X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny, ja od rana w kuchni, piekę sernik na weekend póki nie jest jeszcze tak gorąco. Jutro z samego rana czeka mnie wyprawa do laboratorium, mam nadzieję, że już ostatnia. Ale coś czuję, że moge się przeliczyć :P A dziś przede mną jeszcze wielkie zakupy (ale to popołudniu z mężem, żeby nie targać toreb). Obiad mam z wczoraj więc zamierzam się resztę czasu obijać. Miłego dnia!

też robię sernik, mojemu tak smakował ostatnio :3 że zażyczył sobie kolejny, a potem wezmę się przejadę do tego szpitala a co tam najwyżej, mój będzie mi przywoził hafty, i książki do magisterki.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Apaczka dzięki, w takim razie zrobię sobie tą kiłę i mocz i morfo bo mam stare wyniki. Na moje pytanie na fb do szpitala odpisali mi tylko na drugą część pytania - czym szczepią euvax czy engerix i odpisali że euvax. Trochę się o tym naczytałam i mam mętlik, myślisz że warto kupić ten engerix?

Póki co nie planuję Engerix ale muszę jeszcze przemyśleć temat. Moje znajome, rodzina - wszyscy szczepią Euvaxem. Z tego co widziałam na oddziałach to bardzo rzadko ludzie decydują się na Engerix - już częściej odmawiali w ogóle szczepień. Wiadomo, szczepienia to temat rzeka ;) Później na pewno szczepionka skojarzona i zalecane - rota, pneumokoki i meningokoki ok 1 rż.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    KasiaeN ja skacze codziennie i nie wiem czy cos daje ale mi pomaga przy skurczach i bolach. Czasami krece biodrami na niej a czasami lekko podskakuje przy filmie.

Magda nasza pani detektyw:)

Jwsslin to mój w 3 tyg prawie kg przybrał:)

Ja sie ciesze ze tyle bo poczatkowo malo przybieral choc lekarz powiedzial ze dziecko duze nie bedzie my z mezem wazyli po 2700 ale chcialabym by Maks dobil do 3 kg ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pytałaś o kołatanie serca.. Miałam kilka razy, nie wiedziałam czy to ciśnienie a jak mierzyłam było wyższe ale to też przez nerwy. Zaczęłam brać aspargin, chyba pomogło. 2 dziennie i 1 mag B6.

A ciśnienia nie mierze, może z 5 razy mi się zdarzyło.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Póki co nie planuję Engerix ale muszę jeszcze przemyśleć temat. Moje znajome, rodzina - wszyscy szczepią Euvaxem. Z tego co widziałam na oddziałach to bardzo rzadko ludzie decydują się na Engerix - już częściej odmawiali w ogóle szczepień. Wiadomo, szczepienia to temat rzeka ;) Później na pewno szczepionka skojarzona i zalecane - rota, pneumokoki i meningokoki ok 1 rż.

Ja juz mam w lodowce energixa i polozna mowila, ze coraz wiecej rodzicow sie na niego decyduje, niestety dalej jest mala swiadomosc. Szkoda, ze lekarze o tym nie wspominaja i nie zostawiaja rodzicom wyboru, bo gdyby nie to, ze powiedziala mi o tym kolezanka w ciazy, a jej z kolei jej bratowa to tez bym pojecia nie miala, ze mam wybor i nie zaczelabym sie interesowac tematem

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie mierzenia cisnienia ja mierze 3 razy dziennie i kolatanie serca to byl dla mnie pierwszy znak, ze jest wysokie

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ja sie ciesze ze tyle bo poczatkowo malo przybieral choc lekarz powiedzial ze dziecko duze nie bedzie my z mezem wazyli po 2700 ale chcialabym by Maks dobil do 3 kg ;)
    Ja wazylam 3020 a mąż 2800 za to drugi syn 4020 wiec nie wiem co to ma do rzeczy. Juz pisałam o tym kiedyś jak byla rozmowa na ten temat.

magda sz, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia o jakiej szczepionce piszecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Ja wazylam 3020 a mąż 2800 za to drugi syn 4020 wiec nie wiem co to ma do rzeczy. Juz pisałam o tym kiedyś jak byla rozmowa na ten temat.

Ja 3500, maz 3700.
    Starszy syn 3500, mlodszy 3700 a teraz (tydzien temu mial wage 1919g) podobno 2500g nie przerkoczy... i badz tu czlowieku madry...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Nie mam pojecia o jakiej szczepionce piszecie.

Na wzw typu b, na ktora szczepia w szpitalu w 1 dobie zycia dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:54

Cassie_DE, maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A jak ja przewieźć do szpitala? Jakaś lodoweczka turystyczna?

Pediatra dala Ci receptę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:56

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jak ja przewieźć do szpitala?

Mi w aptece zapakowali do torby termicznej, ale jak orientowalam sie w cenach dzwoniac po aptekach to w jednej kazali przyjsc z termosem :)
    Recepte wypisal mi ginekolog, lodowka turystyczna tez jak najbardziej moze byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:58

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja juz mam w lodowce energixa i polozna mowila, ze coraz wiecej rodzicow sie na niego decyduje, niestety dalej jest mala swiadomosc. Szkoda, ze lekarze o tym nie wspominaja i nie zostawiaja rodzicom wyboru, bo gdyby nie to, ze powiedziala mi o tym kolezanka w ciazy, a jej z kolei jej bratowa to tez bym pojecia nie miala, ze mam wybor i nie zaczelabym sie interesowac tematem

Jasne, dobrze, że jest wybór. U mnie sprawa jest wciąż otwarta, muszę poczytać na ten temat i wtedy zdecyduję czy Euvax czy Engerix ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglupialam teraz, musicie same szczepionke kupowac albo to Wasz wybor?
    Na WZW dzieci szczepili w szpitalu, ja nic nie musialam kupowac.
    Serio teraz zbaranialam (inaczej okreslic mojego stanu nie moge w chwili obecnej).

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów w łóżeczku. Poczytam trochę i biorę się za obiadek, znowu piekę pite, bo mężowi smakuje strasznie.
    Zapomniałam napisać, że w końcu wczoraj zamówiłam wszystkie potrzebne rzeczy z apteki! Zostało dokupić jakąś koszule do porodu i mogę myśleć o pakowaniu torby! Dokupienia wózek i na koniec lipca wyprawkę będę miała gotowa tak jak chciałam i będę mogła spokojnie czekać. Myślałam, że się mi nie uda przez mojego lenia, a jednak.
    Widzę że muszę się teraz zabrać za zbieranie informacji o szczepieniach, bo jestem totalnie zielona :/

małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Zglupialam teraz, musicie same szczepionke kupowac albo to Wasz wybor?
    Na WZW dzieci szczepili w szpitalu, ja nic nie musialam kupowac.
    Serio teraz zbaranialam (inaczej okreslic mojego stanu nie moge w chwili obecnej).

Nie. Szpital szczepi na nfz Euwaxem przewaznie i to jest bezplatna, ale jesli rodzic chce moze zakupic innej firmy i za nia zaplacic

Zetka, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezdecydowanym proponuje poczytac w necie czym sie rozni euvax od energix b i mysle, ze to wielu pomoze podjac decyzje ;) albo po prostu porozmawiac z pediatra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:13

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

I tu was ostrzegę byście do miesiąca bacznie obserwowały swoje dzieci gdyż mój syn po tej szczepionce miał powikłanie tzw powiększony węzeł chłonny pod paszką. Takiej guli w zyciu nie widziałam...lekarz dal nam czas jakby nie zeszlo to tylko operacyjnie.
    A wyszedł mu wezel dzień przed ukończeniem pierwszego miesiąca życia.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze ogarnac temat tych szczepionek , na dzien dzisiejszy jestem zielona

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    I tu was ostrzegę byście do miesiąca bacznie obserwowały swoje dzieci gdyż mój syn po tej szczepionce miał powikłanie tzw powiększony węzeł chłonny pod paszką. Takiej guli w zyciu nie widziałam...lekarz dal nam czas jakby nie zeszlo to tylko operacyjnie.
    A wyszedł mu wezel dzień przed ukończeniem pierwszego miesiąca życia.

Mi sie cos obilo o uszy, ze u nas w szpitalu szczepia w stope, ale nie wiem czy czegos nie myle, glowy nie dam

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ