SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
migotka śliczny chłopczyk
Psioszka gratulacje, i szybkiego powrotu do zdrowia!!!
Karola no to dobre wieści
chcebycmama bardzo ładny pokój, szafa super! ps nie boisz się że mały wypadnie z łóżeczka jak będzie leżał do góry nogami
kurczę ale się ciesze, że nasze maleństwa pojawiają się na świecie całe i zdrowe!!!zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki
Migotka, Psioszka - serdeczne gratulacje
Dziewczynki kochane dochodzcie do siebie predko i od pierwszych chwil przygoda z Waszymi dziecmi byla beztroska.
Zabko - ja bardzo chetnie przyjme przepis
Niecierpliwa, ja jestem codziennie, ale czasami sie nie udzielam, bo weny brak albo zwyczajnie czasu. Ale na ewentualne blyskawiczne przekopiowanie sms, znalazlabym sekunde hehehe
Ja dzisiaj od bladego switu na na nogach, wizyta pare minut po 9- tej, a jeszcze trzeba bylo skoczyc do poloznej i zrobic KTG, jak na zlosc i tak sie przedluzylo, mimo, ze klinika prawie pusta, polowa lekarzy na urlopie i garstka pacjentek.
Synek dzisiaj pokazal nam dzis buziaczka, ale jakis taki naburmuszony byl - pewnie obrazony, ze to nie ten lekarz co zawsze, a na jednym trzyma kciuka w buzi. Nie jest wielkoludem, ma dosc mala glowke, wiec to na plus przy porodzie, wazy ok 2850-3150g., no i nadal wszysyko wyglada dobrze, lozysko, pepowina, serduszko i wszystkie przeplywy w jak najlepszym porzadku. Ulozony glowa w dol, wpycha swoje sliczne stopki pod zebra i generalnie dosc aktywny z niego chlopiec.
Paula, z tego art wynika, ze zamykaja porodowke na Brochowie tylko na dwa tygodnie. Moze moj synek wytrzyma do 8 sierpnia, moze wtedy juz ja uruchomia na nowo i rozluzni sie we wszystkich szpitalach. Rozmawialam o tej sytuacji z moja polozna. Jak mialam ktg obdzwonila swoje kolezanki i podpytala jak wyglada sytuacja. Kamienskiego odsyla wszystkich na potege, na Klinikach kobietki leza na korytarzach, jedynie Borowska nie odsyla pacjentek w salach nieco zagescili - dolozyli lozka do sal, po pprodzie maja klasc kobiety na ginekologii i patologii ciazy - jakos to ogarniaja.
Olawe jedna z jej kolezanek odradzila, o ile na samej porodowce sa super polozne, to juz po porodzie sprawuja opieke jakies nieokrzesane gowniary, tuz po szkole. Jak sie nie trafi na ich dyzur to ok a jak nie to mozna sie noga przezegnac, a i tak niczego sie nie doprosisz. No i w razie gdyby dzialo sie cos z dzieckiem, to malucha transportuja na Borowska, jak z matka jest wszystko ok, to wypisuja ja na drugi dzien, a przy przepelnieniu oddzialu we Wroclawiu, wcale nie musza nas przyjac razem z dzieckiem, wiec zostaje krzeslo i dojezdzanie do dzieciaczka. Oczywiscie urodze zdrowe dziecko, ale wiadomo w razie "W" lepiej nie miec takich niespodzianek.niecierpliwa, Ewa123, Paula_071, futuremama, zabka11, Laura, Pulpecja, lys, witaminkab, kasiuleek, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamusie gratulacje
!
Nie sposób Was nadrobić...przybyło mi zajec bo robie przy Stasiu juz prawie wszystko!
Syn nie jest juz leczony a obserwowany...powrót do domu na horyzoncie!
Już nie mogę się doczekać!
Ciesze się ze u Was też się dzieje...jeszcze trochę!
Ściskam Was!
0na88, aaaaga, Laura, futuremama, zabka11, Paula_071, Pulpecja, Ewa123, mamasia, Lady Savage, lys, apaczka, Kkarolinaaaa, Y, witaminkab, jesslin87, kasiuleek, gosia.b, Maniuś, sylwucha89, Amberla, małaMyszka, Katarka, Weridiana, gianna88, Zetka lubią tę wiadomość
-
Griszczanka- super ze po wizycie takie dobre wiesci
Oto przepis na sos slodko-kwasny.
Robilam rok temu i super sprawdzil sie zima, podrzewasz zawartosc sloika, do tego podsmazona piers z kurczaka i ryz i obiadek gotowy
Wszystko kroilam w kostke i nie blendowalam.
http://naforum.zapodaj.net/d2ecae7dc152.jpg.html
Zrobilam ogory kiszone 8 sloikow, wywiesilam pranie, w piwnicy zamontowalam sobie juz gondolke i szczelnie opakowalam, a spacerowke wypralam.
Zjadlam obiadek i odpoczywam przed tv.
Zaraz zabieram sie za dokonczenie moich pomponow tiulowych do karuzeli.
Cos sie u mnie chmurzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:19
0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamuśki, my po wizycie! Jestem w szoku! Jak wiecie czuję się świetnie, objawów brak więc poszłam przekonana, że nic się nie dzieje i urodze po terminie.. A okazało się, że szyjka krótka, miękka, a główka bardzo nisko! W każdej chwili mogę urodzić.. Ja pierdziu ale emocje! Żyłam ze świadomością, że mam jeszcze miesiąc, a tu taka wiadomość! Niestety mój synuś to kruszynka waży tylko 2300 więc modlę się żeby jeszcze posiedział i nabrał masy. Podsumowując od dzisiaj nie robię nic
Lady Savage, 0na88, mamasia, Paula_071, lys, Pati Belgia, Cassie_DE, zabka11, Y, witaminkab, jesslin87, kasiuleek, Laura, Maniuś, magda sz, Amberla, małaMyszka, Katarka, Weridiana, gianna88, futuremama, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Migotka piekny synek.
Psioszka...ja cala noc o Tobie myslalam i nie wiem czrmu, ale strasznie sie denerwowalam. Dobrze ze juz po wszystkim i Leos Mjest z Wami.
Mam od kilku dni bole w dole brzucha...moze to mala tak sie wierci? Nie jestem pewna, ale chyba mi brzuch opadl. Od kilku nocy strasznie bola biodra i trzeszczy mi spojenie. Nie wiem jak ja wytrzymam do wizyty 05.08... obym tylko sie nie rozpakowala wczesniej.
Dzwonilam do tej diagnostyki w sprawie tego mojego GBSa...wyniki sa juz u lekarza, a na str. nie umieszczaja ich, wiec sie nie dowiem jak wyszlo.
Jeszcze raz gratuluje wszysykim mamom.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jestem już w domciu
Dzwoniłam do swojej Pani dr, kazała mi przyjść do niej na pobranie GBS w poniedziałek a na wizytę 3 sierpnia
na 3 dni przed ciążą donoszoną no ciekawe co sie wtedy dowiemy.
0na88, Paula_071, Gusiak, witaminkab, Laura, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jestem po wizycie i mam skierowanie do szpitala, mam malo wod owodniowych, szyjka bardzo krotka
Jedziesz dzisiaj do szpitala? Do tego w którym chcesz rodzić? Trzymam kciuki żeby mała jeszcze wytrzymała chociaż tydzień.małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Wrocilam od lekarza. Mam skierowanie na cc. Jutro o 12.30 mam sie stawic u ordynatora i umowic termin cc. Podczas badania zaczelam mocniej krwawic i razem z wziernikiem lekarz wyciagnal reszte gluta ze slowami "o czop" ma pani 2 cm rozwarcia, zrobimy ktg. A na ktg skurcze i nie wiem czy jutro od razu z torbami nie jechac do szpitala.
KasiaeN., zabka11, lys, 0na88, Neyla, witaminkab, Pati Belgia, Laura, apaczka, chcebycmama, Maniuś, Cassie_DE, mamasia, Amberla, małaMyszka, niecierpliwa, gianna88, futuremama, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
A co najlepsze kazal przyjsc za tydzien na wizyte jakby mnie nie przyjeli i dopiero gbs pobral. Ile czekalyscie na wynik?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ojojoj ale sie dzieje...
Niecierpliwa - trzymaj sie, relacje nam zdawaj na biezaco.mala wcale nie taka malabedzie dobrze
5ylwia- oooo widzisz...to teraz sie oszczedzaj i wypoczywaj.
Rybka - widze ze u ciebie tez juz dni policzone...
U mnie przeszla 2 minutowa burza...i znow duchota...
Ja mam teraz wizyty co 2 tyg, najblizsza w przyszly czwartek i wtedy juz dostane skierowanie do szpitala, zeby byc przygotowana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:14
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tak wykapalam sie, zjadlam kolacje i jade tam gdzie jestem umowiona na cc. Mala wazy 3200-3700. Co zrobia pojecia nie mam
A ile masz wód? Jak mi odeszły jakieś 2-3 tygodnie temu to w szpitalu lekarz mi powiedział, że niebezpiecznie jest jak jest poniżej 5 (cm?). Inaczej nie przyjmują tylko każą przyjeżdżać 2 razy w tygodniu na ktg i usg. Ale wiadomo, co szpital to inne zwyczaje. Trzymam kciuki za Was:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.