SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Dziewczyny a powtarzalyscie badanie na toxo?
Ja chorowalam w ciąży z synem 6 lat temu i cala brałam rovamycyne. Ale teraz przed ciaza też się zaraziłam bo znowu igm było dodatnie i awidnosc niska. Przeleczylam się i spadlo i mogliśmy się starać. Na początku ciąży igm ujemne ale potem już nie robilam i tak się zastanawiam czy nie powinnam.
z tego co się orientuję to tylko te ciężarne, które nie miały przeciwciał (nie chorowały na toxo) muszą powtarzać badania -
lys wrote:z tego co się orientuję to tylko te ciężarne, które nie miały przeciwciał (nie chorowały na toxo) muszą powtarzać badania
-
Zetka wrote:Niby tak, tylko ze teoretycznie można zarazić się raz ale na swoim przykładzie widzę ze więcej i tak zaczęłam się gryźć
Ja w każdym bądź razie, toxo przechodziłam kiedyś w przeszłości (nie wiem kiedy) robiłam badanie na toxo przed ciążą, powtórzyłam na początku ciąży i potem już nie powtarzałam i chyba nikt z przeciwciałami nie powtarza, przynajmniej nie słyszałam, żeby komuś lekarz zalecił kontrolne badania pomimo przechodzenia toxo w przeszłości.
Nie martw się na zapas.Zetka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja po topy tez sie przejde do pepco bo kiedys tam widzialam za cale 9.99
tak tak, są , tylko takie tradycyjne, bez odpinanych ramiączek jak te z hm
dzieki dziewczyny za odp. w sprawie tego zaświadczenia
wezmę z pracy za kwiecien, a za maj i czerwiec z zusu -
Laski u nas w miescie jest polski producent rzeczy organicznych ekologicznych i z bambusa, mysle ze warto kupic np. przescieradelko lub recznik, one nie uczulaja, nie zbieraja bakterii. Ja zamowie Przescieradelko do koszyka mojzesza, pas poporodowy. Jakbyscie chcialy nanaforganic.pl
-
Ofka wrote:Laski u nas w miescie jest polski producent rzeczy organicznych ekologicznych i z bambusa, mysle ze warto kupic np. przescieradelko lub recznik, one nie uczulaja, nie zbieraja bakterii. Ja zamowie Przescieradelko do koszyka mojzesza, pas poporodowy. Jakbyscie chcialy nanaforganic.pl
ja mam kilka ciuszków z tej firmy (kupiłam w smyku), ale nie wiedziałam że to jakieś super czy coś -
W pepco kupiłam sobie ten taki biustonosz sportowy bezszwowy za 9.99 pln i myślę, że w tym będę latać po domu, jak mnie staniki do karmienia będą uciskać. Wkładki laktacyjne mam z paskiem kleju więc raczej będą się trzymać.
http://tugazetka.pl/pepco/2013.09.06.moda/12406,Bielizna,bezszwowaniecierpliwa, Zetka, magda sz lubią tę wiadomość
-
lys wrote:W pepco kupiłam sobie ten taki biustonosz sportowy bezszwowy za 9.99 pln i myślę, że w tym będę latać po domu, jak mnie staniki do karmienia będą uciskać. Wkładki laktacyjne mam z paskiem kleju więc raczej będą się trzymać.
http://tugazetka.pl/pepco/2013.09.06.moda/12406,Bielizna,bezszwowa
No wlasnie o taki mi chodzi
Zabka wiem, wiem ze nie jest odpinane, ale z tego latwo cyca wyciagnac
lys, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie.
Rozwarcie 3 cm szyjka dluga die zrobilawsadzil mi dzis palce tak głęboko ze aż bolalo jak nigdy:( wazy 3100g i mogę rodzic. Jest jednak problem gdyż dziecko ulozylo sie twarzyczką i musze czekać aż sie obkreci odwrotnie
lys, Zetka, zabka11, psioszka11, 0na88, mamasia, magda sz, Maniuś, kasiuleek, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:My po wizycie.
Rozwarcie 3 cm szyjka dluga die zrobilawsadzil mi dzis palce tak głęboko ze aż bolalo jak nigdy:( wazy 3100g i mogę rodzic. Jest jednak problem gdyż dziecko ulozylo sie twarzyczką i musze czekać aż sie obkreci odwrotnie
Madzia, szokczyli te skurcze rozwieraly Ci szyjke.
Miałam pytać - prawidłowe ułożenie to jest buzka do nas czy odwrotnie?
-
Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana
stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.
Aska87 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana
stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.
a ile ważył maluszek na usg? u mnie cały czas na najwyższym centylu a ani gin ani diabetolog nie mówią że cesarka tylko do sn szykują i karzą się tym nie martwić na razie ... co diabetolog to inne podejście chyba jest...
a nie martw się jak leżałam na patologi w sali obok była dziewczyna co na czczo miała cukry po 180 a po jedzeniu poniżej 250 jej nie schodziło... nawet nie wiedziała że ma cukrzyce a to trzeci poród był miała dwie zdrowiutkie córeczki i ta trzecia też prawdopodobnie zdrowiutka się urodziła... mówienie ze na pewno jest chore to takie na wyrost chyba trocheowszem jest zagrożenie ale równie dobrze może się zdrowe urodzić
a jakie masz cukry ? a sprawdzałaś na drugim glukometrze? może masz źle skalibrowany albo cośWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:46
-
Lady- kurcze ona jakas niepoważna..jak mozna powiedziec "napewno" ..nic nie jest napewno,a mówienie takich rzeczy kobiecie w ciaży jest nie na miejscu ;/
Magda- ale super jest ta karuzelka !!
Madzik - ale jajaKolejna mamuska zaraz bedzie !
Lys- też mam taki stanik, w pepco są jeszcze takie kolorowe, ja mam akurat taki fioletowy z różową lamówka- są dużo fajniejsze w noszeniu niż ten co mam i ja i tytakże polecam tamten tez
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ale chore na co? Jak można tak powiedzieć.
Madziu, ale jak oni będą okrecać?
A ja przeczytałam ze jak dziecko jest ułożone miednicowe to może to być przez jakas chorobę i juz fisiuje. Ale że niby też przez małą masę płodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:53