SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane to byloby super, wystapilabym u drzyzgi w rozmowach w toku, nalozyliby mi peruke, a na dole ekranu bylby podpis: ofka lat 34, nie zorientowala sie ze rodzi bo czop jej wyszedl okiem....
Kurwa glupoty sie mnie trzymaja...Zetka, Paula_071, jesslin87, aaaaga, futuremama, Katarka, zabka11, KasiaeN., psioszka11, małaMyszka, Aga89, gianna88, mamasia, Pulpecja, Maniuś, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Byc moze ja mam luteiny i magnezu nie odstawiac, bo w zwiazku z wada macicy zagraza mi porod przedwczesny
Nie wiem... Mi lekarz powiedział, że w razie W to mam dzwonić i nawet w nocy przyjedzie mnie ciąć jeśli zaczęłoby coś się dziać wcześniej.
Tez kupiłam miseczki w Pepco:)
I zamówiłam w poniedziałek w h&m takie topy: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0190284001.html
akurat była darmowa dostawa i jeszcze skorzystałam ze zniżki 25% za aktywację newslettera. Chyba do końca tygodnia przyjdą.zabka11 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Bo we wszystkich miejscach gdzie pracowałam i ja czy mój mąż nie chcieli zaświadczenia od pracodawcy współmałżonka tylko samemu się podawało kwotę i na druczuku było oświadczenie, że jest to zgodne z prawdą i jestem świadoma, że jak oszukałam to mogą cofnąć świadczenie. Bo gdybyś miała np. działalność to kto miałby wystawić Ci takie zaświadczenie?
-
Paula_071 wrote:Ale takie ciążowe z miejscem na wkładki?
Takie zwykle, ale z uwypukleniem na piers, wiec mysle ze wkladka bedzie sie trzymac, a jak nie to bede chodzic z golymi cyckami, bo juz mam nerwa na te staniki
Ale ja mam na mysli cos w ten desen http://allegro.pl/s-m-top-stanik-sportowy-push-up-z-siatka-fitness-i5141495705.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:34
Zetka lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:apropo stanikow, powiedzcie mi po porodzie lezac w szpitalu warto zakladac stanik czy paradowac bez ? stanikow do karmienia nie mam mam zwykle.
U nas w szpitalu juz do porodu pod koszule kazano dziewczynom zakladac stanik do karmienia w sumie zastanawiam sie dlaczego -
niecierpliwa wrote:U nas w szpitalu juz do porodu pod koszule kazano dziewczynom zakladac stanik do karmienia w sumie zastanawiam sie dlaczegoNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
A orientujecie się, jak mam umowę przedłużona do dnia porodu to wniosek o zasiłek macierzyński mam do ZUSu składać?
Zaczyna mnie ta papierologia przerażać
bo o becikowe to do mopsu tak? Musze wysłać pismo do mojego US z 2013r. po zaświadczenie o dochodach bo nie chce mi się tam jechać.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:apropo stanikow, powiedzcie mi po porodzie lezac w szpitalu warto zakladac stanik czy paradowac bez ? stanikow do karmienia nie mam mam zwykle.
Staraczka zdecydowanie polecam zakładanie stanika razem z wkładkami laktacyjnymi:) po porodzie gdy ruszy laktacja wyciek mleka jest poza naszą kontrolą, więc bez stanika miałabyś często mokrą koszulęCo prawda każdy przypadek jest inny i nie u każdej laktacja rusza pełną parą od samego początku (u mnie bardzo ruszyła:)), ale myślę, że warto mieć jakieś zabezpieczenie w torbie:)
-
futuremama wrote:A orientujecie się, jak mam umowę przedłużona do dnia porodu to wniosek o zasiłek macierzyński mam do ZUSu składać?
bo o becikowe to do mopsu tak? Musze wysłać pismo do mojego US z 2013r. po zaświadczenie o dochodach bo nie chce mi się tam jechać.
a co do becikowego to oni chca pit. ale dziwi mnie fakt czemu za 2013 a nie za 2014 rokNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
ekropka wrote:Staraczka zdecydowanie polecam zakładanie stanika razem z wkładkami laktacyjnymi:) po porodzie gdy ruszy laktacja wyciek mleka jest poza naszą kontrolą, więc bez stanika miałabyś często mokrą koszulę
Co prawda każdy przypadek jest inny i nie u każdej laktacja rusza pełną parą od samego początku (u mnie bardzo ruszyła:)), ale myślę, że warto mieć jakieś zabezpieczenie w torbie:)
jakos te 48 godzin dam rade. tylko czy bedzie mi wygodnie karmic z normalnym stanikiem ?
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Dziewczyny a powtarzalyscie badanie na toxo?
Ja chorowalam w ciąży z synem 6 lat temu i cala brałam rovamycyne. Ale teraz przed ciaza też się zaraziłam bo znowu igm było dodatnie i awidnosc niska. Przeleczylam się i spadlo i mogliśmy się starać. Na początku ciąży igm ujemne ale potem już nie robilam i tak się zastanawiam czy nie powinnam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:50
-
staraczka24 wrote:to tak zrobie, wkaldki laktacyjne biore ze soba wiec stanik bede ubierac i pewnie spac w nim
jakos te 48 godzin dam rade. tylko czy bedzie mi wygodnie karmic z normalnym stanikiem ?
Nie chciałabym szczerze mówiąc bo z nimi coś załatwiać to masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:51
-
futuremama wrote:A orientujecie się, jak mam umowę przedłużona do dnia porodu to wniosek o zasiłek macierzyński mam do ZUSu składać?
bo o becikowe to do mopsu tak? Musze wysłać pismo do mojego US z 2013r. po zaświadczenie o dochodach bo nie chce mi się tam jechać.