X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry,
    dziś w miarę pospałam. Wieczorem zdążyłam jeszcze zafarbować włosy, oporządzić się w wannie z pomocą męża i padłam na pysk i co?! Pierwszy raz skurcze mocne- przez 15minut co 2-3 min. Przeszło, jak poszłam do toalety i odsiedziałam swoje. Dziś już nic nie boli. O 14:30 wizyta, więc i o galarecie i o skurczach powiem.
    Karolina, przepis miałam chyba od Ofki albo innej dziewczyny: ale z tego co pamiętam to było tak:
    pierś z kurczaka- w kostkę, jajko, kukurydza lub groszek, cebula lub por, przyprawy, łyżka mąki ziemniaczanej i łyżka zwykłej.
    Ja dziś na obiad serwuje bakłażana faszerowanego.
    Swoją drogą to codziennie rano wchodzę tu z zaciekawieniem czy któraś urodziła, a od kilku dni normalnie cisza :)

Weridiana, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to od dzis sie zacznie - upaly do konca przyszlego tygodnia, a mialam nadzieje ze tylko weekend, tak sie boje tych upalow, ostatnim razem w te upaly mi tak cisnienie skoczylo :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie spiochy nasze lubią pospać, ale ja to się cieszę. I mam głupia nadzieję że tak już zostanie:]. Dobra IDE klaki prostowac po myciu głowy, bo siano jakich mało. Ps mój kolejny krok przygotowania do porodu wykonany- zmylam lakier do paznokci!! Paskudnie wyglądają, ale trza się przyzwyczaić;)

zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No to od dzis sie zacznie - upaly do konca przyszlego tygodnia, a mialam nadzieje ze tylko weekend, tak sie boje tych upalow, ostatnim razem w te upaly mi tak cisnienie skoczylo :/

Niecierpliwa, ja widziałam ,że wt we Wro-31! Prędzej się spocę niż urodzę :/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 39tyg. :-)

Ainer moja tez leniwa , mysle ze to zalezy od ulozenia, miejsca brak itd.
    we wtorek mam wizyte u poloznej (mam nadzieje ze ostatnia ;-)

Z tym ulozeniem to jest tak ze najlepiej aby w trakcie porodu bylo twarza do kregoslupa mamy, a jak sie glowka urodzi to dziecko samo powinno sie przekrecic twarza w kierunku uda mamy i wtedy rodza sie ramiona dziecka i szybko cala reszta.
    to jest naturalne i optymalne.

Maadzik nie zamartwiaj sie bo dzidzius na prawde jeszcze moze zmienic pozycje, nawet jak ogladalam filmy z porodami w domu , to polozna dawala instrukcje cwiczen i dzidzius sie przekrecal , sama mama sobie radzila. I nie byl to jedyny przypadek.

Lady podjedz na polna i sprawdz , jakby nie bylo tam maja najlepszy sprzet. Rodzilam na polnej ale to bylo 11 lat temu.
    przyklad Miru daje do myslenia i jak widzisz nie można się sugerowac jedna opinia

Pati Belgia, Maniuś, Paula_071, witaminkab, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niecierpliwa, ja widziałam ,że wt we Wro-31! Prędzej się spocę niż urodzę :/

Nie zazdroszcze, na 29.07 niby u nas 17 stopni, ale w to poki co nie wierze, bo pare dni temu juz w niedziele mialo sie ochladzac, potem w poniedzialek, a teraz same 30 do srody :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Maz odprawiony, ayn do szkoly tez. Najmlodszy spi ale ma jeszcze godzinke ;) niech korzysta poki moze bo od wrzesnia dziennie pobudka o 7 ;)

maadzik1207 tak cc to moze sie koszmarem wysawac ale wierz mi ze nje chcesz dziecka z takim polozeniem rodzic. Przezylam uwierz na slowo.
    Mi sie na USG nie zgodzili bo przyjechalam na porodowke o 00.30 ze skurczami co 1 2 minuty i rozwarciem 8cm "a po co Ci USG deugie dziecko takie rozwarcie to szybko urodzisz". W tamtych latach mialam usg co miesiac i wizyty tez.
    Nie zgadzaj sie na obracanie i nie na sn w takim wypadku.
    Lekarze niechetnie robia cc o czym tutaj juz zdazylas nieraz przeczytac ale musisz walczyc o swoje o dziecko w tym momencie nic innego sie nie liczy.

Ktoras napisala zeby na kolanach sie kolysac czy cos zeby dziecko zmienilo pozycje - powiem tak, powodzenia...
    Takie numery dzialaja na przekrecanie glowka w dol do 30tc a nie przed porodem...

U mnie nocka mega spokojna.
    Do nocy walczylam ze skurczami ale poszly sobie :)

36tydzien uwazam za rozpoczety i 9ty miesiac rowniez :)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Madzik- tez bym sie nie zgodzila na sn w tym przypadku..

Dziekuje za przepis:)

Cassie-twoj synek ma szkole? A kiedy ma wakacje?:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie z tego co zrozumialam dzidzius Maadzik jest juz glowka w dol ?
    Ja zaczelam 39tydz i caly czas czuje ze mala sie okreca wokol wlasnej osi, tak jakby sie turlala.
    nie uwazam ze cc to jakas straszna rzecz, zwlaszcza w tych czasach.
    bazujac na swojej traumie to wlasnie bym wolala cc niz sn.
    ale tak jak wczesniej wspominalam to mój przypadek przez pryzmat ktorego patrze i moge byc nieobiektywna.
    Nie wiem jakie sa zasady w danym szpitalu, mi kazali rodzić na lezaco , chociaz instynktownie czulam ze tak jest najgorzej. Wiedzialam ze powinnam rodzić w pozycji kucznej lub na specjalnym lozku, obserwacja rozwarcia i krocza wymaga wiecej pracy wiec woleli naciac rutynowo , a ja wolalabym zaryzykowac bo dziecko bylo male itd itp.

Teraz nie wiem jak jest, każdy szpital inny,
    tu mi sie podoba podejscie do pacjenta , mozliwosc wyboru dlatego postanowilam im zaufac :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I ja...

Moj maz nastawil budzik I nie obudzil a sam odwrocil sie na drugi bok I poszedl spac bo okazalo sie, ze spptkanie z klientem ma dopoero na 14.... wrrrr... on spi a ja od 6 juz nie.... Jestem taka wkurzona na niego, ze masakra.... wogole jakas podirytowana jestem I nie moge sie z tym ogarnac....

Milego dnia..

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dzisiaj kolejna ciężka noc. Najpierw skurcze co około godzinę, a między 3 a 4 co jakieś 15 minut. I rano też jakieś były. Odeśpię w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:01

lb17w98.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry,
    dziś w miarę pospałam. Wieczorem zdążyłam jeszcze zafarbować włosy, oporządzić się w wannie z pomocą męża i padłam na pysk i co?! Pierwszy raz skurcze mocne- przez 15minut co 2-3 min. Przeszło, jak poszłam do toalety i odsiedziałam swoje. Dziś już nic nie boli. O 14:30 wizyta, więc i o galarecie i o skurczach powiem.
    Karolina, przepis miałam chyba od Ofki albo innej dziewczyny: ale z tego co pamiętam to było tak:
    pierś z kurczaka- w kostkę, jajko, kukurydza lub groszek, cebula lub por, przyprawy, łyżka mąki ziemniaczanej i łyżka zwykłej.
    Ja dziś na obiad serwuje bakłażana faszerowanego.
    Swoją drogą to codziennie rano wchodzę tu z zaciekawieniem czy któraś urodziła, a od kilku dni normalnie cisza :)
    Tak to moj przepis. A wczoraj robilam takie: piers z indyka lub kurzeca, szczypior, starty na tarce oscypek, jajko, dwie lyzki maki, dwie bulki, dwie lyzki majonezu. Pyszne byly. ....

I mam zapalenie spojowki...cala noc mi.sie saczylo z tego oka.....

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zaczniemy się rozpakowywać to parami:)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w 35 tyg, do terminu już tylko 35 dni. Ale po wczorajszych stresach i nocnych płaczach, głowa mnie boli, spać mi się nie chce, jeść w ogóle też nie, jakaś taka zdołowana chodzę, chyba jednak się położę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:10

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Madzik - nie wiem co Ci doradzic :(, ale skoro dziewczyny sa kategorycznie przeciw SN to widocznie wiedza co mowia . 3 mam kciukasy !

Maz mnie wyciaga na jakis dlugi spacer dzis - moze i u mnie cos sie zacznie , bo wpychacie sie mi do kolejki porodowej ! :D

psioszka11, KasiaeN., niecierpliwa, Lady Savage, zabka11, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się z rana w 35 tyg, do terminu już tylko 35 dni. Ale po wczorajszych stresach i nocnych płaczach, głowa mnie boli, spać mi się nie chce, jeść w ogóle też nie, jakaś taka zdołowana chodzę, chyba jednak się położę

Jak ty liczysz termin porodu ?
    U mnie belly pokazuje 41dni, a na suwaczku jestem dzień do przodu, to wychodzi na to ze ty powinnaś miec 42dni do porodu a nie 35 ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Co do nocy to moja też tak raczej w kratkę. O 1.20 się obudziłam po dwa piętra niżej sąsiad lubiący sobie chlapnąć sobie chlapnął i bardzo podniesionym głosem uczył syna jak żyć a żonie wypominał co źle robi.No i tak ich słuchałam i spać nie mogłam.

Teraz obudziłam się ok 8.00 wzięłam prysznic i wstawiłam kiełbaski na śniadanie. Głodna jestem jak wilk.U nas też początek upałów, ostatnio podczas fali upałów ląduję w szpitalu więc jeśli teraz się tak zdarzy to mam nadzieję, ze wyjdziemy z niego już we trójkę ;)

Dziś na obiad chińszczyzna z ryżem.Zaraz po śniadaniu zabiorę się za przygotowywanie póki jeszcze nie będzie tak gorąco w kuchni.

Miłego czwartku sierpnióweczki kochane!

0na88, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My takze wpadamy powiedziec dzien dobry w ten upalny poranek :D
    Az mi sie juz slabo robi jak sobie pomysle o tym ile dzis mam do zrobienia :/ a sil brak jak jest tak goraco :D no ale nikt za mnie tego nie zrobi :) damy rade :D

Wieczor przyjezdzaja goscie z Pl do niedzieli :)

No i zaczynamy 35 tydzien :) <3 :) skurcze tez juz mam choc na razie nie regularne jeszcze...cos to u nas szybko pojdzie tak mi sie wydaje moje kochane :D

Ciekawe czy nastepna bedzie Psioszka czy ktoras ja wyprzedzi :P

W kazdym badz razie trzymam kciuki za Was wszystkie!!!

Milego dzionka zycze :D

0na88, niecierpliwa, Lady Savage, psioszka11, Laura, mamasia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jak ty liczysz termin porodu ?
    U mnie belly pokazuje 41dni, a na suwaczku jestem dzień do przodu, to wychodzi na to ze ty powinnaś miec 42dni do porodu a nie 35 ?

Ja wg mojej ginekolog, która powiedziała mi w 5 miesiacu na wizycie że termin mi przesuwa z 27 sierpnia na 20. U mnie przypadek trudny jak u Magdy, okresy nie regularne raz 24 dni raz 42, owulacja raz w 5 dniu cyklu raz w 12 raz w 24 loteria. Na pierwszej wizycie powiedziała mi że jak urodzę między 6 sierpnia a 4 września to będzie akurat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:54

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam ogarnac wszystko z samego rana, a o 7.30 na balkonie juz taka patelnia, ze zaslablam. Podejrzewam, ze to od dlugiego trzymania rak w gorze, nagle zrobilo sie ciemno przed oczami, rece i nogi takie wiotkie, serce mi chcialo wyskoczyc. Teraz to juz nawet boje sie sama w domu zostawac

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ