X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie już spakowane torby do szpitala, czy jest ktoś jeszcze tak jak ja, kto się nie spakował?

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No warzyw mi też brakowało, bo w domu jestem przyzwyczajona, ze warzyw jemy dużo do posiłków. Dieta ciężarnej czy chorego uboga w witaminy. Za to zmasakrował mnie widok wyjmowanego pasztetu wprost z metalowej puchy przy 30 stopniowych upałach.

Natomiast tak jak pisałam obiady były git. Smaczne zupy, drugie dania urozmaicone i porcje takie, ze tym obiadem można sobie pojeść.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka właśnie dostałam zdjęcia jedzenia z Inflanckiej :) nie wygląda zbyt apetycznie :)

obiad
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15a4e58f183c.jpg

kolacja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2821e7572d3c.jpg

sniadanie podobne do kolacji

o mam podobnie, i tutaj, każda z cukrzycowych mam mi mówiła że chleba białego jeść nie wolno. A co robi szpital daje białe, a na pytanie: dlaczego? Odpowiedz salowej: bo nie ma pieniędzy, jak pani nie pasuje to proszę przywozić swój. Lol

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Wszystkie macie już spakowane torby do szpitala, czy jest ktoś jeszcze tak jak ja, kto się nie spakował?

Ja ;).Ale mam zamiar to zrobic w tym tyg jak zakupie koszule na ramiaczkach.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławskie szpitale często goszczą na profilu "posiłki w polskich szpitalach"... Ogólnie oburza mnie wyżywienie w naszych szpitalach, jak czasem widzę co dają jeść np dzieciom to szczerze - ja bym tego swojemu dziecku na pewno nie dała - mowa o wędlinach na śniadanie czy kolację. Obiady są w miarę. Uważam, że pacjenci powinni się buntować, tak nie powinno się karmić nigdzie a co dopiero w szpitalu...

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezac w szpitalu maz tez mnie dokarmial. Pamietam sniadania 2 kromki chleba kawalek masla albo margaryny co starczalo na jedna kromke i albo kawalek wedliny albo pasztetu.. do tego kawa zbozowa rozlewana z metalowych wiader...
    Obiad jako tako jadalny kolacja prawie taka sama jak sniadanie.
    Maz mi dowozil drugie sniadanie, dodatkowy obiad i kolacje.
    Bez tego ciagle bylam glodna no i nie wszystko szpitalne bylo jadalne.

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    o mam podobnie, i tutaj, każda z cukrzycowych mam mi mówiła że chleba białego jeść nie wolno. A co robi szpital daje białe, a na pytanie: dlaczego? Odpowiedz salowej: bo nie ma pieniędzy, jak pani nie pasuje to proszę przywozić swój. Lol

hehe ja na patologii jak byłam miałam swój chleb swoją sałate swoje pomidory :) się ze mnie położne smiały no ale jakbym miała jeść to co mi dawali to cukry by w kosmos szybowały :/

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w moim szpitalu było pieczywo do wyboru, albo ciemne albo jasne. Warzywa do obiadu były codziennie i codziennie jakieś pół pomidora do śniadania albo do kolacji. Jeśli chodzi o śniadania to dodatkowo były na zmianę: drożdżówka, chałka z masłem albo jogurt. Ja tylko raz miałam problem ze zjedzeniem obiadu - bop była ryba na parze i brokuły, ale moja sąsiadka zjadła i nie narzekała. :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka właśnie dostałam zdjęcia jedzenia z Inflanckiej :) nie wygląda zbyt apetycznie :)

obiad
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15a4e58f183c.jpg

kolacja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2821e7572d3c.jpg

sniadanie podobne do kolacji
    Byś zobaczyła u mnie :) chleb prawie częsty dwa plasterki wędliny, masło i pudełeczko dżemu. Obiad j a kas kotlecik łyżka ziemniaków i surówka. Tez nie wygląda :/ No i zupa, chyba te zupy najlepsze.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A w moim szpitalu było pieczywo do wyboru, albo ciemne albo jasne. Warzywa do obiadu były codziennie i codziennie jakieś pół pomidora do śniadania albo do kolacji. Jeśli chodzi o śniadania to dodatkowo były na zmianę: drożdżówka, chałka z masłem albo jogurt. Ja tylko raz miałam problem ze zjedzeniem obiadu - bop była ryba na parze i brokuły, ale moja sąsiadka zjadła i nie narzekała. :-)

wow gdzie taki szpital :) u nas to nawet obiad zimny podawali :/ może jakby był ciepły to by był jeszcze jadalny... jedyną zaletą cukrzycowej diety było to że do obiadu zawsze dostawałam gratis typu pół gapefruita czy jakieś coś o szumnej nazwie kisiel :)

aaa i raz na śniadanie dostałam nawet jedną kromke chleba posmarowaną już masłem (czyt. na pewno resztki z dnia poprzedniego) dobrze że miałam ten swój chleb ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:42

małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze i tak malo. W dzien po porodzie dostalam na obiad kapusniak ;)
    Moze nie bede tego komentowac ;)
    Tel do meza i przywiozl mi cos jadalnego ;)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Ja jeśli wrócę a mam nadzieje to będę musiała się spakować znów bo cześć rzeczy zużylam.

małaMyszka, 5ylwia, lys lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

ja też jeszcze nie spakowana.. w planach mam zrobić to do końca tyg bo muszę jeszcze kupić jakiś szlafrok i laktator.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U mnie noc nie najgorsza ;-) o 6 burza wpadło dużo świeżego powietrza i do 9 spałam jak zabita aż mi się synuś przyśnił <3 Obiad u teściów wiec siedzę przed wiatraczkiem i się relaksuje. Miłej niedzieli :-*
    Mi się śnił cały poród. Od wejścia na sor do wyjścia ze szpitala... Data urodzenia 22 ... Lipca!!!!! Czyli za 3 dni!!! Mam nadzieję, że nie będzie przepowiedni...

mamasia, Lady Savage lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do posilkow w szpitalu to z kolezanka z salu stwierdzilysmy ze specjalnie takie sa zeby pacjenci nie mieli sily wojowac. Im wiecej energii tym wiecej klopotow ;-)

Zetka, Lady Savage, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff , czy tylko ja się topię?!
    Jeszcze dowaliłam sobie robiąc deser- pancakes z malinami i jagodami.
    Rodzice będą za godzinę, więc chciałam im jeszcze zaserwować :)
    To uciekam pod prysznic, zajrzę wieczorem, choć teraz jak będę mieć mamę przy sobie, to rzadziej będę do Was zaglądać.
    Spokojnej reszty niedzieli.

Paula_071, KasiaeN., mamasia, Lady Savage, AgaSad, małaMyszka, Laura, Y lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wrocławskie szpitale często goszczą na profilu "posiłki w polskich szpitalach"... Ogólnie oburza mnie wyżywienie w naszych szpitalach, jak czasem widzę co dają jeść np dzieciom to szczerze - ja bym tego swojemu dziecku na pewno nie dała - mowa o wędlinach na śniadanie czy kolację. Obiady są w miarę. Uważam, że pacjenci powinni się buntować, tak nie powinno się karmić nigdzie a co dopiero w szpitalu...

Z tego co mówiła moja teściowa, która była wiele lat dyrektorem szpitala, to szpital nie ma obowiązku serwowania posiłków pacjentom. Ale że byłby skandal i afera gdyby pacjencji nic nie dostawali to wygląda to jak wygląda... Swoją drogą zastanawiałam się ostatnio, czy przeszłoby gdyby założyć catering i rozdawać ulotki pacjentom, żeby mogli sobie zamówić coś świeżego i smacznego :)

Zrobiłam na obiad gyrosa i frytki z 1,5kg ziemniaków. Mój syn to już chyba z 4 kilko będzie ważył;) Aż podziwiam siebie, że porwałam się na takie smażenie w taki upał.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się topie. Czuje się fatalnie w ta duchote. Ciężko mi się oddycha i bardzo słaba jestem. Dosyć mam, serio :/ mam wkurwa na cały świat...

Lady Savage, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hehe ja na patologii jak byłam miałam swój chleb swoją sałate swoje pomidory :) się ze mnie położne smiały no ale jakbym miała jeść to co mi dawali to cukry by w kosmos szybowały :/

Uwielbiam Was :3 no mi jutro Rafałek dowiezie jedzonko :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa 123 ja rowniez mam wkurwa na caly swiat. Na siebie sama tez. Juz nie moge sie samej sluchac. Tych jekow i stekow... tego marudzenia i jojczenia ze mi zle i duszno i boli itp...
    Biedny maz. Musi to znosic. Dzielny jest. A przez caly weekend to juz w ogole jest jakies apodgeum mojej niedyspozycji. A on dzielnie nawet w nocy znosi moje jojczenie.

lys, Ewa123, AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ