SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dałyście mi do myślenia z tym magnezem.. Może też powinnam odstawić? Tylko, że jak nie łykam to w nocy łapią mnie okropne skurcze łydek
Za tydzień wizyta to może dopytam lekarza.. Poza tym nie mam żadnych innych objawów.. Jak tak dalej pójdzie to urodzę na końcu :-p
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Dałyście mi do myślenia z tym magnezem.. Może też powinnam odstawić? Tylko, że jak nie łykam to w nocy łapią mnie okropne skurcze łydek
Za tydzień wizyta to może dopytam lekarza.. Poza tym nie mam żadnych innych objawów.. Jak tak dalej pójdzie to urodzę na końcu :-p
ja biorę 1 tabletkę dziennie Magne B6 i szczerze to nie wydaje mi się, żeby magnez miał zahamować poród, skoro nawet na skurcze kończyn niekiedy nie pomaga, no chyba że ktoś bierze go w wyjątkowo końskich dawkach -
Mi tez nic sie nie chce.
A magnez nie powoduje ze zelazo sie mniej wchlania? Mi gin mowil zeby nie przesadzac z magnezem.
Ja biore 2x aspargin plus 1 magne B6.
Gianna, nie wiesz w jakie dni Slawek ma dyzur na Zaspie? Z tego co sie orientuje to we wtorki od 16 (to ciekawe wtedy do ktorej) a czy w inne dni tez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 16:39
-
ufff sałatka z ogórków na zimę zrobiona, zapasteryzowana...
julcia z kolezanką na placu zabaw,maz w pracy.
usiadłam z kawką, poczytam co u was i biorę sie za pompony do karuzelki.
potem prasowanie i zaaplikuję sobie w końcu te skarpetki złuszczające, a wieczorkiem zrobię mani- i pedicure, bo jutro wizyta u gina, wiec trzeba sie ogarnąć na ludzi
magda sz - wrzuc jeszcze raz zdjecie swojej karuzelki plisssss
magda sz lubi tę wiadomość
-
Ofka też obstawiam hemoroidy. U mnie tak sie objawiały mimo że nie miałam żadnych innych objawów to były.
Psioszka ja jutro też wizyta ale dopiero o 17:15 i też jestem ciekawa czy ta galaretka i rozciągliwy śluz to cząstki czopu. Wodnistego mam ostatnio bardzo dużo a ta galaretka się odznacza.
Zetka ja mam to samoNiedobrze mi jak mam taki pusty żołądek to jem, a potem mnie mdli tak że nic mi się nie chce. Potem zgłodnieję i tak w kółko.
Jak dla mnie widzę że organizm powoli się przygotowuje, ale nie sądze żeby to tak szybko poszło. Bo w sumie od tygodnia coś się dzieje pomalutku, coś przestaje itd. Na początku myślałam że jak skurcze się pojawiły to zaraz wszystko będzie ruszać a tutaj wciąż na spokojnieZetka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Mi tez nic sie nie chce.
A magnez nie powoduje ze zelazo sie mniej wchlania? Mi gin mowil zeby nie przesadzac z magnezem.
Ja biore 2x aspargin plus 1 magne B6.
Gianna, nie wiesz w jakie dni Slawek ma dyzur na Zaspie? Z tego co sie orientuje to we wtorki od 16 (to ciekawe wtedy do ktorej) a czy w inne dni tez?
Tu jest napisane, że magnez zmniejsza wchłanianie żelaza:
http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=526magda sz, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ja się zaspokoiłam tymi lodami z bitą śmietaną.Prze jakąś godzinę, półtorej było mi ok a teraz zjadłabym coś na ostro.Przez całą ciążę (do tej pory) utyłam 11 kilo i myślę, ze to ok.Ale jak tak dalej pójdzie to przez ostatnie dwa tygodnie utyje jeszcze z 10 kilo
niecierpliwa, Paula_071, Zetka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
A ja pochłonęłam lody, polane sosem z mango (zblendowane)
Teraz gotuję zupkę, potem w planie kurczak po chińsku z ryżem, ale chodza za mną racuchy z jabłkami także też chcę dziś zrobić
Pokój ogarnięty, pranie zrobione. Biorę się w końcu za szafę. Nie wiem co mnie wzięłoniecierpliwa, zabka11, Paula_071, Zetka, magda sz lubią tę wiadomość
-
lys wrote:ja biorę 1 tabletkę dziennie Magne B6 i szczerze to nie wydaje mi się, żeby magnez miał zahamować poród, skoro nawet na skurcze kończyn niekiedy nie pomaga, no chyba że ktoś bierze go w wyjątkowo końskich dawkach
Ja biore 5 tab magne b6 i 2×100mg luteiny i gdybym miala rodzic sn to mialabym teraz odstawiac, a ze mam cc mam brac do samego koncaZetka lubi tę wiadomość
-
skurcze, czopy... jejku rozkręcacie się dziewczyny, a mnie nawet autosugestia nie bierze... mam termin na 15.08 z OM i boję się, że Małemu tak dobrze w brzuchu, że wyjdzie we wrześniu
niech chciałabym też żeby robił nam prezent na pierwszą rocznicę ślubu 30.08 - zdecydowanie wolę żeby świętował z nami w domu
miałam jakiś przypływ energii z rana, że ogarnęłam chatę, ale później leń na maxa... nawet obiadu nie zrobiłam tylko zaprosiłam męża do baru mlecznego
Zetka coś mi się obiło o uszy też o niedzielach ale nie wiem czy nie bredzę... jutro go zapytam i Ci powiemzabka11, Zetka, magda sz lubią tę wiadomość
-
A mnie ogarnal smutek
Maz wszystko poprasowal, pomijajac juz fakt, ze fatalnie prasuje sie te posciele, ochraniacze, torby itp to jeszcze minky po delikatnym praniu recznym i prasowaniu tylko od strony bawelny na najnizszej temperaturze fajtura minky prawie zniknela