X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    A co najlepsze kazal przyjsc za tydzien na wizyte jakby mnie nie przyjeli i dopiero gbs pobral. Ile czekalyscie na wynik?

Ja czekałam ok tygodnia.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pobrany wymaz dzisiaj i bedzie w do odbioru w piątek albo najpóźniej w poniedziałek

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia no wiesz teraz to juz taki czas, ze moze zdarzyc sie wszystko. Ja jak kladlam sie na kozetce do usg, to zlapal mnie dosc mocny skurcz. Na co lekarz do mnie no nie ma sie co dziwic, teraz to moze sie zaczac w kazdej chwili. Ja i tak jakos tego nie czuje, nie zauwazam zwiekszenia nacisku na krocze czy jakichs zintensyfikowanych skurczy. W ogole nie mam czegos takiego, ze siedze jak na bombie, choc wszyscy nam sugeruja, ze wlasnie tak powinnam sie czuc. Jedyne co to strofuje meza, co by do porodu darowal sobie browarka, bo ktos musi zawiezc mnie do szpitala jakby sie zaczelo :) Mimo wszystko mam w sobie jakis taki dziwny luz, torba czeka, chyba wszystko gotowe. Mose blizej terminu cos mi sie wlaczy.

Niecierpliwa to czekamy na wiesci od Ciebie. Staraj sie nie denerwowac. Moze jeszcze malenka potrzymaja w brzuszku i beda w Ciebie pompowac kroplowki. Trzymamy za Was kciuki :)

Acha zapomnialam Wam napisac, ze na tego dodatniego GBS dostalam dzis antybiotyk na10 dni - Duomox i globulki dopochwowe Maxmiror (na wszelki wypadek, zeby sie jakas grzybica nie przypaletala). W razie jakbym zaczela rodzic wczesniej, to mam powiedziec, ze mam antybiotyk i jak dlugo go biore. Wysoce prawdopodobne jest rowniez to, ze mimo wszysyko dostane przed porodem zastrzyk z antybiotykiem. Jak do nastepnej wizyty nie urodze, to ponownie pobiora wymaz na GBS, zeby potwierdzic, ze jest juz czysto. Tyle, ze ja zastanawiam sie czy jest sens, bo kolejna wizyta 6 sierpnia, czyli w dzien terminu porodu, a wynik bylby dopiero po 5 dniach, do tego czasu Karol bedzie juz z nami (tak mysle). Tak to jest jak idziesz do "obcego" lekarza. Moj to wszystko jakos tak ogarnia, a ten jakis taki roztrzepany - dobrze, ze pod koniec usg przypomnial sobie, zeby sprawdzic przeplywy w pepowinie.

małaMyszka, niecierpliwa, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka lepiej weź torbę...

U mnie na GBSa czeka się 4 dni.

Sytuacja się zagęszcza :)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ile masz wód? Jak mi odeszły jakieś 2-3 tygodnie temu to w szpitalu lekarz mi powiedział, że niebezpiecznie jest jak jest poniżej 5 (cm?). Inaczej nie przyjmują tylko każą przyjeżdżać 2 razy w tygodniu na ktg i usg. Ale wiadomo, co szpital to inne zwyczaje. Trzymam kciuki za Was:)

Na poczatku powiedziala, ze za malo, a potem mierzyli liczyla i wyszlo jej 7, a na skierowaniu i tak wpisala slabe odczuwanie ruchow plodu a o wodach ani slowa

• Miru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymaj się i daj znać co i jak.
    Oby sytuacja się szybko wyjaśniła. ..

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, Migotka gratulacje! Super, że macie już synkowi przy sobie a Ty Migotka w domu ☺
    Martucha super wiadomości, oby juz wszystko było dobrze i wychodzcie szybko do domu cieszyć się sobą!
    Oj dzieje się dużo. Niecierpliwa trzymamy kciuki, będzie dobrze☺
    5ylwia w takim razie odpoczywaj ile możesz

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Na poczatku powiedziala, ze za malo, a potem mierzyli liczyla i wyszlo jej 7, a na skierowaniu i tak wpisala slabe odczuwanie ruchow plodu a o wodach ani slowa

Tak, jak Paula napisała AFI (współczynnik wód płodowych)powinno być między 5 a 20. Ja na ostatniej wizycie miałam AFI 13 cm. Z tym też, że czasem nie da się dokładnie tego zmierzyć i może lekarka wysłała Cię do szpitala, bo sama nie była pewna, a tam na pewno to sprawdzą.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, jak Paula napisała AFI (współczynnik wód płodowych)powinno być między 5 a 20. Ja na ostatniej wizycie miałam AFI 13 cm. Z tym też, że czasem nie da się dokładnie tego zmierzyć i może lekarka wysłała Cię do szpitala, bo sama nie była pewna, a tam na pewno to sprawdzą.
    Tez to podejrzewam.
    moja znajoma ostatnio jak rodziła miała 5 i nie wywolywali jej porodu bo niby w normie ale może faktycznie lepiej dmuchać na zimne :) może będzie kolejna laleczka na naszym forum :)

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze zrobia pierw ktg i usg a nie od razu poloza :/ Dzis zapowiada sie dlugie siedzenie na IP

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia tez Julka jest o wiele mniej aktywna, myslalam ze to przez to, ze ma malo miejsca, a ta lekarka mnie nastraszyla, ze niekoniecznie tak musi byc i ze powinnam od razu do szpitala a nie zwlekac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 18:06

• lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie martw się na zapas. Może akurat wszystko jest w najlepszym porządku, a nawet jeśli coś jest na rzeczy to w szpitalu już będą wiedzieli, jak się Wami zająć.

Paula_071, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wielkie gratulacje!!!!
    Śliczny synuś :-)

Psioszka- super że się odezwałaś. Gratulacje! :)

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Od tygodnia tez Julka jest o wiele mniej aktywna, myslalam ze to przez to, ze ma malo miejsca, a ta lekarka mnie nastraszyla, ze niekoniecznie tak musi byc i ze powinnam od razu do szpitala a nie zwlekac :/

Ale przecież zrobiła usg i nic groźnego nie zobaczyła, tak? Więc no stres:) Wiadomo, lepiej sprawdzić niż żałować, że się tego nie zrobiło.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla chyba ostatnio się nie odzywała, może też już tuli swoje maleństwo?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pani na izbie po zobaczeniu dzisiejszego skierowania, karty ciazy i skierowania na cc stwierdzila, ze mam tyle wad, ze mam sie nastawic, ze zostane do rozwiazania. W leb se strzele

• apaczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte za wszystkie dziewczyny i dzieciaczki w szpitalach, IP, z rozwarciem, skurczami i odchodzącym czopem ;) gorąco się robi tu u nas! Aż strach iść na wizytę bo i mi doktor coś wynajdzie.

Paula_071, gosia.b, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się witam po KTG.... zapisało mi się kilka skurczy w granicach 60-80 a ja żadnego z nich nawet nie czułam :/ zaczynam się bać że jeszcze tych właściwych skurczy nie poczuję i za późno do szpitala pojadę hmm a podobno ich już się nie da przegapić ...

kasiuleek, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Kciuki zaciśnięte za wszystkie dziewczyny i dzieciaczki w szpitalach, IP, z rozwarciem, skurczami i odchodzącym czopem ;) gorąco się robi tu u nas! Aż strach iść na wizytę bo i mi doktor coś wynajdzie.

Dokładnie, a ja jutro wizytuję.

apaczka, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje w szpitalu a w czwartek u mojego ginekologa.

‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ