SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska87 wrote:a ile ważył maluszek na usg? u mnie cały czas na najwyższym centylu a ani gin ani diabetolog nie mówią że cesarka tylko do sn szykują i karzą się tym nie martwić na razie ... co diabetolog to inne podejście chyba jest...
a nie martw się jak leżałam na patologi w sali obok była dziewczyna co na czczo miała cukry po 180 a po jedzeniu poniżej 250 jej nie schodziło... nawet nie wiedziała że ma cukrzyce a to trzeci poród był miała dwie zdrowiutkie córeczki i ta trzecia też prawdopodobnie zdrowiutka się urodziła... mówienie ze na pewno jest chore to takie na wyrost chyba trocheowszem jest zagrożenie ale równie dobrze może się zdrowe urodzić
a jakie masz cukry ? a sprawdzałaś na drugim glukometrze? może masz źle skalibrowany albo coś
Zrobiłam zdjęcie ->
w 30 tyg Zuzia miała 2,100Aska87 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana
stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.
to co z niej za diabetolog ? skoro cukry masz zle , to gdzie insulina ? i skad takie wnioski ze dziecko jest chore i duze ( co ona dodatkowo dorabia i USG robi? ) nie mowiac juz o tym ze diabetolog pieprzy o tym ze zrobia Ci cesarke... co to za bzdury ?
-
hmm na czczo masz wysokie ale po jedzeniu znowu nie są przecież takie złe
może powinna dać jakąś insuline na noc zamiast tak straszyć od razu ...
mój mały miał w 30tc3d 2009g i nikt nie mówił że jest duży chociaż 90 centyl teraz spadł trochę poniżej 90 centyla i gin mówiła że w cale nie wiadomo że będzie jakiś specjalnie duży... i nie ma się co nastawiać chociaż brzuszek ciągle ma na tym 95 centylu0na88 lubi tę wiadomość
-
Cukry masz ponad norme ale kuz** bez przesady, jakby moje momentami zobaczyla to by mnie na cmentarz wyslala -a mala rozwija sie prawidlowo.
Powinna Ci dac insuline dlugodziajaca na noc zeby zejsc z tych cukrow na czczo... a na Polnej z tego co widze w internecie zajmuja sie ciezarnymi z cukrzyca - bedziesz chodzila pewnie jak ja na patologie ciazy i beda mieli malucha pod nadzorem - dodatkowe USG, KTG - lepiej dla Ciebie , maluch bedzie pod nadzorem dodatkowo. Nie denerwuj sie bo szkoda nerwow .Aska87, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Cukry masz ponad norme ale kuz** bez przesady, jakby moje momentami zobaczyla to by mnie na cmentarz wyslala -a mala rozwija sie prawidlowo.
Powinna Ci dac insuline dlugodziajaca na noc zeby zejsc z tych cukrow na czczo... a na Polnej z tego co widze w internecie zajmuja sie ciezarnymi z cukrzyca - bedziesz chodzila pewnie jak ja na patologie ciazy i beda mieli malucha pod nadzorem - dodatkowe USG, KTG - lepiej dla Ciebie , maluch bedzie pod nadzorem dodatkowo. Nie denerwuj sie bo szkoda nerwow .
no dokładnie moje niektóre też to by w pięty poszły a moja diabetolog mówi że pojedyńcze skoki nic nie mówią ... ja np jak się zestresuje to cukry mam kosmiczne i co na to poradzićostatnio po samej sałacie z pomidorem miałam 140
a i lepiej jak inny diabetolog zobaczy wyniki i powie swoją diagnoze niż takiemu ufać i się stresować
0na88 lubi tę wiadomość
-
Tylko ja nie chce na Polnej, wole na Raszei, po za tym ona mówiła że może mi przepisać insulinę mam ją brać 3 razy dzienie po każdym posiłku ;/ i wstrzykiwać w udo. Ja uważam że 3 razy to za dużo. Po za tym powiedziała że nawet jak mi da insulinę to i tak na Polną do szpitala muszę jechać
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Wróciłam od diabetolog, i jestem załamana
stwierdziła że nie tak zareagowałam na dietę jak trzeba, bo to nie możliwe bym miała takie cukry po takim śniadaniu i obiedzie. Powiedziała że na pewno dziecko jest chore i mam się stawić do szpitala na Polną. Dała mi skierowanie, i nigdzie indziej tylko mam tam jechać ;/ tam bedą wiedziec co ze mną zrobić, i że mam cała wyprawę wziąść ze sobą, bo zrobią mi cesarkę na dniach bo dziecko za pewne jest też duże ;/ i nic tylko siedzę i ryczę. Okulistka natomiast napisała że nie ma żadnych przeciwwskazań do rodzenia siłami natury. Ale nie wiem po co mi to teraz skoro wg diabetolog dziecko jest duże i będę miec cc bo wszystkie kobiety z cukrzycą mają cc.
Ta diabetolog jakas niepowazna, jak mozna tak straszyc pacjentke?
Nie wszystkie cukrzycowe maja cc. Moje dwie kolezanki urodzily sn i to w tym roku.
Nie mialam badan ani na toxo ani nie robiono mi gbs.
Caly dzien skurczowy... ide zaraz pod prysznic i spac.
Madzik1207 moj syn byl twarzyczkowo, obrocil sie przed samym porodem. To normalnie jest wskazanie do cc. U mnie skonczylo sie proznociagiem bo usg zrobic mi nie chcieli na IP a ortynator mial akurat cc. Jak wrocil bylo na cc juz za pozno.
Mam nadzieje ze sie jednak prawidlowo ulozy,trzymam kciuki. -
Kkarolinaaaa wrote:Lady- kurcze ona jakas niepoważna..jak mozna powiedziec "napewno" ..nic nie jest napewno,a mówienie takich rzeczy kobiecie w ciaży jest nie na miejscu ;/
Magda- ale super jest ta karuzelka !!
Madzik - ale jajaKolejna mamuska zaraz bedzie !
Lys- też mam taki stanik, w pepco są jeszcze takie kolorowe, ja mam akurat taki fioletowy z różową lamówka- są dużo fajniejsze w noszeniu niż ten co mam i ja i tytakże polecam tamten tez
a widziałam je, bodajże za 14,99 pln i też się zastanawiałam nad nim, jak mówisz że fajne to może też się skuszę -
nick nieaktualnymaaadzik1207 wrote:Cassie nie strasz:( a boli bardziej? Kurczę zaczynam sie bać.
Magdasz jak u Ciebie??
Jesl sie nie obroci nie zgadzaj sie na obrot wewnetrzny to jest dla dziecka niebezpieczne. Nalegaj na cc.
O proznociagu pisac nie bede, to nie ma sensu. Jeszcze macie czas to moze sie obrocic.
lys, maaadzik1207 lubią tę wiadomość
-
Psioszka mogłabys dac przepis na te kotlety z piersi z kurczaka ? pamietam ze tam byla piers w kawałkach,kukurydza,jajko..? o ile dobrze pamietam to ty kiedys podawałaś
a jezeli to nie ty to którąś z was i bardzo prosiłabym o instrukcje
psioszka11 lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Madzik, ale to dziecko jest położone twarzyczka w kierunku Twojego pępka zamiast w kierunku Twoich pleców, tak? Dobrze rozumiem? Bo nam na SR mówili, że w trakcie porodu się najczęściej przekrecaja tak, żeby wyjść najmniejszym obwodem głowy
Nie, twarzyczkowe ułożene to takie że głowka dziecka jest odgięta do tyłu i rodzi się zamiast częścią ciemieniową główki, to twarzą, jest to niebezpieczne i jest wskazaniem do CC.
Tu na zdjęciu jest ułożenie twarzyczkowe:
http://s.babyonline.pl/i/01-glowka-mtj-05jpg-ARTICLE_V-4521.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 22:20
Ewa123 lubi tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Jesl sie nie obroci nie zgadzaj sie na obrot wewnetrzny to jest dla dziecka niebezpieczne. Nalegaj na cc.
O proznociagu pisac nie bede, to nie ma sensu. Jeszcze macie czas to moze sie obrocic.