SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati Belgia wrote:Dziewczyny to moja druga ciąża i pamietam, ze w pierwszej bóle podbrzusza były normalne. Macica sie rozciąga. Póki nie ma plamien to jest ok. Ale jesli sie obawiacie, zawsze możecie skonsultować sie z ginem.
A mnie wysypalo jak podczas dojrzewania , brzydne....
Pati mnie tez wysypało ..ale podobno kazda ciąża inna z Marcelkiem miałam przepiekną buzie zadnych krostek..a tu zmiana -
Hej dziewczyny Mnie też od kilku dni brzucho w dole pobolewa, w piątek pierwsza wizyta u gin, ciekawe co powie A teraz kolejno:
1. Fajnie, że się trochę przedstawiłyśmy, moje małe ‘dzień dobry’ znajdziecie na stronie 16
2. GRATULUJĘ WSZYSTKIM BRZUCHATKOM Mam nadzieję, że wszystko u każdej będzie w najlepszym porządku
3. lys, Staraczka, co do TSH mi udało się zbić jak na razie do 3,28 (startowałam z ponad 5..)i endo nie spanikowała tak strasznie więc na spokojnie. Oczywiście zbijamy dalej, dostałam podwyższoną dawkę, next week badania.
4. Pati, ja też do gangu zaglądam, nie inaczej I dalej tam dziewczynom mocno kibicuję
5. Ale żeście już zaszalały z choinkami My pewnie ubierzemy tuż przed Wigilią jak zawsze.
-
nick nieaktualnyMangusia wrote:Cześć dziewczęta:)
Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie?
Może będą dwa serduszka:) -
Paulina27 wrote:Pati mnie tez wysypało ..ale podobno kazda ciąża inna z Marcelkiem miałam przepiekną buzie zadnych krostek..a tu zmiana
-
Kropka_1 wrote:Hej dziewczyny Mnie też od kilku dni brzucho w dole pobolewa, w piątek pierwsza wizyta u gin, ciekawe co powie A teraz kolejno:
1. Fajnie, że się trochę przedstawiłyśmy, moje małe ‘dzień dobry’ znajdziecie na stronie 16
2. GRATULUJĘ WSZYSTKIM BRZUCHATKOM Mam nadzieję, że wszystko u każdej będzie w najlepszym porządku
3. lys, Staraczka, co do TSH mi udało się zbić jak na razie do 3,28 (startowałam z ponad 5..)i endo nie spanikowała tak strasznie więc na spokojnie. Oczywiście zbijamy dalej, dostałam podwyższoną dawkę, next week badania.
4. Pati, ja też do gangu zaglądam, nie inaczej I dalej tam dziewczynom mocno kibicuję
5. Ale żeście już zaszalały z choinkami My pewnie ubierzemy tuż przed Wigilią jak zawsze.Kropka_1 lubi tę wiadomość
-
Mangusia wrote:Cześć dziewczęta:)
Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie? -
Pati, oby to była dziewczynka Moja Mama zawsze mówiła (choć oczywiście z przymrużeniem oka ), że dziewczynka urodę Mamusi zabiera, a chłopiec nie Choć oczywiście znamy przeciwne przypadki bo to tylko zabobony. Ale życzę by w Twoim przypadku to się sprawdziło
Pati Belgia wrote:Paulina ja tak samo. Marcelem piekna cera, piekne wlosy... a teraz smalec na glowie po nocy I buzia cala w tradziku.... oby to bylo na dziewczynke;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:38
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Mangusia wrote:Cześć dziewczęta:)
Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie? -
0na88 wrote:Czesc Dziewczyny ,
Serdecznie kazdej z was gratuluje.
Ja mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciaza ( dokladnie to 5t 6d) i jestem pelna obaw - zamiast cieszyc sie jak rodzina czy maz nie potrzebnie zaczelam wglebiac sie w internet i oczywiscie jestem przerazona.Naczytlam sie o ciazach bezzarodkowych itp. Pierwsze USG mialam w 4t 3d - nie wykazalo nic poza endometrium. Dokladnie tydzien temu mialam powtorzone badanie na ktorym widoczny byl pecherzyk i cialko zolte ( bez zarodka) nie ukrywam ze ginekolog mnie nastraszyl, kazal przyjsc za kolejny tydzien czy ciaza jest zywa + dal mi skierowania na badania krwi moczu itp. Zdecydowalam ze jednak na badanie USG pojde za 14 dni a nie 7 jak mi sugerowal - strasznie boje sie ze nie zobacze zarodka , nie mowiac juz o serduszku. Z obawow ciazowych to glownie narzekam na strasznie wrazliwy biust . Pozdrawiam -
Ja mam płaczki, spadł mi apetyt, pobolewa głowa, krzyż, lekkie zawroty, coś tam w jajnikach czy podbrzuszu da znać, bolą cycki i sutki, zrobiły się większe, brodawki ciemniejsze i pełno żył i żyłek, więcej niż normalnie. herbatka z melisy jest moja przyjaciółką od soboty Sypiam dobrze a nawet bardzo dobrze, sikam często ale chyba się już do tego przyzwyczaiłam bo nie zwracam na to uwagi jak na początku. No i nie wypróżniam się regularnie Zawsze miałam codziennie, to był pewniak, a teraz co 2 dni
-
HEJ
"macica powiekszona w jamie macicy widoczny pec herzyk ciazowy z zawiazkiem plodu FHR-? ( wczesna ciaza), kosmowka bez cech odklejania, przydatki bez zmian patologicznych.
nasz kropek ma 0.71 cm. serduszka jeszcze nbie ma, kolejna wizyta 18.12
mam brac nospe 2 razy dizennie po jednej tabletce i duphaston w dalszym ciagu. dostalam skierowanie na badania i na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazy.futuremama, Kropka_1, lys, Edka lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:HEJ
"macica powiekszona w jamie macicy widoczny pec herzyk ciazowy z zawiazkiem plodu FHR-? ( wczesna ciaza), kosmowka bez cech odklejania, przydatki bez zmian patologicznych.
nasz kropek ma 0.71 cm. serduszka jeszcze nbie ma, kolejna wizyta 18.12
mam brac nospe 2 razy dizennie po jednej tabletce i duphaston w dalszym ciagu. dostalam skierowanie na badania i na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazy.staraczka24 lubi tę wiadomość
-
Mnie cały czas mniej lub bardziej pobolewa podbrzusze, dzisiaj jest po raz pierwszy od tygodnia lepiej, piersi też się jakoś trochę uspokoiły, choć sutki dalej są szalenie wrażliwe i nie mogę spać przez to na brzuchu.
Do gina idę 15.12. i kombinuję czy jednak już w tym tygodniu nie zrobić sobie bety odpłatnie, dla świętego spokoju... Na razie robiłam tylko zwykłe testy ciążowe.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mnie korciła dziś beta i progesteron, bo brzuszek mnie martwił ale dziewczyny uspokoiły, poczytałam że jak nie ma skurczy i plamień to jest raczej normalne. Przy okazji w rossmannie kupiłam test - Testowa ciemniejsza niż kontrolna zdecydowanie także grzecznie czekam na wisytę u gin
I musze znaleźć jakieś ćwiczenia, bo cały dzien praktycznie siedzę i to niestety źle wpływa i na brzuszek i na kręgosłup