SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Żabka łap
czekam na Twoje
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d81ceb0831d9.jpg
piękna
ja mam 3 rolki tiulu 30cm dł, więc nie wiem ile mi tych pomponów wyjdzie
futuremama - ale masz dzis wyżerkę hohoho
niecierpliwa - ja mam takie sportowe topy 3 szt i w nich śmigam po domu - przy karmieniu tez planuje ich używać
co do porodu to ja mam termin na 22 sierpnia, niby 2 sierpnia ciaza donoszona i chciałabym zeby malutka sie "wykluła" tak ok.10 sierpnia, bo 1 wrzesnia zaczyna sie skzoła Julci i bede musiała ją zawozić i przywozić plus po poludniu zajecia taneczne, malutką bede musiała zabierac ze soba, wieć chciałabym zeby juz miala te 3 tyg. chociaz....
kurcze trzeba sie zastanowic nad pediatrą....musze sie zorientowac w temacie.
aaaaaa i pytanko mam, moze sie orientujecie:
maz składa wniosek o grusze w pracy i potrzebuje zaswiadczenia o moicg zarobkach z 3 ostatnich mieisiecy, czyli czerwiec maj i kwiecien. od 27 marca jestem na l4 i za kwwiecien płacił mi pracodawca, a za maj i czerwiec juz zus. i teraz pytanie czy mam wziasc z pracy zaswiadczenie za kwiecien, a za dwa kolejne mieisace wystawi mi zus?????????niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Raz mialam w ciazy ale zaraz sie schowal, teraz spokoj.
-
A ja w nocy obudzilam sie z jakas mazia na oku nie ropa ale taka biala maź. Caly dzien zbiera mi sie na soczewce kontaktowej...dziwne. moze mi czop okiem wychodzi hahaha
KasiaeN., zabka11, aaaaga, gianna88, Paula_071, Zetka, futuremama, 5ylwia, magda sz, sylwucha89, Katarka, małaMyszka, Aga89, mamasia, Maniuś, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:A ja w nocy obudzilam sie z jakas mazia na oku nie ropa ale taka biala maź. Caly dzien zbiera mi sie na soczewce kontaktowej...dziwne. moze mi czop okiem wychodzi hahaha
hahahahahhaa czop okiem!!!! ofka jak ty dowalisz to ja padam po prostu!!!aaaaga lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:A ja w nocy obudzilam sie z jakas mazia na oku nie ropa ale taka biala maź. Caly dzien zbiera mi sie na soczewce kontaktowej...dziwne. moze mi czop okiem wychodzi hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 17:39
-
uffff zamówiłam dzis jeszcze ksiażki dla Julci do hiszpańskiego, religie juz kupiałm, restze ksiazek dostaje od szkoły
takze pozostaje jeszcze dokupic zeszyty, ołówki, długopisy i wyprawka z głowy
ale z tymi drobiazgami sie wstrzymam, bo to 4 klasa, nowe przedmioty, nie wiadomo jakoie zeszyty bedą potrzebne, 1 wrzesnia sie dowiem i wtedy szybkie zakupy. -
niecierpliwa wrote:Ja biore 5 tab magne b6 i 2×100mg luteiny i gdybym miala rodzic sn to mialabym teraz odstawiac, a ze mam cc mam brac do samego konca
Ja też mam cc, ale lekarz robiący cięcia kazał mi brać luteinę tylko do 37 tygodnia (odstawić 21 dni przed terminem OM).
zabka11 wrote:aaaaaa i pytanko mam, moze sie orientujecie:
maz składa wniosek o grusze w pracy i potrzebuje zaswiadczenia o moicg zarobkach z 3 ostatnich mieisiecy, czyli czerwiec maj i kwiecien. od 27 marca jestem na l4 i za kwwiecien płacił mi pracodawca, a za maj i czerwiec juz zus. i teraz pytanie czy mam wziasc z pracy zaswiadczenie za kwiecien, a za dwa kolejne mieisace wystawi mi zus?????????
A płaci Ci pracodawca? Jeśli tak, to on powinien wystawić zaświadczenie. Poważnie chcą zaświadczenie? Nie wystarczy Twoje/Wasze oświadczenie?
Po obiedzie zjadłam 9 ciastek oreo, 3 nektarynki, pół kilo czereśni i 1/4 słoika nutelli. Ale mi dobrze
Dostaliśmy dzisiaj mandat:(( Mąż gadał przez telefon (mamy automat więc prawa ręka jest wola prawie...). Próbowałam coś wyłudzić na ciążę, ale udało się tylko załatwić mandat za "niezapięte pasy" (czyli zamiast 5 pkt to 2, i zamiast 200zł to 100).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 17:54
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ofka,zesmarkalam die prawie
Gianna,dzieki :*
Obzarlam sie i mi niedobrze.
Zabko ja tez jak Ty chcialabym w polowie sierpnia rowniez ze wzglegu na szkole, no ale zobaczymy
Stanik tez mam poki co sportowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 17:53
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A płaci Ci pracodawca? Jeśli tak, to on powinien wystawić zaświadczenie. Poważnie chcą zaświadczenie? Nie wystarczy Twoje/Wasze oświadczenie?
pracodawca placil mi tylko za kwiecien, od maja juz placi mi zus.
co w tej sytuacji? musze miec osobne zaswiadczenie od pracodawcy a osobne z zusu?
o jakim oświadczeniu piszesz????? -
Paula jako, ze nie bylabym soba i kazda informacje weryfikuje u drugiej lekarki jej zalecenie bylo takida samo, ze do cc nie odstawiac, zeby nic sie wczesniej nie zaczelo dziac.
Pytalam takze druga lekarke o cc i czy nie lepiej robic jak zacznie sie akcja porodowa, ona z kolei byla zdecydowanie na nie, twierdzac ze cc "na szybko" to troche inaczej sie tnie, a zdarza sie nawet, ze powloki sa mocno porozrywane wiec jej zdaniem lepiej jest zrobic cc przed terminem.
Edit - dzis kupilam plastikowa miseczke w pepco za 1,99Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:02
Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:pracodawca placil mi tylko za kwiecien, od maja juz placi mi zus.
co w tej sytuacji? musze miec osobne zaswiadczenie od pracodawcy a osobne z zusu?
o jakim oświadczeniu piszesz?????
Bo we wszystkich miejscach gdzie pracowałam i ja czy mój mąż nie chcieli zaświadczenia od pracodawcy współmałżonka tylko samemu się podawało kwotę i na druczuku było oświadczenie, że jest to zgodne z prawdą i jestem świadoma, że jak oszukałam to mogą cofnąć świadczenie. Bo gdybyś miała np. działalność to kto miałby wystawić Ci takie zaświadczenie?zabka11 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
zabka11 wrote:zetka ty masz termin dzien po mnie, czyli 23 sierpnia
zobaczymy jak nam pójdzie
U nas bylo po prostu odwiadczenie do kadr ze maz zarabia tyle i tyle czy tam wyliczone na czlonka rodziny. Wydaje mi sie ze zaklad pracy nie ma prawa zadac zaswiadczenia. Ja bym nawet nie dala chyba.
Ja bym chciala miec cc ustalone.