X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Witamy sie, cala noc przespana szok!
    Obudzily mnie skurcze i to tak bolesne ze myslalam ze narobie do lozka, narazie bylo ich kilka zobaczymy jak dalej bedzie.
    Maja cos leniwa od wczoraj, zwykle nie dawala mi spac, lezec ani nawet jesc bo tak szalala az bolalo. Zaraz cos zjem, zaloze skarpety zeby troszke ja pogniesc i moze leniwiec sie obudzi:)
    No ciekawe co u Migotki, czekam tez na newsy od Euforii i Marty. Z tego wynika ze chyba nie ma czasu na forum jak sie dzidzia urodzi :) ciezko to sobie wyobrazic teraz taki luz i robta co chceta a za niedlugo bedzie plan dnia jak w zegarku. O idzie kolejny skurcz, chyba usiade na tronie zeby bylo bezpieczniej..

no dzisiaj to specjalnie rano wlazłam żeby zobaczyć jak u Ciebie!!
    Jak leżałam na patologii to dwie dziewczyny po takim badaniu urodziły jeszcze tego samego dnia :D Oni jakoś tam masują szyjkę, i ona zaczyna się skracać. Może i u Ciebie tak będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 08:12

Weridiana lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robita na obiad???

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak macie, że jak macie skurcze to wam gluty wylatują?? bo ja zauważyłam, że zaraz po skurczach robi mi się mokro. ciekawe czemu tak....???

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer może jeszcze nie, zwykle czuje w kościach że coś jest na rzeczy a teraz nie czuje żebym miała jechać, jakoś zero stresu. Niunia dostała czkawki.

Wczoraj szyjka skrócona o połowę ale twarda, jak mi robił badanie to mówił coś że można palca wsadzić- ale to chyba nie rozwarcie bo wtedy byłaby miękka co?
    Ogólnie badanie było tak "przyjemne" że mało z samolotu nie spadłam z bólu. Miałam wrażenie że wpycha mi tą szyjkę w macicę?ciężko opisać. Trwało ok. minuty, mówił że będę po nim krwawić i może mi odejść czop ale o wywołaniu skurczy nic nie mówił :)

Ja robię na obiad faszerowane cukinie i bretonkę żeby było na kilka dni.

Psioszka postaram się poszukać w necie Migotki i Euforii ale może być ciężko bo z tego co widze dziewczyn nie ma na fb więc nie mam imienia i nazwiska. No ale się postaram.

Mąż chyba coś czuje hhehe bo drugi raz się wraca do domu- 1 raz wrócił bo zamiast kluczyków do motocykla wziął do samochodu, teraz drugi raz się wrócił bo akumulator w motocyklu padł :D

ainer85 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cos sie powoli u Ciebie rozkreca ;)
    Trzymam kciuki

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Zuzią ślicznie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 9 miesiącu!
    Uff jak to zlecialo :)
    Chciałabym juz tulic synka, ale to wciąż dla mnie takie jakieś odległe/ nierealne. Mam wrażenie jakby jeszcze dużoo czasu na zostało.
    :-)

Ja nie mam chyba żadnych skurcze. Nie czuję nic. Zobaczymy co będzie się dziać jak za tydzień wyciągną mi krążek:)

A mnie dzisiaj obudził budzik. Miałam ustawione na wczoraj i zapomniałam wyłączyć. No i chociaż wcześniej się to nie zdążyło telefon się zawiesił i dzwonił dobre 10minut bo nie umiałam go otworzyć;/
    Może jeszcze uda się kimnąć:)

0na88, Weridiana, Maniuś, Lady Savage, mamasia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nocka przespana od 23 do 7:30 z dwoma pobudkami na siusiu.u mnie dzis obiad z wczoraj - bretonka.
    Musze dzis ruszyc z domu, odebrac z ksiegarni zamowione podreczniki dla julci +zakupy spozywcze. I po poludniu czekaja mnie jeszcze przetwory z ogorasow.
    Jutro wizyta, na obiad pizza, w piatek duuuuzo spraw: wizyta w zus i pracy, sprzatanie i gotowanie. Wieczorem przyjezdza moja mama :)

Magda sz- no no no cos sie zaczyna dziac, obserwuj sie wnikliwie :)

Ja nie mam zadnych skurczy, ale jak mala sie wypina i wierci, to gwiazdy widze, tak boli....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 08:38

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Cala ciaze mialam ladna cere a teraz na dekoldzie , ramionach wysypalo mnie okrutnie :/
    Zazylam euthyrox i czekam kiedy minie to 30 min bo glodna jak wilk jestem ..

Magda- fajnie ze sie rozkreca :)

U mnie cisza az glucho ....

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uciekam do roboty- póki mam ochotę i siłę to idę sprzątać :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie.

Wczoraj wieczorem byly skurcze ale dzis jak na razie cisza... Dzis jadę na ktg bo maly cos malo ruchliwy od wczoraj noc a nic nie kopnął.

Weridiana, Lady Savage lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

dzisiaj przylatuje moja mama :-D

Jesli chodzi o akcje porodowa to u mnie tez cisza ;-)

Magda tak sobie mysle ze to badanie nie powinno tak bolec. ..moze nie byl zbyt delikatny, nie wiem.

Ide budzic laure do szkoły, milego dnia :-)

niecierpliwa, Lady Savage lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie wrazenie chodzac ze dziecko wypadnie albo ze zasikacie wszystko bo takie parcie na dol?

Bylam wczoraj wieczorem na zakupach i myslalam ze tego nie uwale :/ ja juz nie chodze jak pingwin ale jak kaczka.

Jutro KTG.

apaczka, psioszka11, KasiaeN., Weridiana, Lady Savage lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.

dzieki za wypowiedzi nt skorczy jestme spokojniejsza, nei sa regularne, ale wlasnie po to je zpaisuje zeby wyczaic gdy stana sie regularne :D

magdasz cos czuje ze lekarz zrobil ci masaz szyjki skotro mu powiedzialas ze chcesz juz urodzic ;) teraz to kwestia paru dni mysle :D

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja uciekam do roboty- póki mam ochotę i siłę to idę sprzątać :)

Zazdroszcze, ja mam tyle do zrobienia a z lozka wyjsc nie mam sily. Tylko zmieniam boki, bo tak mnie bola, zda nawet lezec juz tak trudno.

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) oj widzę dzieje się u Was :) Magda w następnej kolejności na porodowke? :) A u mnie cicho sza.. Dziś e planach zakupy i pranie

Ewa123
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa w planach tez mam pranie bo zakupy jutro z mezem, ale jestem tak leniwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!

Cassie_DE, Lady Savage lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Dzisiaj w kalendarzu mam - Spakuj torbe do szpitala. Czesciowo to zrobilam, ale dzisiaj wywale z niej wszystko, jak zmieszcze sie w jedna torbe, to bedzie jedna, na dol to co po porodzie, na gore, to co na porod. Jak sie nie zmieszcze, to beda musialy byc dwie. Na torbie lista, co trzeba dopakowac na ostatnia chwile i bede juz gotowa :)
    Zapomnialam dac zwolnienie mezowi, zeby zostawil w pracy. Jak wroci, to chyba sama podjade i dopytam o ten macierzynski. No nic trudno :)
    Milego dnia.

Weridiana, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te dziewczynom ze szpitala, po tym "badaniu" chodziły szpagatami, bo takie były obolałe. Też mi się wydaję, że to był masaż szyjki.

cassie ja to nie wiem co te moje dziecko tam robi, ale chwilami mam taki odruch że chce mi się przeć, bo mi tam coś uciska, wciska że nie da się wytrzymać, i mam wrażenie że wypadnie. Pojechałam wczoraj tylko na chwile do media expert ( zobaczyć tego ps4) i do tesco po chleb i już resztę dnia kroku nie mogłam zrobić. Już nawet nie chodzi mi o sposób w jaki chodzę, ale o ból jaki czuje przy każdym kroku. Do niedawna bolało przy wstawaniu zanim się rozruszałam, a teraz ciągle. A jak już troszkę pochodzę to później ból jest okropny.

Cassie_DE, Weridiana, magda sz, Lady Savage, mała.mi lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Magda on Ci zrobil masaz szyjki moja sasiadka po masazu szyjki urodzila nastepnego dnia ( w szpitalu na przyspieszenie miala wykonany taki masaz )
    U mnie dzisiaj spoko maly od rana sie wierci jeszcze 20 min i moge jesc sniadanie na obiad mam spagetti mmmmm :-)
    Przepraszam że nie pamiętam ale oprócz Marty ktorej zaczely sie saczyc wody? Odezwij się kobieto no chyba że coś przeoczylam :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ