X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry,
    dziś w miarę pospałam. Wieczorem zdążyłam jeszcze zafarbować włosy, oporządzić się w wannie z pomocą męża i padłam na pysk i co?! Pierwszy raz skurcze mocne- przez 15minut co 2-3 min. Przeszło, jak poszłam do toalety i odsiedziałam swoje. Dziś już nic nie boli. O 14:30 wizyta, więc i o galarecie i o skurczach powiem.
    Karolina, przepis miałam chyba od Ofki albo innej dziewczyny: ale z tego co pamiętam to było tak:
    pierś z kurczaka- w kostkę, jajko, kukurydza lub groszek, cebula lub por, przyprawy, łyżka mąki ziemniaczanej i łyżka zwykłej.
    Ja dziś na obiad serwuje bakłażana faszerowanego.
    Swoją drogą to codziennie rano wchodzę tu z zaciekawieniem czy któraś urodziła, a od kilku dni normalnie cisza :)

Weridiana, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to od dzis sie zacznie - upaly do konca przyszlego tygodnia, a mialam nadzieje ze tylko weekend, tak sie boje tych upalow, ostatnim razem w te upaly mi tak cisnienie skoczylo :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie spiochy nasze lubią pospać, ale ja to się cieszę. I mam głupia nadzieję że tak już zostanie:]. Dobra IDE klaki prostowac po myciu głowy, bo siano jakich mało. Ps mój kolejny krok przygotowania do porodu wykonany- zmylam lakier do paznokci!! Paskudnie wyglądają, ale trza się przyzwyczaić;)

zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No to od dzis sie zacznie - upaly do konca przyszlego tygodnia, a mialam nadzieje ze tylko weekend, tak sie boje tych upalow, ostatnim razem w te upaly mi tak cisnienie skoczylo :/

Niecierpliwa, ja widziałam ,że wt we Wro-31! Prędzej się spocę niż urodzę :/

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 39tyg. :-)

Ainer moja tez leniwa , mysle ze to zalezy od ulozenia, miejsca brak itd.
    we wtorek mam wizyte u poloznej (mam nadzieje ze ostatnia ;-)

Z tym ulozeniem to jest tak ze najlepiej aby w trakcie porodu bylo twarza do kregoslupa mamy, a jak sie glowka urodzi to dziecko samo powinno sie przekrecic twarza w kierunku uda mamy i wtedy rodza sie ramiona dziecka i szybko cala reszta.
    to jest naturalne i optymalne.

Maadzik nie zamartwiaj sie bo dzidzius na prawde jeszcze moze zmienic pozycje, nawet jak ogladalam filmy z porodami w domu , to polozna dawala instrukcje cwiczen i dzidzius sie przekrecal , sama mama sobie radzila. I nie byl to jedyny przypadek.

Lady podjedz na polna i sprawdz , jakby nie bylo tam maja najlepszy sprzet. Rodzilam na polnej ale to bylo 11 lat temu.
    przyklad Miru daje do myslenia i jak widzisz nie można się sugerowac jedna opinia

Pati Belgia, Maniuś, Paula_071, witaminkab, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niecierpliwa, ja widziałam ,że wt we Wro-31! Prędzej się spocę niż urodzę :/

Nie zazdroszcze, na 29.07 niby u nas 17 stopni, ale w to poki co nie wierze, bo pare dni temu juz w niedziele mialo sie ochladzac, potem w poniedzialek, a teraz same 30 do srody :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Maz odprawiony, ayn do szkoly tez. Najmlodszy spi ale ma jeszcze godzinke ;) niech korzysta poki moze bo od wrzesnia dziennie pobudka o 7 ;)

maadzik1207 tak cc to moze sie koszmarem wysawac ale wierz mi ze nje chcesz dziecka z takim polozeniem rodzic. Przezylam uwierz na slowo.
    Mi sie na USG nie zgodzili bo przyjechalam na porodowke o 00.30 ze skurczami co 1 2 minuty i rozwarciem 8cm "a po co Ci USG deugie dziecko takie rozwarcie to szybko urodzisz". W tamtych latach mialam usg co miesiac i wizyty tez.
    Nie zgadzaj sie na obracanie i nie na sn w takim wypadku.
    Lekarze niechetnie robia cc o czym tutaj juz zdazylas nieraz przeczytac ale musisz walczyc o swoje o dziecko w tym momencie nic innego sie nie liczy.

Ktoras napisala zeby na kolanach sie kolysac czy cos zeby dziecko zmienilo pozycje - powiem tak, powodzenia...
    Takie numery dzialaja na przekrecanie glowka w dol do 30tc a nie przed porodem...

U mnie nocka mega spokojna.
    Do nocy walczylam ze skurczami ale poszly sobie :)

36tydzien uwazam za rozpoczety i 9ty miesiac rowniez :)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Madzik- tez bym sie nie zgodzila na sn w tym przypadku..

Dziekuje za przepis:)

Cassie-twoj synek ma szkole? A kiedy ma wakacje?:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie z tego co zrozumialam dzidzius Maadzik jest juz glowka w dol ?
    Ja zaczelam 39tydz i caly czas czuje ze mala sie okreca wokol wlasnej osi, tak jakby sie turlala.
    nie uwazam ze cc to jakas straszna rzecz, zwlaszcza w tych czasach.
    bazujac na swojej traumie to wlasnie bym wolala cc niz sn.
    ale tak jak wczesniej wspominalam to mój przypadek przez pryzmat ktorego patrze i moge byc nieobiektywna.
    Nie wiem jakie sa zasady w danym szpitalu, mi kazali rodzić na lezaco , chociaz instynktownie czulam ze tak jest najgorzej. Wiedzialam ze powinnam rodzić w pozycji kucznej lub na specjalnym lozku, obserwacja rozwarcia i krocza wymaga wiecej pracy wiec woleli naciac rutynowo , a ja wolalabym zaryzykowac bo dziecko bylo male itd itp.

Teraz nie wiem jak jest, każdy szpital inny,
    tu mi sie podoba podejscie do pacjenta , mozliwosc wyboru dlatego postanowilam im zaufac :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I ja...

Moj maz nastawil budzik I nie obudzil a sam odwrocil sie na drugi bok I poszedl spac bo okazalo sie, ze spptkanie z klientem ma dopoero na 14.... wrrrr... on spi a ja od 6 juz nie.... Jestem taka wkurzona na niego, ze masakra.... wogole jakas podirytowana jestem I nie moge sie z tym ogarnac....

Milego dnia..

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dzisiaj kolejna ciężka noc. Najpierw skurcze co około godzinę, a między 3 a 4 co jakieś 15 minut. I rano też jakieś były. Odeśpię w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:01

lb17w98.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć Siostry,
    dziś w miarę pospałam. Wieczorem zdążyłam jeszcze zafarbować włosy, oporządzić się w wannie z pomocą męża i padłam na pysk i co?! Pierwszy raz skurcze mocne- przez 15minut co 2-3 min. Przeszło, jak poszłam do toalety i odsiedziałam swoje. Dziś już nic nie boli. O 14:30 wizyta, więc i o galarecie i o skurczach powiem.
    Karolina, przepis miałam chyba od Ofki albo innej dziewczyny: ale z tego co pamiętam to było tak:
    pierś z kurczaka- w kostkę, jajko, kukurydza lub groszek, cebula lub por, przyprawy, łyżka mąki ziemniaczanej i łyżka zwykłej.
    Ja dziś na obiad serwuje bakłażana faszerowanego.
    Swoją drogą to codziennie rano wchodzę tu z zaciekawieniem czy któraś urodziła, a od kilku dni normalnie cisza :)
    Tak to moj przepis. A wczoraj robilam takie: piers z indyka lub kurzeca, szczypior, starty na tarce oscypek, jajko, dwie lyzki maki, dwie bulki, dwie lyzki majonezu. Pyszne byly. ....

I mam zapalenie spojowki...cala noc mi.sie saczylo z tego oka.....

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak zaczniemy się rozpakowywać to parami:)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w 35 tyg, do terminu już tylko 35 dni. Ale po wczorajszych stresach i nocnych płaczach, głowa mnie boli, spać mi się nie chce, jeść w ogóle też nie, jakaś taka zdołowana chodzę, chyba jednak się położę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:10

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Madzik - nie wiem co Ci doradzic :(, ale skoro dziewczyny sa kategorycznie przeciw SN to widocznie wiedza co mowia . 3 mam kciukasy !

Maz mnie wyciaga na jakis dlugi spacer dzis - moze i u mnie cos sie zacznie , bo wpychacie sie mi do kolejki porodowej ! :D

psioszka11, KasiaeN., niecierpliwa, Lady Savage, zabka11, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się z rana w 35 tyg, do terminu już tylko 35 dni. Ale po wczorajszych stresach i nocnych płaczach, głowa mnie boli, spać mi się nie chce, jeść w ogóle też nie, jakaś taka zdołowana chodzę, chyba jednak się położę

Jak ty liczysz termin porodu ?
    U mnie belly pokazuje 41dni, a na suwaczku jestem dzień do przodu, to wychodzi na to ze ty powinnaś miec 42dni do porodu a nie 35 ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Co do nocy to moja też tak raczej w kratkę. O 1.20 się obudziłam po dwa piętra niżej sąsiad lubiący sobie chlapnąć sobie chlapnął i bardzo podniesionym głosem uczył syna jak żyć a żonie wypominał co źle robi.No i tak ich słuchałam i spać nie mogłam.

Teraz obudziłam się ok 8.00 wzięłam prysznic i wstawiłam kiełbaski na śniadanie. Głodna jestem jak wilk.U nas też początek upałów, ostatnio podczas fali upałów ląduję w szpitalu więc jeśli teraz się tak zdarzy to mam nadzieję, ze wyjdziemy z niego już we trójkę ;)

Dziś na obiad chińszczyzna z ryżem.Zaraz po śniadaniu zabiorę się za przygotowywanie póki jeszcze nie będzie tak gorąco w kuchni.

Miłego czwartku sierpnióweczki kochane!

0na88, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My takze wpadamy powiedziec dzien dobry w ten upalny poranek :D
    Az mi sie juz slabo robi jak sobie pomysle o tym ile dzis mam do zrobienia :/ a sil brak jak jest tak goraco :D no ale nikt za mnie tego nie zrobi :) damy rade :D

Wieczor przyjezdzaja goscie z Pl do niedzieli :)

No i zaczynamy 35 tydzien :) <3 :) skurcze tez juz mam choc na razie nie regularne jeszcze...cos to u nas szybko pojdzie tak mi sie wydaje moje kochane :D

Ciekawe czy nastepna bedzie Psioszka czy ktoras ja wyprzedzi :P

W kazdym badz razie trzymam kciuki za Was wszystkie!!!

Milego dzionka zycze :D

0na88, niecierpliwa, Lady Savage, psioszka11, Laura, mamasia, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Jak ty liczysz termin porodu ?
    U mnie belly pokazuje 41dni, a na suwaczku jestem dzień do przodu, to wychodzi na to ze ty powinnaś miec 42dni do porodu a nie 35 ?

Ja wg mojej ginekolog, która powiedziała mi w 5 miesiacu na wizycie że termin mi przesuwa z 27 sierpnia na 20. U mnie przypadek trudny jak u Magdy, okresy nie regularne raz 24 dni raz 42, owulacja raz w 5 dniu cyklu raz w 12 raz w 24 loteria. Na pierwszej wizycie powiedziała mi że jak urodzę między 6 sierpnia a 4 września to będzie akurat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:54

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam ogarnac wszystko z samego rana, a o 7.30 na balkonie juz taka patelnia, ze zaslablam. Podejrzewam, ze to od dlugiego trzymania rak w gorze, nagle zrobilo sie ciemno przed oczami, rece i nogi takie wiotkie, serce mi chcialo wyskoczyc. Teraz to juz nawet boje sie sama w domu zostawac

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ