SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Wszystkim gratuluję. Mi termin przypada na przełom lipca/sierpnia.
Mam już synka, który w sierpniu (7) skończy dwa lata.
Po pierwszej ciąży zdiagnozowano u mnie Hashimoto.
I teraz mam pytanie?
Czy mimo dobrych wyników taka ciąża mimo wszystko jest zagrożona?
W pracy nie wiedzą. Co prawda mam umowę na czas nieokreślony ale dopiero miesiąc temu wróciłam dokładnie 21 października.
Ogólnie czuję się ok, z tymże często i gęsto jestem masakrycznie zmęczona.
Po prostu sił brak na cokolwiek.
Pracuję jak pracowałam. Nie jest to fizyczna praca.
Praca z klientem i wynikami sprzedażowymi.
Dziewczyny. Poradźcie coś -
Dzień dobry, mnie dopadły hormony, popłakałam się bez powodu dziś i sama się z tego śmiałam że wyję, dobrze, ze mam męża przy sobie. O mnie
32 lata, w styczniu 33, pierwsza ciąża, starania od 1o,2013, jestem pedagogiem pracuję w domu dziecka, już na L4 ze względu na miejsce pracy, u mnie ginekologicznie było wszystko ok, byłam sprawdzana dokładnie łącznie z hsg, trochę tarczyca mi ześwirowała w tym roku, ale samo ześwirowało to i samo się ustabilizowało, jestem pod okiem endo i będąc już w ciąży z betą poleciałam najpierw do endo nie do gina, jest ok, mam pojawić się na początku stycznia. Mieliśmy mały problem z żołnierzykami w pierwszym badaniu 2% dobrych tylko, w drugim było 3% ale z ruchem tez był problem. Ale dawali nam szanse na naturalne zajście. We wrześniu z lekarzem ustaliliśmy, że dajemy sobie czas do końca roku, jak nie zatrybimy to inseminacja ;)To chyba tylePati Belgia lubi tę wiadomość
-
Zielony domku nie martw się na zapas. Zmęczenie, senność często są wynikiem ciąży a tymbardziej gdy ma się hashimoto. Ja właściwie już ponad połowę ciąży przespałam tak mówię bo więcej czasu śpię niż nie. Sprawdzaj sobie tarczycę zwłaszcza tsh i ft4 co 5-6 tygodni i w razie gdyby TSH za dużo skoczyło to będziesz miała zwiększoną dawkę leku. Ja gdy mam takie dołki psychofizyczne to wtedy nawet wiem że tsh jest trochę gorsze i wyniki to zawsze potwierdzają. Jeśli będziesz się czuła zbyt zmęczona to pewnie lekarz da Ci zwolnienie ale jak czujesz się na siłach i praca nie jest stresująca to pracuj, bo to czasem lepsze niż leżenie w domu i zamartwianie się.
Zielony_Domek lubi tę wiadomość
-
Edka wrote:Dzień dobry, mnie dopadły hormony, popłakałam się bez powodu dziś i sama się z tego śmiałam że wyję, dobrze, ze mam męża przy sobie. O mnie
32 lata, w styczniu 33, pierwsza ciąża, starania od 1o,2013, jestem pedagogiem pracuję w domu dziecka, już na L4 ze względu na miejsce pracy, u mnie ginekologicznie było wszystko ok, byłam sprawdzana dokładnie łącznie z hsg, trochę tarczyca mi ześwirowała w tym roku, ale samo ześwirowało to i samo się ustabilizowało, jestem pod okiem endo i będąc już w ciąży z betą poleciałam najpierw do endo nie do gina, jest ok, mam pojawić się na początku stycznia. Mieliśmy mały problem z żołnierzykami w pierwszym badaniu 2% dobrych tylko, w drugim było 3% ale z ruchem tez był problem. Ale dawali nam szanse na naturalne zajście. We wrześniu z lekarzem ustaliliśmy, że dajemy sobie czas do końca roku, jak nie zatrybimy to inseminacja ;)To chyba tyleEdka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To i ja napisze cos o sobie:
Mam 24 lata. Pierwszego synka urodzilam w wieku 21 lat staralismy sie 3 lata po roku czasu poronilam we wrzesniu a w pazdzierniku zaszlam z drugim lobuzem:-)na usg uslyszalam ze ma dziurke w serduszku ale po narodzinach wszystko sie wchlonelo... to moja 3 ciaza mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny ,
Serdecznie kazdej z was gratuluje.
Ja mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciaza ( dokladnie to 5t 6d) i jestem pelna obaw - zamiast cieszyc sie jak rodzina czy maz nie potrzebnie zaczelam wglebiac sie w internet i oczywiscie jestem przerazona.Naczytlam sie o ciazach bezzarodkowych itp. Pierwsze USG mialam w 4t 3d - nie wykazalo nic poza endometrium. Dokladnie tydzien temu mialam powtorzone badanie na ktorym widoczny byl pecherzyk i cialko zolte ( bez zarodka) nie ukrywam ze ginekolog mnie nastraszyl, kazal przyjsc za kolejny tydzien czy ciaza jest zywa + dal mi skierowania na badania krwi moczu itp. Zdecydowalam ze jednak na badanie USG pojde za 14 dni a nie 7 jak mi sugerowal - strasznie boje sie ze nie zobacze zarodka , nie mowiac juz o serduszku. Z obawow ciazowych to glownie narzekam na strasznie wrazliwy biust . Pozdrawiam
-
U mnie cięęężo rana. Podobnie jak Was dopadły mnie obawy. Pobolewa brzuch, trochę jak przed owu, czasem ściśnie mocniej ale też słabiej jak na @.
To moje pierwsze maleństwo więc nie wiem co jest normalne a czym się martwić. W czwartek wizyta u gin, ale może dziś pójdę chociaż progesteron zbadać. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to moja druga ciąża i pamietam, ze w pierwszej bóle podbrzusza były normalne. Macica sie rozciąga. Póki nie ma plamien to jest ok. Ale jesli sie obawiacie, zawsze możecie skonsultować sie z ginem.
A mnie wysypalo jak podczas dojrzewania , brzydne....