X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostała bransoletkę z Pandory plus 2 charms. Jeden oznacza miłość a drugi wolność. Właśnie siadlam z herbatka, porządki generalne przedświąteczne. Mój maź umyl mi okna i skosił trawę na podwórku a teraz kazał odpoczywać i kończy porządki za mnie;-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati czesc.
    widze zen ie tylko ja sie wzielam za porzadki, codeziennie cos sprzatam, nie che mi sie wszystkiego naraz. dzis ogarnelam szafke z butami pochowalam w karton niepotrzebne wszystkie i mam spokoj. :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    Iys ja tez mam tsh 2.0 i tak sie zastanawiam czy mam powody do niepokoju ?

W I trymestrze normy są chyba do 2,5. Ja się po prostu boję, że 2 to całkiem dużo i jeśli jeszcze skoczy to przekroczy normy dla ciężarówek.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze w poniedzialek ide d ogin, moze zwieksz ydawke euthyroxu bo poki co biore 25. pewnie zwiekszy do 50

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    pati czesc.
    widze zen ie tylko ja sie wzielam za porzadki, codeziennie cos sprzatam, nie che mi sie wszystkiego naraz. dzis ogarnelam szafke z butami pochowalam w karton niepotrzebne wszystkie i mam spokoj. :)
    Ja juz z porządkami prawie na finiszu... Maz teraz kończy. Jesli mi sie uda to choinki chce dzis juz ubrać i dom przystroić....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Ja juz z porządkami prawie na finiszu... Maz teraz kończy. Jesli mi sie uda to choinki chce dzis juz ubrać i dom przystroić....

Ja już ubrałam choinkę :P i nastrój świąt jest ze mną :)

Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    dobrze ze w poniedzialek ide d ogin, moze zwieksz ydawke euthyroxu bo poki co biore 25. pewnie zwiekszy do 50

Ja biorę 50 od pon do sb, a w niedzielę 25. Jak mi się nie uda złapać endo to sama sobie zwiększę dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:37

9f7jtv73juycdhvl.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wy szybkie jestescie moja choinka dopiero zostala zakupiona i czekam na przesylke, jeszcze bombek nie mam :D nei wiem czy bede ja w ogole ubierac bo jesli lekarka w poniedzialek mi pozwoli wyjechac na wieta to wyjezdzamy az do nowego roku wiec nie bede w domu nic stroic ;)

• lys Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    a to wy szybkie jestescie moja choinka dopiero zostala zakupiona i czekam na przesylke, jeszcze bombek nie mam :D nei wiem czy bede ja w ogole ubierac bo jesli lekarka w poniedzialek mi pozwoli wyjechac na wieta to wyjezdzamy az do nowego roku wiec nie bede w domu nic stroic ;)

heheh no ja w tym roku wyjątkowo szybko zaszalałam z choinką, w sumie jak bym gdzieś wyjeżdżała to też bym jej nie ubierała

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja już ubrałam choinkę :P i nastrój świąt jest ze mną :)
    Ale Ci dobrze... Przede mną jeszcze tyle ubierania. Choinka duża do salonu, choinka tez duża do synka do pokoju, mała do zimowego ogrody i mała do sypialni....Do tego szukam inspiracji jak ozdobić w tym roku kominek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:44

Kropka_1, Cassie lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powody do niepokoju zaczynają się gdy tsh wzrośnie do ponad 3 oraz gdy ft4 jest w dolnej granicy ale i wtedy nie ma tragedii tylko trzeba zwiększyć szybko dawkę leku. W ciąży tsh wariuje i nieraz się zwiększy zwłaszcza w I trymestrze ale trzeba się co 6 tygodni kontrolować u endo i będzie dobrze. Ja ostatnio zbiłam w 20 tygodniu z 3,1 do 1,9 w ciągu 2 tygodni i mam wciąż zwiększaną dawkę euthyroxu a ciążę zaczynałam z 1,5. Sama sobie czasem chodzę zbadać krew prywatnie aby nie martwić się i zazwyczaj sprawdzam raz na 3 tygodnie żeby w razie szybkiego wzrostu zareagować i przyspieszyć wizytę.

I gratuluje pozytywnych testów Dziewczyny!

f2w39n73jx0rcyur.png

lys lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to wpadłem na pomysł żebyśmy coś o sobie napisały, żeby lepiej sie poznać. Zacznę pierwsza, żeby zmotywować Was ;-)
    Wiec....
    Mam na imię Patrycja i mam równo 30 lat. Mieszkam w Belgii od ponad 10 lat. Jestem mama prawie 7 letniego Marcela o którego staraliśmy sie ponad 3 lata. Mam endometrioze III stopnia. Kiedy zaszłam z nim w ciąże była to ciąża bliźniacza ale ńiestety w 11 tygodniu ciąży został tylko Marcel. Teraz starałam sie 10 cykli i na 11 sie udało. Oczywiście dzięki stymulacji hormonalnej. Byłam właśnie przygotowywana do IUI, nawet kontrakt był juz podpisany i dostarczony do kliniki. Ale całe szczęście sie udało. Poza tym we wrześniu tego roku lekarze zdiagnozowali u mojego 17 letniego brata ostra białaczke szpikowa. Zaczęliśmy walkę o jego życie. Jest juz po dwóch cyklach chemioterapii i przygotowuje sie do trzeciego cyklu i przeszczepu. Naszczescie znalazł sie dawca zgodny 10/10. Tak wiec myśle, ze troszeczkę wiecie juz o mnie. Jak macie jakies pytania, to pytajcie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 15:45

Kropka_1, Cassie lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

jeśli można to chętnie dołączę do Waszego grona.
    Sikany test 01 grudnia - pozytywny; beta w dniu następnym 262,34.
    Teraz musze aż do poniedziałku czekać na kolejną betę, trochę się boję bo tarczyca u mnie "świruje" - ostatnie TSH 4,5726 :(

Ovu wyliczyło mi termin na 11 sierpnia, więc będzie lwiątkiem jak mama :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tsh 2? i sie martwicie? To wyobraźcie sobie co ja przeżywam czytając to , po 2 poronieniach z tsh 3,49...

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    A wogole to wpadłem na pomysł żebyśmy coś o sobie napisały, żeby lepiej sie poznać. Zacznę pierwsza, żeby zmotywować Was ;-)
    Wiec....

Doskonały pomysł, Pati! W końcu spędzimy w swoim towarzystwie jeszcze 8 miesięcy:) Ja mam 29 lat i mieszkam w Łodzi. To moja pierwsza, bardzo wyczekana ciąża i jestem w lekkiej paranoi, żeby wszystko poszło dobrze. Mój mąż jest obcokrajowcem, więc już się zastanawiamy, jakim cudem nauczymy malucha 3 języków, bo my między sobą gadamy po angielsku, ale jak maluch nie opanuje jeszcze naszych języków ojczystych, to któraś para dziadków nas wyklnie:)

Pati Belgia, Mia S, Kropka_1, Cassie lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 22 lata. To nasze pierwsze dziecko, staraliśmy się o nie 3 lata, praktycznie od 3 lat jestem na lekach. Na codzień pracuje jako menager domu :-D od sierpnia jestem bezrobotna. Razem z mężem podobnie jak wy martwimy się czy wszystko będzie ok ale będzie bo musi być:-)

Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Doskonały pomysł, Pati! W końcu spędzimy w swoim towarzystwie jeszcze 8 miesięcy:) Ja mam 29 lat i mieszkam w Łodzi. To moja pierwsza, bardzo wyczekana ciąża i jestem w lekkiej paranoi, żeby wszystko poszło dobrze. Mój mąż jest obcokrajowcem, więc już się zastanawiamy, jakim cudem nauczymy malucha 3 języków, bo my między sobą gadamy po angielsku, ale jak maluch nie opanuje jeszcze naszych języków ojczystych, to któraś para dziadków nas wyklnie:)
    Nie masz co sie martwić. Ja nie mieszkam w Polsce i moje dziecko równocześnie uczy sie tez juz 3 języków. Polski, nasz ojczysty język, niderlandzki na codzień w szkole no i , ze Belgia ma 2 języki urzędowe, to w szkole od pierwszej klasy maja tez francuski. Nie martw sie tym. Dziecko przyswoi szybko 3 języki, jedyny problem( chcąc ja nie uważam to za problem) bedzie tylko to, ze bedzie dziecko miksowalo języki. Np. Zacznie zdanie po polsku a skończy po angielsku:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa wrote:
    No właśnie tsh 2? i sie martwicie? To wyobraźcie sobie co ja przeżywam czytając to , po 2 poronieniach z tsh 3,49...

Sory za ciekawość, ale to z powodu problemów z tarczycą oba te poronienia.

U mnie już bardzo duże jedno dziecko w domu, ale wtedy nie miałam niedoczynności, więc nie wiem jak się nastawiać, póki co powtarzam sobie że jest i będzie dobrze...

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello! ja miesiąc temu miałam tsh 3,45, a w tym tygodniu juz 2,1 :) nie leczę się i żadnych leków nie przyjmuje. byłam u endokrynologa to jest wszystko ok, tylko kazała kontrolować.
    Staraczka daj znać co gin Ci powie na temat wyjazdu, bo ja tez chce jechać ok 500 km do rodziców na święta, wizytę mam dopiero 16, ale już teraz ciągle myślę o tym żeby nie było żadnych przeciwwskazań, bo nie wyobrażam sobie nie jechać na święta:)

mam na imię Renata, 29 lat, mam córeczkę Blankę 4 letnią:)

Pati Belgia, walkie talkie lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_BB wrote:
    Sory za ciekawość, ale to z powodu problemów z tarczycą oba te poronienia.

U mnie już bardzo duże jedno dziecko w domu, ale wtedy nie miałam niedoczynności, więc nie wiem jak się nastawiać, póki co powtarzam sobie że jest i będzie dobrze...
    Tego niestety nikt nie wie,ale mam nadzieję że tak...Najważniejsze to brać odpowiednią dawkę leku...Mam nadzieję ,że jeszcze nie jest z późno na zwiększenie dawki

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ