X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, a bierzesz nospe czy nie chcesz wyciszac? W razie wczesniejszej akcji to w tym nowym szpitalu bez problemu Was wezma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 10:41

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Gianna, a Ty na ktg umawiasz sie na Piecewska? Slawek Ci zlecil czy sama chcesz?

Sławek nie zalecił, on ostatnio mówił, że po 38tc będziemy robic. Ale mam w mojej SR bezpłatne ktg po 35tc, i ostatnio położna mówiła, żeby przychodzic, korzystac - no to czemu by nie, pójdę sobie ;)

Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po KTG .... i powiem Wam wystraszona jestem na maxa dziś :/ od rana ledwo chodzę taki ból i kłucie w szyjce, ledwo doszłam ze łzami w oczach z parkingu do gabinetu położnej :/ podobno przez to że mały tą główką w kanale siedzi i tak uciska :/ później na KTG zaczęły się pisać skurcze, nie duże bo w granicach do 50 ale było ich kilka chociaż czułam może tylko jeden :) położna powiedziała że możliwe że tak za dwa tygodnie urodzę a ja mam przecież termin na koniec sierpnia! a najgorsze że moja gin idzie teraz na urlop aaaaaa no i oberwało mi się że torba nie spakowana a 35 tydzień no i dziś to chyba już trzeba będzie ogarnąć się trochę...

Weridiana, lys, kasiuleek lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospy nie biorę. Mam tylko hemoglobine niska i żelazo. Gdyby się zaczęło mam na sor do niech przyjechać i cc zrobią po 2 h bo musisz mniej więcej 1,5 h przed nic nie jeść.
    Bez problemu wszystkim się zajmą. Mówił ze może tak być bo wg usg i wszystkich parametrów termin porodu wychodził 28.07 temu lekarzowi. On ustalił termin na 27.07 wg badań prenatalnych ale mówi ze jak dziecko będzie gotowe tym bardziej po tyłku poronieniach to macica może zacząć akcje wcześniej ale czuje ze to juz blisko. Mam nadzieje ze do tego 27.07 dotrwamy bo l4 mam do 28.07 to jeszcze skorzystam ze 100% zasiłku za cały miesiąc :)

psioszka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/3-ojcowie-w-ciazy-przez-miesiac-doswiadczali-tego-co-kobiety-s1475863.html

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i życzę miłego dnia...

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru mam to samo:( co chwile chodzę siku czy to dzień czy noc Nosz masakra:/

Dzis idę do Gina na prywatna wizytę ciekawe co on mi powie...i ktg mi zrobi.

Właśnie te klocia w szyjce sa straszne jakby ktos mi igle wbijal tam:(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Miru a mnie jedyne co NIE BOLI to spojenie. Od 22tygodnia meczylam sie dzien i noc, pas, lezenie itd.
    Teraz mnie boli wszystko tylko nie spojenie :/

edit:
    Do torby musze tylko wrzucic jeszcze szczotke do wlosow, tusz i korektor pod oczy ale to na samym koncu ;)

Teraz wiem co to za ból. Mam wrażenie ze mam połamane kości najlepiej chodzi mi się okrakiem i w lekkim przysiadzie :) jak kaczorek

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko ciekawi dlaczego ja pod KTG mam skurcze a one sie nie zapisuja?

Zreszta co ja mowie... przeciez ja do 8cm rozwarcia spalam jak dziecko wiec...

Zaraz tu zasne...

Zetka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Teraz wiem co to za ból. Mam wrażenie ze mam połamane kości najlepiej chodzi mi się okrakiem i w lekkim przysiadzie :) jak kaczorek

Dokladnie tak.
    Mi dopiero ulge przynioslo jak maly wstawil glowke do kanalu i chyba stabilizuje glowka te kosci. Podobno podczas rozejscia kosci sie o siebie ocieraja stad ten bol.
    Ale noga nawet szmacianej pilki nie kopne bo jak juz kopne lub cos noga przesune to taki bol w kosci mnie lapie ze od razu pozycja lezaca.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    potarmoś brzuszkiem. Nic się nie wierzga ?
    Nie. Właśnie dziwnie bo zawsze po slodkim czy na boku jak leżałam to się wyciagal a dzis nic:( wczoraj slabo sie ruszal i rzadko co mnie niepokoi:(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam sniadanie i poszlam spac, teraz wcinam II i musze sie wziac za cos bo wstyd - jakis obiad moze... Jak syndrom wicia gniazda jest zwiastunem porodu to ja urodze za 2 lata :(

Te klucia w szyjce tez mam -odczuwam jak klucie igielka. Parcie na pecherz od dluzszego czasu tez , choc brzuch jest wg mnie nadal wysoko.

Skurczy chyba nie czuje jeszce ... albo myle je z wypinaniem sie malej. Mozna to pomylic ?

Aska87, Cassie_DE lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Nie. Właśnie dziwnie bo zawsze po slodkim czy na boku jak leżałam to się wyciagal a dzis nic:( wczoraj slabo sie ruszal i rzadko co mnie niepokoi:(

Madzik dla wlasnego spokoju fakycznie lepiej to sprawdzic , pewnie maluch spi - ale po co masz sie denerwowac ;)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Mnie tylko ciekawi dlaczego ja pod KTG mam skurcze a one sie nie zapisuja?

Zreszta co ja mowie... przeciez ja do 8cm rozwarcia spalam jak dziecko wiec...

Zaraz tu zasne...

może dlatego jesteś taka śpiąca, bo rozwarcie Ci się robi ?:P obudzisz się z synkiem u boku ;)

Cassie_DE, Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    zjadlam sniadanie i poszlam spac, teraz wcinam II i musze sie wziac za cos bo wstyd - jakis obiad moze... Jak syndrom wicia gniazda jest zwiastunem porodu to ja urodze za 2 lata :(

Te klucia w szyjce tez mam -odczuwam jak klucie igielka. Parcie na pecherz od dluzszego czasu tez , choc brzuch jest wg mnie nadal wysoko.

Skurczy chyba nie czuje jeszce ... albo myle je z wypinaniem sie malej. Mozna to pomylic ?

no ja dziś czuje jakby mały wbił mi pazury już takie dość spore i sobie nimi wiercił w szyjce :/
    a skurcze no właśnie ja tak mam że byłam pewna że to mały się wypina a na KTG zapisany już był dość spory skurcz ... i teraz już mi się myli :) ale te prawdziwe skurcze to już chyba będą nie do pomylenia

a syndromu wicia gniazda to ja też nie mam w ogóle :/

0na88, witaminkab lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    może dlatego jesteś taka śpiąca, bo rozwarcie Ci się robi ?:P obudzisz się z synkiem u boku ;)

Hahaha fajnie by bylo ;)
    Niech sobie te 3tyg do cc jeszcze posiedzi ;)
    Remont nie skonczony ;)

ainer85 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Nospy nie biorę. Mam tylko hemoglobine niska i żelazo. Gdyby się zaczęło mam na sor do niech przyjechać i cc zrobią po 2 h bo musisz mniej więcej 1,5 h przed nic nie jeść.
    Bez problemu wszystkim się zajmą. Mówił ze może tak być bo wg usg i wszystkich parametrów termin porodu wychodził 28.07 temu lekarzowi. On ustalił termin na 27.07 wg badań prenatalnych ale mówi ze jak dziecko będzie gotowe tym bardziej po tyłku poronieniach to macica może zacząć akcje wcześniej ale czuje ze to juz blisko. Mam nadzieje ze do tego 27.07 dotrwamy bo l4 mam do 28.07 to jeszcze skorzystam ze 100% zasiłku za cały miesiąc :)

Miru a skad taka zmiana, ze ciazy nie'trzeba rozwiazac natychmiast??
    Dostalas z TG skierowanie na cc?? A jak trafisz tam wczesniej i bedzie zas inny lekarz z inna wizja, ze cc niepotrzebna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syndrom spania a nie wicia gniazda ;)

0na88, niecierpliwa, aaaaga, magda sz, KasiaeN., Katarka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - jesteś tam?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Ja mam syndrom spania a nie wicia gniazda ;)

Ja to samo i juz mnie to irytuje.

Usmazylam nalesniki i przygotowalam farsz, a przy tym wytopilam hektolitry potu. Poce sie przy kazdej czynnosci, a tu 20 stopni...

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ