SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A to nasz zakup jesień, zima
od 0 do 6
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2c62bdfd08f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/016adf38ada7.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf10bfe9d9ae.jpgniecierpliwa, psioszka11, magda sz, lys, Ewa123, Zetka, sylwucha89, Cassie_DE, Katarka, Lady Savage, KasiaeN., małaMyszka, aaaaga, futuremama, Paula_071, Maniuś, bosa, zabka11, Weridiana, apaczka, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Dobra Siostry, czas podmyć to i owo i uciekać na wizytę. Na szczęście mąż się zerwie z pracy i przyjedzie po mnie,bo duchota straszna się zrobiła.
Odezwę się później.Laura, niecierpliwa, Cassie_DE, KasiaeN., małaMyszka, futuremama, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
lys wrote:Właśnie wróciłam z wizyty. U mnie wszystko w najlepszym porządku. Lily ma 3030g.
Jeżeli chodzi o rozbieżność w wymiarach główki i brzuszka, to nie patrzy się na centyle, tylko na stosunek HC do AC. U mnie HC/AC wynosi 0,96 czyli prawidłowo, bo powinno oscylować wokół 1.
Super! Mam nadzieje, ze Julka tez we wtorek bedzie miala powyzej 3 kg, bo inaczej bedziemy musialy przelozyc cc o tydzienmagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pewnie znacie historie Kajtusia chorego na EB, wczoraj w wiadomościach było, właśnie siedzę i odświeżam jego profil na Siepomaga i serce się raduje
w ciągu 30 min wpadło 400 tysięcy. Kwota się pewnie migiem uzbiera mam nadzieję że ta terapia pomoże
małaMyszka, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Witam sie po nocce z 2pobudkami na siusiu.
Czy wy tez budzicie sie z wilczym glodem????ja jak tylko otworze oczy to juz mysle o sniadaniu.
Dzis o 15:20 wizyta
Ide zaraz wlosy umyc i pazury ogarnac, bo wczoraj juz nie dalam rady.
Magda sz- robilam na tym kolku, tylko zrobilam sobie dwa szablony.
Dzis jeszcze dorobie kilka mniejszych i jak przyjdzie mi przesylka z tasiemka, bede przyszywac.
Maaadzik- Magda sz dobrze radzi: popytaj w kilku szpitalach jak sie zachowuja w takiej sytuacji.
Ofka - czyli to jednak nie czop okiem?a tak na powaznie to przemywalas czyms???
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Pewnie znacie historie Kajtusia chorego na EB, wczoraj w wiadomościach było, właśnie siedzę i odświeżam jego profil na Siepomaga i serce się raduje
w ciągu 30 min wpadło 400 tysięcy. Kwota się pewnie migiem uzbiera mam nadzieję że ta terapia pomoże
Ryczałam przy tym wczoraj jak bóbrDalej mi się łzy cisną do oczu jak sobie o tym pomyślę... Mam nadzieję, że kwota się nazbiera i pomogą temu chłopcu
I tej dziewczynce, o której była też wczoraj mowa, ale o ile dobrze usłyszałam to ona już ma potrzebną kwotę i niebawem pojedzie na operację
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Alamakota wrote:Hej dziewczyny jestem z majowek z tego roku. Urodzilam synka i z mama rozkrecamy interes. Zachecam do zajrzenia.
Idealny komolet dla dziewczynki, beda tez dla chlopcow
http://olx.pl/i2/mojolx/details/161307675/ -
Ewa123 wrote:Psioszka ja mam pytanie, może będziesz wiedziała. Czy na Kamienskiego trzeba miec swoją lewatywę?
Co do szczepionek, to też nie mam pojęcia. Tzn. wiem, że chce szczepić, bo nie wierzę jakoś w te wszystkie teorie spiskowe o autyźmie itp. itd. Ja byłam szczepiona i dziecko też będzie. Ale jakimi szczepionkami to nie wiem.. Muszę ogarnąć ten temat.
Dziewczyny macie jakiś fajny i prosty przepis na polędwiczki wieprzowe? Bo kupiłam, a teraz nie bardzo mam pomysł z czym je zrobić... Może jakiś sosik dobry znacie do tego?
małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIde tworzyc spaghetti, apetytu nie mam wcale ale rodzinke trzeba nakarmic
Na 17 KTG ale szczerze powiedziawszy nie chce mi sie jechac... znowu 45minut siedzenia na dupie a i tak wykres nic nie pokaze
Bez sensu...małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
Cassie_DE wrote:Ide tworzyc spaghetti, apetytu nie mam wcale ale rodzinke trzeba nakarmic
Na 17 KTG ale szczerze powiedziawszy nie chce mi sie jechac... znowu 45minut siedzenia na dupie a i tak wykres nic nie pokaze
Bez sensu...
Będzie dobrzea może jednak coś wykaże
brzusie potrafią zaskakiwać
małaMyszka, Cassie_DE lubią tę wiadomość
-
Cassie a ja mam do Ciebie pytanie jeszcze jesli mogę. Powiedz mi glowka w kanał Ci normalnie weszla czy byl problem? I miałaś skurcze czy Ci podali oxy?
Dzwonilam do szpitala gdzie chce rodzic i powiedzial mi ze jesli dziecko jest male to jest szansa urodzić normalnie tym bardziej ze to 3 a drugie urodziłam duże a jesli nie chce próbować to cc mi zrobią jak się skurcze zaczną.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaaadzik1207 wrote:Cassie a ja mam do Ciebie pytanie jeszcze jesli mogę. Powiedz mi glowka w kanał Ci normalnie weszla czy byl problem? I miałaś skurcze czy Ci podali oxy?
Dzwonilam do szpitala gdzie chce rodzic i powiedzial mi ze jesli dziecko jest male to jest szansa urodzić normalnie tym bardziej ze to 3 a drugie urodziłam duże a jesli nie chce próbować to cc mi zrobią jak się skurcze zaczną.
Napisze od poczatku jeszcze raz.
O 00.15 obudzilam sie na siku ze skurczami co 1 2 minuty (terminowo) o 00.30 bylam juz w szpitalu rozwarcie 8cm.
Wszystko szlo gladko w pewnym momencie akcja jakby stanela. Godzine parlam bez rezultatu. Podlaczyli oxy mimo zw skurcze mialam takie jakie powinny i dalej nic. Zawolali ordynatora ktory wlasnie skonczyl cc i diagnoza dziecko obrocone twarzyczkowo i na dodatek zaklinowane. Na cc bylo juz za pozno.
Podlaczylu proznociag, polozna calym cielskiem na brzuch i chwile pozniej byl juz na swiecie.
Wszystkie parte w porownaniu z tym bolem podczas proznociagu to dla mnie byl pryszcz... Musieli mnie naciac bonjak to ordynator stwierdzil vaccum mnie mocno porozrywa.
Dziecko wzieli na kilka godzin na obserwacje, mial duzy obzek glowki.
Skierowanie na usg i inne cuda czy glowka jest ok. Zoltaczka nie chciala mu zejsc, po dwoch tyg id wyjscia skierowanie do szpitala dzieciecego. Dwa tyg pobytu i zbijanie zoltaczki.
Podobno to byl efekt po vaccum.
Syn zdrowy jak ryba a ja psychicznie wysiadlam i do dzisiaj mam z tym problem.
Opisalam calosc bo nie chce juz do tego wracac. Czym blizej porodu tym mocniej wspomnienia wracaja a raczej jedno zdanie przed vaccum.
Nie chce straszyc opowiedzialam tylko moja historie.
I to byl drugi porod syn mial 3700g.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Super! Mam nadzieje, ze Julka tez we wtorek bedzie miala powyzej 3 kg, bo inaczej bedziemy musialy przelozyc cc o tydzien
Myślę, że będzie miała. Twoja dzidzia miała zawsze chyba troszkę większe wymiary niż moja, przynajmniej coś tak mi się kojarzy.małaMyszka lubi tę wiadomość