X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzenia to ja tez hvodze ciagle glodna zjem cos i za pol godziny moge dalej jesc :D masakra.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole ja to mam szczescie :D
    dzownili do mnie niedawno ze szpitala i babka mowi " ma pani wizyte 15 grudnia a pani doktor ma urlop miedzy 9-17 moge pania zapisac na 8 lub 18 grudnia ? a ja jej mowie ze 8 grudnia mam juz wizyte tez zapisana wiec spoko na druga pojde 18. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

czkoladowa ale masz aplikator do luteiny czy do tego na grzybka ? kurcze jak chcesz to omin lutke na noc mzoe faktycznie. albo idz do gina i powiedz ze ci to nie pomaga, bo na mnie np tylko clotrimazulom globulka dziala nic wiecej a mialam rooooooooooozne juz specyfiki.[/QUOTE]

Do tego na grzyba...Kurczę ja wiem,że to od luteiny bo jak ją zaaplikuję to momentalnie się pogarsza...W południe jest najlepiej...Do wieczornej luteiny...

A co do jedzenia to miałam identycznie hehe,aż mówiłam do męża że gdzie to jedzenie się podziewa,że ja ciągle głodna...Tak jakby wylatywało gdzieś od razu,choć tak nie było:)Teraz już tak nie mam-jem normalnie:)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to odstaw lutke wieczorem i jutro rano i wez to na grzybka i zobaczysz jak bedzie.

walkie talkie lubi tę wiadomość

• qska Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta, mnie też coś zaczyna swędzieć a nigdy nie miałam żadnych infekcji. Wizyta u gin. w środę to może coś mi przepisze. Co najbardziej polecacie?

8599hqvkfbce0bon.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś salami. Mam wyrzuty sumienia i muszę komuś powiedzieć :) Mężowi nie mogę się przyznać bo skarci : )

A myślałam że zachcianki to dopiero później ...

8599hqvkfbce0bon.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A salami nie można?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    edka czesc, jak sie masz ?
    Wstałam, wkurzyłam się na palantów co węgiel nam wożą, zjadłam i ok 12 poszłam spać dalej :P przespałam 3 godziny

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    belly pokazuje mi rowny 5 t 0 d a suwaczek 4 t 6 d
    też tak miałam, utwórz go jeszcze raz, się zawiesił ;0

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniły mi się cycki, tzn już jakiś czas miałam inne, ale teraz mam inne jeszcze bardziej ;)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało dołączam:)
    test sikany dziś bledsza kreska, ale jest.Zaczynam się bać...a to nasze drugie dziecko:)

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    zmieniły mi się cycki, tzn już jakiś czas miałam inne, ale teraz mam inne jeszcze bardziej ;)

nie mów mi nic o cyckach bo ja swoich juz nie moge ...mleczarnia sie robi

• lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Dzień dobry :) Czy Wy też dziś usypiacie może? Aura taka senna, jeszcze dziś piątek więc odliczanie do wyjścia z pracy... ;)

Odczarowuję o sobie zatem i ja kilka słów:
    1. Pierwsza ciąża :) więc będę słuchać Was, moje drogie, bardziej doświadczone. Data OM to 5 listopada więc normalnie 5 tydzień ;)
    2. Wczoroaj dowiedzieliśmy się o dwóch kreachach, szok :) ale radość rzecz jasna.
    3. Mam niedoczynność i hashi, na dziś TSH zbite do 3,28 więc jeszcze sporo pracy przed nami. Fartownie dziś byłam u endo na wizycie, którą miałam zapisaną ze dwa miesiące temu :) Zwiększony Euthyrox, dostałam też Jodid i Vigantoletten. Przed świętami ponowne badanie krwi i przed nowym rokiem kolejna wizyta by sprawdzić czy THS spada. FT4 jak na razie OK.
    4. U męża była teratozoospermia, ale i z tym sobie poradziliśmy jakoś :)
    5. W przyszły piątek zaplanowana wizyta u mojej gin - zobaczymy co powie ciekawego :)

Dobrego dnia wszystkim! Spokojności!

Kropka bierzesz Vigantoletten? Ja zaczęłam to brać przed ciążą, endo mi przepisała, a teraz zaszłam i nie wiem czy mogę to dalej brać, czy mam pytać endo?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ratuuunku - wszystko śmiedzi :( Ludzie zamówili obiad a mi zulem śmierdzi. Oj niedobrze niedobrze...

mi też wszystko śmierdzi!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero w 3tc, więc teoretycznie nie powinnam mieć jeszcze żadnych objawów tymczasem cały czas mnie "muli", piersi bolą, jakaś mega zgaga od żołądka aż do mostka, no i jestem mega zmęczona. Najbardziej męczy mnie ta zgaga, na początku nie skumałam o co chodzi z tym bólem w klatce piersiowej, bo bardziej z zawałem mi się kojarzyło niż ze zgagą hehehhe

Tak czy siak, strasznie się stresuję, że @ przyjdzie (termin za 3 dni). Idę jutro do lab sprawdzić czy beta rośnie, bo zwariuję.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co porabiacie ? ja wcinam pierogi ruskie :D

• lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym coś zjadła, ale nie wiem co heheheh

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja umieram z przejedzenia... masakra czlowiek jest glupi sie nawcina bo oczy chca a du,a nie moze :D oby herbata mietowa pomogla. uciekam die polozyc

• lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh dokładnie tak, ja się właśnie skusiłam na tiramisu, obym tego nie załowała

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w sumie to przez Ciebie to ja mam chęć na ruskie! :)
    miłego odpoczynku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 19:29

staraczka24 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ