X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzenia to ja tez hvodze ciagle glodna zjem cos i za pol godziny moge dalej jesc :D masakra.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole ja to mam szczescie :D
    dzownili do mnie niedawno ze szpitala i babka mowi " ma pani wizyte 15 grudnia a pani doktor ma urlop miedzy 9-17 moge pania zapisac na 8 lub 18 grudnia ? a ja jej mowie ze 8 grudnia mam juz wizyte tez zapisana wiec spoko na druga pojde 18. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

czkoladowa ale masz aplikator do luteiny czy do tego na grzybka ? kurcze jak chcesz to omin lutke na noc mzoe faktycznie. albo idz do gina i powiedz ze ci to nie pomaga, bo na mnie np tylko clotrimazulom globulka dziala nic wiecej a mialam rooooooooooozne juz specyfiki.[/QUOTE]

Do tego na grzyba...Kurczę ja wiem,że to od luteiny bo jak ją zaaplikuję to momentalnie się pogarsza...W południe jest najlepiej...Do wieczornej luteiny...

A co do jedzenia to miałam identycznie hehe,aż mówiłam do męża że gdzie to jedzenie się podziewa,że ja ciągle głodna...Tak jakby wylatywało gdzieś od razu,choć tak nie było:)Teraz już tak nie mam-jem normalnie:)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to odstaw lutke wieczorem i jutro rano i wez to na grzybka i zobaczysz jak bedzie.

walkie talkie lubi tę wiadomość

• qska Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta, mnie też coś zaczyna swędzieć a nigdy nie miałam żadnych infekcji. Wizyta u gin. w środę to może coś mi przepisze. Co najbardziej polecacie?

8599hqvkfbce0bon.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś salami. Mam wyrzuty sumienia i muszę komuś powiedzieć :) Mężowi nie mogę się przyznać bo skarci : )

A myślałam że zachcianki to dopiero później ...

8599hqvkfbce0bon.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A salami nie można?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    edka czesc, jak sie masz ?
    Wstałam, wkurzyłam się na palantów co węgiel nam wożą, zjadłam i ok 12 poszłam spać dalej :P przespałam 3 godziny

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    belly pokazuje mi rowny 5 t 0 d a suwaczek 4 t 6 d
    też tak miałam, utwórz go jeszcze raz, się zawiesił ;0

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniły mi się cycki, tzn już jakiś czas miałam inne, ale teraz mam inne jeszcze bardziej ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało dołączam:)
    test sikany dziś bledsza kreska, ale jest.Zaczynam się bać...a to nasze drugie dziecko:)

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    zmieniły mi się cycki, tzn już jakiś czas miałam inne, ale teraz mam inne jeszcze bardziej ;)

nie mów mi nic o cyckach bo ja swoich juz nie moge ...mleczarnia sie robi

• lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Dzień dobry :) Czy Wy też dziś usypiacie może? Aura taka senna, jeszcze dziś piątek więc odliczanie do wyjścia z pracy... ;)

Odczarowuję o sobie zatem i ja kilka słów:
    1. Pierwsza ciąża :) więc będę słuchać Was, moje drogie, bardziej doświadczone. Data OM to 5 listopada więc normalnie 5 tydzień ;)
    2. Wczoroaj dowiedzieliśmy się o dwóch kreachach, szok :) ale radość rzecz jasna.
    3. Mam niedoczynność i hashi, na dziś TSH zbite do 3,28 więc jeszcze sporo pracy przed nami. Fartownie dziś byłam u endo na wizycie, którą miałam zapisaną ze dwa miesiące temu :) Zwiększony Euthyrox, dostałam też Jodid i Vigantoletten. Przed świętami ponowne badanie krwi i przed nowym rokiem kolejna wizyta by sprawdzić czy THS spada. FT4 jak na razie OK.
    4. U męża była teratozoospermia, ale i z tym sobie poradziliśmy jakoś :)
    5. W przyszły piątek zaplanowana wizyta u mojej gin - zobaczymy co powie ciekawego :)

Dobrego dnia wszystkim! Spokojności!

Kropka bierzesz Vigantoletten? Ja zaczęłam to brać przed ciążą, endo mi przepisała, a teraz zaszłam i nie wiem czy mogę to dalej brać, czy mam pytać endo?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ratuuunku - wszystko śmiedzi :( Ludzie zamówili obiad a mi zulem śmierdzi. Oj niedobrze niedobrze...

mi też wszystko śmierdzi!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero w 3tc, więc teoretycznie nie powinnam mieć jeszcze żadnych objawów tymczasem cały czas mnie "muli", piersi bolą, jakaś mega zgaga od żołądka aż do mostka, no i jestem mega zmęczona. Najbardziej męczy mnie ta zgaga, na początku nie skumałam o co chodzi z tym bólem w klatce piersiowej, bo bardziej z zawałem mi się kojarzyło niż ze zgagą hehehhe

Tak czy siak, strasznie się stresuję, że @ przyjdzie (termin za 3 dni). Idę jutro do lab sprawdzić czy beta rośnie, bo zwariuję.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co porabiacie ? ja wcinam pierogi ruskie :D

• lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym coś zjadła, ale nie wiem co heheheh

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja umieram z przejedzenia... masakra czlowiek jest glupi sie nawcina bo oczy chca a du,a nie moze :D oby herbata mietowa pomogla. uciekam die polozyc

• lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh dokładnie tak, ja się właśnie skusiłam na tiramisu, obym tego nie załowała

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w sumie to przez Ciebie to ja mam chęć na ruskie! :)
    miłego odpoczynku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:29

staraczka24 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ