X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik1207 jak ktg???

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie przekopalam google, skurcze krzyzowe/bole krzyzowe na KTG sie nie zapisuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:57

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Dziewczyny wlasnie przekopalam google, skurcze krzyzowe/bole krzyzowe na KTG sie nie zapisuja.

A ja przy porodzie mialam krzyzowe i sie zapisywaly. Chyba ze byly juz mega intensywne bo mialam 3p rozwarcie a skurcze jeden po drugim i od razu zawiezli mnie na parte.

Cassie_DE lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Waży ok 2100, ale najważniejszy był dziś obwód brzuszka , bo ostatnio wyszedł na górnej granicy normy,ale dziś już Oki i gin powiedziała,ze wiadomo ze rośnie skokowa i jeden pomiar o niczym nie świadczy i jest dobrze.
    .

A o czym może świadczyć większy brzuszek???
    Mi ostatnio cały czas wychodzi brzuszek przy 90 centylach, a główka i kość udowa raczej przy 50, waga była też przy 50, a ostatnio przy 90.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszy brzuszek niz obwod glowki wyszedl z USG mojej kolezankce ale ja juz nie pamietam co to znaczy. Ale chlopak po porodzie zdrowy jak ryba wiec moze to wychodzi podczas gdy dziecko za duzo zjadlo? Nie wiem, na logike sobie tlumacze.

Ide sie pokulac to przedszkola po syna ;)
    Milego popoludnia bede do Was zagladac.

Weridiana lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A macie takie ruchy dziecka ze przez kilka sekund tak jakby szarpal brzuchem, czy bardzo gwaltownie kopal? U mnie to trwa kilka sekund czasami sie pojawia kilka razy pod rzad i zaraz sie martwie czy wszystko ok.

Mialam tak wczoraj wieczorem, myslalam ze mi mala brzuch rozsadzi.
    Teraz tez sie tlucze...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    co robita na obiad???
    Ja mam pomidorowa z wczoraj i właśnie skończyłam kluski śląskie z sosem z mięsa wieprzowego :-)

I wchodzę a tu tyle juz stron natrzaskalyscie :-) i jak Was tu nadrabiac? Nic w domu bym nie zrobiła ;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie wiem o czym może świadczyc, bo ostatnio mi powiedziała, że jest w górnej granicy i tak się przejęłam, że nawet nie zapytałam. , a bałam się sprawdzać na internecie, bo jestem panikara. Pozatym juz ostatnio mowila, ze jeden pomiar o niczym nie swiadczy i jak wyjda 2 ponad norme to dopiero można sie niepokoic. A dziś jak powiedziała , że wszystko ok to tez nie drazylam.
    Ale 90 centylw to w normie a nie ponad wiec wszystko powinno być u Ciebie ok :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z zakupow...matko zmeczylam sie strasznie....
    Zjadlam drugie sniadanie i musze sie ruszyc do kuchni.
    Na kolacje kupialm kalafior- zjemy z bulka tarta mniamiii

W nocy lalo, teraz pochmurno,ale cieplo.najgorsze ze od piatku do niedzieli znow upal powyzej 30stopni....:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A o czym może świadczyć większy brzuszek???
    Mi ostatnio cały czas wychodzi brzuszek przy 90 centylach, a główka i kość udowa raczej przy 50, waga była też przy 50, a ostatnio przy 90.

ja też mam brzuszek przy 90, główka przy 5 a kość udowa 50, waga spadła z 90 troche poniżej, ale moja gin twierdzi że wszystkie wymiary ok i nie ma się czym martwić ... to tylko szacunkowe wartości
    ja się obawiam że u mnie to akurat przez cukrzyce ten brzuszek może być taki duży :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ainer ja cukienie tne na lodeczki i draze srodek, na patalni smaze cebulke, mieso mielone dodaje to co wydrazylam z cukini, przecier pomidorowy, przyprawy. Pozniej faszeruje tym lodeczki cukini, posypuje parmezanem i do piekarnika. Robilam tez zamiast miesa srodek z pomidorami i mozarella a lodeczki z cukini natarlam sola pieprzem i czosnkiem i tez pycha :)

Ja nadziewam mięsem mielonym, smażoną cebulką z pieczarkami, a pod koniec pieczenia kładę na cukinię ser żółty. Pychota :)
    magda sz wrote:
    Karolina on mi nie mowil ze robi mi masaz, szyjka sie skrocila i musial gleboko tam grzebac. Z drugiej strony moj termin 10 sierpnia nie jest taki pewny bo moje cykle przed to byla ruletka, usg roznie pokazywalo, on stwierdzil ze jestem juz gotowa, nie wiem moze chodzilo mu ze jak mialam usg w 32 tyg to lozysko mialo 2stopien dojrzalosci. No ufam mu, dzieki niemu zaszlam w ciaze wiec mysle ze wie co robi..

A jaka data wyszła Ci na pierwszym prenatalnym? Wg pani guru genetyki prenatalnej ta data mówi najwięcej o przewidywanym terminie porodu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze sie pokazywały ale nieregularne...za to pare bylo na wysokości 70-80 i chcial bym została ale ze mam wizyte to puścił nas najwyżej trafimy wieczorem. Smial sie ze po wizycie moze w końcu mnie puści i sie zacznie akcja porodowa:)

Magdasz pytalam o masaż szyjki i mowil ze po tym masażu rodzi się szybciej:) ale to tylko lekarz prowadzący moze zrobić wiec czekam do wieczora na wizytę może po badaniu cos się zacznie dziać...ajjj jak bym chciała:)

No i cos nam Magda ucichla...

lys, niecierpliwa, Lady Savage, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Lys nie wiem o czym może świadczyc, bo ostatnio mi powiedziała, że jest w górnej granicy i tak się przejęłam, że nawet nie zapytałam. , a bałam się sprawdzać na internecie, bo jestem panikara. Pozatym juz ostatnio mowila, ze jeden pomiar o niczym nie swiadczy i jak wyjda 2 ponad norme to dopiero można sie niepokoic. A dziś jak powiedziała , że wszystko ok to tez nie drazylam.
    Ale 90 centylw to w normie a nie ponad wiec wszystko powinno być u Ciebie ok :)

Ja już wcześniej się zastanawiałam, czemu brzuszek jest większy od reszty, ale jakoś nigdy o to nie zapytałam, a gin nigdy nic nie mówiła, jedynie że dziecko może urodzić się duże. A teraz jak wspomniałaś o tym, to mnie tknęło i weszłam w internet i przeczytałam o makrosomii i jakimś tam zespole i oczywiście już będę sobie wmawiać jakieś bzdury, dobrze że jutro mam wizytę bo stres by mnie pochłonął...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja też mam brzuszek przy 90, główka przy 5 a kość udowa 50, waga spadła z 90 troche poniżej, ale moja gin twierdzi że wszystkie wymiary ok i nie ma się czym martwić ... to tylko szacunkowe wartości
    ja się obawiam że u mnie to akurat przez cukrzyce ten brzuszek może być taki duży :/

W necie jest napisane, że u mam z cukrzycą może tak być. Ja nie mam cukrzycy.
    Tak czy siak mam nadzieję, że to jest ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    W necie jest napisane, że u mam z cukrzycą może tak być. Ja nie mam cukrzycy.
    Tak czy siak mam nadzieję, że to jest ok.

Lys u mnie tez zawsze brzuszek duzo wiekszy niz reszta, pytalam o to 2 lekarzy prowadzacych mowili, ze ok, na prenatalnyakh tez i w szpitalu takze sie do tego nie doczepili takze wyluzuj ;) i nie czytaj!

witaminkab, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że jakby coś było nie tak to lekarz by Wam powiedział, przeciez jak to mierzy to nie może nie zauważyć. Ja poprzedni pomiar miałam na samym skraju normy, max wartość i od razu powiedziała, wiec myślę z nie ma co się martwić na zapas.

lys, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dziewczyny, macie rację, najgorsze to sobie coś wkręcać. Na pewno jest ok.

niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys na 100% jest ok, a martwić się rzecz matczyna ;) teraz tak zostanie już :P. Będziemy się martwić o wszystko :)

lys, witaminkab lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chyba trochę przeforsowalam przez to gotowanie bo jakies skurcze mnie złapały. Położyłam sie i chyba jest lepiej..

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj powera bo łóżeczko przyszło ;-) Ciekawe jak długo utrzyma się ten stan! Niech mąż już wraca i składa :) Ja zabieram się za pranie tego wszystkiego i już nie mogę doczekać się efektu! Oficjalnie ogłaszam, że wyprawka kompletna! Torba do szpitala spakowana.. Teraz pozostaję tylko czekać :)

lys, niecierpliwa, Cassie_DE, witaminkab, Paula_071, 0na88, zabka11, magda sz, Amberla, Maniuś, futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ