X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) mnie tez brzuch boli jak na @:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Dziewczyny to moja druga ciąża i pamietam, ze w pierwszej bóle podbrzusza były normalne. Macica sie rozciąga. Póki nie ma plamien to jest ok. Ale jesli sie obawiacie, zawsze możecie skonsultować sie z ginem.
    A mnie wysypalo jak podczas dojrzewania , brzydne....

Pati mnie tez wysypało ..ale podobno kazda ciąża inna z Marcelkiem miałam przepiekną buzie zadnych krostek..a tu zmiana

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mnie też od kilku dni brzucho w dole pobolewa, w piątek pierwsza wizyta u gin, ciekawe co powie :) A teraz kolejno:

1. Fajnie, że się trochę przedstawiłyśmy, moje małe ‘dzień dobry’ znajdziecie na stronie 16
    2. GRATULUJĘ WSZYSTKIM BRZUCHATKOM  Mam nadzieję, że wszystko u każdej będzie w najlepszym porządku
    3. lys, Staraczka, co do TSH mi udało się zbić jak na razie do 3,28 (startowałam z ponad 5..)i endo nie spanikowała tak strasznie więc na spokojnie. Oczywiście zbijamy dalej, dostałam podwyższoną dawkę, next week badania.
    4. Pati, ja też do gangu zaglądam, nie inaczej  I dalej tam dziewczynom mocno kibicuję 
    5. Ale żeście już zaszalały z choinkami  My pewnie ubierzemy tuż przed Wigilią jak zawsze.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Mangusia Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta:)
    Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie?

w57vvfxmgssuzqi2.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia, różni nas jeden dzień :)

O wynikach nie wypowiem się bo sama jeszcze w tym się dobrze nie orientuję ;)Poczekajmy na bardziej doświadczone koleżanki.

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Toszkę mnie upokoiłyście z tym bólem brzucha. Wczoraj przeczytałam cały wątek i jak patrzę na moje wyniki to wydają mi się za wysokie (w 3tc 6d beta hcg 573,4; progesteron 29,53) zwłaszcza ta beta... co o tym myślicie?

Może będą dwa serduszka:)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    Pati mnie tez wysypało ..ale podobno kazda ciąża inna z Marcelkiem miałam przepiekną buzie zadnych krostek..a tu zmiana
    Paulina ja tak samo. Marcelem piekna cera, piekne wlosy... a teraz smalec na glowie po nocy I buzia cala w tradziku.... oby to bylo na dziewczynke;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej dziewczyny :) Mnie też od kilku dni brzucho w dole pobolewa, w piątek pierwsza wizyta u gin, ciekawe co powie :) A teraz kolejno:

1. Fajnie, że się trochę przedstawiłyśmy, moje małe ‘dzień dobry’ znajdziecie na stronie 16
    2. GRATULUJĘ WSZYSTKIM BRZUCHATKOM  Mam nadzieję, że wszystko u każdej będzie w najlepszym porządku
    3. lys, Staraczka, co do TSH mi udało się zbić jak na razie do 3,28 (startowałam z ponad 5..)i endo nie spanikowała tak strasznie więc na spokojnie. Oczywiście zbijamy dalej, dostałam podwyższoną dawkę, next week badania.
    4. Pati, ja też do gangu zaglądam, nie inaczej  I dalej tam dziewczynom mocno kibicuję 
    5. Ale żeście już zaszalały z choinkami  My pewnie ubierzemy tuż przed Wigilią jak zawsze.
    Kropka dziewczyny z gangu to jak moje siostry. Nigdy ich nie zostawie:-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Ja sie nie wypowiem bo sie nie znam...najlepiej gina spytac.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, oby to była dziewczynka :) Moja Mama zawsze mówiła (choć oczywiście z przymrużeniem oka ;)), że dziewczynka urodę Mamusi zabiera, a chłopiec nie :) Choć oczywiście znamy przeciwne przypadki bo to tylko zabobony. Ale życzę by w Twoim przypadku to się sprawdziło :)

Pati Belgia wrote:
    Paulina ja tak samo. Marcelem piekna cera, piekne wlosy... a teraz smalec na glowie po nocy I buzia cala w tradziku.... oby to bylo na dziewczynke;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:38

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mam nadzieje, ze sie spelni. Marcel chce siostrzyczke, zeby, jak to powiedzial, bronic ja;-)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wypryszczyło :P cycki dopiero zaczęły boleć, wcześniej praktycznie wcale nie bolały, ale pamiętam, że przy ciąży z córka też zaczęły później boleć. Brzuch tylko chwilami ćmi i bardzo delikatnie

v40cu9h.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mangusia wrote:
    Ponoć jak jest wyższa to mogą być bliźniaki :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbrzydlam dwa razy i mam dwoch chopakow oby teraz corka byla. Dzoewczyny czy w 5t5 d bedzie widac zarodek? Bo nie pamietam juz a z chlopcami bylam w 8tyg dopiero pierwszy raz.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Czesc Dziewczyny ,

Serdecznie kazdej z was gratuluje.
    Ja mam 26 lat i jest to moja pierwsza ciaza ( dokladnie to 5t 6d) i jestem pelna obaw - zamiast cieszyc sie jak rodzina czy maz nie potrzebnie zaczelam wglebiac sie w internet i oczywiscie jestem przerazona.Naczytlam sie o ciazach bezzarodkowych itp. Pierwsze USG mialam w 4t 3d - nie wykazalo nic poza endometrium. Dokladnie tydzien temu mialam powtorzone badanie na ktorym widoczny byl pecherzyk i cialko zolte ( bez zarodka) nie ukrywam ze ginekolog mnie nastraszyl, kazal przyjsc za kolejny tydzien czy ciaza jest zywa + dal mi skierowania na badania krwi moczu itp. Zdecydowalam ze jednak na badanie USG pojde za 14 dni a nie 7 jak mi sugerowal - strasznie boje sie ze nie zobacze zarodka , nie mowiac juz o serduszku. Z obawow ciazowych to glownie narzekam na strasznie wrazliwy biust . Pozdrawiam
    To jakiś idiota, a co on chciał zobaczyć w 4 tyg i 3 dniu?????? Ja byłam w 4 i 4 i tez nic widac nie było, spokojnie na serducho masz jeszcze 2 tygodnie :) Ja idę za tydzień a byłam tydzień temu, objawów jakiś nie mam mocnych, spokojnie, trzeba wyluzować, takie stresy nie wskazane są Tobie teraz :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płaczki, spadł mi apetyt, pobolewa głowa, krzyż, lekkie zawroty, coś tam w jajnikach czy podbrzuszu da znać, bolą cycki i sutki, zrobiły się większe, brodawki ciemniejsze i pełno żył i żyłek, więcej niż normalnie. herbatka z melisy jest moja przyjaciółką od soboty ;) Sypiam dobrze a nawet bardzo dobrze, sikam często ale chyba się już do tego przyzwyczaiłam bo nie zwracam na to uwagi jak na początku. No i nie wypróżniam się regularnie :P Zawsze miałam codziennie, to był pewniak, a teraz co 2 dni

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :)
    "macica powiekszona w jamie macicy widoczny pec herzyk ciazowy z zawiazkiem plodu FHR-? ( wczesna ciaza), kosmowka bez cech odklejania, przydatki bez zmian patologicznych.
    nasz kropek ma 0.71 cm. serduszka jeszcze nbie ma, kolejna wizyta 18.12 :)
    mam brac nospe 2 razy dizennie po jednej tabletce i duphaston w dalszym ciagu. dostalam skierowanie na badania i na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazy.

futuremama, Kropka_1, lys, Edka lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    HEJ :)
    "macica powiekszona w jamie macicy widoczny pec herzyk ciazowy z zawiazkiem plodu FHR-? ( wczesna ciaza), kosmowka bez cech odklejania, przydatki bez zmian patologicznych.
    nasz kropek ma 0.71 cm. serduszka jeszcze nbie ma, kolejna wizyta 18.12 :)
    mam brac nospe 2 razy dizennie po jednej tabletce i duphaston w dalszym ciagu. dostalam skierowanie na badania i na nastepnej wizycie zalozy mi karte ciazy.
    No to fantastycznie :) Juz wcale nie taki kropek :) To już wielkolud, duuuże szczęście :)

staraczka24 lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas mniej lub bardziej pobolewa podbrzusze, dzisiaj jest po raz pierwszy od tygodnia lepiej, piersi też się jakoś trochę uspokoiły, choć sutki dalej są szalenie wrażliwe i nie mogę spać przez to na brzuchu.

Do gina idę 15.12. i kombinuję czy jednak już w tym tygodniu nie zrobić sobie bety odpłatnie, dla świętego spokoju... Na razie robiłam tylko zwykłe testy ciążowe.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korciła dziś beta i progesteron, bo brzuszek mnie martwił ale dziewczyny uspokoiły, poczytałam że jak nie ma skurczy i plamień to jest raczej normalne. Przy okazji w rossmannie kupiłam test - Testowa ciemniejsza niż kontrolna zdecydowanie także grzecznie czekam na wisytę u gin :)
    I musze znaleźć jakieś ćwiczenia, bo cały dzien praktycznie siedzę i to niestety źle wpływa i na brzuszek i na kręgosłup

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ