X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Witam się ze szpitala w 9 mcu 36tc :)
    Leże i właściwie nic nie dostaje. Na ktg skurcze się uspokoily ale w nocy budziłam się z bólem krzyza jak na @ i małymi skurczami. Wczoraj znów atak żołądka który trwał 4 godziny, masakra. Mam nadzieje że jutro wyjdę bo oszaleje.

Współczuję i trzymam kciuki, żebyś jutro wyszła:)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 30tke miałam w grudniu. Zrobiłam imprezę na 40 osób z djem.Wiedziałam już że jestem w ciąży, więc bezalkoholowo, ale i tak było super. Potanczylam na maxa aż mnie brzuch rozbolal:) Taki prezent miałam,że rano na usg zobaczyliśmy serduszko a wieczorem była impreza właśnie.

Paula_071, KasiaeN., Y, 0na88, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Lady Savage, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

dolaczam sie do ciezkich nocy - nogi , kregoslup, miednica - ale to przeciez same doskonale wiecie :)

W Krakowie ukrop , wlasnie wrocilam ze sklepu cala upocona , czekam az moje stopy znow zmienia sie w stopy Froda.

Widzialam sie wczoraj ze znajomymi , wszysscy stwierdzili ze brzuch mam jeszcze wysoko , a ze malej nie czuje w kroku tak jakby miala mi wypasc to do porodu daleko .

Ciut sie rozczarowalam .. no ale widocznie Zoska musi dojrzec do decyzji o opuszceniu apartamentu mamuski ;-)

Dzis nie gotuje , ide z mezem do baru mlecznego .

KasiaeN., małaMyszka, Lady Savage, aaaaga, Y, lys, Laura lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i zaczęliśmy 39 tc :-) ale synuś chyba chce przetrwać upały w brzuchu i wyjdzie po nich:-)

Martucha86, 0na88, kasiuleek, Paula_071, Zetka, sylwucha89, Lady Savage, magda sz, niecierpliwa, aaaaga, Y, lys, futuremama, Katarka, Maniuś, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia
    My dopiero wstalismy, nadrobie po sniadanku :)

KasiaeN., małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Moja nocka z dnia na dzien coraz gorsza. Coraz bardziej spojenie boli, kregoslup i brzuch ciagnie okropnie. Najgorsze ze co sie obracam w nocy to twardy jak cholera. Ale coz dzisiaj upal okropny, a ja drozdzowke bede piec... Obiecalam synkowi to trzeba.

małaMyszka, Lady Savage, magda sz, Laura lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bóle jak na miesiączkę macie często? Podbrzusze i krzyż?

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Ja najczęściej mam bóle jak na miesiączkę, i masakryczne kłucie w pochwie.Jak boli jak na miesiączkę to wtedy twardnieje brzuch.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez. Przedwczoraj były bardzo mocne i nachodzily falami. Dziś w nocy mniejsze ale się budziłam też. Nie wiem czy to te przepowiadajace.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    No właśnie ja tez. Przedwczoraj były bardzo mocne i nachodzily falami. Dziś w nocy mniejsze ale się budziłam też. Nie wiem czy to te przepowiadajace.

Już jesteśmy na tym etapie ciąży, ze chyba cały organizm daje nam znać, ze to już niedługo ;) Bo to ostatnie 2,3 tygodnie wydają nam się z jednej strony tak odległe i strasznie się dłużą a z drugiej strony to przecież nic w porównaniu do tego co już za nami ;)

małaMyszka, Pati Belgia, Zetka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Magda jak u Ciebie?

Dziewczyny szpitalne jak u Was?

Ja mam 35 za rok, może wyprawie :)

Nudno :3 dobrze że wzięłam ze sobą masę robótek, jutro czeka mnie masa badań co cukier nie spada i już dzis pomimo insuliny miałam na czczo 122

magda sz, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Zetka często mam takie bóle. Jak na @ plus krzyż a do tego kłucie w spojeniu jak KasiaEn. I powiem Wam, ze chciałabym juz urodzić bo czuje sie mega zmęczona a do tego kolana i stopy mi nie wytrzymują tego obciazeńia i mam masakrę... W sumie jak byłam w szpitalu to lekarze mówili, ze jak skończę 36 tydzien to mogę rodzic... Wiec chyba dzis na meza zapoluje. On bedzie przeszczesliwy a u mnie może sie rozkręci ? Jej juz tak dawno nic nie było, ze chyba zapomniałam jak to sie robi ;-) ale zakaz gina był bezwzględny :-)

0na88, Zetka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja 30tke miałam w grudniu. Zrobiłam imprezę na 40 osób z djem.Wiedziałam już że jestem w ciąży, więc bezalkoholowo, ale i tak było super. Potanczylam na maxa aż mnie brzuch rozbolal:) Taki prezent miałam,że rano na usg zobaczyliśmy serduszko a wieczorem była impreza właśnie.

ja miałam dostać okres 24 grudnia, ale po 3 negatywnych testach, mówie sobie a w nosie został mi jeden jedyny test ciążowy, zepsuje sobie humor w urodziny bo 19 grudnia mam urodziny, a tu niespodzianka XD 2 kierchy

Zetka, małaMyszka, aldonaa, Laura lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!!!

Mój kochany mąż ma dzisiaj urodziny i świętujemy...
    Ostatnie z dwójką z przodu, więc trzeba trochę poszaleć. Oczywiście z umiarem, ale zapowiada się ciekawie.

U nas noc spokojna, chociaż samo wstawanie jest bolesne tak, że aż łzy w oczach mam.

Mały fika jak szalony. Mam nadzieję, że wyjdzie w terminie lub jakiś tydzień przed... bo organizuję powoli chrzciny... Jest okazja, chociaż chrzestny zapewnił mnie, że logistycznie nie widzi żadnego problemu. Wsiada i jedzie... Z tym, że nie chciałabym aż tak bardzo ich wykorzystywać, tym bardziej, że mają 3 latkę już i to ze względu na nią nie chcę ich ciągać tyle km

Pati Belgia, magda sz, Zetka, KasiaeN., lys, mamasia, Maniuś, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko niestety. Ja bym chciała jeszcze ze 3-4 tygodnie wytrzymać. Synka urodziłam w 38w6d :) A teraz jeszcze 2 tyg i ciąża donoszona juz się nie mogę doczekać :)

Pati Belgia, małaMyszka, Lady Savage, Laura lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,
    Dołączam do klubu niewyspanych :) dziś pierwsza noc na froncie łóżka, już kilka razy do tego podchodziłam ale nic z tego nie wychodziło, wczoraj przeniosłam swoje rzeczy na prawa stronę łóżka, cebuszkę. Pobudki co chwila, ale spałam dużo w dzień, do tego gorąc i zmiana miejsca a to siusiu a to czkwawka a to skurcz.. jedynym słowem co noc to gorsza.

Zeta u mnie sie wyciszyło, skurcze są ale sporadyczne, nie wiem jak będzie pózniej bo już siedzę cała mokra :/ dziś dokładnie 14 dzień skurczy-moja mama właśnie wtedy mnie urodziła :)

Od 6 nie spałam w ogóle i wzięłam męża na śpiocha dopiero po orgazmie zasnęłam jak dziecko do 10.

Dziewczyny macie klimę w tych szpitalach? jak tam znosicie upały?

Miłej niedzieli kochane, wyrażam zgodę na rodzenie tym co już są w 38 skończonym :P

Pati Belgia, małaMyszka, KasiaeN., Zetka, mamasia, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka daj przepis na tą drożdżówkę :) przepisy z ciastem drożdżowym z neta różnie wychodzą.

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sz ja tez bede atakowała dzis meza ale dopiero wieczorem jak Marcel pójdzie spać. Ciekawe jak to wyjdzie bo my zakaz mieliśmy wiec juz chyba zapomniałam ;-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo powrót do Błękitnej Laguny na polsacie :) film mojego dzieciństwa, no to wiatrak mokry ręcznik i oglądamy :) mąż się za nas modli w kościele :)

aauu ależ mnie zapiekło tam na dole...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny macie klimę w tych szpitalach? jak tam znosicie upały?

Hahahaha. Klimę w szpitalu? To są takie miejsca?:) Ja się modlę, by nie leżeć na korytarzu z nadmiaru rodzących a Ty piszesz o klimie;)

A mi ani brzuch nie twardnieje, ani nie mam skurczy, ani bólu krzyża - kompletnie nic. Mały kopie jak zawsze, teraz to pewnie ma z 2800.

magda sz, lys, małaMyszka, gosia.b, Laura lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ