SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa123 wrote:Hej dziewczyny, ja od rana w kuchni, piekę sernik na weekend póki nie jest jeszcze tak gorąco. Jutro z samego rana czeka mnie wyprawa do laboratorium, mam nadzieję, że już ostatnia. Ale coś czuję, że moge się przeliczyć
A dziś przede mną jeszcze wielkie zakupy (ale to popołudniu z mężem, żeby nie targać toreb). Obiad mam z wczoraj więc zamierzam się resztę czasu obijać. Miłego dnia!
też robię sernik, mojemu tak smakował ostatnioże zażyczył sobie kolejny, a potem wezmę się przejadę do tego szpitala a co tam najwyżej, mój będzie mi przywoził hafty, i książki do magisterki.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:
Apaczka dzięki, w takim razie zrobię sobie tą kiłę i mocz i morfo bo mam stare wyniki. Na moje pytanie na fb do szpitala odpisali mi tylko na drugą część pytania - czym szczepią euvax czy engerix i odpisali że euvax. Trochę się o tym naczytałam i mam mętlik, myślisz że warto kupić ten engerix?
Póki co nie planuję Engerix ale muszę jeszcze przemyśleć temat. Moje znajome, rodzina - wszyscy szczepią Euvaxem. Z tego co widziałam na oddziałach to bardzo rzadko ludzie decydują się na Engerix - już częściej odmawiali w ogóle szczepień. Wiadomo, szczepienia to temat rzekaPóźniej na pewno szczepionka skojarzona i zalecane - rota, pneumokoki i meningokoki ok 1 rż.
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:KasiaeN ja skacze codziennie i nie wiem czy cos daje ale mi pomaga przy skurczach i bolach. Czasami krece biodrami na niej a czasami lekko podskakuje przy filmie.
Magda nasza pani detektyw:)
Jwsslin to mój w 3 tyg prawie kg przybrał
Ja sie ciesze ze tyle bo poczatkowo malo przybieral choc lekarz powiedzial ze dziecko duze nie bedzie my z mezem wazyli po 2700 ale chcialabym by Maks dobil do 3 kgmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga, pytałaś o kołatanie serca.. Miałam kilka razy, nie wiedziałam czy to ciśnienie a jak mierzyłam było wyższe ale to też przez nerwy. Zaczęłam brać aspargin, chyba pomogło. 2 dziennie i 1 mag B6.
A ciśnienia nie mierze, może z 5 razy mi się zdarzyło.
aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Póki co nie planuję Engerix ale muszę jeszcze przemyśleć temat. Moje znajome, rodzina - wszyscy szczepią Euvaxem. Z tego co widziałam na oddziałach to bardzo rzadko ludzie decydują się na Engerix - już częściej odmawiali w ogóle szczepień. Wiadomo, szczepienia to temat rzeka
Później na pewno szczepionka skojarzona i zalecane - rota, pneumokoki i meningokoki ok 1 rż.
Ja juz mam w lodowce energixa i polozna mowila, ze coraz wiecej rodzicow sie na niego decyduje, niestety dalej jest mala swiadomosc. Szkoda, ze lekarze o tym nie wspominaja i nie zostawiaja rodzicom wyboru, bo gdyby nie to, ze powiedziala mi o tym kolezanka w ciazy, a jej z kolei jej bratowa to tez bym pojecia nie miala, ze mam wybor i nie zaczelabym sie interesowac tematemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Ja sie ciesze ze tyle bo poczatkowo malo przybieral choc lekarz powiedzial ze dziecko duze nie bedzie my z mezem wazyli po 2700 ale chcialabym by Maks dobil do 3 kg
magda sz, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaaadzik1207 wrote:Ja wazylam 3020 a mąż 2800 za to drugi syn 4020 wiec nie wiem co to ma do rzeczy. Juz pisałam o tym kiedyś jak byla rozmowa na ten temat.
Ja 3500, maz 3700.
Starszy syn 3500, mlodszy 3700 a teraz (tydzien temu mial wage 1919g) podobno 2500g nie przerkoczy... i badz tu czlowieku madry...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Na wzw typu b, na ktora szczepia w szpitalu w 1 dobie zycia dziecka
Pediatra dala Ci receptę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:56
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:A jak ja przewieźć do szpitala?
Mi w aptece zapakowali do torby termicznej, ale jak orientowalam sie w cenach dzwoniac po aptekach to w jednej kazali przyjsc z termosem
Recepte wypisal mi ginekolog, lodowka turystyczna tez jak najbardziej moze byc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 11:58
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja juz mam w lodowce energixa i polozna mowila, ze coraz wiecej rodzicow sie na niego decyduje, niestety dalej jest mala swiadomosc. Szkoda, ze lekarze o tym nie wspominaja i nie zostawiaja rodzicom wyboru, bo gdyby nie to, ze powiedziala mi o tym kolezanka w ciazy, a jej z kolei jej bratowa to tez bym pojecia nie miala, ze mam wybor i nie zaczelabym sie interesowac tematem
Jasne, dobrze, że jest wybór. U mnie sprawa jest wciąż otwarta, muszę poczytać na ten temat i wtedy zdecyduję czy Euvax czy Engerixniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja znów w łóżeczku. Poczytam trochę i biorę się za obiadek, znowu piekę pite, bo mężowi smakuje strasznie.
Zapomniałam napisać, że w końcu wczoraj zamówiłam wszystkie potrzebne rzeczy z apteki! Zostało dokupić jakąś koszule do porodu i mogę myśleć o pakowaniu torby! Dokupienia wózek i na koniec lipca wyprawkę będę miała gotowa tak jak chciałam i będę mogła spokojnie czekać. Myślałam, że się mi nie uda przez mojego lenia, a jednak.
Widzę że muszę się teraz zabrać za zbieranie informacji o szczepieniach, bo jestem totalnie zielonamałaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Zglupialam teraz, musicie same szczepionke kupowac albo to Wasz wybor?
Na WZW dzieci szczepili w szpitalu, ja nic nie musialam kupowac.
Serio teraz zbaranialam (inaczej okreslic mojego stanu nie moge w chwili obecnej).
Nie. Szpital szczepi na nfz Euwaxem przewaznie i to jest bezplatna, ale jesli rodzic chce moze zakupic innej firmy i za nia zaplacicZetka, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niezdecydowanym proponuje poczytac w necie czym sie rozni euvax od energix b i mysle, ze to wielu pomoze podjac decyzje
albo po prostu porozmawiac z pediatra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:13
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Na wzw typu b, na ktora szczepia w szpitalu w 1 dobie zycia dziecka
I tu was ostrzegę byście do miesiąca bacznie obserwowały swoje dzieci gdyż mój syn po tej szczepionce miał powikłanie tzw powiększony węzeł chłonny pod paszką. Takiej guli w zyciu nie widziałam...lekarz dal nam czas jakby nie zeszlo to tylko operacyjnie.
A wyszedł mu wezel dzień przed ukończeniem pierwszego miesiąca życia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:I tu was ostrzegę byście do miesiąca bacznie obserwowały swoje dzieci gdyż mój syn po tej szczepionce miał powikłanie tzw powiększony węzeł chłonny pod paszką. Takiej guli w zyciu nie widziałam...lekarz dal nam czas jakby nie zeszlo to tylko operacyjnie.
A wyszedł mu wezel dzień przed ukończeniem pierwszego miesiąca życia.
Mi sie cos obilo o uszy, ze u nas w szpitalu szczepia w stope, ale nie wiem czy czegos nie myle, glowy nie dammałaMyszka lubi tę wiadomość