X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, jak już wcześniej pisałam, decyduję się na Engerixa, ja nie muszę kupować wcześniej i mieć ze sobą, bo mój szpital ma to u siebie, trzeba tylko wpisać do planu porodu, że chcę aby zaszczepiono Engerixem i dopłacić. Euvax podobno już teraz jest oczyszczony, ale ja generalnie decyduję się później też na Engerixa i nie chciałabym robić zmiany po pierwszej dawce.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    I tu was ostrzegę byście do miesiąca bacznie obserwowały swoje dzieci gdyż mój syn po tej szczepionce miał powikłanie tzw powiększony węzeł chłonny pod paszką. Takiej guli w zyciu nie widziałam...lekarz dal nam czas jakby nie zeszlo to tylko operacyjnie.
    A wyszedł mu wezel dzień przed ukończeniem pierwszego miesiąca życia.

To był odczyn po szczepieniu BCG czyli gruźlicy a nie wzw b.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja też, jak już wcześniej pisałam, decyduję się na Engerixa, ja nie muszę kupować wcześniej i mieć ze sobą, bo mój szpital ma to u siebie, trzeba tylko wpisać do planu porodu, że chcę aby zaszczepiono Engerixem i dopłacić. Euvax podobno już teraz jest oczyszczony, ale ja generalnie decyduję się później też na Engerixa i nie chciałabym robić zmiany po pierwszej dawce.

Fajna alternatywa, ze nie musisz juz jej dostarczac do szpitala.
    Pare lat temu byla glosna afera, po wycofaniu jakiejs partii Euvaxa.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm musze zapisac sobie temat szczepionek ciekawe jak u nas w gda w wojewódzkim? Trzeba będzie się dowiedzieć

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hmmm musze zapisac sobie temat szczepionek ciekawe jak u nas w gda w wojewódzkim? Trzeba będzie się dowiedzieć

Jasne, ze warto sie dowiedziec bo pewnie sa szpitale, ktore na nfz szczepia energixem B, nasz szpital jakis czas tez tym szczepil na nfz, ale ze wzgledu na koszty teraz szczepia euvaxem

• psioszka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Hej dziewczyny jestem mamą wrzesniową pod czytuje was i widzę że trochę mamusiek jest z Wrocławia.Czy któraś z was chce rodzic na kamienskiego wie coś na temat tego szpitala i co należy tam zabrać bo na stronie internetowej nic nie piszą.Zgody dzięki za info :)

Ja tam rodzę we wtorek-mam cc. Jeśli chodzi o rzeczy to teraz jest ograniczone miejsce, bo z pokoi 2 os zrobili 3 os, przez zamknięcie Brochowa. Dlatego położne proszą o spakowanie małej torby dla siebie i w reklamówce 3 pampersy i bodziak. Resztę każdego dnia mąż Ci dowiezie, bo nie ma na to miejsca. Dziecko kąpią raz po porodzie. Swoją koszulę do porodu można mieć. Nie ma znieczulenia, jest gaz rozweselający. Nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć , więc napisz konkretnie, co może uda mi się podpowiedzieć.

Co do zestawu do wózka zamówiłam to: http://allegro.pl/show_item.php?item=5543433074

Pospać nie pospałam,ale zrobiłam zapiekankę z bakłażanem. Teraz idę z Fado na spacer, a potem będę się szykować do wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:26

AgaSad, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    To był odczyn po szczepieniu BCG czyli gruźlicy a nie wzw b.
    Tak...ja mam wpisane w książeczce powitanie po szczepieniu.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Fajna alternatywa, ze nie musisz juz jej dostarczac do szpitala.
    Pare lat temu byla glosna afera, po wycofaniu jakiejs partii Euvaxa.

Też jestem zadowolona, że szpital to ma i nie muszę martwić się o zabranie tego.
    Co do afer wokół szczepionek, ja jakoś nie do końca biorę sobie je do serca, bo wiem, że za tymi aferami nierzadko stoi wielki biznes i chęć zdobycia klientów kosztem innych firm. Coś tam chyba było, generalnie Euvax miał tiomersal i w tym doszukiwali się problemów, ale niestety to nie jedyna szczepionka konserwowana tym środkiem. Tak się zastanawiam nad tym, czym my byliśmy szczepieni i myślę, że wtedy te szczepionki na pewno miały tiomersal.
    Ja zdecydowałam się na Engerixa, bo wszystkie trzy zrobię Engerixem, dokładnie tak samo jak ja byłam szczepiona i nie będę nic już mieszać.

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    O a do kogo chodzisz? Ja do p. Winiarskiej a teraz jak jest na urlopie do p. Zapolskiej.

Ja chodzę do przesympatycznej dr Frydlewicz a na badania kontrolne nieraz mnie wysyła do dr Tomczyk a na prenatalne chodzę do dr Wiśniewskiego i powiem ze jestemm mile zaskoczona i umiejetnosciami i podejściem

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az z ciekawosci zajzalam do karty szczepien:
    starszy syn mial EuvaxB, EuvaxB a trzecia dawka Hepavax Gene

mlodszy 3x Hepavax Gene.

To bylo 2006 i 2009, dzieci nigdy nie mialy zadnych problemow poszczepiennych.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Też jestem zadowolona, że szpital to ma i nie muszę martwić się o zabranie tego.
    Co do afer wokół szczepionek, ja jakoś nie do końca biorę sobie je do serca, bo wiem, że za tymi aferami nierzadko stoi wielki biznes i chęć zdobycia klientów kosztem innych firm. Coś tam chyba było, generalnie Euvax miał tiomersal i w tym doszukiwali się problemów, ale niestety to nie jedyna szczepionka konserwowana tym środkiem. Tak się zastanawiam nad tym, czym my byliśmy szczepieni i myślę, że wtedy te szczepionki na pewno miały tiomersal.
    Ja zdecydowałam się na Engerixa, bo wszystkie trzy zrobię Engerixem, dokładnie tak samo jak ja byłam szczepiona i nie będę nic już mieszać.

Zapewne masz racje, ja az tak gleboko w temacie nie siedze, a glownie zdecydowalam sie, ze 3 niezalezne osoby z branzy medycznej powiedzialy, ze warto doplacic te 50 zl, wiec glownie dlatego sie zdecydowalam.
    A z ciekawosci ile placisz za nia w szpitalu???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:36

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja robię sobie siemię lniane, a masażu też nie robię, próbowałam ale jakoś ręce mam krótkie, albo brzuch za duży XD
    lady a siemie lniane nie podwyższa cukru? kiedy je pijesz i ile razy dziennie?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja tam rodzę we wtorek-mam cc. Jeśli chodzi o rzeczy to teraz jest ograniczone miejsce, bo z pokoi 2 os zrobili 3 os, przez zamknięcie Brochowa. Dlatego położne proszą o spakowanie małej torby dla siebie i w reklamówce 3 pampersy i bodziak. Resztę każdego dnia mąż Ci dowiezie, bo nie ma na to miejsca. Dziecko kąpią raz po porodzie. Swoją koszulę do porodu można mieć. Nie ma znieczulenia, jest gaz rozweselający. Nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć , więc napisz konkretnie, co może uda mi się podpowiedzieć.

bardzo Ci dziekuje za odpowiedz hehe mówisz ze gaz fajnie bo znieczulenia i tak bym nie chiała troche sie boja wkuwania w plecy ;p ale to pewne bo nie chce zeby mnie ktos zmuszał do takiego znieczulenia? dla bobasa mam miec wszystko z tego wynika bo jak kąpią tylko raz to troche mało
    Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo i prosze o relacje po cc choc ja raczej bede rodzic sn to i tak jetsm ciekawa jaki jest personel.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zapewne masz racje, ja az tak gleboko w temacie nie siedze, a glownie zdecydowalam sie, ze 3 niezalezne osoby z branzy medycznej powiedzialy, ze warto doplacic te 50 zl, wiec glownie dlatego sie zdecydowalam.
    A z ciekawosci ile placisz za nia w szpitalu???

Z tego co wiem to 60 zł.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja mam pytanie, może będziesz wiedziała. Czy na Kamienskiego trzeba miec swoją lewatywę?

Co do szczepionek, to też nie mam pojęcia. Tzn. wiem, że chce szczepić, bo nie wierzę jakoś w te wszystkie teorie spiskowe o autyźmie itp. itd. Ja byłam szczepiona i dziecko też będzie. Ale jakimi szczepionkami to nie wiem.. Muszę ogarnąć ten temat.

Dziewczyny macie jakiś fajny i prosty przepis na polędwiczki wieprzowe? Bo kupiłam, a teraz nie bardzo mam pomysł z czym je zrobić... Może jakiś sosik dobry znacie do tego?

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa u nas, jeśli już robimy polędwiczki wieprzowe, to w miodzie i musztardzie - kroisz polędwiczkę na niezbyt grube kawałki, lekko ugniatasz mięso ręką, troszkę soli i pieprzu, musztarda i miód, tak aby pokryć mięso, wstawiasz na trochę (powiedzmy 2 godziny) do lodówki, a później smażysz na patelni i tak jakby trochę podduszasz, tylko musisz uważać, żeby się nie przypaliło. Nie pamiętam, ale chyba ostatnio nie dodawałam do tego żadnego tłuszczu, a jeśli tak to łyżeczkę oliwy.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Psioszka ja mam pytanie, może będziesz wiedziała. Czy na Kamienskiego trzeba miec swoją lewatywę?

Co do szczepionek, to też nie mam pojęcia. Tzn. wiem, że chce szczepić, bo nie wierzę jakoś w te wszystkie teorie spiskowe o autyźmie itp. itd. Ja byłam szczepiona i dziecko też będzie. Ale jakimi szczepionkami to nie wiem.. Muszę ogarnąć ten temat.

Dziewczyny macie jakiś fajny i prosty przepis na polędwiczki wieprzowe? Bo kupiłam, a teraz nie bardzo mam pomysł z czym je zrobić... Może jakiś sosik dobry znacie do tego?

Lewatywa w ogóle jest na życzenie pacjentki- jak nie chcesz nie robią. Ale czy swoją to nie pytałam, bo ja odpuszczam ten temat :)

AniaM- teraz w standardzie w ogóle się nie kąpie dzieci- zostaje lepsza flora po porodzie. Ja nawet bym nie chciała,żeby kąpali,ale na Kamieńskiego kąpią przynajmniej po cc z tego co wiem.

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sie tak nad tą lewatywą zastanawiam. Z jednej strony trochę mnie to przeraża, ale z drugiej nie chciałabym mieć niespodzianki podczas parcia. Bardzo by mi głupio było gdybym zostawiła po sobie taki "ślad" :P

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja właśnie sie tak nad tą lewatywą zastanawiam. Z jednej strony trochę mnie to przeraża, ale z drugiej nie chciałabym mieć niespodzianki podczas parcia. Bardzo by mi głupio było gdybym zostawiła po sobie taki "ślad" :P

Może jakby rodziła sn to bym wzięła pod uwagę, ale do cc to nie chcę. Poza tym ja na stres podobnie reaguję, więc podejrzewam,że przeddzień nie wyjdę z toalety :)

Zetka, Ewa123, Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• lys Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty. U mnie wszystko w najlepszym porządku. Lily ma 3030g.
    Jeżeli chodzi o rozbieżność w wymiarach główki i brzuszka, to nie patrzy się na centyle, tylko na stosunek HC do AC. U mnie HC/AC wynosi 0,96 czyli prawidłowo, bo powinno oscylować wokół 1.

psioszka11, Zetka, Laura, niecierpliwa, magda sz, Ewa123, sylwucha89, Cassie_DE, Lady Savage, Aga89, gianna88, małaMyszka, aaaaga, 0na88, apaczka, futuremama, Paula_071, Maniuś, bosa, zabka11, Weridiana, kasiuleek, witaminkab lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ