X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) mnie tez brzuch boli jak na @:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Dziewczyny to moja druga ciąża i pamietam, ze w pierwszej bóle podbrzusza były normalne. Macica sie rozciąga. Póki nie ma plamien to jest ok. Ale jesli sie obawiacie, zawsze możecie skonsultować sie z ginem.
    A mnie wysypalo jak podczas dojrzewania , brzydne....

Pati mnie tez wysypało ..ale podobno kazda ciąża inna z Marcelkiem miałam przepiekną buzie zadnych krostek..a tu zmiana

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mnie też od kilku dni brzucho w dole pobolewa, w piątek pierwsza wizyta u gin, ciekawe co powie :) A teraz kolejno:

1. Fajnie, że się trochę przedstawiłyśmy, moje małe ‘dzień dobry’ znajdziecie na stronie 16
    2. GRATULUJĘ WSZYSTKIM BRZUCHATKOM  Mam nadzieję, że wszystko u każdej będzie w najlepszym porządku
    3. lys, Staraczka, co do TSH mi udało się zbić jak na razie do 3,28 (startowałam z ponad 5..)i endo nie spanikowała tak strasznie więc na spokojnie. Oczywiście zbijamy dalej, dostałam podwyższoną dawkę, next week badania.
    4. Pati, ja też do gangu zaglądam, nie inaczej  I dalej tam dziewczynom mocno kibicuję 
    5. Ale żeście już zaszalały z choinkami  My pewnie ubierzemy tuż przed Wigilią jak zawsze.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Mangusia Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta:)
    Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie?

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia, różni nas jeden dzień :)

O wynikach nie wypowiem się bo sama jeszcze w tym się dobrze nie orientuję ;)Poczekajmy na bardziej doświadczone koleżanki.

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie?

Może będą dwa serduszka:)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    Pati mnie tez wysypało ..ale podobno kazda ciąża inna z Marcelkiem miałam przepiekną buzie zadnych krostek..a tu zmiana
    Paulina ja tak samo. Marcelem piekna cera, piekne wlosy... a teraz smalec na glowie po nocy I buzia cala w tradziku.... oby to bylo na dziewczynke;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej dziewczyny :) Mnie też od kilku dni brzucho w dole pobolewa, w piątek pierwsza wizyta u gin, ciekawe co powie :) A teraz kolejno:

1. Fajnie, że się trochę przedstawiłyśmy, moje małe ‘dzień dobry’ znajdziecie na stronie 16
    2. GRATULUJĘ WSZYSTKIM BRZUCHATKOM  Mam nadzieję, że wszystko u każdej będzie w najlepszym porządku
    3. lys, Staraczka, co do TSH mi udało się zbić jak na razie do 3,28 (startowałam z ponad 5..)i endo nie spanikowała tak strasznie więc na spokojnie. Oczywiście zbijamy dalej, dostałam podwyższoną dawkę, next week badania.
    4. Pati, ja też do gangu zaglądam, nie inaczej  I dalej tam dziewczynom mocno kibicuję 
    5. Ale żeście już zaszalały z choinkami  My pewnie ubierzemy tuż przed Wigilią jak zawsze.
    Kropka dziewczyny z gangu to jak moje siostry. Nigdy ich nie zostawie:-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Ja sie nie wypowiem bo sie nie znam...najlepiej gina spytac.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, oby to była dziewczynka :) Moja Mama zawsze mówiła (choć oczywiście z przymrużeniem oka ;)), że dziewczynka urodę Mamusi zabiera, a chłopiec nie :) Choć oczywiście znamy przeciwne przypadki bo to tylko zabobony. Ale życzę by w Twoim przypadku to się sprawdziło :)

Pati Belgia wrote:
    Paulina ja tak samo. Marcelem piekna cera, piekne wlosy... a teraz smalec na glowie po nocy I buzia cala w tradziku.... oby to bylo na dziewczynke;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:38

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mam nadzieje, ze sie spelni. Marcel chce siostrzyczke, zeby, jak to powiedzial, bronic ja;-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wypryszczyło :P cycki dopiero zaczęły boleć, wcześniej praktycznie wcale nie bolały, ale pamiętam, że przy ciąży z córka też zaczęły później boleć. Brzuch tylko chwilami ćmi i bardzo delikatnie

v40cu9h.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Ponoć jak jest wyższa to mogą być bliźniaki :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbrzydlam dwa razy i mam dwoch chopakow oby teraz corka byla. Dzoewczyny czy w 5t5 d bedzie widac zarodek? Bo nie pamietam juz a z chlopcami bylam w 8tyg dopiero pierwszy raz.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Czesc Dziewczyny ,

Serdecznie kazdej z was gratuluje.
    Ja mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciaza ( dokladnie to 5t 6d) i jestem pelna obaw - zamiast cieszyc sie jak rodzina czy maz nie potrzebnie zaczelam wglebiac sie w internet i oczywiscie jestem przerazona.Naczytlam sie o ciazach bezzarodkowych itp. Pierwsze USG mialam w 4t 3d - nie wykazalo nic poza endometrium. Dokladnie tydzien temu mialam powtorzone badanie na ktorym widoczny byl pecherzyk i cialko zolte ( bez zarodka) nie ukrywam ze ginekolog mnie nastraszyl, kazal przyjsc za kolejny tydzien czy ciaza jest zywa + dal mi skierowania na badania krwi moczu itp. Zdecydowalam ze jednak na badanie USG pojde za 14 dni a nie 7 jak mi sugerowal - strasznie boje sie ze nie zobacze zarodka , nie mowiac juz o serduszku. Z obawow ciazowych to glownie narzekam na strasznie wrazliwy biust . Pozdrawiam
    To jakiś idiota, a co on chciał zobaczyć w 4 tyg i 3 dniu?????? Ja byłam w 4 i 4 i tez nic widac nie było, spokojnie na serducho masz jeszcze 2 tygodnie :) Ja idę za tydzień a byłam tydzień temu, objawów jakiś nie mam mocnych, spokojnie, trzeba wyluzować, takie stresy nie wskazane są Tobie teraz :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płaczki, spadł mi apetyt, pobolewa głowa, krzyż, lekkie zawroty, coś tam w jajnikach czy podbrzuszu da znać, bolą cycki i sutki, zrobiły się większe, brodawki ciemniejsze i pełno żył i żyłek, więcej niż normalnie. herbatka z melisy jest moja przyjaciółką od soboty ;) Sypiam dobrze a nawet bardzo dobrze, sikam często ale chyba się już do tego przyzwyczaiłam bo nie zwracam na to uwagi jak na początku. No i nie wypróżniam się regularnie :P Zawsze miałam codziennie, to był pewniak, a teraz co 2 dni

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :)
    "macica powiekszona w jamie macicy widoczny pec herzyk ciazowy z zawiazkiem plodu FHR-? ( wczesna ciaza), kosmowka bez cech odklejania, przydatki bez zmian patologicznych.
    nasz kropek ma 0.71 cm. serduszka jeszcze nbie ma, kolejna wizyta 18.12 :)
    mam brac nospe 2 razy dizennie po jednej tabletce i duphaston w dalszym ciagu. dostalam skierowanie na badania i na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazy.

futuremama, Kropka_1, lys, Edka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    HEJ :)
    "macica powiekszona w jamie macicy widoczny pec herzyk ciazowy z zawiazkiem plodu FHR-? ( wczesna ciaza), kosmowka bez cech odklejania, przydatki bez zmian patologicznych.
    nasz kropek ma 0.71 cm. serduszka jeszcze nbie ma, kolejna wizyta 18.12 :)
    mam brac nospe 2 razy dizennie po jednej tabletce i duphaston w dalszym ciagu. dostalam skierowanie na badania i na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazy.
    No to fantastycznie :) Juz wcale nie taki kropek :) To już wielkolud, duuuże szczęście :)

staraczka24 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas mniej lub bardziej pobolewa podbrzusze, dzisiaj jest po raz pierwszy od tygodnia lepiej, piersi też się jakoś trochę uspokoiły, choć sutki dalej są szalenie wrażliwe i nie mogę spać przez to na brzuchu.

Do gina idę 15.12. i kombinuję czy jednak już w tym tygodniu nie zrobić sobie bety odpłatnie, dla świętego spokoju... Na razie robiłam tylko zwykłe testy ciążowe.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korciła dziś beta i progesteron, bo brzuszek mnie martwił ale dziewczyny uspokoiły, poczytałam że jak nie ma skurczy i plamień to jest raczej normalne. Przy okazji w rossmannie kupiłam test - Testowa ciemniejsza niż kontrolna zdecydowanie także grzecznie czekam na wisytę u gin :)
    I musze znaleźć jakieś ćwiczenia, bo cały dzien praktycznie siedzę i to niestety źle wpływa i na brzuszek i na kręgosłup

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ