X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Witam się ze szpitala w 9 mcu 36tc :)
    Leże i właściwie nic nie dostaje. Na ktg skurcze się uspokoily ale w nocy budziłam się z bólem krzyza jak na @ i małymi skurczami. Wczoraj znów atak żołądka który trwał 4 godziny, masakra. Mam nadzieje że jutro wyjdę bo oszaleje.

Współczuję i trzymam kciuki, żebyś jutro wyszła:)

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 30tke miałam w grudniu. Zrobiłam imprezę na 40 osób z djem.Wiedziałam już że jestem w ciąży, więc bezalkoholowo, ale i tak było super. Potanczylam na maxa aż mnie brzuch rozbolal:) Taki prezent miałam,że rano na usg zobaczyliśmy serduszko a wieczorem była impreza właśnie.

Paula_071, KasiaeN., Y, 0na88, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, Lady Savage, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

dolaczam sie do ciezkich nocy - nogi , kregoslup, miednica - ale to przeciez same doskonale wiecie :)

W Krakowie ukrop , wlasnie wrocilam ze sklepu cala upocona , czekam az moje stopy znow zmienia sie w stopy Froda.

Widzialam sie wczoraj ze znajomymi , wszysscy stwierdzili ze brzuch mam jeszcze wysoko , a ze malej nie czuje w kroku tak jakby miala mi wypasc to do porodu daleko .

Ciut sie rozczarowalam .. no ale widocznie Zoska musi dojrzec do decyzji o opuszceniu apartamentu mamuski ;-)

Dzis nie gotuje , ide z mezem do baru mlecznego .

KasiaeN., małaMyszka, Lady Savage, aaaaga, Y, lys, Laura lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i zaczęliśmy 39 tc :-) ale synuś chyba chce przetrwać upały w brzuchu i wyjdzie po nich:-)

Martucha86, 0na88, kasiuleek, Paula_071, Zetka, sylwucha89, Lady Savage, magda sz, niecierpliwa, aaaaga, Y, lys, futuremama, Katarka, Maniuś, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia
    My dopiero wstalismy, nadrobie po sniadanku :)

KasiaeN., małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Moja nocka z dnia na dzien coraz gorsza. Coraz bardziej spojenie boli, kregoslup i brzuch ciagnie okropnie. Najgorsze ze co sie obracam w nocy to twardy jak cholera. Ale coz dzisiaj upal okropny, a ja drozdzowke bede piec... Obiecalam synkowi to trzeba.

małaMyszka, Lady Savage, magda sz, Laura lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bóle jak na miesiączkę macie często? Podbrzusze i krzyż?

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Ja najczęściej mam bóle jak na miesiączkę, i masakryczne kłucie w pochwie.Jak boli jak na miesiączkę to wtedy twardnieje brzuch.

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez. Przedwczoraj były bardzo mocne i nachodzily falami. Dziś w nocy mniejsze ale się budziłam też. Nie wiem czy to te przepowiadajace.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    No właśnie ja tez. Przedwczoraj były bardzo mocne i nachodzily falami. Dziś w nocy mniejsze ale się budziłam też. Nie wiem czy to te przepowiadajace.

Już jesteśmy na tym etapie ciąży, ze chyba cały organizm daje nam znać, ze to już niedługo ;) Bo to ostatnie 2,3 tygodnie wydają nam się z jednej strony tak odległe i strasznie się dłużą a z drugiej strony to przecież nic w porównaniu do tego co już za nami ;)

małaMyszka, Pati Belgia, Zetka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Magda jak u Ciebie?

Dziewczyny szpitalne jak u Was?

Ja mam 35 za rok, może wyprawie :)

Nudno :3 dobrze że wzięłam ze sobą masę robótek, jutro czeka mnie masa badań co cukier nie spada i już dzis pomimo insuliny miałam na czczo 122

magda sz, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Zetka często mam takie bóle. Jak na @ plus krzyż a do tego kłucie w spojeniu jak KasiaEn. I powiem Wam, ze chciałabym juz urodzić bo czuje sie mega zmęczona a do tego kolana i stopy mi nie wytrzymują tego obciazeńia i mam masakrę... W sumie jak byłam w szpitalu to lekarze mówili, ze jak skończę 36 tydzien to mogę rodzic... Wiec chyba dzis na meza zapoluje. On bedzie przeszczesliwy a u mnie może sie rozkręci ? Jej juz tak dawno nic nie było, ze chyba zapomniałam jak to sie robi ;-) ale zakaz gina był bezwzględny :-)

0na88, Zetka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja 30tke miałam w grudniu. Zrobiłam imprezę na 40 osób z djem.Wiedziałam już że jestem w ciąży, więc bezalkoholowo, ale i tak było super. Potanczylam na maxa aż mnie brzuch rozbolal:) Taki prezent miałam,że rano na usg zobaczyliśmy serduszko a wieczorem była impreza właśnie.

ja miałam dostać okres 24 grudnia, ale po 3 negatywnych testach, mówie sobie a w nosie został mi jeden jedyny test ciążowy, zepsuje sobie humor w urodziny bo 19 grudnia mam urodziny, a tu niespodzianka XD 2 kierchy

Zetka, małaMyszka, aldonaa, Laura lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!!!

Mój kochany mąż ma dzisiaj urodziny i świętujemy...
    Ostatnie z dwójką z przodu, więc trzeba trochę poszaleć. Oczywiście z umiarem, ale zapowiada się ciekawie.

U nas noc spokojna, chociaż samo wstawanie jest bolesne tak, że aż łzy w oczach mam.

Mały fika jak szalony. Mam nadzieję, że wyjdzie w terminie lub jakiś tydzień przed... bo organizuję powoli chrzciny... Jest okazja, chociaż chrzestny zapewnił mnie, że logistycznie nie widzi żadnego problemu. Wsiada i jedzie... Z tym, że nie chciałabym aż tak bardzo ich wykorzystywać, tym bardziej, że mają 3 latkę już i to ze względu na nią nie chcę ich ciągać tyle km

Pati Belgia, magda sz, Zetka, KasiaeN., lys, mamasia, Maniuś, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko niestety. Ja bym chciała jeszcze ze 3-4 tygodnie wytrzymać. Synka urodziłam w 38w6d :) A teraz jeszcze 2 tyg i ciąża donoszona juz się nie mogę doczekać :)

Pati Belgia, małaMyszka, Lady Savage, Laura lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,
    Dołączam do klubu niewyspanych :) dziś pierwsza noc na froncie łóżka, już kilka razy do tego podchodziłam ale nic z tego nie wychodziło, wczoraj przeniosłam swoje rzeczy na prawa stronę łóżka, cebuszkę. Pobudki co chwila, ale spałam dużo w dzień, do tego gorąc i zmiana miejsca a to siusiu a to czkwawka a to skurcz.. jedynym słowem co noc to gorsza.

Zeta u mnie sie wyciszyło, skurcze są ale sporadyczne, nie wiem jak będzie pózniej bo już siedzę cała mokra :/ dziś dokładnie 14 dzień skurczy-moja mama właśnie wtedy mnie urodziła :)

Od 6 nie spałam w ogóle i wzięłam męża na śpiocha dopiero po orgazmie zasnęłam jak dziecko do 10.

Dziewczyny macie klimę w tych szpitalach? jak tam znosicie upały?

Miłej niedzieli kochane, wyrażam zgodę na rodzenie tym co już są w 38 skończonym :P

Pati Belgia, małaMyszka, KasiaeN., Zetka, mamasia, gosia.b, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka daj przepis na tą drożdżówkę :) przepisy z ciastem drożdżowym z neta różnie wychodzą.

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sz ja tez bede atakowała dzis meza ale dopiero wieczorem jak Marcel pójdzie spać. Ciekawe jak to wyjdzie bo my zakaz mieliśmy wiec juz chyba zapomniałam ;-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo powrót do Błękitnej Laguny na polsacie :) film mojego dzieciństwa, no to wiatrak mokry ręcznik i oglądamy :) mąż się za nas modli w kościele :)

aauu ależ mnie zapiekło tam na dole...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny macie klimę w tych szpitalach? jak tam znosicie upały?

Hahahaha. Klimę w szpitalu? To są takie miejsca?:) Ja się modlę, by nie leżeć na korytarzu z nadmiaru rodzących a Ty piszesz o klimie;)

A mi ani brzuch nie twardnieje, ani nie mam skurczy, ani bólu krzyża - kompletnie nic. Mały kopie jak zawsze, teraz to pewnie ma z 2800.

magda sz, lys, małaMyszka, gosia.b, Laura lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ