SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta noc jest straszna, wszystko mi zaczyna do gardla podchodzic.
Wczoraj o 22 sasiadce z pokoju odeszly wody, skurcze regularne i trafila na porodowke. Co udalo mi sie zasnac to jej maz wlatywal w panice po jakies rzeczy, a teraz obudzila mnie polozna na sprawdzanie tetna Julci i juz nie ma mowy o spaniu. Wieczorem byla u mnie polozna, ktora dobre pol godziny tlumaczyla mi jak bedzie wygladal dzisiejszy dzien. Mam byc gotowa na 6, bo o tej godzinie po mnie przyjdzie, a o 7.30 trafiam na blok.
Prosze Was o mega kciuki! Dam znac jak tylko bede mogla.sylwucha89, zabka11, mamasia, Y, aaaaga, 0na88, gosia.b, małaMyszka, chcebycmama, ainer85, Maniuś, kasiuleek, jesslin87, Zetka, Weridiana, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ta noc jest straszna, wszystko mi zaczyna do gardla podchodzic.
Wczoraj o 22 sasiadce z pokoju odeszly wody, skurcze regularne i trafila na porodowke. Co udalo mi sie zasnac to jej maz wlatywal w panice po jakies rzeczy, a teraz obudzila mnie polozna na sprawdzanie tetna Julci i juz nie ma mowy o spaniu. Wieczorem byla u mnie polozna, ktora dobre pol godziny tlumaczyla mi jak bedzie wygladal dzisiejszy dzien. Mam byc gotowa na 6, bo o tej godzinie po mnie przyjdzie, a o 7.30 trafiam na blok.
Prosze Was o mega kciuki! Dam znac jak tylko bede mogla.
Trzymam kciuki, nerwowka jest ale Twoja wymarzona nagroda pojawi sie juz za kilka godzinpowodzenia
Zabka - ale te falbanke gdzie sie montuje i po co?:pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 04:59
niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Olinka Sama gratuluję kochane
same lipcowe dzieciaczki ♥
Niecierpliwa znam todwie kobiety miały przede mną cc. Jedna panikowala strasznie ale jakoś to znioslam. Wszystko słyszałam. Ale jak druga miała to dostałam takiego ataku paniki jeszcze Łukasz pojechał do domu na chwile i sama tam byłam. W pewnym momencie byłam gotowa wyjść. Gdyby Łukasz nie wrócił ... to głupie ale poczułam taki niepokój jak to będzie itd ze gdyby ciążę można było ponosić jeszcze rok to bym uciekała. Nagle przyszedł anestezjolog i oznajmił ze moja kolej. Mówie mu ze właśnie chciałam wyjść ale z ta ktoplowka i cewnikiem byłoby trudno
Tak jak pisałam na blok weszłam o 13.03 o 13.04 byłam po znieczuleniu a o 13.10 mały był już na świecie
Później juz o niczym nie myślisz. Tak więc długiego czekania nie MApomysł sobie za po 7 będziesz mamuska pełna gębą
będziesz miała najcudowniejszy skarb jaki Cię w życiu spotkał. Juz Julka będzie bezpieczna w Twoich ramionach
powodzenia i nie stresuj się tak bo jak to mi polozna powiedziała "lewatywa lewatywa ale jak się będziesz tak stresować to im kupę na stole zrobisz
" podzialalo to na mnie jak zimny kubeł wody
" jak to?! Ja coś takiego?! O nigdy w życiu !!!"
Wczorajsze wstanie z łóżka było ciężkie drugi raz.... ale dziś juz wyciagneli cewnik i poszłam pod prysznic. Nic nie boli oprócz lekkiego szczypania ranyjedyne co to jelita...
mam tak zagazowane ze nie wiem już co robić. Nie mogłam nic jeść nawet tabletek. Może dzisiaj espumisan sobie wezmę jeśli będzie można
Niecierpliwa czekamy teraz na Julcie - dajesz mamuskaniecierpliwa, Paula_071, sylwucha89, zabka11, mamasia, gosia.b, małaMyszka, ainer85, jesslin87, witaminkab, Zetka, bosa lubią tę wiadomość
-
A ja dalej sie mecze. O 6 idę pod oxy i zrobią mi znow lewatywe. Oby dojść z rozwarciem do 5 i pójdzie w górki. Boje sie strasznie bo na poczatku będę sama,mąż z dziećmi. Główka nadal wysoko:( juz nie wiem co zrobić by zeszła na dol:(boje sie bo u nas co chwila konczy sie cc. Czop mi dalej odchodzi po tym cudownym zastrzyku.
Niecierpliwa powodzenia!
I gratulacje dla kolejnej mamusi:))niecierpliwa, lys, zabka11, 0na88, małaMyszka, magda sz, chcebycmama, ainer85, Maniuś, kasiuleek, jesslin87, witaminkab, Zetka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia! Jestescie nieocenione, mi sie wydaje, ze az tak sie nie denerwuje, tylko strasznie mi niedobrze, nie wiem czy to z glodu czy nerwy, albo jedno i drugie, wiec ja sie tylko boje, zeby im tam nie zwymiotowac
Miru jak Nathanek?? Udaje Ci sie karmic??
Maadzik biedaku, ale Was wymecza, trzymam kciuki, zeby poszlo szybko!Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
Niecierpliwa powodzenia! Trzymam za Was kciuki. Wszystko na pewno pójdzie gładko i już niedługo wyślesz cioteczkom forumowym zdjęcie swojej pięknej córkiTrzymaj się dzielnie!
Maaadzik kurcze faktycznie wymęczą Was, ale już niedługo!A widok Olivierka zrekompensuje Ci wszystko!Trzymaj się dzielnie kobieto!Trzymam kciuki!
Sana, Olinka!Moje gratulacje!To fantastyczne wieści!!!
Wczoraj Was podczytywałam jedynie bo miałam kiepski dzień a jeszcze bardziej kiepską dzisiejszą noc.Wczoraj cały dzień mnie mdliło. Zupełnie jak na początku ciąży.Miałam jakiś mega kryzys.Każda pozycja była zła.Wszystko mnie bolało i denerwowało.Ale posprzątaliśmy z Adamem całe mieszkanie.On posprzątał łazienkę i kuchnię.Ja poodkurzałam i pomyłam podłogi i wreszcie mały ład i skład i mam komfort psychiczny
W nocy za to dostałam migreny, wróciła zgaga, która już mi tak nie dokuczała i obudziła mnie biegunka.Istny armagedon. Potem kiedy zasnęłam obudziły mnie mega skurcze.Ale po zmianie pozycji minęły.No i obudziłam się po 5.00 mega głodna bo z tych mdłości nie jadłam kolacji.Więc wstałam zrobić sobie śniadanie.
No i zaczął mi czop odchodzić.Znów mam skurczki, mała ciśnie na pęcherz i czuje ostre kłucie w pochwie.
Mój tato wczoraj mi powiedział, że obstawia, ze urodzę w piatek. Przyjeżdża na wakacje moja siostra z mężem i moimi siostrzenicami z UK. Ja jestem z nimi bardzo zżyta, więc stwierdził, że bedę się ekscytowała a poza tym z piątku na sobotę jest pełniaNo zobaczymy jak sprawdzą się przepowiednie taty
Dziś o 18.00 wizyta i KTG. Sprawdzimy więc jak sprawy się mają
Miłej środy dziewczyny!niecierpliwa, zabka11, mamasia, Y, 0na88, gosia.b, małaMyszka, chcebycmama, Paula_071, Maniuś, jesslin87, Zetka, witaminkab, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Olinka, Sana - gratulacje dziewczyny
Niecierpliwa Ty juz zabrana, zaraz ciecie i bedziesz tulic Julcie :*
Maadzik jej dziewczyno jak oni Cie mecza. Mam nadzieje, ze mala zejdzie nizej, ale jak bedziesz miala sie tak meczyc, to juz lepiej poddac sie cc. Trzymam mocno kciuki, zeby teraz poszlo szybko. A juz myslam przeczytac twoj post, ze tulisz maluszka. Zycze przyplywu sil.
Hermiona idz z wynikiem GBS do lekarza, jak nie mozesz do gina, to do rodzinnego. Ja dostalam antybiotyk na 10 dni (duomox + zapobiegawczo globulki na grzybice, zeby zapobiec za wczasu) i po kuracji ma go juz nie byc. W moim wypadku powtorny wymaz nie ma sensu, bo kolejna wizyta w terminie porodu. A ty masz jeszcze 4 tygodnie, wiec jest duza szansa, ze sie wyleczysz, kolejny wymaz bedzie czysty i nic nie bedzie Cie dyskwaoifikowac z tego Domu porodow, na ktory sie nastawilas.
Mnie tez wczoraj ponioslo, ze sprzataniem, zaczelam od najbrudniejszych miejsc w domu - kotlownia i garaz. Po ostatniej przygodzie z niemoznoscia zamkniecia bramy po nawalnicy, bardziej byl rozgardiasz, ale wszystko posegregowac, poukladac, nieco wyrzucic, nawet troche rzeczy zostalo nominacje na strych, potem powycierac sciany, podlogi - troche zeszlo. Popralam, zmienilam posciel, ogarnelam kuchnie, lazienke. Nazginalam sie, a na wieczor juz tak mnie wszystko bolalo, myslalam, ze wyjde z siebie. Kregoslup to mialam ochote amputowac, nawet sie polozyc nie moglam. Jaki to czlowiek glupi. Nocka przez to slaba, plecy jeszcze bola, ale bez porownania mniej. Chyba i tak palcem dzis nie kiwne, a mialam robic cukinie a'la ananas - ktoras z kolezanek polecalaMama dzisiaj po poludniu chce wpasc pomyc mi okna, moze zdobede sie na wypranie firanek
Jak ktorejs przyjdzie do glowy wicie gniazda, to robcie polowe tego co zaplanowalyscie, szkoda sie pozniej meczyc
Milego dnia dziewczynki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 06:56
zabka11, mamasia, gosia.b, małaMyszka, Paula_071, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Nathan nadal w inkubatorze widziałam go od porodu tylko raz przez h. Odciagam pokarm i mu dają. Po 10 ml. Ale zjada
o 10 wiata na noworodkach może się dowiem czegoś. Ma lekko podwyzszone crp. Troszkę leukocytow w moczu i nawadniają go.
prawdopodobnie to wszystko spowodowane jest tym ze urodzony przez cc i nie wszystko z niego się wycinsnelo tak jak przez kanał radny. A do tego ciężkie cc jak to lekarz określa. Mam nadzieje ze wyjdziemy w terminie ale najważniejsze dla mnie jego zdrowiegosia.b, małaMyszka, magda sz, Paula_071, jesslin87, Zetka, witaminkab, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Lewatywa za mna, niby malutka bo 150ml, ale zasiala duze spustoszenie.
Wenflon dramat 1 polozna 4 razy probowala sie wbic i zyly pekaly, przyszla inna i od razu wbila sie w miejsc, ktore proponowalam pierwszej. Maz juz jest oddaje telefon i czekam na bloku.KasiaeN., zabka11, mamasia, gosia.b, małaMyszka, chcebycmama, ainer85, Paula_071, kasiuleek, Aga89, lys, jesslin87, Zetka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Mamasia- ta galaretka brzmi wymownie
czyzbys byla nastepna w kolejce???
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ta noc jest straszna, wszystko mi zaczyna do gardla podchodzic.
Prosze Was o mega kciuki! Dam znac jak tylko bede mogla.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ellena wrote:A czy wszystkie dziewczyny maja juz wybrane imie? My nie mamy... to co podoba sie mi, nie koniecznie mezowi i na odwrot. Nie wiemy co pasuje do Blazeja i nie jest na B. Macie jakies pomysly ???
My już imionka mamy od grudniapostanowiliśmy że jak chłopak to ja wybieram a jak dziewczynka to Rafał. Ja wybrałam Nikodem Mikołaj, a Rafał Zuzanna Zofia. I okazało się
że moim lokatorem
jest Zuzia.
mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość