X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok - wygooglowalam :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    Hej dziewczyny jestem z majowek z tego roku. Urodzilam synka i z mama rozkrecamy interes. Zachecam do zajrzenia.
    Idealny komolet dla dziewczynki, beda tez dla chlopcow :)
    http://olx.pl/i2/mojolx/details/161307675/
    mi coś nie działa

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby przygotowują do porodu :) ale czy to działa ? od 36 tyg można to pić

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- ja wlasnie mam zamiar od 36+0 zacząc pić :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek chyba nie chce mi zrobić prezentu na urodziny :) nic nie wskazuje na to by chciał opuścić lokum :) dziś wieczorkiem wizyta to zobaczymy, co u niego :)

Lady Savage, Laura, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje drogie a powiedzcie mi jak jest z tą piłką do skakania?Czy można zacząć na niej skakać wcześniej, czy to coś daje?Czy tylko uśmierza ból podczas skurczy w trakcie porodu?

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, skakanie na piłce ułatwia dziecku schodzenie do kanału rodnego, dlatego podczas skuczy dobrze jest skakać bo na dzieciaczka działa grawitacja :) A czy wczesniej na niej skakać to nie mam pojecia..

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 35 tydzień właśnie się rozpoczyna. :-)

Co do masażu krocza to tez nie chce tam grzebać. Będzie co ma być, niektóre ostro masują a i tak pękają. :-/

KasiaeN., Cassie_DE, Lady Savage, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • jesslin87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;) dzisiaj wizyta wiec dowiem sie ile maly wazy ;) ostatnio przytyl 600g w 3 tygodnie wiec jestem bardzo ciekawa ;)

U mnie w szpitalu sie rodzi w tym co sie przyniesie ale widzialam na allegro takie jednorazowki do porodu i mam metlik co lepsze ale dzisiaj sie popytam ginekologa ;)

Zycze wam wszystkim milego dnia i udanych wizyt ;)

KasiaeN., Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam Rybkę na FB ale nr raczej nie wynajdę bo nie prowadziła działalności. No nic to próbuje wysłać wiadomość przez FB może ma mesengera.
    Biorę się za następne :)

Cassie_DE, psioszka11, Laura, Paula_071, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN ja skacze codziennie i nie wiem czy cos daje ale mi pomaga przy skurczach i bolach. Czasami krece biodrami na niej a czasami lekko podskakuje przy filmie.

Magda nasza pani detektyw:)

Jwsslin to mój w 3 tyg prawie kg przybrał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:11

KasiaeN., jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja od rana w kuchni, piekę sernik na weekend póki nie jest jeszcze tak gorąco. Jutro z samego rana czeka mnie wyprawa do laboratorium, mam nadzieję, że już ostatnia. Ale coś czuję, że moge się przeliczyć :P A dziś przede mną jeszcze wielkie zakupy (ale to popołudniu z mężem, żeby nie targać toreb). Obiad mam z wczoraj więc zamierzam się resztę czasu obijać. Miłego dnia!

0na88, Lady Savage, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się dzisiaj witam, noc średnia. Nic mi się nie chce.
    Powodzenia wizytujacym :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Hej dziewczyny jestem mamą wrzesniową pod czytuje was i widzę że trochę mamusiek jest z Wrocławia.Czy któraś z was chce rodzic na kamienskiego wie coś na temat tego szpitala i co należy tam zabrać bo na stronie internetowej nic nie piszą.Zgody dzięki za info :)

AniaM ja mam zamiar rodzić na Kamieńskiego i na stronie jest tylko taka informacja:

Co pacjentka powinna mieć ze sobą przy przyjęciu do Oddziału:
    - przybory higieniczne i wkładki
    - bieliznę osobistą
    - pieluszki i kosmetyki dla dziecka
    - można także zabrać ubranka dla noworodka

Moja gin pracuje w tym szpitalu i na pewno o wszystko wypytam ale w tej chwili jest na urlopie i widzę się z nią ok 4 sierpnia. Sama zastanawiam się choćby nad ubrankami dla dziecka - czy trzeba mieć swoje czy tylko komplet na wyjście..

Dziewczyny podczytuję Was ale rzuciłam się w wir przygotowywania pokoiku dla Patryka a poza tym ostatnio nie mam na nic siły i chęci - jakieś ogólne przemęczenie mnie dopadło a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.. czekam na kolejne sierpniowe maluszki!! ja dziś zaczynam 9 miesiąc ale symptomów porodu żadnych - od czasu do czasu lekkie twardnienie brzucha ale zupełnie bezbolesne - termin na 20 sierpnia więc jeszcze troszkę czasu zostało.
    Dziś wizytuję u innego gina - mały był cały czas ułożony pośladkowo - ciekawe czy się odwrócił.. w sumie już oswoiłam się z myślą o cc no ale zobaczymy.

Zetka, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Witam sie w 38 tygodniu, od dzis ciaza donoszona :D Ale niech ten moj synus jeszcze sobie posiedzi do 40 tygodnia. Njech sie urodzi w sierpniu, tak jak pokazuje termin - nje spieszno nam ;)
    Wczoraj nie mialam kiedy podczytywac Was, dobrnelam tylko do 11-tej. Dzisiaj reszta, jaka wy wene macie. Tak w ogole pisze drugi raz, bo zamiast wyslij, dalalm anuluj OMG.
    Rozszalalyscie sie z tymi skurczami, bolami i przepowiadaniem porodu. Wyhamujcie troche mamy jeszcze czas ;)
    Ja tez od jakiegos czasu miewam skurcze, szczegulnie jak stoje, a niekiedy i przy chodzeniu. Najgorzej jak na zakupach zlapie i zgina mnie w pol. Chodze juz jak paralityk, a wczoraj doszedl paskudny bol plecow, ze krok ciezko bylo zrobic. Ale to wszystko nic, czekamy jeszcze 3 tygodnie i naporodowke :p
    Wczoraj spakowalam torbe na tip-top, na torbie kartka co do wpakowania w ostatniej chwili. Musze tylko przepakowac kosmetyczke, bo moja landara nie zmiescila sie juz do torby. Polecialam jeszcze do rodzicow, wynalazlam jakas moja stara, o polowe mniejsza i powinno byc ok, musze ja tylko wyszorowac, bo kilka lat kurzyla sie w szafce. Tyle lat mieszkam osobno, a i tak u rodzicow lezy kupa moich rzeczy ;)
    Na porod wpakowalam sobie T-shirt XXXL, mezu kiedys w pracy dostal w kolosalnym rozmiarze, 4 rozmiary za duza. Nowka nie smigana, zakrywa dupala, wiec powinna sie nadac i zastanawiam sie czy nie zapakowac nozyczek, zeby w razie czego naciac ja od gory ;)
    Madzik ja sie nie na tym nie znam, ale skoro dziewczyny pisza, ze to malo ciekawe polozenie i najbezpieczniej dla Was bedzie jednak CC, to walcz. Jak nie zalatwisz skierowania. To najlepiej jak wpadniesz w histerie na porodowce, krzycz i awanturuj sie, w razie jak nie beda chcieli zrobic usg, zeby potwierdzic ulozenie dziecka. Jak dalej bedzie tak jak teraz, to rob tam cyrk, awanturuj sie, odmawiaj wspolpracy - dla swietego spokoju "dla Twojego dobra i dziecka" zrobia cc. To wiesz taka ostateczna ostatecznosc.
    Karolina - te sportowe staniki sportowe, to dobre sa na takie duze cycki? Jakie ty masz piersi? I jaki rozmiar tego stanika bralas? Ja bym musiala jeszcze dokupic sobie ze dwa, bo te moje wolaja o pomste do nieba, a szkoda mi inwestowac w porzadne, bo jednak po porodzie moga jeszcze jednak nieco nabrzmiec i wtedy wybiore sie do brafiterki - cos czuje, ze zostawie tam troche kasy.
    Niecierpliwa, powiem Ci, ze jak chodzilam po zwyklych bieliznianych sklepach, to stwierdzialam, ze te typowe do karmienia sa beznadziejne. Godne uwagi byley te od brafiterki, ale tez miala tylko na mnie za male. Ja ostatecznie kupilam, sobie zwykly miekki, jedynie z fiszbinami, bo przy duzych piersiach to absolutna podstawa. Zwracalam tylko uwage na to, zeby latwo bylo wyjac piers z miseczki, a jak zsunie sie nieco ramiaczko, to w ogole jest lux. Te zwykle do karmienia sa o tyle beznadziejne, ze praktycznie nie trzymaja piersi, a jak jeszcze bedzie w nich mleko, to beda dosc ciezki, a wtedy to juz prosta droga, zeby po karmieniu miec cyce do pasa. Dobry stanik, to recepta na ladne piersi, wiec czasami lepiej zainwestowac, niz pozniej zbierac na operacje plastyczna ;)
    A mnie syndrom wicia gniazda chyba tez sie wlacza, ale wyglada to bardziej tak - trzeba byloby ogarnac szafki, przelece odkurzaczem po salonie i stwierdzam, ze jednak nie mam na to sil - to trudno hehehe, ale oczyma lub palcem wskazujacym bardzo chetnie bym to zrobila :p
    No nic milego dnia dziewczynki :)

Cassie_DE, AgaSad, niecierpliwa, futuremama, Zetka, Lady Savage, Laura, zabka11, Paula_071, małaMyszka, lys, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Kasia ja na piłce skacze trochę od baaaaardzo dawna. Mi na kręgosłup tez pomaga. Może skaczę to za dużę słowo, gibam się na niej w różnych pozycjach, tak żeby tez się porozciągać jak kręgosłup daje w kość.

Ja po badaniu krwi, kolejka była wielka. Pani się się lekko oburzyła czemu w kolejce czekałam ale tam sami staaaaarzy ludzie i dwie matki z dziećmi w tym jedna w ciąży także nawet się nie odzywałam bo Ci starzy by mnie zjedli a te z dziećmi. Ta w ciązy miała takiego spokojnego synka, a na krzywej cukrowej była że aż w szoku byłam. A ta druga (tuż przede mną wchodziła) miała tak rozwrzeszczanego synka że wszystkim uszy wysiadały. Tak na nich patrzyłam i zaczęłam się zastanawiać jaki nasz będzie :D Jak tamten wrzeszczał to mój szkrab zaczął figlować w brzuszku, na pewno tez był oburzony i będzie grzeczny :D:D

Co do biustonoszy... ja mam dwa sportowe, kupiłam dwa do karmienia - jeden z fiszbinami drugi bez w razie W i mam dwa normalne - miekkie w które się mieszczę i o ile nie urosną mi nie wiadomo jak to mam nadzieję że na wyjście będe je mogła nosić, a łatwo odchylić żeby karmić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:30

KasiaeN., magda sz, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula prosze bardzo :)
    http://kuchniawzieleni.blogspot.com/2014/03/nalesniki-meksykanskie-zapiekane.html?m=1
    Nawet mojemu mezowi, ktory nalesniki tylko na slodko uszy sie trzesly ;)

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    AniaM ja mam zamiar rodzić na Kamieńskiego i na stronie jest tylko taka informacja:

- bieliznę osobistą
    noworodka

Moja gin pracuje w tym szpitalu i na pewno o wszystko wypytam ale w tej chwili jest na urlopie i widzę się z nią ok 4 sierpnia. Sama zastanawiam się choćby nad ubrankami dla dziecka - czy trzeba mieć swoje czy tylko komplet na wyjście..

Słyszałam o tych ubrankach ze giną bo dziecko jak się ubrudzi położne przebierają a potem szukaj swoich ubranek chyba że je jakoś podpiszesz.Ja tez mam dr tam pracująca dlatego bardzo bym chciała tam rodzic i chodzę jeszcze nieraz do dwóch pozostałych tez tam pracujących

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:29

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    AgaSad wrote:

- bieliznę osobistą
    noworodka

Słyszałam o tych ubrankach ze giną bo dziecko jak się ubrudzi położne przebierają a potem szukaj swoich ubranek chyba że je jakoś podpiszesz.Ja tez mam dr tam pracująca dlatego bardzo bym chciała tam rodzic i chodzę jeszcze nieraz do dwóch pozostałych tez tam pracujących

O a do kogo chodzisz? Ja do p. Winiarskiej a teraz jak jest na urlopie do p. Zapolskiej.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pijecie te liście maliny? Ja chyba zacznę dziś siemie lniane. Masażu pipki nie robiłam, jakoś nie mogę się przełamać do grzebania w kroczu, dwa boje się infekcji.

Psioszka ok po namierzam Rybkę i Migotkę i Euforię. Może którą się uda namierzyć :)

Ja robię sobie siemię lniane, a masażu też nie robię, próbowałam ale jakoś ręce mam krótkie, albo brzuch za duży XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ