X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie już spakowane torby do szpitala, czy jest ktoś jeszcze tak jak ja, kto się nie spakował?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No warzyw mi też brakowało, bo w domu jestem przyzwyczajona, ze warzyw jemy dużo do posiłków. Dieta ciężarnej czy chorego uboga w witaminy. Za to zmasakrował mnie widok wyjmowanego pasztetu wprost z metalowej puchy przy 30 stopniowych upałach.

Natomiast tak jak pisałam obiady były git. Smaczne zupy, drugie dania urozmaicone i porcje takie, ze tym obiadem można sobie pojeść.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka właśnie dostałam zdjęcia jedzenia z Inflanckiej :) nie wygląda zbyt apetycznie :)

obiad
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15a4e58f183c.jpg

kolacja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2821e7572d3c.jpg

sniadanie podobne do kolacji

o mam podobnie, i tutaj, każda z cukrzycowych mam mi mówiła że chleba białego jeść nie wolno. A co robi szpital daje białe, a na pytanie: dlaczego? Odpowiedz salowej: bo nie ma pieniędzy, jak pani nie pasuje to proszę przywozić swój. Lol

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wszystkie macie już spakowane torby do szpitala, czy jest ktoś jeszcze tak jak ja, kto się nie spakował?

Ja ;).Ale mam zamiar to zrobic w tym tyg jak zakupie koszule na ramiaczkach.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławskie szpitale często goszczą na profilu "posiłki w polskich szpitalach"... Ogólnie oburza mnie wyżywienie w naszych szpitalach, jak czasem widzę co dają jeść np dzieciom to szczerze - ja bym tego swojemu dziecku na pewno nie dała - mowa o wędlinach na śniadanie czy kolację. Obiady są w miarę. Uważam, że pacjenci powinni się buntować, tak nie powinno się karmić nigdzie a co dopiero w szpitalu...

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezac w szpitalu maz tez mnie dokarmial. Pamietam sniadania 2 kromki chleba kawalek masla albo margaryny co starczalo na jedna kromke i albo kawalek wedliny albo pasztetu.. do tego kawa zbozowa rozlewana z metalowych wiader...
    Obiad jako tako jadalny kolacja prawie taka sama jak sniadanie.
    Maz mi dowozil drugie sniadanie, dodatkowy obiad i kolacje.
    Bez tego ciagle bylam glodna no i nie wszystko szpitalne bylo jadalne.

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    o mam podobnie, i tutaj, każda z cukrzycowych mam mi mówiła że chleba białego jeść nie wolno. A co robi szpital daje białe, a na pytanie: dlaczego? Odpowiedz salowej: bo nie ma pieniędzy, jak pani nie pasuje to proszę przywozić swój. Lol

hehe ja na patologii jak byłam miałam swój chleb swoją sałate swoje pomidory :) się ze mnie położne smiały no ale jakbym miała jeść to co mi dawali to cukry by w kosmos szybowały :/

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w moim szpitalu było pieczywo do wyboru, albo ciemne albo jasne. Warzywa do obiadu były codziennie i codziennie jakieś pół pomidora do śniadania albo do kolacji. Jeśli chodzi o śniadania to dodatkowo były na zmianę: drożdżówka, chałka z masłem albo jogurt. Ja tylko raz miałam problem ze zjedzeniem obiadu - bop była ryba na parze i brokuły, ale moja sąsiadka zjadła i nie narzekała. :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka właśnie dostałam zdjęcia jedzenia z Inflanckiej :) nie wygląda zbyt apetycznie :)

obiad
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15a4e58f183c.jpg

kolacja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2821e7572d3c.jpg

sniadanie podobne do kolacji
    Byś zobaczyła u mnie :) chleb prawie częsty dwa plasterki wędliny, masło i pudełeczko dżemu. Obiad j a kas kotlecik łyżka ziemniaków i surówka. Tez nie wygląda :/ No i zupa, chyba te zupy najlepsze.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A w moim szpitalu było pieczywo do wyboru, albo ciemne albo jasne. Warzywa do obiadu były codziennie i codziennie jakieś pół pomidora do śniadania albo do kolacji. Jeśli chodzi o śniadania to dodatkowo były na zmianę: drożdżówka, chałka z masłem albo jogurt. Ja tylko raz miałam problem ze zjedzeniem obiadu - bop była ryba na parze i brokuły, ale moja sąsiadka zjadła i nie narzekała. :-)

wow gdzie taki szpital :) u nas to nawet obiad zimny podawali :/ może jakby był ciepły to by był jeszcze jadalny... jedyną zaletą cukrzycowej diety było to że do obiadu zawsze dostawałam gratis typu pół gapefruita czy jakieś coś o szumnej nazwie kisiel :)

aaa i raz na śniadanie dostałam nawet jedną kromke chleba posmarowaną już masłem (czyt. na pewno resztki z dnia poprzedniego) dobrze że miałam ten swój chleb ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:42

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze i tak malo. W dzien po porodzie dostalam na obiad kapusniak ;)
    Moze nie bede tego komentowac ;)
    Tel do meza i przywiozl mi cos jadalnego ;)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Ja jeśli wrócę a mam nadzieje to będę musiała się spakować znów bo cześć rzeczy zużylam.

małaMyszka, 5ylwia, lys lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

ja też jeszcze nie spakowana.. w planach mam zrobić to do końca tyg bo muszę jeszcze kupić jakiś szlafrok i laktator.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U mnie noc nie najgorsza ;-) o 6 burza wpadło dużo świeżego powietrza i do 9 spałam jak zabita aż mi się synuś przyśnił <3 Obiad u teściów wiec siedzę przed wiatraczkiem i się relaksuje. Miłej niedzieli :-*
    Mi się śnił cały poród. Od wejścia na sor do wyjścia ze szpitala... Data urodzenia 22 ... Lipca!!!!! Czyli za 3 dni!!! Mam nadzieję, że nie będzie przepowiedni...

mamasia, Lady Savage lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do posilkow w szpitalu to z kolezanka z salu stwierdzilysmy ze specjalnie takie sa zeby pacjenci nie mieli sily wojowac. Im wiecej energii tym wiecej klopotow ;-)

Zetka, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff , czy tylko ja się topię?!
    Jeszcze dowaliłam sobie robiąc deser- pancakes z malinami i jagodami.
    Rodzice będą za godzinę, więc chciałam im jeszcze zaserwować :)
    To uciekam pod prysznic, zajrzę wieczorem, choć teraz jak będę mieć mamę przy sobie, to rzadziej będę do Was zaglądać.
    Spokojnej reszty niedzieli.

Paula_071, KasiaeN., mamasia, Lady Savage, AgaSad, małaMyszka, Laura, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wrocławskie szpitale często goszczą na profilu "posiłki w polskich szpitalach"... Ogólnie oburza mnie wyżywienie w naszych szpitalach, jak czasem widzę co dają jeść np dzieciom to szczerze - ja bym tego swojemu dziecku na pewno nie dała - mowa o wędlinach na śniadanie czy kolację. Obiady są w miarę. Uważam, że pacjenci powinni się buntować, tak nie powinno się karmić nigdzie a co dopiero w szpitalu...

Z tego co mówiła moja teściowa, która była wiele lat dyrektorem szpitala, to szpital nie ma obowiązku serwowania posiłków pacjentom. Ale że byłby skandal i afera gdyby pacjencji nic nie dostawali to wygląda to jak wygląda... Swoją drogą zastanawiałam się ostatnio, czy przeszłoby gdyby założyć catering i rozdawać ulotki pacjentom, żeby mogli sobie zamówić coś świeżego i smacznego :)

Zrobiłam na obiad gyrosa i frytki z 1,5kg ziemniaków. Mój syn to już chyba z 4 kilko będzie ważył;) Aż podziwiam siebie, że porwałam się na takie smażenie w taki upał.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się topie. Czuje się fatalnie w ta duchote. Ciężko mi się oddycha i bardzo słaba jestem. Dosyć mam, serio :/ mam wkurwa na cały świat...

Lady Savage, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hehe ja na patologii jak byłam miałam swój chleb swoją sałate swoje pomidory :) się ze mnie położne smiały no ale jakbym miała jeść to co mi dawali to cukry by w kosmos szybowały :/

Uwielbiam Was :3 no mi jutro Rafałek dowiezie jedzonko :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa 123 ja rowniez mam wkurwa na caly swiat. Na siebie sama tez. Juz nie moge sie samej sluchac. Tych jekow i stekow... tego marudzenia i jojczenia ze mi zle i duszno i boli itp...
    Biedny maz. Musi to znosic. Dzielny jest. A przez caly weekend to juz w ogole jest jakies apodgeum mojej niedyspozycji. A on dzielnie nawet w nocy znosi moje jojczenie.

lys, Ewa123, AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ