SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cassie_DE wrote:Dziewczyny wlasnie przekopalam google, skurcze krzyzowe/bole krzyzowe na KTG sie nie zapisuja.
A ja przy porodzie mialam krzyzowe i sie zapisywaly. Chyba ze byly juz mega intensywne bo mialam 3p rozwarcie a skurcze jeden po drugim i od razu zawiezli mnie na parte.Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Waży ok 2100, ale najważniejszy był dziś obwód brzuszka , bo ostatnio wyszedł na górnej granicy normy,ale dziś już Oki i gin powiedziała,ze wiadomo ze rośnie skokowa i jeden pomiar o niczym nie świadczy i jest dobrze.
.
A o czym może świadczyć większy brzuszek???
Mi ostatnio cały czas wychodzi brzuszek przy 90 centylach, a główka i kość udowa raczej przy 50, waga była też przy 50, a ostatnio przy 90.
-
nick nieaktualnyWiekszy brzuszek niz obwod glowki wyszedl z USG mojej kolezankce ale ja juz nie pamietam co to znaczy. Ale chlopak po porodzie zdrowy jak ryba wiec moze to wychodzi podczas gdy dziecko za duzo zjadlo? Nie wiem, na logike sobie tlumacze.
Ide sie pokulac to przedszkola po syna
Milego popoludnia bede do Was zagladac.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:A macie takie ruchy dziecka ze przez kilka sekund tak jakby szarpal brzuchem, czy bardzo gwaltownie kopal? U mnie to trwa kilka sekund czasami sie pojawia kilka razy pod rzad i zaraz sie martwie czy wszystko ok.
Mialam tak wczoraj wieczorem, myslalam ze mi mala brzuch rozsadzi.
Teraz tez sie tlucze... -
ainer85 wrote:co robita na obiad???
I wchodzę a tu tyle juz stron natrzaskalysciei jak Was tu nadrabiac? Nic w domu bym nie zrobiła
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Lys nie wiem o czym może świadczyc, bo ostatnio mi powiedziała, że jest w górnej granicy i tak się przejęłam, że nawet nie zapytałam. , a bałam się sprawdzać na internecie, bo jestem panikara. Pozatym juz ostatnio mowila, ze jeden pomiar o niczym nie swiadczy i jak wyjda 2 ponad norme to dopiero można sie niepokoic. A dziś jak powiedziała , że wszystko ok to tez nie drazylam.
Ale 90 centylw to w normie a nie ponad wiec wszystko powinno być u Ciebie ok
-
Wrocilam z zakupow...matko zmeczylam sie strasznie....
Zjadlam drugie sniadanie i musze sie ruszyc do kuchni.
Na kolacje kupialm kalafior- zjemy z bulka tarta mniamiii
W nocy lalo, teraz pochmurno,ale cieplo.najgorsze ze od piatku do niedzieli znow upal powyzej 30stopni....
-
lys wrote:A o czym może świadczyć większy brzuszek???
Mi ostatnio cały czas wychodzi brzuszek przy 90 centylach, a główka i kość udowa raczej przy 50, waga była też przy 50, a ostatnio przy 90.
ja też mam brzuszek przy 90, główka przy 5 a kość udowa 50, waga spadła z 90 troche poniżej, ale moja gin twierdzi że wszystkie wymiary ok i nie ma się czym martwić ... to tylko szacunkowe wartości
ja się obawiam że u mnie to akurat przez cukrzyce ten brzuszek może być taki duży -
magda sz wrote:Ainer ja cukienie tne na lodeczki i draze srodek, na patalni smaze cebulke, mieso mielone dodaje to co wydrazylam z cukini, przecier pomidorowy, przyprawy. Pozniej faszeruje tym lodeczki cukini, posypuje parmezanem i do piekarnika. Robilam tez zamiast miesa srodek z pomidorami i mozarella a lodeczki z cukini natarlam sola pieprzem i czosnkiem i tez pycha
Ja nadziewam mięsem mielonym, smażoną cebulką z pieczarkami, a pod koniec pieczenia kładę na cukinię ser żółty. Pychota
magda sz wrote:Karolina on mi nie mowil ze robi mi masaz, szyjka sie skrocila i musial gleboko tam grzebac. Z drugiej strony moj termin 10 sierpnia nie jest taki pewny bo moje cykle przed to byla ruletka, usg roznie pokazywalo, on stwierdzil ze jestem juz gotowa, nie wiem moze chodzilo mu ze jak mialam usg w 32 tyg to lozysko mialo 2stopien dojrzalosci. No ufam mu, dzieki niemu zaszlam w ciaze wiec mysle ze wie co robi..
A jaka data wyszła Ci na pierwszym prenatalnym? Wg pani guru genetyki prenatalnej ta data mówi najwięcej o przewidywanym terminie porodu.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Skurcze sie pokazywały ale nieregularne...za to pare bylo na wysokości 70-80 i chcial bym została ale ze mam wizyte to puścił nas najwyżej trafimy wieczorem. Smial sie ze po wizycie moze w końcu mnie puści i sie zacznie akcja porodowa:)
Magdasz pytalam o masaż szyjki i mowil ze po tym masażu rodzi się szybciej:) ale to tylko lekarz prowadzący moze zrobić wiec czekam do wieczora na wizytę może po badaniu cos się zacznie dziać...ajjj jak bym chciała:)
No i cos nam Magda ucichla...lys, niecierpliwa, Lady Savage, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Lys nie wiem o czym może świadczyc, bo ostatnio mi powiedziała, że jest w górnej granicy i tak się przejęłam, że nawet nie zapytałam. , a bałam się sprawdzać na internecie, bo jestem panikara. Pozatym juz ostatnio mowila, ze jeden pomiar o niczym nie swiadczy i jak wyjda 2 ponad norme to dopiero można sie niepokoic. A dziś jak powiedziała , że wszystko ok to tez nie drazylam.
Ale 90 centylw to w normie a nie ponad wiec wszystko powinno być u Ciebie ok
Ja już wcześniej się zastanawiałam, czemu brzuszek jest większy od reszty, ale jakoś nigdy o to nie zapytałam, a gin nigdy nic nie mówiła, jedynie że dziecko może urodzić się duże. A teraz jak wspomniałaś o tym, to mnie tknęło i weszłam w internet i przeczytałam o makrosomii i jakimś tam zespole i oczywiście już będę sobie wmawiać jakieś bzdury, dobrze że jutro mam wizytę bo stres by mnie pochłonął... -
Aska87 wrote:ja też mam brzuszek przy 90, główka przy 5 a kość udowa 50, waga spadła z 90 troche poniżej, ale moja gin twierdzi że wszystkie wymiary ok i nie ma się czym martwić ... to tylko szacunkowe wartości
ja się obawiam że u mnie to akurat przez cukrzyce ten brzuszek może być taki duży
W necie jest napisane, że u mam z cukrzycą może tak być. Ja nie mam cukrzycy.
Tak czy siak mam nadzieję, że to jest ok.Weridiana lubi tę wiadomość
-
lys wrote:W necie jest napisane, że u mam z cukrzycą może tak być. Ja nie mam cukrzycy.
Tak czy siak mam nadzieję, że to jest ok.
Lys u mnie tez zawsze brzuszek duzo wiekszy niz reszta, pytalam o to 2 lekarzy prowadzacych mowili, ze ok, na prenatalnyakh tez i w szpitalu takze sie do tego nie doczepili takze wyluzuji nie czytaj!
witaminkab, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny myślę, że jakby coś było nie tak to lekarz by Wam powiedział, przeciez jak to mierzy to nie może nie zauważyć. Ja poprzedni pomiar miałam na samym skraju normy, max wartość i od razu powiedziała, wiec myślę z nie ma co się martwić na zapas.
lys, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj powera bo łóżeczko przyszło
Ciekawe jak długo utrzyma się ten stan! Niech mąż już wraca i składa
Ja zabieram się za pranie tego wszystkiego i już nie mogę doczekać się efektu! Oficjalnie ogłaszam, że wyprawka kompletna! Torba do szpitala spakowana.. Teraz pozostaję tylko czekać
lys, niecierpliwa, Cassie_DE, witaminkab, Paula_071, 0na88, zabka11, magda sz, Amberla, Maniuś, futuremama, Weridiana lubią tę wiadomość