X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zielony_Domek Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wszystkim gratuluję. Mi termin przypada na przełom lipca/sierpnia.
    Mam już synka, który w sierpniu (7) skończy dwa lata.
    Po pierwszej ciąży zdiagnozowano u mnie Hashimoto.
    I teraz mam pytanie?
    Czy mimo dobrych wyników taka ciąża mimo wszystko jest zagrożona?
    W pracy nie wiedzą. Co prawda mam umowę na czas nieokreślony ale dopiero miesiąc temu wróciłam dokładnie 21 października.
    Ogólnie czuję się ok, z tymże często i gęsto jestem masakrycznie zmęczona.
    Po prostu sił brak na cokolwiek.
    Pracuję jak pracowałam. Nie jest to fizyczna praca.
    Praca z klientem i wynikami sprzedażowymi.

Dziewczyny. Poradźcie coś :-(

c55fyx8dbvm2v8k8.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mnie dopadły hormony, popłakałam się bez powodu dziś i sama się z tego śmiałam że wyję, dobrze, ze mam męża przy sobie. O mnie :)
    32 lata, w styczniu 33, pierwsza ciąża, starania od 1o,2013, jestem pedagogiem pracuję w domu dziecka, już na L4 ze względu na miejsce pracy, u mnie ginekologicznie było wszystko ok, byłam sprawdzana dokładnie :P łącznie z hsg, trochę tarczyca mi ześwirowała w tym roku, ale samo ześwirowało to i samo się ustabilizowało, jestem pod okiem endo i będąc już w ciąży z betą poleciałam najpierw do endo nie do gina, jest ok, mam pojawić się na początku stycznia. Mieliśmy mały problem z żołnierzykami w pierwszym badaniu 2% dobrych tylko, w drugim było 3% ale z ruchem tez był problem. Ale dawali nam szanse na naturalne zajście. We wrześniu z lekarzem ustaliliśmy, że dajemy sobie czas do końca roku, jak nie zatrybimy to inseminacja ;)To chyba tyle :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielony domku nie martw się na zapas. Zmęczenie, senność często są wynikiem ciąży a tymbardziej gdy ma się hashimoto. Ja właściwie już ponad połowę ciąży przespałam tak mówię bo więcej czasu śpię niż nie. Sprawdzaj sobie tarczycę zwłaszcza tsh i ft4 co 5-6 tygodni i w razie gdyby TSH za dużo skoczyło to będziesz miała zwiększoną dawkę leku. Ja gdy mam takie dołki psychofizyczne to wtedy nawet wiem że tsh jest trochę gorsze i wyniki to zawsze potwierdzają. Jeśli będziesz się czuła zbyt zmęczona to pewnie lekarz da Ci zwolnienie ale jak czujesz się na siłach i praca nie jest stresująca to pracuj, bo to czasem lepsze niż leżenie w domu i zamartwianie się.

f2w39n73ae1nduix.png

Zielony_Domek lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej dziewczyny.
    Widze, ze nas przybywa:-)
    Paulina ja tez mam synka Marcelka:-)

to teraz córa by sie przydała!!!

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    to teraz córa by sie przydała!!!
    Tak właśnie marzymy... Fajnie by było.. :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Dzień dobry, mnie dopadły hormony, popłakałam się bez powodu dziś i sama się z tego śmiałam że wyję, dobrze, ze mam męża przy sobie. O mnie :)
    32 lata, w styczniu 33, pierwsza ciąża, starania od 1o,2013, jestem pedagogiem pracuję w domu dziecka, już na L4 ze względu na miejsce pracy, u mnie ginekologicznie było wszystko ok, byłam sprawdzana dokładnie :P łącznie z hsg, trochę tarczyca mi ześwirowała w tym roku, ale samo ześwirowało to i samo się ustabilizowało, jestem pod okiem endo i będąc już w ciąży z betą poleciałam najpierw do endo nie do gina, jest ok, mam pojawić się na początku stycznia. Mieliśmy mały problem z żołnierzykami w pierwszym badaniu 2% dobrych tylko, w drugim było 3% ale z ruchem tez był problem. Ale dawali nam szanse na naturalne zajście. We wrześniu z lekarzem ustaliliśmy, że dajemy sobie czas do końca roku, jak nie zatrybimy to inseminacja ;)To chyba tyle :)
    Edka super, ze Wam sie udało... To najważniejsze...:-)

Edka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Widze ze nie tylko ja marze o corci:-)
    Jeszcze tydzien do wizyty toz to ja oszaleje:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

ja również w gronie marzących o córci... Mam w domu już synka, albo raczej faceta - bo w lutym skończy 15 lat.
    Tak się tu przy Was jak staruszka czuje :)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja napisze cos o sobie:
    Mam 24 lata. Pierwszego synka urodzilam w wieku 21 lat staralismy sie 3 lata po roku czasu poronilam we wrzesniu a w pazdzierniku zaszlam z drugim lobuzem:-)na usg uslyszalam ze ma dziurke w serduszku ale po narodzinach wszystko sie wchlonelo... to moja 3 ciaza mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ,

Serdecznie kazdej z was gratuluje.
    Ja mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciaza ( dokladnie to 5t 6d) i jestem pelna obaw - zamiast cieszyc sie jak rodzina czy maz nie potrzebnie zaczelam wglebiac sie w internet i oczywiscie jestem przerazona.Naczytlam sie o ciazach bezzarodkowych itp. Pierwsze USG mialam w 4t 3d - nie wykazalo nic poza endometrium. Dokladnie tydzien temu mialam powtorzone badanie na ktorym widoczny byl pecherzyk i cialko zolte ( bez zarodka) nie ukrywam ze ginekolog mnie nastraszyl, kazal przyjsc za kolejny tydzien czy ciaza jest zywa + dal mi skierowania na badania krwi moczu itp. Zdecydowalam ze jednak na badanie USG pojde za 14 dni a nie 7 jak mi sugerowal - strasznie boje sie ze nie zobacze zarodka , nie mowiac juz o serduszku. Z obawow ciazowych to glownie narzekam na strasznie wrazliwy biust . Pozdrawiam

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Mangusia Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 mam dokładnie to samo, naczytałam sie w internecie i przez to że jestem pełna obaw jakoś nie potrafie się cieszyć ciąża... Mi na usg też lekarz wykrył endometrium i z niecierpliwością czekam na nastepne usg...

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88, czyli kiedy będziesz szła na USG? Nie przejmuj się, rzeczywiście byłaś bardzo wcześnie. A ci ginekolodzy to naprawdę czasem powinni się w język ugryźć, przecież my nie możemy się nieustannie denerwować i martwić.

8599hqvkfbce0bon.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jak humorki?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:-) humor dopisuje:-) tylko piersi bardzo bolą...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cięęężo rana. Podobnie jak Was dopadły mnie obawy. Pobolewa brzuch, trochę jak przed owu, czasem ściśnie mocniej ale też słabiej jak na @.
    To moje pierwsze maleństwo więc nie wiem co jest normalne a czym się martwić. W czwartek wizyta u gin, ale może dziś pójdę chociaż progesteron zbadać.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dopadają poranne mdłosci z dnia na dzien coraz bardziej ...futermama mnie tez brzuch pobolewa ale wydaje mi się ze jezeli nie ma zadnych plamien ..to poprostu macica sie rozciąga zeby wygodnie było dzidziusiowi!!!

ja mam wizyte w piatek

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia wszystkim.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moja druga ciąża i pamietam, ze w pierwszej bóle podbrzusza były normalne. Macica sie rozciąga. Póki nie ma plamien to jest ok. Ale jesli sie obawiacie, zawsze możecie skonsultować sie z ginem.
    A mnie wysypalo jak podczas dojrzewania , brzydne....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście:)
    Pati u mnie to samo :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ