SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymaaadzik1207 wrote:Przepraszam ze zapytałam. Więcej nie zapytam ale bardzo dziękuję!!!!
Nie przepraszaj. Nie ma za co.
Ja po prostu mam uraz psychiczny ale jesli moge w takiej sytuacj ostrzec co moze sie dziac to to robie.
Nalegaj na cc.
Gdybym wtedy miala usg to pewnie wszystko potoczyloby sie inaczej.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzik ja się pytałam mojej siostry położnej, powiedziała że porody twarzyczkowe są bardzo rzadko, jeżeli dzidzia jest malutka to jest szansa u wieloródki ale żeby raczej na CC się nastawić- bezpieczniej. Jeszcze jest opcja że zmieni ułożenie główki, obrócić się nóżkami nie ma już raczej szans ale z główką to wielokrotnie się zdarza że jednak obracają się dzieciaczki same. Muszą przed porodem wykonać usg tak czy siak.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey
Jestem z lipcówek i mam pytanie do dziewczyn, które rodzą na Kamieńskiego, mianowicie za tydzień mam termin i widzę że porodówkę na Brochowie zamknęli i z tego powodu są ograniczenia z torbami. Czy mogłybyście mi napisać co należy spakować, a z czego zrezygnować? Byłabym bardzo wdzięczna
-
Mój mąż był ułożony twarzyczkowo, teściowa opowiadała, że miała skurcze i poród się zaczął, ale w końcu ktoś przy badaniu powiedział, że dziecko leży twarzyczkowo i zdecydowali się na CC. Nie wiem jak to wybadali, bo to było 35lat temu i o USG nie było mowy, ale wszystko się dobrze skończyło.
-
lys wrote:Myślę, że będzie miała. Twoja dzidzia miała zawsze chyba troszkę większe wymiary niż moja, przynajmniej coś tak mi się kojarzy.
W szpitalu na usg w 34t3d miala prawie 2700, ale tam ponoc zawyzona ta waga wychodzimałaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Ja poledwiczki robie z sosem grzybowym mięsko kroje w kotleciki rozklepuje dlonia obtaczam w mace i smaze 2-3 min i do garnka nastepnie na tej samej patelni smażę cebulkę pieczarki i do garnka w między czasie w miseczce namaczam grzyby suszone i je razem z zalewą dodaje do garnka z reszta dusze ok 30 min pieprze sole do snaku ( ewentualne można dodać kostke rosolowa ) jemy z drożdżowym pampuchami lub kasza/ryzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:57
Ewa123, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Mial byc dlugi spacer a skonczylo sie moze na 300 m i laweczce w cieniu - nie nadaje sie juz do tego... nie chcialam byc toczaca sie ciezarna i dyszaca jak parowoz ale stalo sie ! w ogole mam wrazenie ze przez ostatnie pare dni zrobilam sie ogromna..
ehh.. wlacze tv i moze sie drzemne godzine .
Czuje sie jak rasowa amerykanka - brakuje mi tylko hamburgera w rece
magda sz, niecierpliwa, Zetka, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja wladnie czekam na wizytę. 2kg na plusie od ostatniej, czyli juz ok. 14kg przytyłam....
Położna, ktora pobierala mi morfo w poniedzialek, po zobaczeniu mnie dzis stwierdziła, ze brzuszek jeszcze opadł....
Zobaczymy co powie gin po wizycie.Cassie_DE, 0na88, Laura, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Mial byc dlugi spacer a skonczylo sie moze na 300 m i laweczce w cieniu - nie nadaje sie juz do tego... nie chcialam byc toczaca sie ciezarna i dyszaca jak parowoz ale stalo sie ! w ogole mam wrazenie ze przez ostatnie pare dni zrobilam sie ogromna..
ehh.. wlacze tv i moze sie drzemne godzine .
Czuje sie jak rasowa amerykanka - brakuje mi tylko hamburgera w rece
Haha ja to samo, najgorsze sa uda, ktore sie o siebie ocieraja i ze soba sklejaja0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rybka:
Hejmy na oddziale znow leukocytoza, krwiomocz i skurcze. A moj gin nie chce skierowac na cesarke bo dzidzia malutka nadal. Wieczorkiem bede miala wi-fi to sie poudzielam
dziekuje za kontakt i zaangarzowanie w poszukiwanie mojej osoby
0na88, Laura, Zetka, Cassie_DE, futuremama, KasiaeN., Aga89, Agaata, małaMyszka, niecierpliwa, sylwucha89, maaadzik1207, ekropka, Maniuś, Paula_071, Y, lys, zabka11, Weridiana, gianna88, Katarka, kasiuleek, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Magda jesteś niezastąpiona!
Adam właśnie wrócił z warzywniaka z zakupów.Matko jak ja uwielbiam zapach świeżych warzywJakieś zboczenie mam, mogłabym je wąchać i wąchać
W sobotę jedziemy na działeczkę na grilla.Muszę jutro coś przygotować. Teraz chyba pójdę na drzemkę na kilka chwil bo mnie niemoc ogarnęła.
Chyba Cassie pisała, ze ją suszy.Mam to samo!Od rana wypiłam już 3 litry wody i jeszcze mi mało!!!!!małaMyszka, Cassie_DE, magda sz, Lady Savage, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki Zadzwoniłam do tego lekarza ze szpitala co mi dawał skierowanie i usłyszałam "średnio dodatni wynik na tak niskim poziomie i yo dwa razy i mimo ciąży ....oznacza ze jest Pani zdrowa i nic nie grozi. Za trochę ponad tydzień widzimy się na cc i witamy dziecko. Proszę się relaksować bo został juz tylko tydzień
co do gbs to przy cc nie ma żadnego znaczenia ale profilaktycznie każda mama dostaje jednorazowo dawkę antybiotyku i jest ok. Do zobaczenia
"
No kamień z serca. Wystarczyło zaangażowanie lekarza i informacja ze trzeba powtórzyć badanie a obyloby się bez takich stresów.KasiaeN., apaczka, futuremama, aaaaga, Zetka, Laura, Cassie_DE, małaMyszka, magda sz, Lady Savage, Maniuś, Paula_071, 0na88, Y, mamasia, lys, sylwucha89, zabka11, Weridiana, gianna88, Katarka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj w swoich kadrach - okazuje się, że mam 50 dni zaległego urlopu + 26 dni za przyszły rok = 76 dni urlopu
:D czyli mogłabym wrócić do pracy z końcem listopada/ początkiem grudnia 2016
futuremama, aaaaga, Miru, Cassie_DE, małaMyszka, magda sz, Maniuś, Paula_071, 0na88, mamasia, sylwucha89, zabka11, Weridiana, gianna88, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Miru super wieści:) jakby nie można było tak od razu
U mnie mąż spanikowany do teściowej dzwonił, bo ja tel w laboratorium wyciszyłam i nie słyszałam że ileś razy dzwonił. Biedny się wystraszył
No ale najważniejsze że dumny bo autko zrobione. Ja mam morfo i mocz w porządku, za 2h wizyta - zobaczymy jak ten GBS. Ogólnie 37 tydzień skończony, wyprawka w większości też, torby spakowane - mały rób co chcesz
ADHD nadal mnie trzyma tak więc jest pozytywnieZetka, Laura, Cassie_DE, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, lys, sylwucha89, zabka11, Weridiana, gianna88 lubią tę wiadomość
-
A ja juz wyluzowałam. Mąż sie śmieje ze skoro Marceli czekal do piątku to Oli tez czeka i jutro urodzę ale ja juz wątpię
relaksuje sie pod altana.
Cola duza z lodem!!!! Wy umiecie narobić ochoty:)
Magda dzięki:) pocieszyłaś mnie ze jeszcze zmieni ułożenie i będzie jak być powinien:)a w ogóle to skurcze Ci minęły??
Rybka czekamy:)Zetka, Cassie_DE, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Czekamy na dobre wieści
Gianna a u Ciebie jak ktg i wizyta?
U nas na Zaspie szczepia Euvaxem i tym na H. Ale można przynieść swoją. W innych szpitalach nie wiem. Musze spojrzeć w Jasia książeczkę czym był szczepiony w Wojewódzkim.
Ja cały czas mam obawy, jeśli Michaś się nie odwróci główka w dół i będę miała skurcze to czy wczesniej jechać żeby usg przed porodem i ewentualną cesarka zrobili czy jakto mi nie daje spokoju.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 15:50