SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
maaadzik1207 wrote:On mi powiedzial ze przekręca małego jakos...normalnie boje sie:( mąż zalamany a im więcej czytam tym bardziej mam stracha.
ja na żadne przekręcanie bym się nie zgodziła, poszłabym do lekarza i zażądała skierowania na CC,Cassie_DE lubi tę wiadomość
-
Mala myszka trzymam kciuki żeby skurcze ustąpiły.
Właśnie na necie przeczytałam ze to powinno skończyć sie cc tylko kiedy? Jak się zacznie czy teraz? Jestem załamana mam nadzieje ze maly zmieni ulozenie glowki i będzie tak jak byc powinno.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
To moje dzisiejsze wypociny....padam, lece pod prysznic.
Jutro jeszcze dorobie kilka mniejszych ( te bezowe w rzeczywistosci sa szare, jakos zdjecie przeklamalo troche kolor). http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30403e61590.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 23:40
lys, lys, kasiuleek, Paula_071, niecierpliwa, magda sz, Weridiana, Pati Belgia, 0na88, Maniuś, witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Az sie boje...musze cos zrobić by sie odwrocilo.
Na SR położna mówiła, że jak zacznie się poród i dziecko jest źle ułożone to każą między skurczami stawać tak by brzuch wisiał w dół. Np stać i oprzeć się nisko o krzesło a najlepiej to kłaść się na czworaka i delikatnie ruszać biodrami. Wtedy dziecko powinno się obrócić.magda sz, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Malamyszka- skurcze??? O rany....oby sie wyciszyly jeszcze....daj nam znac rano jak sie czujesz....
Maaadzik- tak jak radza dziewczyny, kategorycznie nie zgadzaj sie na jakies obracanie!!! Kiedy masz wizyte????powiedz ze jesli nie wykonuja usg przed porodem, to nie zgadzasz sie na obracanie dziecka i wolisz cc....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 23:50
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Juz nie mam wizyty. Chyba ze jakimś cudem nie urodzę do środy to mam dzwonić to mnie wciśnie.
To idz moze do innego lekarza? Albo zrob rozeznanie w szpitalach jakie maja podejscie do takiego ulozenia.
Jakos nie moge spac...
Magda, jak sie trzymasz? Dzwonilas do luxmedu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 04:48
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kkarolinaaaa wrote:Psioszka mogłabys dac przepis na te kotlety z piersi z kurczaka ? pamietam ze tam byla piers w kawałkach,kukurydza,jajko..? o ile dobrze pamietam to ty kiedys podawałaś
a jezeli to nie ty to którąś z was i bardzo prosiłabym o instrukcje
Karolina ja dzis robie takie - chyba podobne
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2015/06/kotleciki-drobiowe-z-papryka-i-cebula.html?m=1
I kukurydze tez dodaje pol puszki, bo mi zostala z wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 05:05
-
My od 2 na nogach. Obudzily mnie twardnienia w brzuchu oraz bol podbrzusza. Jak kolysalam sie na pilce tak nie bolalo jak leżałam.
Mąż odprawiony do pracy a ja nadal stekam:/
Jak się trzymacie dziewczyny???
Dzis zadzwonie po szpitalach i się podpytam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Właśnie nie chce:/ poczekam na akcje i wtedy będę prosila o cc nie ważne gdzie pojadę do szpitala nie zgodzę sie rodzic Sn chociaż cc to dla mnie jakiś koszmar:(((
Ja tez mialam takie nastawienie, ale czasem to mniejsze zlomaaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A tak w ogole witam sie w 37 tygodniu
Dzis jakos spac nie moge od 4.30 leze i patrze w sufit
Maz chrapie co sprawy nie ulatwia
Pewnie po sniadanku zas przytne komara, zeby sobie odbic ta pobudke, nie ma co sie czarowac nerwy juz u mnie robia swojePati Belgia, Maniuś, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja tez sie witam, maz nie chrapie ale zgaga mnie dobija, wypilam gaviscon i czekam na zbawienie
Wczoraj byla u mnie kolezanka do pozna, nadrabialysmy zaleglosci bo sie sporo nie widzialysmy.
Ide Was ponadrabiac bo natrzaskalyscie
Wczoraj skurcze zdecydowanie pod wieczor oslably, kilka w nocy bylo i teraz nad ranem ale czuje ze raczej dzis nie urodzemaaadzik1207, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madzik kurcze a to psikus z tym ulozeniem, popytaj w kilku szpitalach jakie maja podejscia do tego. Moze jak zaczna sie skurcze to dzidzia wstawi sie odpowiednio w kanal?
Paula dzwonilam do luxmedu, powiedzieli zebym napisala oficjalna skarge bo to musi trafic wyzej niz poziom konsultanta. Dzwonilam tez do szpitala zeby z tymi badaniami sie dowiedziec ale jak traf na otwarta linie i wyslalam im wiadomosc na fb tak jak kiedys zapisywalam sie na sr, dzis zadzwonie do mojej poloznej z luxmedu z edukacji przedporodowej bo ta placowka jest prawie ze przy szpitalu wiec moze ona bedzie wiedziec jakie badania tam potrzebuja i jakiej swiezosci.
Zabka super to teraz powodzenia zeby je poprzyszywac do tasiemek, myslalam ze mnie piorun trafi jak 20 razy nawlekalam nitke na iglejaka metoda robilas? Ja na tekturowych kolkach z dziurka w srodku latwiej bylo to powiazac.
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madzik u mnie sie uspokoilo, ostatnio sie przeforsowalam po remoncie, kupa sprzatania, schylania sie, to na kolanach to na palacach plus to badanie to organizm odebral chyba jakis sygnal. Postaram sie kilka dni az tak nie szalec zeby pare dni sie wstrzymac z rodzeniem, grunt ze widze co mi pomoze "przyspieszyc" porod.
Zapytam poloznej przy okazji jak to jest z tym polozeniem twarzyczkowym.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ją też się witam!! Głową mnie boli, ale to chyba dlatego że poszła spać z mokra głową i nie chciało mi się zamykać okna. Lykne sobie apap czy coś tam i trzeba jakoś przetrwać. W ogóle muszę Wam powiedzieć, ze albo ja tak mocno spie, albo mała w brzuchu przesypia chyba całe noce. Bo nie kopie w nocy, jak wstaje na siku to czasami się tylko przeklęci, a jeszcze z miesiąc temu to mnie budziła brykaniem, a teraz cisza. Oby jej tak już zostało jak się urodzi:) ps 39 tydz dzisiaj zaczynam. Coś czuje że to dziecko też mi się przeterminuje
niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, 0na88, Maniuś, zabka11, Paula_071, mamasia, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:Ją też się witam!! Głową mnie boli, ale to chyba dlatego że poszła spać z mokra głową i nie chciało mi się zamykać okna. Lykne sobie apap czy coś tam i trzeba jakoś przetrwać. W ogóle muszę Wam powiedzieć, ze albo ja tak mocno spie, albo mała w brzuchu przesypia chyba całe noce. Bo nie kopie w nocy, jak wstaje na siku to czasami się tylko przeklęci, a jeszcze z miesiąc temu to mnie budziła brykaniem, a teraz cisza. Oby jej tak już zostało jak się urodzi:) ps 39 tydz dzisiaj zaczynam. Coś czuje że to dziecko też mi się przeterminuje
Ja mam to samo i tez sie nad tym zastanawiam czy to mozliwe, ze cale noce przesypia, bo w ogole jej nie czuje a i od paru dni jak wracam w nocy z siusiu to tez nie kopie, czasem sie wypnie i rano tez dopiero ok. 9 tak sie rozkrecaAlbo mam tak mocny sen w co watpie, bo najmniejsza pierdola mnie budzi albo Julka przesypia cale noce. Co ciekawsze takie samo odczucie mam odnosnie drzemek w ciagu dni - nawet jak wariuje, ja sie klade i jak zaczynam kimac ona sie wycisza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 06:47
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość