SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja zjadłam kanapkę z tunczykiem w sumie narazie nie mam jakis smaków ale staram sie ograniczac z jedzeniem na noc i ze słodczyczami bo w pierwszej ciązy przpakowałam 24 kg takze...nie chce ale i tak czuje ze juz mi przybyło cyce!!!!! i brzuch wzdęty
lys lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Wczoraj robiłam betę po 48h - 121mlU/ml. Poprzednia była 25 mlU/ml. W poniedziałek mam konsultację z gin. Od wczoraj wieczora biorę luteinę 2x1.
Cassie lubi tę wiadomość
-
Kropka_1 wrote:Dzień dobry Czy Wy też dziś usypiacie może? Aura taka senna, jeszcze dziś piątek więc odliczanie do wyjścia z pracy...
Odczarowuję o sobie zatem i ja kilka słów:
1. Pierwsza ciąża więc będę słuchać Was, moje drogie, bardziej doświadczone. Data OM to 5 listopada więc normalnie 5 tydzień
2. Wczoroaj dowiedzieliśmy się o dwóch kreachach, szok ale radość rzecz jasna.
3. Mam niedoczynność i hashi, na dziś TSH zbite do 3,28 więc jeszcze sporo pracy przed nami. Fartownie dziś byłam u endo na wizycie, którą miałam zapisaną ze dwa miesiące temu Zwiększony Euthyrox, dostałam też Jodid i Vigantoletten. Przed świętami ponowne badanie krwi i przed nowym rokiem kolejna wizyta by sprawdzić czy THS spada. FT4 jak na razie OK.
4. U męża była teratozoospermia, ale i z tym sobie poradziliśmy jakoś
5. W przyszły piątek zaplanowana wizyta u mojej gin - zobaczymy co powie ciekawego
Dobrego dnia wszystkim! Spokojności!Kropka_1 lubi tę wiadomość
-
Ja mam od tygodnia fazę na soki wielowarzywne i pomidorowe, wypijam litr dziennie. Pewnie mi brakuje witamin.
Sorry za ignoranckie pytanie, ale jak się umawia na betę? Można po prostu iść do przychodni czy potrzebne jest jakieś skierowanie? To moja pierwsza ciąża i nie ogarniam jeszcze tej całej logistyki.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Ja mam od tygodnia fazę na soki wielowarzywne i pomidorowe, wypijam litr dziennie. Pewnie mi brakuje witamin.
Sorry za ignoranckie pytanie, ale jak się umawia na betę? Można po prostu iść do przychodni czy potrzebne jest jakieś skierowanie? To moja pierwsza ciąża i nie ogarniam jeszcze tej całej logistyki. -
Dzień dobry. Dziś chyba cały dzień przeleze, boli mnie podbrzusze dosyć mocno .
Jeśli chodzi o betę to ja robiłam w prywatnym laboratorium. Poszłam pobrali krew, Zapłaciłam i jużNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
nick nieaktualnyWiecie co jest najgorsze?Że nawet jak się pojedzie do szpitala to oni zbadają i będą kazali brać luteinę i leżeć...Pojechałam w poprzedniej ciąży z krwawieniem i co zrobili? Położyli mnie do łóżka i kazali brać te leki które brałam do tej pory (właśnie m.in. luteinę) i to swoje leki,bo jak skończyła mi się luteina to powiedzieli,że muszę mieć swoją i tak miałam leżeć...Oni nic ponadto nie robią...Badają co drugi dzień i tyle...Odbieram to tak jakby nie było żadnych innych możliwości...Koleżanka też zaczęła plamić i pojechała i co dostała?Luteinę...No chyba że jest się w bardziej zaawansowanej ciąży,wtedy przynajmniej ktg i te inne sprawy robią...
Malagosiu koleżance pomogła luteina, a Ty bierzesz od początku czy dopiero dzisiaj wzięłaś? Niby może się coś tam jeszcze delikatnie złuszczać z macicy... -
Małgosia, rzeczywiście może zadzwoń do gin. chociaż pewnie właśnie zaleci luteinę i leżenie. Ja wczoraj zrobiłam sobie dzień lenia i nie wstawałam z łóżka, miałam nieprzespaną noc z powodu właśnie brzucha więc uznałam że mi się należy. Jak czytam różne wcześniejsze wątki i doświadczenia dziewczyn już PO, to chyba niestety brzuch boli często, szczególnie na początku.
Jak będzie bolał bardziej to weź nospę. Niestety niczego innego nie wolno.