X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa o tym na SR mówiła polozna ze dzidzia jak się nieoobróci to poród dłuższy i bolesny. Ze właśnie buzka blokuje się niskim itd

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ile ważył maluszek na usg? u mnie cały czas na najwyższym centylu a ani gin ani diabetolog nie mówią że cesarka tylko do sn szykują i karzą się tym nie martwić na razie ... co diabetolog to inne podejście chyba jest...
    a nie martw się jak leżałam na patologi w sali obok była dziewczyna co na czczo miała cukry po 180 a po jedzeniu poniżej 250 jej nie schodziło... nawet nie wiedziała że ma cukrzyce a to trzeci poród był miała dwie zdrowiutkie córeczki i ta trzecia też prawdopodobnie zdrowiutka się urodziła... mówienie ze na pewno jest chore to takie na wyrost chyba troche :/ owszem jest zagrożenie ale równie dobrze może się zdrowe urodzić

a jakie masz cukry ? a sprawdzałaś na drugim glukometrze? może masz źle skalibrowany albo coś

Zrobiłam zdjęcie -> 160tqbr.jpg
    1zgc09w.jpg

w 30 tyg Zuzia miała 2,100

Aska87 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana :( stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.

to co z niej za diabetolog ? skoro cukry masz zle , to gdzie insulina ? i skad takie wnioski ze dziecko jest chore i duze ( co ona dodatkowo dorabia i USG robi? ) nie mowiac juz o tym ze diabetolog pieprzy o tym ze zrobia Ci cesarke... co to za bzdury ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm na czczo masz wysokie ale po jedzeniu znowu nie są przecież takie złe :/
    może powinna dać jakąś insuline na noc zamiast tak straszyć od razu ...
    mój mały miał w 30tc3d 2009g i nikt nie mówił że jest duży chociaż 90 centyl teraz spadł trochę poniżej 90 centyla i gin mówiła że w cale nie wiadomo że będzie jakiś specjalnie duży... i nie ma się co nastawiać chociaż brzuszek ciągle ma na tym 95 centylu :/

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukry masz ponad norme ale kuz** bez przesady, jakby moje momentami zobaczyla to by mnie na cmentarz wyslala -a mala rozwija sie prawidlowo.

Powinna Ci dac insuline dlugodziajaca na noc zeby zejsc z tych cukrow na czczo... a na Polnej z tego co widze w internecie zajmuja sie ciezarnymi z cukrzyca - bedziesz chodzila pewnie jak ja na patologie ciazy i beda mieli malucha pod nadzorem - dodatkowe USG, KTG - lepiej dla Ciebie , maluch bedzie pod nadzorem dodatkowo. Nie denerwuj sie bo szkoda nerwow .

Aska87, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ale to dziecko jest położone twarzyczka w kierunku Twojego pępka zamiast w kierunku Twoich pleców, tak? Dobrze rozumiem? Bo nam na SR mówili, że w trakcie porodu się najczęściej przekrecaja tak, żeby wyjść najmniejszym obwodem głowy

Ewa123
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Cukry masz ponad norme ale kuz** bez przesady, jakby moje momentami zobaczyla to by mnie na cmentarz wyslala -a mala rozwija sie prawidlowo.

Powinna Ci dac insuline dlugodziajaca na noc zeby zejsc z tych cukrow na czczo... a na Polnej z tego co widze w internecie zajmuja sie ciezarnymi z cukrzyca - bedziesz chodzila pewnie jak ja na patologie ciazy i beda mieli malucha pod nadzorem - dodatkowe USG, KTG - lepiej dla Ciebie , maluch bedzie pod nadzorem dodatkowo. Nie denerwuj sie bo szkoda nerwow .

no dokładnie moje niektóre też to by w pięty poszły a moja diabetolog mówi że pojedyńcze skoki nic nie mówią ... ja np jak się zestresuje to cukry mam kosmiczne i co na to poradzić :/ ostatnio po samej sałacie z pomidorem miałam 140 :/ a i lepiej jak inny diabetolog zobaczy wyniki i powie swoją diagnoze niż takiemu ufać i się stresować :/

0na88 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie chce na Polnej, wole na Raszei, po za tym ona mówiła że może mi przepisać insulinę mam ją brać 3 razy dzienie po każdym posiłku ;/ i wstrzykiwać w udo. Ja uważam że 3 razy to za dużo. Po za tym powiedziała że nawet jak mi da insulinę to i tak na Polną do szpitala muszę jechać

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana :( stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.

Ta diabetolog jakas niepowazna, jak mozna tak straszyc pacjentke?
    Nie wszystkie cukrzycowe maja cc. Moje dwie kolezanki urodzily sn i to w tym roku.

Nie mialam badan ani na toxo ani nie robiono mi gbs.
    Caly dzien skurczowy... ide zaraz pod prysznic i spac.

Madzik1207 moj syn byl twarzyczkowo, obrocil sie przed samym porodem. To normalnie jest wskazanie do cc. U mnie skonczylo sie proznociagiem bo usg zrobic mi nie chcieli na IP a ortynator mial akurat cc. Jak wrocil bylo na cc juz za pozno.
    Mam nadzieje ze sie jednak prawidlowo ulozy,trzymam kciuki.

• lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lady- kurcze ona jakas niepoważna..jak mozna powiedziec "napewno" ..nic nie jest napewno,a mówienie takich rzeczy kobiecie w ciaży jest nie na miejscu ;/

Magda- ale super jest ta karuzelka !!

Madzik - ale jaja :D Kolejna mamuska zaraz bedzie !

Lys- też mam taki stanik, w pepco są jeszcze takie kolorowe, ja mam akurat taki fioletowy z różową lamówka- są dużo fajniejsze w noszeniu niż ten co mam i ja i ty :P także polecam tamten tez :)

a widziałam je, bodajże za 14,99 pln i też się zastanawiałam nad nim, jak mówisz że fajne to może też się skuszę

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie nie strasz:( a boli bardziej? Kurczę zaczynam sie bać.

Magdasz jak u Ciebie??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys- no moze i tak,wiem ze pare zl drozsze te byly,ale duzo lepiej trzyma biust:) jeszcze jeden sobie musze dokupic:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A ja w nocy obudzilam sie z jakas mazia na oku nie ropa ale taka biala maź. Caly dzien zbiera mi sie na soczewce kontaktowej...dziwne. moze mi czop okiem wychodzi hahaha
    Mistrzu :D

maaadzik1207 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Cassie nie strasz:( a boli bardziej? Kurczę zaczynam sie bać.

Magdasz jak u Ciebie??

Jesl sie nie obroci nie zgadzaj sie na obrot wewnetrzny to jest dla dziecka niebezpieczne. Nalegaj na cc.
    O proznociagu pisac nie bede, to nie ma sensu. Jeszcze macie czas to moze sie obrocic.

lys, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka mogłabys dac przepis na te kotlety z piersi z kurczaka ? pamietam ze tam byla piers w kawałkach,kukurydza,jajko..? o ile dobrze pamietam to ty kiedys podawałaś :) a jezeli to nie ty to którąś z was i bardzo prosiłabym o instrukcje :)

psioszka11 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Madzik, ale to dziecko jest położone twarzyczka w kierunku Twojego pępka zamiast w kierunku Twoich pleców, tak? Dobrze rozumiem? Bo nam na SR mówili, że w trakcie porodu się najczęściej przekrecaja tak, żeby wyjść najmniejszym obwodem głowy

Nie, twarzyczkowe ułożene to takie że głowka dziecka jest odgięta do tyłu i rodzi się zamiast częścią ciemieniową główki, to twarzą, jest to niebezpieczne i jest wskazaniem do CC.

Tu na zdjęciu jest ułożenie twarzyczkowe:

http://s.babyonline.pl/i/01-glowka-mtj-05jpg-ARTICLE_V-4521.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:20

Ewa123 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Jesl sie nie obroci nie zgadzaj sie na obrot wewnetrzny to jest dla dziecka niebezpieczne. Nalegaj na cc.
    O proznociagu pisac nie bede, to nie ma sensu. Jeszcze macie czas to moze sie obrocic.
    Jest jeden problem u nas przed porodem USG nie robia wiec musze o nie poprosic inaczej nie wyobrazam sobie tego

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Jest jeden problem u nas przed porodem USG nie robia wiec musze o nie poprosic inaczej nie wyobrazam sobie tego

A lekarz prowadzący, nie może dać Ci skierowania na CC ze względu na ułożenie twarzyczkowe?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mi powiedzial ze przekręca małego jakos...normalnie boje sie:( mąż zalamany a im więcej czytam tym bardziej mam stracha.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę ze skurczami... Od 17:30...

Jeszcze nie mogę urodzić... Mały jest za mały...

Idę spać. Może jutro będzie lepiej...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ