X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik mam nadzieje ze biedaku lezysz pod oxy , syrasznie Cie morduja

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnia ma byc 31 to bedzie moj dzien haha :)

gosia.b, Lady Savage, mamasia, małaMyszka, Laura, 5ylwia, jesslin87, sylwucha89, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana -gratulacje!!!!!!!

Zetka wrote:
    Zabko, ja jakieś 2tyg temu miałam non stop ból krzyża jak na okres. Nasila się gdy miałam zaparcia. Nawet skurcze wtedy były. Teraz też co jakiś czas czuje.

Ja wlasnie wyprozniam sie codziennie, a ten krzyz jak bolal tak boli...hmmmm...zobaczymy jak nocka dzisiejsza minie...:/

Poprosilam tesciowa zeby mi jutro kupila kilka rzeczy w rossmanie, bo nie dam rady nawet autem tam jechac...
    I bede juz miala wszystko do szpitala w razie godziny `0`

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:59

0na88, małaMyszka, gosia.b, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ciśnienie mi skoczyło: http://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Ginekologia-i-poloznictwo/Wroclaw-do-10-sierpnia-obowiazuje-rejonizacja-w-opiece-nad-ciezarnymi,153717,209.html

Olinka, Sana - Gratulacje :)))

A na na stronie Ministerstwa Zdrowia już takie głupoty, że ręce opadają: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/komunikat-w-sprawie-funkcjonowania-oddzialu-ginekologiczno-polozniczego-w-wojewodzkim-szpitalu-specjalistycznym-we-wroclawiu

Remont nie jest na Chałbińskiego tylko na Brochowie, a Szpital na Dyrekcyjnej zamknęli kilka lat temu i owszem, obecnie jest remont, ale dlatego, że w przyszłym roku będzie tam dom starców.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ciśnienie mi skoczyło: http://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Ginekologia-i-poloznictwo/Wroclaw-do-10-sierpnia-obowiazuje-rejonizacja-w-opiece-nad-ciezarnymi,153717,209.html
    O masz! ciekawe jak będą tego przestrzegać, dopytam w czwartek mojego gina na wizycie

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ręce opadają.. Czyli jak zacznę rodzic przed 10 sierpnia to lepiej żebym wiedziała pod haki szpital mój rejon podlega, tak? Wtf? Nie kumam tej rejonizacji

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka pisala wlasnie ze jest ciezko bo strasznie boli odbyt i przod jak sie chce siusiu. Malego zabrali na godzine do cieplarki bo tracil temp. Teraz lezy owiniety kocykami i kolderka. Przyklada go czesto do cyca ale nie jest latwo z tym ssaniem, mimo wszystko jak zlapie juz sutka to uczucie niesamowite :) Relacje z porodu napisze jak wyjda do domu :)

Laura, małaMyszka, Paula_071, 0na88, lys, Cassie_DE, jesslin87, Ewa123, witaminkab, zabka11, sylwucha89, niecierpliwa, gosia.b, ainer85, kasiuleek, Zetka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka!!!!!!!!!!!! Gratulacje Kochana!!! Jesteś pierwsza z 14 sierpnia... ciekawe która następna, aaaaaaaa Ofka 4 sierpnia idzie na cc :D no to się będzie działo

Sana Gratulacje!!!!!

5ylwia, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A na na stronie Ministerstwa Zdrowia już takie głupoty, że ręce opadają: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/komunikat-w-sprawie-funkcjonowania-oddzialu-ginekologiczno-polozniczego-w-wojewodzkim-szpitalu-specjalistycznym-we-wroclawiu

Remont nie jest na Chałbińskiego tylko na Brochowie, a Szpital na Dyrekcyjnej zamknęli kilka lat temu i owszem, obecnie jest remont, ale dlatego, że w przyszłym roku będzie tam dom starców.

hahahaha no właśnie to czytałam i tak myślę, co to za bzdury???
    dla mnie kluczowe jest zdanie: "Jednak ostateczna decyzja o wyborze szpitala nadal będzie należała do pacjentki." i tego się trzymajmy :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.b wrote:
    Witam się wieczorkiem :)
    Olinka gratulacje!
    Moje podejrzenia się potwierdziły i mam zastój w prawej nerce - duży... i to jest przyczyna bólu - lys podziwiam, że tyle wytrzymałaś z tą dolegliwością, naprawdę szacun!
    Przez to mój mocz jest pełen erytrocytów, leukocytów, bakterii po prostu dramat... No i mam brać nospę forte i Furaginę. Moja ginka mówiła, że żuravit do 36 tygodnia można brać, bo może powodować krwawienie (apropo moczu Lady) :)

Współczuję, ja płakałam jak dziecko w gorszych momentach, ani siedzieć, ani leżeć. Grrrrr mam nadzieję, że już nigdy nie spotka mnie ta wątpliwa przyjemność.

Co do żuravitu to mnie zaintrygowałaś, nie słyszałam że są jakieś przeciwwskazania w stosowaniu w ciąży, jak nie zapomnę to zapytam też moją gin o to. Nawet na stronie www producenta jest napisane:

"Czy produkty linii żUravit mogą przyjmować kobiety w ciąży?

TAK. Jak pokazują badania retrospektywne, które monitorują kobiety w ciąży po fakcie zażywania żurawiny, u żadnej z obserwowanych kobiet nie wystąpiły jakiekolwiek działania niepożądane związane z jej przyjmowaniem. Nie wykryto również jakichkolwiek wad wrodzonych u dzieci, których matki przyjmowały żurawinę w ciąży. Na tej podstawie można stwierdzić, że produkty linii żUravit są produktami, które mogą być bezpiecznie przyjmowane przez kobiety w ciąży."

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahaha no właśnie to czytałam i tak myślę, co to za bzdury???
    dla mnie kluczowe jest zdanie: "Jednak ostateczna decyzja o wyborze szpitala nadal będzie należała do pacjentki." i tego się trzymajmy :)

Tylko pytanie czy zbyt pochopnie nie czytasz tego z korzyścią dla siebie - w sensie, że nawet szpital "w rejonie" może Cię nie przyjąć :)
    Przecież na Kamieńskiego nie przyjmowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 22:27

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tylko pytanie czy zbyt pochopnie nie czytasz tego z korzyścią dla siebie - w sensie, że nawet szpital "w rejonie" może Cię nie przyjąć :)
    Przecież na Kamieńskiego nie przyjmowali.

hahahhaah cyrk na kółkach, ja i tak uderzam na Borowską, a że mieszkam na Ołtaszynie to pewnie i to jest mój rejon właśnie. Myślę, że z Borowskiej mnie nie odeślą, a na Kamieńskiego to siłą by mnie nie zaciągnęli, bo dla mnie ten szpital to pomyłka.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahhaah cyrk na kółkach, ja i tak uderzam na Borowską, a że mieszkam na Ołtaszynie to pewnie i to jest mój rejon właśnie. Myślę, że z Borowskiej mnie nie odeślą, a na Kamieńskiego to siłą by mnie nie zaciągnęli, bo dla mnie ten szpital to pomyłka.
    Patrząc na komunikat ministerstwa mój rejon to Dyrekcyjna czyli szykowany dom starców :-) to dopiero ciekawie :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Patrząc na komunikat ministerstwa mój rejon to Dyrekcyjna czyli szykowany dom starców :-) to dopiero ciekawie :-)

hahahhaahah kochana to im wyszło obłędnie z tym komunikatem :)
    takie faux pas na stronie rządowej...

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorowych snów ...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, co jeden szpital to lepszy... Także ja zaczynam mieć już w dupie gdzie będę rodziła. Zdam się na los. Byle to był tylko szpital a nie taxi:P i oby dziecko przyszło na świat zupełnie zdrowe. Reszta mi już po prostu wisi

małaMyszka, Paula_071, gosia.b lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz skrecil lozeczko ;)
    Rozwalone czesci na srodku pokoju zadzialaly ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 23:19

lys, Ewa123, mamasia, małaMyszka, Paula_071, Laura, Y, gosia.b, magda sz, kasiuleek, Aga89, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zdecydowanie nie mój dzień :-/ lodówkę mieli przywieźć, ale jest opóźnienie i może będzie jutro a może w czwartek (oby nie później, a zapewniali nas, że będzie max do 4 dni), a zamawialiśmy w środę także dalej się męczymy, rano wstałam razem z mężem wyprawiając go do pracy z mega zapałem i już postanowiłam, że się nie położe (a zwykle jeszcze leżakuję lub dosypiam trochę), zdążyłam jeszcze włączyć zmywarkę, a od 8 prądu nie było do 10.30 także lipnie, później chciałam nabyć tę herbatkę z liści malin, ale w trzech aptekach nie było :/ na poczcie trafiła się przede mną babcia z przelewami i była obsługiwana z 15 minut aż musiałam usiąść, bo mi się w głowie zaczęło kręcić i w ogóle jakiś taki dziwny dzień. na pocieszenie przyszła do mnie jakaś taka puszka z hipp, chyba na mleko czy coś :) musiałam się na jakiś warsztatach zarejestrować albo gdzieś, aaa... no i wypłynął dziś ze mnie kawałek biało-żółtej galaretki, zobaczymy co lekarz powie w czwartek, bo nie sądze by coś się wcześniej ruszyło. Także tym marudzeniowym akcentem mówię dobranoc Kochane :*

zabka11, małaMyszka, lys, Paula_071, Laura, gosia.b, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- ta galaretka brzmi wymownie ;) czyzbys byla nastepna w kolejce???

Kurcze wlasnie sobie uswiadomilam ze nie mam maskujacej falbanki do lozeczka....hmmm ide szukac na allegro..

Jutro od rana stroje lozeczko ;)

Spokojnej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 23:32

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc!

‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ