SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Gianna, a Ty na ktg umawiasz sie na Piecewska? Slawek Ci zlecil czy sama chcesz?
Sławek nie zalecił, on ostatnio mówił, że po 38tc będziemy robic. Ale mam w mojej SR bezpłatne ktg po 35tc, i ostatnio położna mówiła, żeby przychodzic, korzystac - no to czemu by nie, pójdę sobieWeridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja po KTG .... i powiem Wam wystraszona jestem na maxa dziś
od rana ledwo chodzę taki ból i kłucie w szyjce, ledwo doszłam ze łzami w oczach z parkingu do gabinetu położnej
podobno przez to że mały tą główką w kanale siedzi i tak uciska
później na KTG zaczęły się pisać skurcze, nie duże bo w granicach do 50 ale było ich kilka chociaż czułam może tylko jeden
położna powiedziała że możliwe że tak za dwa tygodnie urodzę a ja mam przecież termin na koniec sierpnia! a najgorsze że moja gin idzie teraz na urlop aaaaaa no i oberwało mi się że torba nie spakowana a 35 tydzień no i dziś to chyba już trzeba będzie ogarnąć się trochę...
Weridiana, lys, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Nospy nie biorę. Mam tylko hemoglobine niska i żelazo. Gdyby się zaczęło mam na sor do niech przyjechać i cc zrobią po 2 h bo musisz mniej więcej 1,5 h przed nic nie jeść.
Bez problemu wszystkim się zajmą. Mówił ze może tak być bo wg usg i wszystkich parametrów termin porodu wychodził 28.07 temu lekarzowi. On ustalił termin na 27.07 wg badań prenatalnych ale mówi ze jak dziecko będzie gotowe tym bardziej po tyłku poronieniach to macica może zacząć akcje wcześniej ale czuje ze to juz blisko. Mam nadzieje ze do tego 27.07 dotrwamy bo l4 mam do 28.07 to jeszcze skorzystam ze 100% zasiłku za cały miesiącpsioszka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Miru a mnie jedyne co NIE BOLI to spojenie. Od 22tygodnia meczylam sie dzien i noc, pas, lezenie itd.
Teraz mnie boli wszystko tylko nie spojenie
edit:
Do torby musze tylko wrzucic jeszcze szczotke do wlosow, tusz i korektor pod oczy ale to na samym koncu
Teraz wiem co to za ból. Mam wrażenie ze mam połamane kości najlepiej chodzi mi się okrakiem i w lekkim przysiadziejak kaczorek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiru wrote:Teraz wiem co to za ból. Mam wrażenie ze mam połamane kości najlepiej chodzi mi się okrakiem i w lekkim przysiadzie
jak kaczorek
Dokladnie tak.
Mi dopiero ulge przynioslo jak maly wstawil glowke do kanalu i chyba stabilizuje glowka te kosci. Podobno podczas rozejscia kosci sie o siebie ocieraja stad ten bol.
Ale noga nawet szmacianej pilki nie kopne bo jak juz kopne lub cos noga przesune to taki bol w kosci mnie lapie ze od razu pozycja lezaca.
-
zjadlam sniadanie i poszlam spac, teraz wcinam II i musze sie wziac za cos bo wstyd - jakis obiad moze... Jak syndrom wicia gniazda jest zwiastunem porodu to ja urodze za 2 lata
Te klucia w szyjce tez mam -odczuwam jak klucie igielka. Parcie na pecherz od dluzszego czasu tez , choc brzuch jest wg mnie nadal wysoko.
Skurczy chyba nie czuje jeszce ... albo myle je z wypinaniem sie malej. Mozna to pomylic ?
Aska87, Cassie_DE lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Nie. Właśnie dziwnie bo zawsze po slodkim czy na boku jak leżałam to się wyciagal a dzis nic:( wczoraj slabo sie ruszal i rzadko co mnie niepokoi:(
Madzik dla wlasnego spokoju fakycznie lepiej to sprawdzic , pewnie maluch spi - ale po co masz sie denerwowac
-
Cassie_DE wrote:Mnie tylko ciekawi dlaczego ja pod KTG mam skurcze a one sie nie zapisuja?
Zreszta co ja mowie... przeciez ja do 8cm rozwarcia spalam jak dziecko wiec...
Zaraz tu zasne...
może dlatego jesteś taka śpiąca, bo rozwarcie Ci się robi ?obudzisz się z synkiem u boku
Cassie_DE, Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:zjadlam sniadanie i poszlam spac, teraz wcinam II i musze sie wziac za cos bo wstyd - jakis obiad moze... Jak syndrom wicia gniazda jest zwiastunem porodu to ja urodze za 2 lata
Te klucia w szyjce tez mam -odczuwam jak klucie igielka. Parcie na pecherz od dluzszego czasu tez , choc brzuch jest wg mnie nadal wysoko.
Skurczy chyba nie czuje jeszce ... albo myle je z wypinaniem sie malej. Mozna to pomylic ?
no ja dziś czuje jakby mały wbił mi pazury już takie dość spore i sobie nimi wiercił w szyjce
a skurcze no właśnie ja tak mam że byłam pewna że to mały się wypina a na KTG zapisany już był dość spory skurcz ... i teraz już mi się myliale te prawdziwe skurcze to już chyba będą nie do pomylenia
a syndromu wicia gniazda to ja też nie mam w ogóle0na88, witaminkab lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miru wrote:Nospy nie biorę. Mam tylko hemoglobine niska i żelazo. Gdyby się zaczęło mam na sor do niech przyjechać i cc zrobią po 2 h bo musisz mniej więcej 1,5 h przed nic nie jeść.
Bez problemu wszystkim się zajmą. Mówił ze może tak być bo wg usg i wszystkich parametrów termin porodu wychodził 28.07 temu lekarzowi. On ustalił termin na 27.07 wg badań prenatalnych ale mówi ze jak dziecko będzie gotowe tym bardziej po tyłku poronieniach to macica może zacząć akcje wcześniej ale czuje ze to juz blisko. Mam nadzieje ze do tego 27.07 dotrwamy bo l4 mam do 28.07 to jeszcze skorzystam ze 100% zasiłku za cały miesiąc
Miru a skad taka zmiana, ze ciazy nie'trzeba rozwiazac natychmiast??
Dostalas z TG skierowanie na cc?? A jak trafisz tam wczesniej i bedzie zas inny lekarz z inna wizja, ze cc niepotrzebna? -
nick nieaktualny