X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A macie takie ruchy dziecka ze przez kilka sekund tak jakby szarpal brzuchem, czy bardzo gwaltownie kopal? U mnie to trwa kilka sekund czasami sie pojawia kilka razy pod rzad i zaraz sie martwie czy wszystko ok.

Tak, mam cos takiego :) dziwne uczucie..

Zetka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy śpicie a ja mam od wczoraj jakiś przypływ energii. CO prawda ni jak ma się do możliwości, bo jak przesadzę to mnie kłuje na dole, mały sie wierci i sapię jakbym maraton przebiegła :D Ale z przerwami co chwile coś robię.
    Śpię na jednej małej poduszce (jak przed ciążą) i żebra odpuściły więc jest lepiej.
    Nie wiem, może przed wizyta tak mam, bo jestem ciekawa co mi lekarz powie i jak z tym GBS.

Zetka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Nie mam pojecia ale w 32tg wazyla 2kg, kurde moze pojade na ip na ktg i usg, tylko jak mnie zostawia tam a jeszcze tyle roboty w domu

Jezeli gin mowil ze jestes gotowa to ja bym sie nie przejmowala. Malutka tez juz pewnie ma ponad 2600g. Jak czujesz ruchy to chyba trzeba czekac. Kciukam mocno.

magda sz lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie. Wszystko jest w porządku, wedle wszystkich pomiarów Łucja jest sredniaczkiem, co mnie cieszy, bo obawiałam się ze będzie duza :) ale zbieram sporo wody jak się okazuje i mam pić do 3 l płynów dziennie, co u mnie oznacza ograniczenie wody o litr! Mogę nie soli ale mniej pić? Będzie trudno.
    wszelkiego rodzaju zmęczenie i inne rzeczy które ostatnio u mnie występują są w normie tak już w ciąży jest ☺

0na88, Zetka, magda sz, aaaaga, lys, Cassie_DE, niecierpliwa, zabka11, Paula_071, Maniuś, mamasia, małaMyszka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • futuremama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A macie takie ruchy dziecka ze przez kilka sekund tak jakby szarpal brzuchem, czy bardzo gwaltownie kopal? U mnie to trwa kilka sekund czasami sie pojawia kilka razy pod rzad i zaraz sie martwie czy wszystko ok.
    Ja miałam tak wcześniej, teraz chyba młody ma za mało miejsca na takie harce :D

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakryczna noc za mną. Nie mogę spać na lewym boku bo mnie kręgosłup boli w odcinku lędźwiowym, zastanawiam się czy to przez skoliozę lewostronna w tym właśnie odcinku, w odcinku piersiowym też mam skoliozę... po ciąży pójdę na rentgen bo wydaje mi się, że mogło się wszystko pogłębić od tych dodatkowych 14 kg. Budziłam się chyba milion razy, 4 czy 5 razy musiałam wstać na siku, do tego okropne skurcze obu nóg co chwila.
    Wczoraj w ciągu dnia miałam ból okresowy i lekkie skurcze, pod prześcieradło podłożyłam ten podkład poporodowy seni na wypadek jakby wody chciały w nocy odejść, ale na tym gównie się spać nie da, szeleści to, przesuwa się.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu,w 34tc chyba z pluckami powinno byc juz ok.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wypijalas 4 litry wody ? wow ! ja wmuszam w siebie picie , ale ketony mi wychodzily znow w moczu i na sile wciskam , jak 1,5 l u mnie bedzie to jest sukces. I to oszukuje jeszcze i dopajam sie cola zero ..

Zetka, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Witam po wizycie. Wszystko jest w porządku, wedle wszystkich pomiarów Łucja jest sredniaczkiem, co mnie cieszy, bo obawiałam się ze będzie duza :) ale zbieram sporo wody jak się okazuje i mam pić do 3 l płynów dziennie, co u mnie oznacza ograniczenie wody o litr! Mogę nie soli ale mniej pić? Będzie trudno.
    wszelkiego rodzaju zmęczenie i inne rzeczy które ostatnio u mnie występują są w normie tak już w ciąży jest ☺

Sredniaczek, czyli ile wazy?
    A z ta woda to zazdroszcze bo ja nieprzyzwyczajona do picia.

Dzieki za odp o kopnuakach :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Mam takie, nawet właśnie teraz

Zetka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka czuje ruchy po sniadaniu polozylam sie spac to mi rowno dawala, najbardziej na dole tam gdzie mnie boli i gdzie skurcze :)

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaglądam tu ostatnio do Was, jestem z Wrześniówek.

Mam pytanie o syropek, o którym piszecie. On ma zastąpić np Tardyferon na niską hemoglobinę? Bo ja po tabletkach mam problemy, więc może ten syropek się sprawdzi. Dacie jakiś namiar jak się nazywa?

A wogóle jak Was czytam, to zaczynam myśleć, jak mało czasu mi zostało, a jestem w lesie ...

małaMyszka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja tez mam skrzywienie kreg. Teraz oewnie wiecej i tez bardzo mnie boli krzyz. Rownuez teraz i plecy po bokach a wczoraj jak postalam troche w kuchni to mnie chwycilo po srodku ze prawie ryczalam. Wxielam paracetamol. Noce tez ciezkie pod tym względem. I bol krzyza jak na @ tez.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Miru Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru a skad taka zmiana, ze ciazy nie'trzeba rozwiazac natychmiast??
    Dostalas z TG skierowanie na cc?? A jak trafisz tam wczesniej i bedzie zas inny lekarz z inna wizja, ze cc niepotrzebna?
    U nas mimo tylu poronien i tego wyniku na zespół antyfosfolipidowy i wadę serca ciaza przebiegała wzorowo.
    chciałam rodzic w terminie sn. Ale i ordynator i lekarka chcieli na piśmie ze wada serca nie jest prseciwskazaniem. Kardiolog napisał ze wada serca nie ale ze względu na ten zespół a raczej jego podejrzenie zaleca cc i napisał ze lekarz prowadzący powinien wykonać więcej badań w tym kierunku aby mieć pewność. Ale z dwóch powodów cc jest mniejszym obciążeniem dla nas i jeśli lekarz gin w swoim przebiegu ciąży widzi jakiekolwiek wskazania do szybszego rozwiązania ciąży to powinien tak zrobić. Ale zaznaczył nam ze: to ginekolog musi zadecydować bo on prowadzi ciążę a zlecenie jest tylko z jego punktu widzenia.
    dr P. Powiedziała ze się boi podjąć decyzję i ze ka to zrobić ordynator. Myslelismy ze to tylko taka wątpliwość gdzie lekarz bardziej doświadczony posunie rozwiązanie a oni zrobili zebranie i lekarka wybiegłam x panika ze 7 ich tam było ze po analiznie doszli do porozumienia wniosku ze natychmiast cc bo dziecko może umrzeć.

W rudzie slaskiej powiedzieli ze to jest tylko jeden wynik a muszą być min 2 potwierdzające do tego opinia lekarza jest tylko sugestią i oni nie widzą wskazań do cc tym bardziej wcześniejszego.

W TG dr wyjaśnił mi to tak ze w Pyskowicach bali się bo za dużo obciążeń było i umyli ręce. W rudzie slaskiej nie mieli potwierdzonych badań a oni by mi ich nie zrobili bo są drogie.
    Natomiast wg niego mogę rodzic SN i cc. Mam wybór ale gdyby on miał zadecydować o to wybrałbym cc bo do takiego rozwiązania ciąży nie są brane tylko wskazania ginekologiczne ale też to ze : 5 poronien, wada serca która może mi lub dziecku osłabić organizm, anemia siły, krzywy kręgosłup i stan psychiczny. Dziwił się w ogóle ze ja mimo tylu informacji brałam pod uwagę poród SN bo mówi ze nie jedna pacjentka po 1 poronieniu dostaje ataku paniki na sali porodowej i muszą zrobić cc bo akcja się wstrzymuje czy też nie ma postępu.
    Za ufała bo mówił pewnie i konkretnie. Wyjaśnił wszystko i kazał jako jedyny powtórzyć badania aby mieć chociaż porównanie.
    Wypial skierowanie dal nr do siebie prywatny i opisał całą sytuację. Gdyby coś się zaczęło on ma opis całego przebiegu wydarzeń a poza tym w tym szpitalu pracuje moja ciocia i jak coś to mam do niej dzwonić tam wszyscy są no tym poinformowani. Niebo a ziemia. Musiałam przejść przez sor odpowiedziałam wszystko i nikt nie zbagatelizowal tego co mówię tylko przeanalizowali wszystko i wszystko wytłumaczyli. Zrobili badania a nie na sucho przedstawili zagrożenia.

Cassie_DE, Zetka, magda sz, aaaaga, zabka11, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina on mi nie mowil ze robi mi masaz, szyjka sie skrocila i musial gleboko tam grzebac. Z drugiej strony moj termin 10 sierpnia nie jest taki pewny bo moje cykle przed to byla ruletka, usg roznie pokazywalo, on stwierdzil ze jestem juz gotowa, nie wiem moze chodzilo mu ze jak mialam usg w 32 tyg to lozysko mialo 2stopien dojrzalosci. No ufam mu, dzieki niemu zaszlam w ciaze wiec mysle ze wie co robi..

roletka jak u mnie XD moja pani dr powiedziała że od 6 sierpnia do 4 września mogę urodzić, a kiedy to trudno ustalić, bo okres nie regularny, owulacja wypadała różnie raz w 12 dniu cyklu raz w 28 XD więc ważne by się urodziła zdrowa :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie szarpanie mam zazwyczaj jak zjem cos co malemu nie smakuje.
    W niedziele zjadlam dünera i myslam ze mi z brzucha wyskoczy :/

Ja mam zalecenie pic minumiu 4L wody na dzien a moze 2,5L daje rade wypic.

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam tu ostatnio do Was, jestem z Wrześniówek.

Mam pytanie o syropek, o którym piszecie. On ma zastąpić np Tardyferon na niską hemoglobinę? Bo ja po tabletkach mam problemy, więc może ten syropek się sprawdzi. Dacie jakiś namiar jak się nazywa?

A wogóle jak Was czytam, to zaczynam myśleć, jak mało czasu mi zostało, a jestem w lesie ...

Ja mam tenhttp://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-rumiane-policzki-sok-classic-bio-750ml.html

Ale dobry jest tez robiony z burakow i np jablek.

Paula_071, easymum lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jesli skurcze nie zapiszą sie na ktg to odeślą do domu jesli zad będą regularne i mocne to wtedy porodówka:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak piszecie o tych skurczach Miru, ze co ok.7 minut, Magda.sz tez podobnie, a jak lezalam w szpitalu to brali na porodowke dziewczyne co miala regukarnie co 5-6 minut i po 4 h urodzila, wiec skoro wasze skurcze sa regularne to nie czas do szpitala?? Pytam bo sama nie wiem jak sie zachowac w razie czego.

Magda.sz nie wiem czy w zaistnialej sytuacji malowanie teraz pokoju malej to najlepszy pomysl ;) Jak masz mozliwosc podjechac na ktg i usg to ja bym pojechala :)

maaadzik1207, magda sz lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży ok 2100, ale najważniejszy był dziś obwód brzuszka , bo ostatnio wyszedł na górnej granicy normy,ale dziś już Oki i gin powiedziała,ze wiadomo ze rośnie skokowa i jeden pomiar o niczym nie świadczy i jest dobrze.
    zetka z ruchami mam tak samo, bardzo intensywnie przez kilka sekund.
    ona88 tak potrafię wypić nawet 4 dzbanki wody po 1,2 l i jeszcze 2 herbaty. Mąż się śmieje ze jestem jak kaczka,ale to pozostałości po kamicy nerkowej. Byłam bardzo młoda i nie chcieli mi ingerować tylko kazali cały czas pić i tak mi zostało.
    Karolina mam dokładnie takie same odczucia co do zmęczenia ciąża.

niecierpliwa, Zetka, magda sz, Cassie_DE, 0na88, Pati Belgia, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ