SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana -gratulacje!!!!!!!
Zetka wrote:Zabko, ja jakieś 2tyg temu miałam non stop ból krzyża jak na okres. Nasila się gdy miałam zaparcia. Nawet skurcze wtedy były. Teraz też co jakiś czas czuje.
Ja wlasnie wyprozniam sie codziennie, a ten krzyz jak bolal tak boli...hmmmm...zobaczymy jak nocka dzisiejsza minie...
Poprosilam tesciowa zeby mi jutro kupila kilka rzeczy w rossmanie, bo nie dam rady nawet autem tam jechac...
I bede juz miala wszystko do szpitala w razie godziny `0`
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:59
0na88, małaMyszka, gosia.b, Zetka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ciśnienie mi skoczyło: http://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Ginekologia-i-poloznictwo/Wroclaw-do-10-sierpnia-obowiazuje-rejonizacja-w-opiece-nad-ciezarnymi,153717,209.html
Olinka, Sana - Gratulacje))
A na na stronie Ministerstwa Zdrowia już takie głupoty, że ręce opadają: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/komunikat-w-sprawie-funkcjonowania-oddzialu-ginekologiczno-polozniczego-w-wojewodzkim-szpitalu-specjalistycznym-we-wroclawiu
Remont nie jest na Chałbińskiego tylko na Brochowie, a Szpital na Dyrekcyjnej zamknęli kilka lat temu i owszem, obecnie jest remont, ale dlatego, że w przyszłym roku będzie tam dom starców.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ciśnienie mi skoczyło: http://www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Ginekologia-i-poloznictwo/Wroclaw-do-10-sierpnia-obowiazuje-rejonizacja-w-opiece-nad-ciezarnymi,153717,209.html
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Olinka pisala wlasnie ze jest ciezko bo strasznie boli odbyt i przod jak sie chce siusiu. Malego zabrali na godzine do cieplarki bo tracil temp. Teraz lezy owiniety kocykami i kolderka. Przyklada go czesto do cyca ale nie jest latwo z tym ssaniem, mimo wszystko jak zlapie juz sutka to uczucie niesamowite
Relacje z porodu napisze jak wyjda do domu
Laura, małaMyszka, Paula_071, 0na88, lys, Cassie_DE, jesslin87, Ewa123, witaminkab, zabka11, sylwucha89, niecierpliwa, gosia.b, ainer85, kasiuleek, Zetka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Olinka!!!!!!!!!!!! Gratulacje Kochana!!! Jesteś pierwsza z 14 sierpnia... ciekawe która następna, aaaaaaaa Ofka 4 sierpnia idzie na cc
no to się będzie działo
Sana Gratulacje!!!!!5ylwia, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A na na stronie Ministerstwa Zdrowia już takie głupoty, że ręce opadają: http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/komunikat-w-sprawie-funkcjonowania-oddzialu-ginekologiczno-polozniczego-w-wojewodzkim-szpitalu-specjalistycznym-we-wroclawiu
Remont nie jest na Chałbińskiego tylko na Brochowie, a Szpital na Dyrekcyjnej zamknęli kilka lat temu i owszem, obecnie jest remont, ale dlatego, że w przyszłym roku będzie tam dom starców.
hahahaha no właśnie to czytałam i tak myślę, co to za bzdury???
dla mnie kluczowe jest zdanie: "Jednak ostateczna decyzja o wyborze szpitala nadal będzie należała do pacjentki." i tego się trzymajmymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
gosia.b wrote:Witam się wieczorkiem
Olinka gratulacje!
Moje podejrzenia się potwierdziły i mam zastój w prawej nerce - duży... i to jest przyczyna bólu - lys podziwiam, że tyle wytrzymałaś z tą dolegliwością, naprawdę szacun!
Przez to mój mocz jest pełen erytrocytów, leukocytów, bakterii po prostu dramat... No i mam brać nospę forte i Furaginę. Moja ginka mówiła, że żuravit do 36 tygodnia można brać, bo może powodować krwawienie (apropo moczu Lady)
Współczuję, ja płakałam jak dziecko w gorszych momentach, ani siedzieć, ani leżeć. Grrrrr mam nadzieję, że już nigdy nie spotka mnie ta wątpliwa przyjemność.
Co do żuravitu to mnie zaintrygowałaś, nie słyszałam że są jakieś przeciwwskazania w stosowaniu w ciąży, jak nie zapomnę to zapytam też moją gin o to. Nawet na stronie www producenta jest napisane:
"Czy produkty linii żUravit mogą przyjmować kobiety w ciąży?
TAK. Jak pokazują badania retrospektywne, które monitorują kobiety w ciąży po fakcie zażywania żurawiny, u żadnej z obserwowanych kobiet nie wystąpiły jakiekolwiek działania niepożądane związane z jej przyjmowaniem. Nie wykryto również jakichkolwiek wad wrodzonych u dzieci, których matki przyjmowały żurawinę w ciąży. Na tej podstawie można stwierdzić, że produkty linii żUravit są produktami, które mogą być bezpiecznie przyjmowane przez kobiety w ciąży."małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
lys wrote:hahahaha no właśnie to czytałam i tak myślę, co to za bzdury???
dla mnie kluczowe jest zdanie: "Jednak ostateczna decyzja o wyborze szpitala nadal będzie należała do pacjentki." i tego się trzymajmy
Tylko pytanie czy zbyt pochopnie nie czytasz tego z korzyścią dla siebie - w sensie, że nawet szpital "w rejonie" może Cię nie przyjąć
Przecież na Kamieńskiego nie przyjmowali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 22:27
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Tylko pytanie czy zbyt pochopnie nie czytasz tego z korzyścią dla siebie - w sensie, że nawet szpital "w rejonie" może Cię nie przyjąć
Przecież na Kamieńskiego nie przyjmowali.
hahahhaah cyrk na kółkach, ja i tak uderzam na Borowską, a że mieszkam na Ołtaszynie to pewnie i to jest mój rejon właśnie. Myślę, że z Borowskiej mnie nie odeślą, a na Kamieńskiego to siłą by mnie nie zaciągnęli, bo dla mnie ten szpital to pomyłka.Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:hahahhaah cyrk na kółkach, ja i tak uderzam na Borowską, a że mieszkam na Ołtaszynie to pewnie i to jest mój rejon właśnie. Myślę, że z Borowskiej mnie nie odeślą, a na Kamieńskiego to siłą by mnie nie zaciągnęli, bo dla mnie ten szpital to pomyłka.
to dopiero ciekawie
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Patrząc na komunikat ministerstwa mój rejon to Dyrekcyjna czyli szykowany dom starców
to dopiero ciekawie
hahahhaahah kochana to im wyszło obłędnie z tym komunikatem
takie faux pas na stronie rządowej...małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, co jeden szpital to lepszy... Także ja zaczynam mieć już w dupie gdzie będę rodziła. Zdam się na los. Byle to był tylko szpital a nie taxi:P i oby dziecko przyszło na świat zupełnie zdrowe. Reszta mi już po prostu wisi
małaMyszka, Paula_071, gosia.b lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Dziś zdecydowanie nie mój dzień
lodówkę mieli przywieźć, ale jest opóźnienie i może będzie jutro a może w czwartek (oby nie później, a zapewniali nas, że będzie max do 4 dni), a zamawialiśmy w środę także dalej się męczymy, rano wstałam razem z mężem wyprawiając go do pracy z mega zapałem i już postanowiłam, że się nie położe (a zwykle jeszcze leżakuję lub dosypiam trochę), zdążyłam jeszcze włączyć zmywarkę, a od 8 prądu nie było do 10.30 także lipnie, później chciałam nabyć tę herbatkę z liści malin, ale w trzech aptekach nie było
na poczcie trafiła się przede mną babcia z przelewami i była obsługiwana z 15 minut aż musiałam usiąść, bo mi się w głowie zaczęło kręcić i w ogóle jakiś taki dziwny dzień. na pocieszenie przyszła do mnie jakaś taka puszka z hipp, chyba na mleko czy coś
musiałam się na jakiś warsztatach zarejestrować albo gdzieś, aaa... no i wypłynął dziś ze mnie kawałek biało-żółtej galaretki, zobaczymy co lekarz powie w czwartek, bo nie sądze by coś się wcześniej ruszyło. Także tym marudzeniowym akcentem mówię dobranoc Kochane :*
zabka11, małaMyszka, lys, Paula_071, Laura, gosia.b, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Mamasia- ta galaretka brzmi wymownie
czyzbys byla nastepna w kolejce???
Kurcze wlasnie sobie uswiadomilam ze nie mam maskujacej falbanki do lozeczka....hmmm ide szukac na allegro..
Jutro od rana stroje lozeczko
Spokojnej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 23:32
-
nick nieaktualny