X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz zakup jesień, zima :)
    od 0 do 6 :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2c62bdfd08f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/016adf38ada7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf10bfe9d9ae.jpg

niecierpliwa, psioszka11, magda sz, lys, Ewa123, Zetka, sylwucha89, Cassie_DE, Katarka, Lady Savage, KasiaeN., małaMyszka, aaaaga, futuremama, Paula_071, Maniuś, bosa, zabka11, Weridiana, apaczka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to tylko brakuje wózka, wanienki i kosmetyków i będzie cała wyprawka :)

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Siostry, czas podmyć to i owo i uciekać na wizytę. Na szczęście mąż się zerwie z pracy i przyjedzie po mnie,bo duchota straszna się zrobiła.
    Odezwę się później.

Laura, niecierpliwa, Cassie_DE, KasiaeN., małaMyszka, futuremama, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, powodzenia :)

Laura, super wyprawka :)

Jak leże to mi dretwieja na maxa ręce. Do tego naczynka wyraźniejsze, ehhhh żadna pozycja nie jest dobra.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty. U mnie wszystko w najlepszym porządku. Lily ma 3030g.
    Jeżeli chodzi o rozbieżność w wymiarach główki i brzuszka, to nie patrzy się na centyle, tylko na stosunek HC do AC. U mnie HC/AC wynosi 0,96 czyli prawidłowo, bo powinno oscylować wokół 1.

Super! Mam nadzieje, ze Julka tez we wtorek bedzie miala powyzej 3 kg, bo inaczej bedziemy musialy przelozyc cc o tydzien

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zetka :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie znacie historie Kajtusia chorego na EB, wczoraj w wiadomościach było, właśnie siedzę i odświeżam jego profil na Siepomaga i serce się raduje :) w ciągu 30 min wpadło 400 tysięcy. Kwota się pewnie migiem uzbiera mam nadzieję że ta terapia pomoże :)

małaMyszka, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ciężko Migotkę namierzyć, na razie robię przerwę bo oczy mnie pieką. Rybka jeszcze nic nie odpisała ale lajkowała coś wczoraj na FB.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Witam sie po nocce z 2pobudkami na siusiu.

Czy wy tez budzicie sie z wilczym glodem????ja jak tylko otworze oczy to juz mysle o sniadaniu.
    Dzis o 15:20 wizyta :)
    Ide zaraz wlosy umyc i pazury ogarnac, bo wczoraj juz nie dalam rady.

Magda sz- robilam na tym kolku, tylko zrobilam sobie dwa szablony.
    Dzis jeszcze dorobie kilka mniejszych i jak przyjdzie mi przesylka z tasiemka, bede przyszywac.

Maaadzik- Magda sz dobrze radzi: popytaj w kilku szpitalach jak sie zachowuja w takiej sytuacji.

Ofka - czyli to jednak nie czop okiem?;) a tak na powaznie to przemywalas czyms???
    sola fizjologiczna tylko. No i sciagnelam soczewki, latam w okularach

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pewnie znacie historie Kajtusia chorego na EB, wczoraj w wiadomościach było, właśnie siedzę i odświeżam jego profil na Siepomaga i serce się raduje :) w ciągu 30 min wpadło 400 tysięcy. Kwota się pewnie migiem uzbiera mam nadzieję że ta terapia pomoże :)

Ryczałam przy tym wczoraj jak bóbr :( Dalej mi się łzy cisną do oczu jak sobie o tym pomyślę... Mam nadzieję, że kwota się nazbiera i pomogą temu chłopcu :) I tej dziewczynce, o której była też wczoraj mowa, ale o ile dobrze usłyszałam to ona już ma potrzebną kwotę i niebawem pojedzie na operację :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    lady a siemie lniane nie podwyższa cukru? kiedy je pijesz i ile razy dziennie?

raz dziennie co drugi dzień na podwieczorek,

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    Hej dziewczyny jestem z majowek z tego roku. Urodzilam synka i z mama rozkrecamy interes. Zachecam do zajrzenia.
    Idealny komolet dla dziewczynki, beda tez dla chlopcow :)
    http://olx.pl/i2/mojolx/details/161307675/
    stronka się nie otwiera :(

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Psioszka ja mam pytanie, może będziesz wiedziała. Czy na Kamienskiego trzeba miec swoją lewatywę?

Co do szczepionek, to też nie mam pojęcia. Tzn. wiem, że chce szczepić, bo nie wierzę jakoś w te wszystkie teorie spiskowe o autyźmie itp. itd. Ja byłam szczepiona i dziecko też będzie. Ale jakimi szczepionkami to nie wiem.. Muszę ogarnąć ten temat.

Dziewczyny macie jakiś fajny i prosty przepis na polędwiczki wieprzowe? Bo kupiłam, a teraz nie bardzo mam pomysł z czym je zrobić... Może jakiś sosik dobry znacie do tego?
    z jablkami w sosie musztardowym, pyyyyyyszne mimo ze nie lubie mies z owocami.

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide tworzyc spaghetti, apetytu nie mam wcale ale rodzinke trzeba nakarmic ;)
    Na 17 KTG ale szczerze powiedziawszy nie chce mi sie jechac... znowu 45minut siedzenia na dupie a i tak wykres nic nie pokaze :/
    Bez sensu...

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie_DE wrote:
    Ide tworzyc spaghetti, apetytu nie mam wcale ale rodzinke trzeba nakarmic ;)
    Na 17 KTG ale szczerze powiedziawszy nie chce mi sie jechac... znowu 45minut siedzenia na dupie a i tak wykres nic nie pokaze :/
    Bez sensu...

Będzie dobrze :P a może jednak coś wykaże ;) brzusie potrafią zaskakiwać

małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie a ja mam do Ciebie pytanie jeszcze jesli mogę. Powiedz mi glowka w kanał Ci normalnie weszla czy byl problem? I miałaś skurcze czy Ci podali oxy?

Dzwonilam do szpitala gdzie chce rodzic i powiedzial mi ze jesli dziecko jest male to jest szansa urodzić normalnie tym bardziej ze to 3 a drugie urodziłam duże a jesli nie chce próbować to cc mi zrobią jak się skurcze zaczną.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Cassie a ja mam do Ciebie pytanie jeszcze jesli mogę. Powiedz mi glowka w kanał Ci normalnie weszla czy byl problem? I miałaś skurcze czy Ci podali oxy?

Dzwonilam do szpitala gdzie chce rodzic i powiedzial mi ze jesli dziecko jest male to jest szansa urodzić normalnie tym bardziej ze to 3 a drugie urodziłam duże a jesli nie chce próbować to cc mi zrobią jak się skurcze zaczną.

Napisze od poczatku jeszcze raz.
    O 00.15 obudzilam sie na siku ze skurczami co 1 2 minuty (terminowo) o 00.30 bylam juz w szpitalu rozwarcie 8cm.
    Wszystko szlo gladko w pewnym momencie akcja jakby stanela. Godzine parlam bez rezultatu. Podlaczyli oxy mimo zw skurcze mialam takie jakie powinny i dalej nic. Zawolali ordynatora ktory wlasnie skonczyl cc i diagnoza dziecko obrocone twarzyczkowo i na dodatek zaklinowane. Na cc bylo juz za pozno.
    Podlaczylu proznociag, polozna calym cielskiem na brzuch i chwile pozniej byl juz na swiecie.
    Wszystkie parte w porownaniu z tym bolem podczas proznociagu to dla mnie byl pryszcz... Musieli mnie naciac bonjak to ordynator stwierdzil vaccum mnie mocno porozrywa.
    Dziecko wzieli na kilka godzin na obserwacje, mial duzy obzek glowki.
    Skierowanie na usg i inne cuda czy glowka jest ok. Zoltaczka nie chciala mu zejsc, po dwoch tyg id wyjscia skierowanie do szpitala dzieciecego. Dwa tyg pobytu i zbijanie zoltaczki.
    Podobno to byl efekt po vaccum.
    Syn zdrowy jak ryba a ja psychicznie wysiadlam i do dzisiaj mam z tym problem.
    Opisalam calosc bo nie chce juz do tego wracac. Czym blizej porodu tym mocniej wspomnienia wracaja a raczej jedno zdanie przed vaccum.
    Nie chce straszyc opowiedzialam tylko moja historie.
    I to byl drugi porod syn mial 3700g.

• lys Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Super! Mam nadzieje, ze Julka tez we wtorek bedzie miala powyzej 3 kg, bo inaczej bedziemy musialy przelozyc cc o tydzien

Myślę, że będzie miała. Twoja dzidzia miała zawsze chyba troszkę większe wymiary niż moja, przynajmniej coś tak mi się kojarzy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze zapytałam. Więcej nie zapytam ale bardzo dziękuję!!!!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka fajnie brzmi, podasz przepis na ta Twoja wersje z jabłkami?

Ewa123
‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ