X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nigdy nie leżałam w szpitalu więcej niż 2 dni i to w zimie :) może mam za duże oczekiwania, nie mam pojęcia jak to jest :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wczoraj po ktg skurczy mało a po ktg tak się męczyłam:( teraz wiem,ze twardnienie brzucha to u mnie skurcz. Główka nisko i rozwarcie nadal stoi...

Lekarz kazał mi dużo chodzić i przy skurczach regularnych przyjeżdża bo to 3 poród i niby szybko moze pójść.

Widzę,zadna nie urodziła. A juz myślałam ze przez noc się ruszy cos.

Zetka, lys, małaMyszka, gosia.b, Laura lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Hej kochane,
    Dołączam do klubu niewyspanych :) dziś pierwsza noc na froncie łóżka, już kilka razy do tego podchodziłam ale nic z tego nie wychodziło, wczoraj przeniosłam swoje rzeczy na prawa stronę łóżka, cebuszkę. Pobudki co chwila, ale spałam dużo w dzień, do tego gorąc i zmiana miejsca a to siusiu a to czkwawka a to skurcz.. jedynym słowem co noc to gorsza.

Zeta u mnie sie wyciszyło, skurcze są ale sporadyczne, nie wiem jak będzie pózniej bo już siedzę cała mokra :/ dziś dokładnie 14 dzień skurczy-moja mama właśnie wtedy mnie urodziła :)

Od 6 nie spałam w ogóle i wzięłam męża na śpiocha dopiero po orgazmie zasnęłam jak dziecko do 10.

Dziewczyny macie klimę w tych szpitalach? jak tam znosicie upały?

Miłej niedzieli kochane, wyrażam zgodę na rodzenie tym co już są w 38 skończonym :P

Nie nie mam klimy niestety, ja wędruje 3 razy pod prysznic, a nawet 4 :3 jakoś człowiek musi sobie radzić.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dobrze że przynajmniej z wody można korzystać bez oporu, co by było jakby prysznic był na monety tak jak tv :D

Lady Savage, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Hej.
    Wczoraj po ktg skurczy mało a po ktg tak się męczyłam:( teraz wiem,ze twardnienie brzucha to u mnie skurcz. Główka nisko i rozwarcie nadal stoi...

Lekarz kazał mi dużo chodzić i przy skurczach regularnych przyjeżdża bo to 3 poród i niby szybko moze pójść.

Widzę,zadna nie urodziła. A juz myślałam ze przez noc się ruszy cos.

Niby :P moja mama 3 dziecko -> mojego brata rodziła najdłużej bo aż 18 godzin. Mnie 12, moją siostrę w 30 min.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lady dobrze że przynajmniej z wody można korzystać bez oporu, co by było jakby prysznic był na monety tak jak tv :D

No dokładnie XD ja pierdziu prysznic na monety, nie wyobrażam sobie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiatrak w pokoju, nic poza tym.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam dziewczyny jak to jest z tymi dziecmi. Wszyscy po kolei probuja mi wmowic ze kazde kolejne jest wieksze od poprzedniego. Ja mam inne zdanie a Wy?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zgotujmycos.blogspot.com/2015/04/makowiec-kwiat.html?m=1 a z tego przepisu drozdzowka

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka właśnie dostałam zdjęcia jedzenia z Inflanckiej :) nie wygląda zbyt apetycznie :)

obiad
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15a4e58f183c.jpg

kolacja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2821e7572d3c.jpg

sniadanie podobne do kolacji

apaczka, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka u mnie tak bylo. Pierwszy syn 3740g56cn a drugi 4020g58cm i obaj w 40tyg urodzeni.

Pierwszy syn 14godz
    Drugi syn 8godz ciekawe ile 3bede rodzila:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc nie najgorsza ;-) o 6 burza wpadło dużo świeżego powietrza i do 9 spałam jak zabita aż mi się synuś przyśnił <3 Obiad u teściów wiec siedzę przed wiatraczkiem i się relaksuje. Miłej niedzieli :-*

• Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda myślę, że nie ma co liczyć na jedzeniowe cuda w szpitalu, ale powiem Ci, że ile razy leżałam na Madalińskiego to spokojnie zjadałam wszystko i nie było jakiejś tragedii. Co więcej, dobrze się czułam po tym jedzeniu, bo było dość lekkie.

Tak w ogóle to się witam :-) U mnie też noc tragiczna, twardnieje mi brzuch jak próbuję się przełożyć w boku na bok, mam bóle w okolicy pęcherza? szyjki? Nie wiem sama co to boli, ale jest to porażka, ledwo łażę. Jeszcze w nocy byłą ulewa, która mnie obudziła, a później pod nasze okno w sypialni przyleciała sroka i tak głośno się "darła" przez pół godziny, że nie było szans na spanie, mąż próbował z nią negocjować, żeby sobie poszła, ale miała to gdzieś.

Teraz znowu upał, byliśmy u sąsiadów na porannej kawce i może zaraz pójdziemy do jakiegoś parku na chwilkę.

Miłego dnia dziewczyny!!!

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nardobilam :)

A ja sie wylamie bo sie mega wyspalam :)

Widze ze coraz wiecej z was narzeka na bol spojenia. Ja mialam jazde ze spojeniem od 22tc do 33tc a jak sie brzuszek obnizyl maly fiknal glowka w dol i zszedl nizej jak reka odjal. Glowka stabilizuje ocieranie sie kosci o siebie. Niech juz tak zostanie do konca.

Rybna zwgledem dzieci. Najstarszy 3500 mlodszy 3700 a teraz 2500 nie przekroczy. Teoria o tym ze dziecko kazde kolejne jest wieksze obalona i to nie tylko moje zdanie.

Zetka myslalam ze w domu juz jestes... biedactwo.

Na obiad zapiekanki ;)
    Dzisiaj sie nie wysilam. Nie chce mi sie.

Magda sz klima w szpitalu? Moze w prywatnym ;)

Cos jeszcze chcialam napisac...
    aaaa skurcze lydek... dzisiaj rano mnie ta przyjemnosc obudzila... pierwszy raz poczulam co to skurcz lydki :/

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam w końcu. Nie jest źle biorąc pod uwagę, że zasnęłam o 5 rano :) Gdybym chociaż miała jakieś ciekawe zajęcie w nocy, a tak to niefajnie.
    Reflux mam straszny, wypiłam już prawie cały gaviscon, fakt mi pomaga, ale na 2-3 godz. i znów wszystko mi się cofa.
    Nie mam pomysłu, co dziś porobić. Jestem tak strasznie wynudzona.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas właśnie zadzwonili znajomi ( koleżanka o 4 tygodnie mniej w ciazy) i jedziemy na 18 na chinszczyzne. Pojem trochę :-)

Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka właśnie dostałam zdjęcia jedzenia z Inflanckiej :) nie wygląda zbyt apetycznie :)

obiad

kolacja

Magda ja jak lezalam na Inflanckiej na patologii ciazy prawie 3tyg to powiem Ci ze bylam zadowolona. Luksusu nie bylo jakiego jak z MasterChefa ale bylo smacznie. Kolezanka z sali rowniez miala takie zdanie. Moj maz i jej maz tez ;) Pozniej na poloznictwie nie pamietam jakie te obiady byly bo nie mialam czasu jesc ale chyba takie same. Jedynie co pamietam to Pierwsze sniadanie po porodzie cale wyrzucilam do kosza bo byl jakis pasztet z papryka konserwowa. Co wydawalo mi sie jako dla planujacej karmic piersia niejadalne.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

obiad

kolacja

Haha, no ale powiem Ci, że na tle tego co pokazują na FB "Posiłki w szpitalach" to nie jest tak źle :D co prawda ćwiartka pomidora to trochę mało ale widziałam gorsze ;)

aaaaga, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak teraz leżałam w szpitalu to na śniadanie i kolację były dwie kromeczki chleba i dwa plasterki wędliny np. Do obiadów nie mam się czego przyczepić bo były naprawdę smaczne.Wiadomo, ze to nie hotel 5* i nie ma się co spodziewać luksusów. Ale gdybym była samotna i do tego nie mogła wstawać z łóżka to mogłabym paść trupem z głodu bo śniadanie było ok.8.00, obiad ok. 12.00 a kolacja ok.16.00.Więc jak dla kobiety ciężarnej to średniawka. Dobrze, ze Adam mnie dokarmiał, hehe ;)

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - dają warzywa w warszawskim szpitalu?:O Aż zazdroszczę. We Wrocławiu na Klinikach jest paskudny katering. Prawie nic nie byłam tam w stanie zjeść - na śniadanie np. 5 kromek chleba (ok. 3 dniowy), kawałeczek margaryny i paprykarz z ośćmi (ale taka ilość, że jakby ktoś chciał zjeść to i tak starczy na jedną kromkę). Po 3 dniach stwierdziłam, że nie będę robić z siebie księżniczki i zmusiłam się do zjedzenia zupy parówkowej (parówka, woda w której się gotowała i kasza manna), ale wymiotowałam po tym całe popołudnie. Dziękowałam Bogu, że mąż i rodzice mnie dokarmiali.

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ