobine cały czas 13,5-14 a ostatnio po tych lekach acard i stresach 9,8
Nie wiem gdzie sie urlopuje, ale 27.07 juz jest w gabinecie. Tak ona mi bedzie robic -
spisywalam dzis swoje skorcze... wg was nei sa za czeste ? nie mialam jeszcze nigdy tylu w ciagu dnia !
13:15
14:05
14:45
15:56
16:22
17:55
18:17
18:45
19:19
zauwazylam tez ze wiecej ich mam jak siedze przed komputerem niz jak cos robie w domu czy leze.Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:spisywalam dzis swoje skorcze... wg was nei sa za czeste ? nie mialam jeszcze nigdy tylu w ciagu dnia !
13:15
14:05
14:45
15:56
16:22
17:55
18:17
18:45
19:19
zauwazylam tez ze wiecej ich mam jak siedze przed komputerem niz jak cos robie w domu czy leze.
Szaraczka wg mnie są ok. Ja też mam skurcze średnio raz na godzinę, a czasami nawet 2 na godzinę i nic niepokojącego się nie dzieje. Moja Gin tez nie widzi powodów do zmartwień. Czyściejsze skurcze mam gdy więcej się ruszam, gdy odpoczywam jest dużo spokojniej.
Jeżeli częstotliwość Twoich skurczów Cie niepokoi zadzwoń do swojego lekarza:)staraczka24 lubi tę wiadomość
-
Jak pytałam lekarkę o skurcze, to stwierdziła, że trzeba obserwować czy są regularne i jeśli będą regularnie co 15 minut to wtedy w moim przypadku trzeba podjechać na IP, bo to by było za wcześnie. Staraczka, Ty jesteś na późniejszym etapie, więc pewnie tego może być jeszcze więcej. No, ale jeśli się niepokoisz to zadzwoń do swojego gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 20:38
-
Jesteśmy
Wszystko w porządku, szyjka zamknięta.
Dominiś waży 2118taki średniaczek
Od ostatniej wizyty schudłam 1 kg, trudno dieta swoje robi, ale najważniejsze że dzidziuś rośnielys, zabka11, niecierpliwa, KasiaeN., maaadzik1207, aaaaga, futuremama, Paula_071, Weridiana, psioszka11, Martucha86, Maniuś, magda sz, Y, mamasia, witaminkab, Pati Belgia, sylwucha89, bosa, kasiuleek, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Właśnie mi gin też tylko morfo i mocz kazał a czytam o tych świeżychWR i Hbs do szpitala i nie wiem czy powtarzać. Chyba nie wygonią ze szpitala jak nie będę miała powtórzonych.
Dał tylko na morfo i mocz.
Aha i pobrał mi dzisiaj GBsa ale to ja już wiem ze mam dodatni bo w szpitalu mi zrobili w 18 tyg jak leżałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:35
futuremama lubi tę wiadomość
-
No to pięknie się dzieje. Ja za to moczu nie mogę utrzymać, lekko się pośmieje i leci ze mnie, a do tego właśnie wyleciał mi śluz, ale taki żółto biały.
Poszliśmy z Fado na spacer, złapała nas ulewa. Jak wracałam po schodach do domu to wyraźnie czułam,że dotykam udami brzucha- więc dziś już wiem,że mi spadł- do tej pory go nie czułam.
W ogóle mam jakieś dziwne przeczucie,że w weekend urodzę...Może tych upałów się przestraszyłam- w sobotę we Wro 37stopni- ocipieję!
Mąż mi obiecał masaż, więc spadam. Do juterka- spokojnej nocy.Laura, Weridiana, zabka11, Paula_071, niecierpliwa, futuremama lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Magda - jeśli chodzi o luxmed to ja się trochę wycwaniłam;) Umawiam się na wizyty i na siebie i na męża lub tatę. Dzięki temu mam gwarancję, że nie zabraknie dla mnie numerów, a przed wizytą w recepcji mówię, że idę ja zamiast męża czy taty. Ale to dla Ciebie za późno, bo nie interesują Cię wizyty za miesiąc tylko w ciągu 2 tygodni. Druga opcja to taka, że dziewczyny odwołują wizyty więc często można sprawdzać w systemie czy coś się nie zwolniło (polecam głównie po 16 dzień przed wizytą lub między 6 a 8 rano w dniu wizyty). Ale to też trzeba mieć szczęście, żeby się udało zapisać. W standardach dostępności masz pewnie, że ginekolog musi Cię przyjąć w ciągu np. 3 dni. Jeśli sprawdzisz w systemie, że nie ma wolnej wizyty to dzwonisz na infolinię, powołujesz się na standardy i będą dzwonić do Ciebie z placówki jak coś się zwolni. Oczywiście dotyczy to wszystkich ginekologów, ale możesz odmawiać jak będą oferować Ci takiego a nie innego lekarza mówiąc, że termin Ci nie odpowiada aż w końcu trafisz na swojego Wojtusia:) To wypróbowane przeze mnie sposoby. Oczywiście możesz złożyć reklamację, ale nie wiem jak wygląda rozpatrywanie.
Jeśli chodzi o badania to tak jak wcześniej radziłam, nie musisz mieć skierowania od lekarza, mówisz, że masz kartę ciąży w luxmedzie i wg robisz badania wg planu opieki przedporodowej. Poniżej masz listę jakie badania możesz zrobić (polecam zrobić VDRL i HCV, tak na wszelki wypadek).
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e42098f3337.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:50
magda sz lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny