X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa wrote:
    Wiecie co jest najgorsze?Że nawet jak się pojedzie do szpitala to oni zbadają i będą kazali brać luteinę i leżeć...Pojechałam w poprzedniej ciąży z krwawieniem i co zrobili? Położyli mnie do łóżka i kazali brać te leki które brałam do tej pory (właśnie m.in. luteinę) i to swoje leki,bo jak skończyła mi się luteina to powiedzieli,że muszę mieć swoją i tak miałam leżeć...Oni nic ponadto nie robią...Badają co drugi dzień i tyle...Odbieram to tak jakby nie było żadnych innych możliwości...Koleżanka też zaczęła plamić i pojechała i co dostała?Luteinę...No chyba że jest się w bardziej zaawansowanej ciąży,wtedy przynajmniej ktg i te inne sprawy robią...
    Malagosiu koleżance pomogła luteina, a Ty bierzesz od początku czy dopiero dzisiaj wzięłaś? Niby może się coś tam jeszcze delikatnie złuszczać z macicy...

ale niestety poza lutką i dupkiem nie ma innych leków i tak naprawdę oni we wczesnej ciązy czyli w pierwszym trymestrze nie mogą nic zrobić ...
    ja w pierwszej ciązy miałam plamienie w 13 tyg pojechałam nad ranem do szpitala zbadali mnie dali dupka i kazali tydzien lezec i tyle...takze tak na prawde nie ma innych lekarsw

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    ale niestety poza lutką i dupkiem nie ma innych leków i tak naprawdę oni we wczesnej ciązy czyli w pierwszym trymestrze nie mogą nic zrobić ...
    ja w pierwszej ciązy miałam plamienie w 13 tyg pojechałam nad ranem do szpitala zbadali mnie dali dupka i kazali tydzien lezec i tyle...takze tak na prawde nie ma innych lekarsw

Dokładnie to miałam na myśli:) Oni nic innego niestety nie mogą zrobić...

• Edka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Miłego mikołajkowego dnia :)

qska lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mikołajki?

To znaczy, że dozwolony jest nadprzydziałowy mikołaj z czekolady ;) juhu!

małaMyszka, Kropka_1 lubią tę wiadomość

8599hqvkfbce0bon.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gina do ktorego moglabym zadzwinic. Luteine biore 3 dzien. Oby pomogla.

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moza dawka za mala niewiem

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia a ile jej bierzesz? Zwiększ dawkę 3 razy dziennie po jednej. Nie zaszkodzi a pomoże.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką bierzesz?
    Albo 2 rano i dwie na noc jeśli masz luteinę 50 mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 10:57

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tj jak czekoladowa pisze

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam luteine 100 mg. To 1 rano i 1 wieczorem radzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak !:) będzie dobrze:) tylko nie używaj aplikatora bo ponoć lekarze odradzają bo można niechcący coś podrażnić

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Dzisiaj Mikolajki i dzieci maja frajde:-)
    A jak wy sie dzisiaj czujecie??
    My znakomicie oby juz tak zostalo:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jedna rano jedna wieczorem i duzo lez. a jak nie daj boze dalej bedzie plamienie to bierz 3 razy dziennie po jednej.

• Edka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samopoczucie fizjologiczne bez zmian, natomiast psychiczne tragedia, w życiu tak nie miałam, dopadł mnie lęk nocny, przyspieszona akcja serca, uderzenia gorąca, zimne poty, sikanie co chwile (takie neurogenne) bezsenność, torsje wymiotne...gdzieś ok 3 zasnęłam. Jak to wszystko mi się działo to nie czułam tych ciążowych dolegliwości. Masakra, mega ch***wy stan. Obudziłam się przed 9, niepewna i pełna strachu, że to wróci :/ Pogadałam z mężem, mamą i 40 min z psychologiem koleżanką :P Już jest dobrze, zrobiłam sobie spacer, zjadłam małe śniadanie, wcześniej miałam skurczony żołądek z nerwów, pije herbatkę z melisy...to chyba jakieś hormonalne, bo teraz mi to przeszło w płaczki ...:P Na szczęście maż dziś wraca z delegacji i będzie ze mną cały grudzień. Jeszcze ze2 godzinki i będziemy razem :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, no właśnie mi endo przepisała wczoraj kiedy powiedziałam o ciąży... Z ciekawości poczytałam i też trochę się zaniepokoiłam....
    lys wrote:
    Kropka bierzesz Vigantoletten? Ja zaczęłam to brać przed ciążą, endo mi przepisała, a teraz zaszłam i nie wiem czy mogę to dalej brać, czy mam pytać endo?

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pati, też się cieszę, że tu jesteś, czułam, że się pojawisz :)
    Pati Belgia wrote:
    Hej Kropka i Ty widzę tutaj:-) raźniej mi bedzie;-)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwych Mikołajek kochane :) chociaż już jakie bezcenne prezety dostałyśmy teraz.... Oby zdrowo dalej!

Mój dzisiejszy Mikołaj podarował mi piękną pomadkę Chanell, taką karminową bo stwierdził, że muszę nadal pięknie wyglądać :) ojojjjj, chlip ;)

lys, Cassie lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostalam szczoteczke elektryczna :D troche sie wkurzylam bo mowilam mezowi ze nic sobie nie kupujemy !

lys, Cassie lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja tez mam tsh 2.0 i tak sie zastanawiam czy mam powody do niepokoju ?

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Pati, też się cieszę, że tu jesteś, czułam, że się pojawisz :)
    Jakże mogłabym sie nie pojawić:-) jakby nie było, sierpnioweczka jestem;-) ale tez gangu 18+ nie zdradziłem i dołączyłam na fioletowej:-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ