SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej dziewczyny tak mi cieżko..na nic nie mam sił
czuje sie taka ociężała, te 10kg do przodu odczuwam jakbym miała 30-40kg..ledwo ciagam nogi za sobą. Czuje sie zmęczona ciążą, tak bardzo chciałabym żeby bylo juz po porodzie...mam dość tej ociężałości, tych wizyt u lekarza,ciągłych badań itd. ..
Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Miru ja mam dokladnie tak samo, skurcze co ok 10 min, bol jak na okres. Skurcze ja czuje tak ze boli jak na okres i nagle czuje mega napiecie na dole,zgina mnie troche w pol czuje wtedy parcie na siku i na kupe i bol w dole kregoslupa i to tak trzyma ok minuty, pozniej jest taka ulga ale ciagle czuje bol jak na okres. Wlasnie sobie pospalam bo tak mnie naparzal brzuch ze sie polozylam, zasnelam ale oczywiscie skurcz mnie wybudzil. Mam takie okresy skurczy ze lapia mnie kilka na godz pozniej luz przed kolejna godzine lub dwie i znowu zaczynaja lapac.
Mowilam Wojtusiowi ze w piatek maluje pokoj i ze chce juz rodzic ale najlepiej w przyszlym tyg wiec chyba wzial to pod uwage przy badaniu. No niech Maja poczeka no niedzieli przynajmniej bo kto jej pozniej pokoj pomaluje.Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkarolina rozumiem i wspieram
Ja sobie jem chipsy paprykowe. Ogolnie chipsow nie lubie a dzisiaj mialam smaka i sobie jem
Dziewczyny juz niedlugo bedziemy narzekaly na brak czasu
Wiec cieszmy sie ze jeszcze mozemy poleniuchowacWeridiana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagda sz wrote:Miru ja mam dokladnie tak samo, skurcze co ok 10 min, bol jak na okres. Skurcze ja czuje tak ze boli jak na okres i nagle czuje mega napiecie na dole,zgina mnie troche w pol czuje wtedy parcie na siku i na kupe i bol w dole kregoslupa i to tak trzyma ok minuty, pozniej jest taka ulga ale ciagle czuje bol jak na okres. Wlasnie sobie pospalam bo tak mnie naparzal brzuch ze sie polozylam, zasnelam ale oczywiscie skurcz mnie wybudzil. Mam takie okresy skurczy ze lapia mnie kilka na godz pozniej luz przed kolejna godzine lub dwie i znowu zaczynaja lapac.
Mowilam Wojtusiowi ze w piatek maluje pokoj i ze chce juz rodzic ale najlepiej w przyszlym tyg wiec chyba wzial to pod uwage przy badaniu. No niech Maja poczeka no niedzieli przynajmniej bo kto jej pozniej pokoj pomaluje.
Magda ja Ci daje 48godzin.
ainer85, futuremama lubią tę wiadomość
-
Jerunku
zniknąć na chwilę i ma się 4 strony do czytania
zniknęłam bo prasowałam, oprawiałam metryczkę urodzeniową by ją jutro wysłać, do Pani która zamówiła ją u mnie
Cassie_DE, Agaata, Weridiana, futuremama, magda sz, witaminkab, Amberla, mamasia lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:Witam się i ja po KTG .... i powiem Wam wystraszona jestem na maxa dziś
od rana ledwo chodzę taki ból i kłucie w szyjce, ledwo doszłam ze łzami w oczach z parkingu do gabinetu położnej
podobno przez to że mały tą główką w kanale siedzi i tak uciska
później na KTG zaczęły się pisać skurcze, nie duże bo w granicach do 50 ale było ich kilka chociaż czułam może tylko jeden
położna powiedziała że możliwe że tak za dwa tygodnie urodzę a ja mam przecież termin na koniec sierpnia! a najgorsze że moja gin idzie teraz na urlop aaaaaa no i oberwało mi się że torba nie spakowana a 35 tydzień no i dziś to chyba już trzeba będzie ogarnąć się trochę...
A ile Twoj Malyszek wazy? Nie martw sie,za 2 tyg to juz bedzie prawie ciaza donoszona. A poza tym te przepowiednie lekarzy cos ostatnio sie nie sprawdzaja.Aska87 lubi tę wiadomość
-
Ainer ja cukienie tne na lodeczki i draze srodek, na patalni smaze cebulke, mieso mielone dodaje to co wydrazylam z cukini, przecier pomidorowy, przyprawy. Pozniej faszeruje tym lodeczki cukini, posypuje parmezanem i do piekarnika. Robilam tez zamiast miesa srodek z pomidorami i mozarella a lodeczki z cukini natarlam sola pieprzem i czosnkiem i tez pycha
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Skurczy chyba nie czuje jeszce ... albo myle je z wypinaniem sie malej. Mozna to pomylic ?[/QUOTE]
No wlasnie ja w pierwszej ciazy mialam te bolesne wypinanie ale nie traktowalam tego jak skurcze. Pierwsze byly w dniu porodu i tego nie dalo sie pomylic.0na88 lubi tę wiadomość
-
Karolina on mi nie mowil ze robi mi masaz, szyjka sie skrocila i musial gleboko tam grzebac. Z drugiej strony moj termin 10 sierpnia nie jest taki pewny bo moje cykle przed to byla ruletka, usg roznie pokazywalo, on stwierdzil ze jestem juz gotowa, nie wiem moze chodzilo mu ze jak mialam usg w 32 tyg to lozysko mialo 2stopien dojrzalosci. No ufam mu, dzieki niemu zaszlam w ciaze wiec mysle ze wie co robi..
Zetka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:A ile Twoj Malyszek wazy? Nie martw sie,za 2 tyg to juz bedzie prawie ciaza donoszona. A poza tym te przepowiednie lekarzy cos ostatnio sie nie sprawdzaja.
Mały to akurat klocek już, 2600 w piątek miałtylko te płucka najgorsze ... najbardziej się boje że coś się zacznie dziać akurat jak moja gin będzie na urlopie heh raczej trudno i tak będzie trafić akurat na jej dyżur ale zawsze to jakoś raźniej wiedząc że może zadzwonić i poustawiać tam wszystkich a tak to będe zdana sama na siebie ehh
magda sz, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ahaa rozumiem
No to powodzenia, bo wyglada na to ze chwila moment i urodzisz
Moja koleżanka urodziła w 36tc- też córeczke Maje
Lezała tydzień w szpitalu, ze względu ze troche za wczesnie ale mała zdrowa jak ryba, zadnego wspomagania nie potrzebowała, tylko po prostu chcieli ją poobserwować, takie przepisy, wiec dzieciaczek juz jest gotowy w tym tygodniu