SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry i my. ..
noc słaba. Bolały plecy i brzuch jak na @... teraz cały czas w głowie mam tego paciorkowiec. Masakra mam nadzieje ze wcześniej akcja się nie zacznie bo będę musiała brać antybiotyk i do tego ryzyko zakażenia dziecka. Mam tyle badań porobionych, różne choroby nawet weneryczne na wszelkie wypadek wszystko negatywne a tu taki psikus
Jeszcze tylko kilka dni a jednocześnie tak dużo. ..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie po nocce z 2pobudkami na siusiu.
Czy wy tez budzicie sie z wilczym glodem????ja jak tylko otworze oczy to juz mysle o sniadaniu.
Dzis o 15:20 wizyta
Ide zaraz wlosy umyc i pazury ogarnac, bo wczoraj juz nie dalam rady.
Magda sz- robilam na tym kolku, tylko zrobilam sobie dwa szablony.
Dzis jeszcze dorobie kilka mniejszych i jak przyjdzie mi przesylka z tasiemka, bede przyszywac.
Maaadzik- Magda sz dobrze radzi: popytaj w kilku szpitalach jak sie zachowuja w takiej sytuacji.
Ofka - czyli to jednak nie czop okiem?a tak na powaznie to przemywalas czyms???
magda sz, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKkarolinaaaa wrote:Hej:)
Madzik- tez bym sie nie zgodzila na sn w tym przypadku..
Dziekuje za przepis:)
Cassie-twoj synek ma szkole? A kiedy ma wakacje?:p
Karolina od 24.07 do 7.09 a potemw pazdzierniku 3tyg
Tutaj jest ciut inaczej z wakacjami.
Weridana tak glowka w dol. Mi chodzilo onto ze jakikolwiek obrot dziecka na tym etapie jest wyjatkowo trudny i nawet reczny to tylko 50% szans ze sie uda a ryzyko spore.
Ja sobie na dzien dzisiejszy sn nie wyobrazam. W zyciu nie chcialam cc a teraz sie ciesze ale tej jednoczesnie boje bo nie wiem jak to bedzie.
Lekarz na skierowaniu do szpitala wpisal mi ciaza po traumatycznym porodzie. Wg niego ten powod jest dla szpitala wazniejszy niz rozejscie spojenia.
Ciekawe ktora nastepna urodziWeridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Oo niezle, tylko szkoda dzieci ze w lipcu kiedy najwieksze upaly muszą chodzic do szkoly..
No tez slyszalam ze ręczne obracanie to nie takie proste i bezpieczne..
Po co kombinować, powinni zrobic cesarke i juz..jednak to jest złe ulozenie płodu a to jest wskazanie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKkarolinaaaa wrote:Oo niezle, tylko szkoda dzieci ze w lipcu kiedy najwieksze upaly muszą chodzic do szkoly..
No tez slyszalam ze ręczne obracanie to nie takie proste i bezpieczne..
Po co kombinować, powinni zrobic cesarke i juz..jednak to jest złe ulozenie płodu a to jest wskazanie.
Jak sa upaly maja skrocone lekcje i sa juz o 12tej w domu
Dzisiaj ma byc u Nas tylko 38*C... znowu....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laydy nie obraz sie ale ja tez kiedys musiałam leżeć w szpitalu w którym nie chciałam. Teraz tez sie boje cc na sama myśl mam lzy w oczach ale zrobię wszystko żeby urodzić zdrowe dziecko! Nie myśl o sobie a o malej! Polz sie dzis a w sobotę juz wyjdziesz. Zrobią ci badania i nie będziesz się martwic.
Dzieki laski. Ja dzis jadę do szpitala gdzie planowałam rodzic i zapytam sie co i jak w tej sytuacji.Cassie_DE, zabka11, Paula_071, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Dziewczyny czy wy mierzycie sobie w domu ciśnienie? Ja nawet nie mam sprzętu do tego ale wczoraj czułam normalnie kołatanie serca i jak się położyłam to czułam swój puls na szyi przy poduszce musiałam wstać i się jakiejś melisy napic zeby troche przeszło to chyba ciśnienie co
Potem lezalam nieruchomo i spokojnie oddychalam az zasnelamZetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Laydy nie obraz sie ale ja tez kiedys musiałam leżeć w szpitalu w którym nie chciałam. Teraz tez sie boje cc na sama myśl mam lzy w oczach ale zrobię wszystko żeby urodzić zdrowe dziecko! Nie myśl o sobie a o malej! Polz sie dzis a w sobotę juz wyjdziesz. Zrobią ci badania i nie będziesz się martwic.
Dzieki laski. Ja dzis jadę do szpitala gdzie planowałam rodzic i zapytam sie co i jak w tej sytuacji.
Położę się dziś i już nie wyjdę, Polna ma to do siebie że nie wypuszcza tak szybko pacjentki, min tydzień trzymają, a jeszcze ta małpa wczoraj powiedziała że mam wziąść całą wyprawkę ze sobą bo już do porodu mnie zatrzymają.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Chcialam ogarnac wszystko z samego rana, a o 7.30 na balkonie juz taka patelnia, ze zaslablam. Podejrzewam, ze to od dlugiego trzymania rak w gorze, nagle zrobilo sie ciemno przed oczami, rece i nogi takie wiotkie, serce mi chcialo wyskoczyc. Teraz to juz nawet boje sie sama w domu zostawac
No może być, że od trzymania rąk w górze. Nie wolno tak robić, tak samo jak nie wolno wieszać firanek, to akurat nie zabobony.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magdasz chyba ostatnio piałaś, że nie wiesz jakie badania do porodu na Inflancką? Ostatnio jak byłam na wizycie u mojego gina (on tam pracuje) powiedział, że obowiązkowo HBs, kiła (ja mam WR), oczywiście GBS i grupa krwi. Nawet ostatnia morfologia nie jest tak istotna jak te badania. Magda pakujesz się w jedną torbę czy dwie?
Dziewczyny mam pytanie chociaż ten temat pewnie był już wałkowany - w czym rodzicie? chodzi mi o poród SN. Szkoda mi trochę koszuli do karmienia, myślałam o jakimś t-shircie XXL ale one nie są rozpinane z przodu i nie wiem jak przy kontakcie skóra do skóry...
Lady faktycznie nie wiem o co chodziło tej Twojej diabetolog ale uważam, że opcja "Polna" jest bardzo dobra - chociaż po to żeby zobaczyć co oni mają do powiedzenia i upewnić się, że wszystko jest dobrze. Nie wiem czemu tak się boisz tego szpitala, tam jest naprawdę dobra opieka, nie ma porównania pomiędzy Polną a Raszeją bo to są dwa zupełnie różne poziomy referencyjności - wiem co mówię bo mieszkałam i studiowałam w Poznaniu więc i Polną i Raszeję znam (w Raszei rok pracowałam). Jestem zdania, że lepiej się przebadać dokładniej niż później narzekać, że lekarz coś zbagatelizował itp.magda sz, Paula_071, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy się i my
Maaadzik jeśli chodzi o położenie twarzyczkowe to moja położna powiedziała żeby w żadnym przypadku nie zgadzać się na poród sn i obracanie dziecka. W jej praktyce w ponad 95% taki poród kończy się cesarka w biegu (jeśli obudzą się w porę) albo co gorsza kleszczami czy próżnociągiem. Najlepiej byłoby żeby wykonali Ci usg przed porodem albo zbadała Cię doświadczona położna bo podobno da się to wyczuć przy badaniu palpacyjnym. Nie napisałam tego żeby Cię straszyć, ale miałam okazję zapytać się osoby która na codzień ma doczynienia z takimi sytu acjami i piszę co usłyszałam. Trzymam kciuki żeby mały obócił się jeszcze prawidłowo!
U mnie praktycznie cisza, wczoraj po raz pierwszy miałam dwa lekko odczuwalne skurcze więc mam nadzieję że Nikoś jeszcze minimum dwa tygodnie posiedzi w brzuchuniby też chciałabym już mieć małego przy sobie ale pomimo tego, że jest mi ciężko pachwiny i spojenie bolą codziennie i coraz mocniej, spuchnięta jestem jak ponton (pewnie gdyby wrzucił mnie ktoś do jakiegoś stawu to unosiłabym się na wodzie), pomimo diety cukrzycowej, a co za tym idzie brakiem ulubionego jedzenia i oczywiście używek no i najważniejsze pomimo 9 miesięcznego postu seksualnego UWIELBIAM być w ciąży i ponad wszystko kocham mój kopiący brzuch z adhd i chcę z nim chodzić i cieszyć się nim jak najdłużej. Tyle czasu starałam się o tą ciążę i nie mogę być pewna, czy jeszcze będzie mi dane zostać mamą, że chcę cieszyć się nią każdego dnia jak najdłużej
Trochę posmęciłam i uciekam dalej wić gniazdotrzymam kciuki za wszystkie rodzące i wizytujące!!! Miłego dnia dziewczęta
!
lys, Cassie_DE, 0na88, niecierpliwa, Aga89, Maniuś, magda sz, Paula_071, mamasia, Zetka, Amberla, zabka11, Weridiana, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Dziewczyny mam pytanie chociaż ten temat pewnie był już wałkowany - w czym rodzicie? chodzi mi o poród SN. Szkoda mi trochę koszuli do karmienia, myślałam o jakimś t-shircie XXL ale one nie są rozpinane z przodu i nie wiem jak przy kontakcie skóra do skóry...
Mi właśnie też było szkoda tej koszuli do karmienia na poród, zrobiłam przegląd w szafie i znalazłam starą tunikę zapinaną do od brzucha do góry na guzikiWydaje mi się że będzie idealna, bo podczas porodu nie będe świeciła piersiami a pozniej szybko się rozepnie guziki i bedą mogli położyć dzieciaczka na brzuszku i bedzie dostep do piersi. Jak bierzez stary t-shirt to zawsze przed położeniem dziecka możesz poprosić żeby go rozcieli.
0na88, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Apaczka - ja wlasnie kupilam sobie taki jakby T-shirt XXXl wlasnie na czas porodu - zeby zal nie bylo wyrzucic - w Auchan na hali - wiec nie wiem czy wiecej niz 10 zl dalam . Najwyzej poprosze zeby mi ja nacieli od gory jak mala mi dadza
i tak do wywalenia bedzie.
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość