X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka śliczny chłopczyk <3

Psioszka gratulacje, i szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Karola no to dobre wieści :)

chcebycmama bardzo ładny pokój, szafa super! ps nie boisz się że mały wypadnie z łóżeczka jak będzie leżał do góry nogami :P

kurczę ale się ciesze, że nasze maleństwa pojawiają się na świecie całe i zdrowe!!!

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)
    Migotka, Psioszka - serdeczne gratulacje :D :D :D
    Dziewczynki kochane dochodzcie do siebie predko i od pierwszych chwil przygoda z Waszymi dziecmi byla beztroska.
    Zabko - ja bardzo chetnie przyjme przepis :)
    Niecierpliwa, ja jestem codziennie, ale czasami sie nie udzielam, bo weny brak albo zwyczajnie czasu. Ale na ewentualne blyskawiczne przekopiowanie sms, znalazlabym sekunde hehehe ;)
    Ja dzisiaj od bladego switu na na nogach, wizyta pare minut po 9- tej, a jeszcze trzeba bylo skoczyc do poloznej i zrobic KTG, jak na zlosc i tak sie przedluzylo, mimo, ze klinika prawie pusta, polowa lekarzy na urlopie i garstka pacjentek.
    Synek dzisiaj pokazal nam dzis buziaczka, ale jakis taki naburmuszony byl - pewnie obrazony, ze to nie ten lekarz co zawsze ;), a na jednym trzyma kciuka w buzi. Nie jest wielkoludem, ma dosc mala glowke, wiec to na plus przy porodzie, wazy ok 2850-3150g., no i nadal wszysyko wyglada dobrze, lozysko, pepowina, serduszko i wszystkie przeplywy w jak najlepszym porzadku. Ulozony glowa w dol, wpycha swoje sliczne stopki pod zebra i generalnie dosc aktywny z niego chlopiec.
    Paula, z tego art wynika, ze zamykaja porodowke na Brochowie tylko na dwa tygodnie. Moze moj synek wytrzyma do 8 sierpnia, moze wtedy juz ja uruchomia na nowo i rozluzni sie we wszystkich szpitalach. Rozmawialam o tej sytuacji z moja polozna. Jak mialam ktg obdzwonila swoje kolezanki i podpytala jak wyglada sytuacja. Kamienskiego odsyla wszystkich na potege, na Klinikach kobietki leza na korytarzach, jedynie Borowska nie odsyla pacjentek w salach nieco zagescili - dolozyli lozka do sal, po pprodzie maja klasc kobiety na ginekologii i patologii ciazy - jakos to ogarniaja.
    Olawe jedna z jej kolezanek odradzila, o ile na samej porodowce sa super polozne, to juz po porodzie sprawuja opieke jakies nieokrzesane gowniary, tuz po szkole. Jak sie nie trafi na ich dyzur to ok a jak nie to mozna sie noga przezegnac, a i tak niczego sie nie doprosisz. No i w razie gdyby dzialo sie cos z dzieckiem, to malucha transportuja na Borowska, jak z matka jest wszystko ok, to wypisuja ja na drugi dzien, a przy przepelnieniu oddzialu we Wroclawiu, wcale nie musza nas przyjac razem z dzieckiem, wiec zostaje krzeslo i dojezdzanie do dzieciaczka. Oczywiscie urodze zdrowe dziecko, ale wiadomo w razie "W" lepiej nie miec takich niespodzianek.

niecierpliwa, Ewa123, Paula_071, futuremama, zabka11, Laura, Pulpecja, lys, witaminkab, kasiuleek, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama- jaka ladna sypialnia :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie gratulacje :)!
    Nie sposób Was nadrobić...przybyło mi zajec bo robie przy Stasiu juz prawie wszystko :)!
    Syn nie jest juz leczony a obserwowany...powrót do domu na horyzoncie :)!
    Już nie mogę się doczekać!
    Ciesze się ze u Was też się dzieje...jeszcze trochę :)!
    Ściskam Was!

0na88, aaaaga, Laura, futuremama, zabka11, Paula_071, Pulpecja, Ewa123, mamasia, Lady Savage, lys, apaczka, Kkarolinaaaa, Y, witaminkab, jesslin87, kasiuleek, gosia.b, Maniuś, sylwucha89, Amberla, małaMyszka, Katarka, Weridiana, gianna88, Zetka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszczanka- super ze po wizycie takie dobre wiesci :)
    Oto przepis na sos slodko-kwasny.
    Robilam rok temu i super sprawdzil sie zima, podrzewasz zawartosc sloika, do tego podsmazona piers z kurczaka i ryz i obiadek gotowy :)
    Wszystko kroilam w kostke i nie blendowalam.
    http://naforum.zapodaj.net/d2ecae7dc152.jpg.html

Zrobilam ogory kiszone 8 sloikow, wywiesilam pranie, w piwnicy zamontowalam sobie juz gondolke i szczelnie opakowalam, a spacerowke wypralam.
    Zjadlam obiadek i odpoczywam przed tv.
    Zaraz zabieram sie za dokonczenie moich pomponow tiulowych do karuzeli.
    Cos sie u mnie chmurzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:19

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, my po wizycie! Jestem w szoku! Jak wiecie czuję się świetnie, objawów brak więc poszłam przekonana, że nic się nie dzieje i urodze po terminie.. A okazało się, że szyjka krótka, miękka, a główka bardzo nisko! W każdej chwili mogę urodzić.. Ja pierdziu ale emocje! Żyłam ze świadomością, że mam jeszcze miesiąc, a tu taka wiadomość! Niestety mój synuś to kruszynka waży tylko 2300 więc modlę się żeby jeszcze posiedział i nabrał masy. Podsumowując od dzisiaj nie robię nic :)

Lady Savage, 0na88, mamasia, Paula_071, lys, Pati Belgia, Cassie_DE, zabka11, Y, witaminkab, jesslin87, kasiuleek, Laura, Maniuś, magda sz, Amberla, małaMyszka, Katarka, Weridiana, gianna88, futuremama, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka piekny synek.
    Psioszka...ja cala noc o Tobie myslalam i nie wiem czrmu, ale strasznie sie denerwowalam. Dobrze ze juz po wszystkim i Leos Mjest z Wami.

Mam od kilku dni bole w dole brzucha...moze to mala tak sie wierci? Nie jestem pewna, ale chyba mi brzuch opadl. Od kilku nocy strasznie bola biodra i trzeszczy mi spojenie. Nie wiem jak ja wytrzymam do wizyty 05.08... obym tylko sie nie rozpakowala wczesniej.

Dzwonilam do tej diagnostyki w sprawie tego mojego GBSa...wyniki sa juz u lekarza, a na str. nie umieszczaja ich, wiec sie nie dowiem jak wyszlo.

Jeszcze raz gratuluje wszysykim mamom.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i mam skierowanie do szpitala, mam malo wod owodniowych, szyjka bardzo krotka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:28

Cassie_DE, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Jestem już w domciu :) Dzwoniłam do swojej Pani dr, kazała mi przyjść do niej na pobranie GBS w poniedziałek a na wizytę 3 sierpnia :) na 3 dni przed ciążą donoszoną no ciekawe co sie wtedy dowiemy.

0na88, Paula_071, Gusiak, witaminkab, Laura, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa i co teraz ? cesarka bedzie szybciej?

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jestem po wizycie i mam skierowanie do szpitala, mam malo wod owodniowych, szyjka bardzo krotka

Jedziesz dzisiaj do szpitala? Do tego w którym chcesz rodzić? Trzymam kciuki żeby mała jeszcze wytrzymała chociaż tydzień.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, Migotka gratulacje:-)!!!! Zdrowka dla Was I maluszkow!!!!

Niecierpliwa kochana trzymam kciuki....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wykapalam sie, zjadlam kolacje i jade tam gdzie jestem umowiona na cc. Mala wazy 3200-3700. Co zrobia pojecia nie mam

Cassie_DE, KasiaeN., Neyla, lys, Laura, apaczka, Amberla, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki i czekamy na wiesci !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam kciuki

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal czop odchodzi... po kawaleczku... z Marcelem odszedl mi jednego dnia a na drugi juz rodzilam... ciekawe jak dlugo potrwa to teraz....

lys, Cassie_DE, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od lekarza. Mam skierowanie na cc. Jutro o 12.30 mam sie stawic u ordynatora i umowic termin cc. Podczas badania zaczelam mocniej krwawic i razem z wziernikiem lekarz wyciagnal reszte gluta ze slowami "o czop" ma pani 2 cm rozwarcia, zrobimy ktg. A na ktg skurcze i nie wiem czy jutro od razu z torbami nie jechac do szpitala.

KasiaeN., zabka11, lys, 0na88, Neyla, witaminkab, Pati Belgia, Laura, apaczka, chcebycmama, Maniuś, Cassie_DE, mamasia, Amberla, małaMyszka, niecierpliwa, gianna88, futuremama, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co najlepsze kazal przyjsc za tydzien na wizyte jakby mnie nie przyjeli i dopiero gbs pobral. Ile czekalyscie na wynik?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj ale sie dzieje...

Niecierpliwa - trzymaj sie, relacje nam zdawaj na biezaco.mala wcale nie taka mala ;) bedzie dobrze

5ylwia- oooo widzisz...to teraz sie oszczedzaj i wypoczywaj.

Rybka - widze ze u ciebie tez juz dni policzone...:)

U mnie przeszla 2 minutowa burza...i znow duchota...

Ja mam teraz wizyty co 2 tyg, najblizsza w przyszly czwartek i wtedy juz dostane skierowanie do szpitala, zeby byc przygotowana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:14

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak wykapalam sie, zjadlam kolacje i jade tam gdzie jestem umowiona na cc. Mala wazy 3200-3700. Co zrobia pojecia nie mam

A ile masz wód? Jak mi odeszły jakieś 2-3 tygodnie temu to w szpitalu lekarz mi powiedział, że niebezpiecznie jest jak jest poniżej 5 (cm?). Inaczej nie przyjmują tylko każą przyjeżdżać 2 razy w tygodniu na ktg i usg. Ale wiadomo, co szpital to inne zwyczaje. Trzymam kciuki za Was:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ