X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    37 tc,jeszcze tydzien do donoszonej!

Wczoraj mialam jakies skurcze,pierwszy raz! Az sie wystraszylam bo trwalo to ze 2 h,ale przeszlo po prysznicu i odpoczynku:)

Niecierpliwa- powodzenia :))
    Miru-zdroweczka dla synka;)

mamasia, gosia.b, małaMyszka, zabka11, chcebycmama, Paula_071, kasiuleek, jesslin87, Zetka, witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Za oknem deszcz i pochmurno, ale nocka dzis mega...spalam ciurkiem od 1do 6, szybkie siusiu i jeszcze pospalam do teraz. Czuje sie wypoczeta:)
    Krzyz dalej lupie, ale jestem juz spokojniejsza, ze nawet gdyby cos, to torba dzis dopakowana bedzie i lozeczko ubrane :)

Niecierpliwa- jest 7:30, wiec ty na bloku!!!!trzymaj sie i czekamy na wiesci!!!:):):)

Paula - to jest falbanka maskujaca od poziomu materaca w dol lozeczka, zakrywa dolna czesc lozeczka, musze domowic - cos takiego:http://allegro.pl/baby-love--falbana-ozdobna-do-wszystkich-kolekcji-i5390644584.html

Maaaadzik - matko nadal sie meczysz.....oby juz cos w koncu ruszylo!!!!kumuluj sily!!!Olivierku wychodz!!!!

kasiaEn- oooooo kochana to jak nic bedziesz nastepna....skurczki, mdlosci, biegunka,odchodzacy czop...ale fajnie!!!!
    Ja tez czuje ucisk na pecherz i klucia w pochwie i to juz od 3tyg....

Griszczanka- no no no niezle dalas czadu wczoraj z tymi porzadkami....dzis to odpoczywaj

Miru- glowa do gory, Nathanek nabierze sil i zobaczysz, z dnia na dzien bedzie coraz lepiej!!!jestesmy z Wami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 07:46

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    A czy wszystkie dziewczyny maja juz wybrane imie? My nie mamy... to co podoba sie mi, nie koniecznie mezowi i na odwrot. Nie wiemy co pasuje do Blazeja i nie jest na B. Macie jakies pomysly ???
    Pierwsze co mi się połączyło z Błażejem to Maciej, ale dużo imion pasuje to musicie jeszcze z nazwiskiem zestawić :-) my imię dla synka mamy zanim jeszcze dopuszczalismy myśli o ciąży i zanim byliśmy małżeństwem :-) mój mąż jest Paweł, wiec stwierdziliśmy, że jak się pojawi chłopczyk w rodzinie to będzie Piotr :-), bo Gaweł się nam nie podobało ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    niecierpliwa trzymam kciuki!!!

• Miru Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Miru- Obyd juz za chwile mogla tulic i tuluc i tukic Syneczka. Zdrowka mu zycze;*
    A Ty jak po tym cc sie czujesz??

Dziękuję Wam dziewczyny ♥

Co do samopoczucia to byłam nastawiona na dramat. A tu jedyny kryzys przy wstanie wczoraj pod prysznic. Bolała mnie rana i słabo mi było. Ogólnie to nie sypialni za dobrze przez ostatnie tygodnie mało jadłam i jeszcze stres no i leżenie wiec mi się słabo zrobiło. Na szczęście ogromne łazienki z oknami otwartymi dużo pomogły. No i nieoceniona pani Basia która mnie zaprowadziła i pomogła się umyć.
    Dziś wyjście pod prysznic samodzielne jedynie pomagała przy myciu - bała się żeby nie zemdlec- ale chodzenie ok i yo wyprostowana. Leki przeciwbólowe dostałam zaraz po cc i wczoraj zastrzyk na nic po oxy.

Julcia pewnie już na świecie :)

Co do imion nam się podobał Niko- Nikodem. Alan.

gosia.b, małaMyszka, zabka11, Paula_071, jesslin87, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka Sana GRATULACJE
    Niecierpliwa pewnie też już ma swoją corcie ma świecie
    Noc slaba wstałam z bólem głowy męczą mnie dziwne sny
    Milego dnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ,

niecierpliwa juz pewnie po zabiegu :)

zazylam euthyrox i czekam kiedy bede mogla zjesc sniadanie .

W Krakowie cudownie obrzydliwa i zimna pogoda - oby jak najdluzej :) jestem okropna hehe

milego dnia mamusie

gosia.b, małaMyszka, zabka11, Y, jesslin87, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Serdeczne gratulacje dla tych które urodziły, dużo zdrówka dla Was i Maleństw :)
    Trzymam mocno kciuki za te przed którymi poród :)

Ostatnio nawet Was nie podczytuję, sprawdzam tylko pierwszą stronę kto urodził i cieszę oko :) moja psychika trochę szaleje... Kurde, jestem przerażona porodem i tym czy dam radę później... odstawiłam wszelkie relacje porodowe, staram się myślec pozytywnie ale to nie zmienia faktu, że cholernie się boję. Bardzo chciałabym miec to już za sobą, a Małego całego i zdrowego obok siebie.

Czekam na nowie dzieciaczki i trzymam kciuki :)

małaMyszka, jesslin87, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    A czy wszystkie dziewczyny maja juz wybrane imie? My nie mamy... to co podoba sie mi, nie koniecznie mezowi i na odwrot. Nie wiemy co pasuje do Blazeja i nie jest na B. Macie jakies pomysly ???
    Dariusz, Maciej, Irenenusz, Radosław, Dominik, Norbert,

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po śniadanku.

Niecierpliwa!!! Dasz radę! Już jesteś pewnie po... Teraz tylko dojść do siebie i mamuśka do boju!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 ja też zaczynam bzikować...

czytam i się udzielam, bo to mi pomaga, wczoraj zajęłam sie szukaniem zawieszek do wózka i dzień zleciał.

A na noc wymyśliłam, że jednak może kupię kocyk minky... Nie rozumiałam dlaczego każdy musi mieć minky, skąd się wziął taki booom, jeden wybrał mężuś a drugi mniejszy ja, więc dzisiaj lub jutro zamawiam, żeby kolejny dzień jakoś zleciał.

Dzisiaj w planach niczego nie robię, ale znając siebie, zacznę coś wymyślać.

Rano mąż się szybko ogarnął i pobiegł po chleb, więc dziejsze zakupy mam za sobą hehehehe wyjdę z małą, pójdę po drożdżówkę do kawy i zasiądę przed TV, w którym i tak nic nie ma heheheeh

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane,
    Niecierpliwa pewnie jestes juz po i calujesz swoja corcie :)

Madzik ja wiem jak w szpitalu potrafia wymeczyc :( duzo sily kochana, jeszcze chwilkani dasz rade :*

KasiaeN moge przybic Ci piatke z samopoczuciem. Dzis tez mialam te skurcze w nocy i ciagle czuje klucie jakby w szyjce. Cala noc krecilam sie, stekalam a to zgaga a to noga Mai pod zebrem...Jestem mega ciekawa ile bedzie miala cm, czuje ze jest dlugaa i ze nie jest to 50 cm tylko min 55 i wiecej. O 2 dala popis i o 7 jak maz wstal do pracy takze nie wyspalam sie.

Dzis maluje wlosy i musze przejechac sie po wynik posiewu do szpitala a tak mi sie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 08:42

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja tez sie dziwilam temu Minky ale jest najgrubszy ze wszystkich kocykow jezeli jest z wypelnieniem wiec na jesien idealnie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Niecierpliwa jesteś już pewnie po cc :). Już widziałaś zapewne swoje słoneczko :)

A ja przez ostatnie kilka dni żeby za dużo nie myśleć gram w grę online, wciągnęłam się w nią niesamowicie ;)

Zaraz zbieram dupkę i na zakupy lecę, zrobię dziś na obiadek ziemniaczki, kalafiorka, jajka i maślankę.
    I dzisiaj zabiorę się za pranie wszystkiego z łóżeczka :)

Miru będzie dobrze, dojdziesz do siebie po cc i malutki też i za niedługo będziecie się cieszyć sobą w domku :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minky mam też ale ten cieńszy i cieszę się że go kupiłam do wózka będzie idealny :). Poduszka do tego jest płaska.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na IP. W nocy dostałam skurczy i zaczęłam bardzo mocno plamic żywa krwią. Baba na Kamieńskiego nawet mnie nie zbadala, obraziła się, że o 6 ja obudziłam. Kazała iść na ktg no a teraz czekam na lekarza, bo chyba coś im się w tym Ktg nie spodobało. Czekam na IP juz godzinę i tego durnego lekarza nie ma. dość już mam i przeraza mnie jak to wygląda... 3 godziny juz tu jestem i nadal gowno wiem co się dzieje. Krwawienie przeszło, skurcze tez.. Chyba czas rozważyć inna porodowke skoro to tak wygląda

małaMyszka, Cassie_DE, lys, jesslin87, gosia.b, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - boze czemu na tych IP tak dlugo to trwa?? Kurcze tym bardziej ze ktg cos nie tak no i tak krew....daj znac jak tylko czegos sie dowiesz...

U mnie nleje, leje, leje...robie sniadanie i zabieram sie za ubieranie lozeczka.
    Potem zamowie ta falbanke.
    Dzis na obiad zurek mojego meza mniamiiiii juz nie moge sie doczekac.

Co do miknky to ja tez mam do wozka ten cienszy komplet, a jesienia zamowie sobie jeszcze ten grubszy ;) a moze ktos z rozdziny bedzie mi chcial sprezentowac, to go chetnie poinstruuje;)

Juz jutro wizyta!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 08:56

0na88, małaMyszka, Laura, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpnioweczki :-)

Kiepska noc za mną... W sumie to chyba juz sie przyzwyczaiłam do tego :-) trening przed urodzeniem małej :-)

Wczoraj byłam na kontroli z bratem. Przyszły wyniki biopsji i jest bardzo dobrze. 100% dawcy :-)

Ewa współczuje Ci strasznie... Czemu to tak długo trwa? Jej Ci lekarze sa okropni... Masakra...

Miłego dnia kochane :-)

0na88, małaMyszka, Paula_071, mamasia, magda sz, KasiaeN., Maniuś, kasiuleek, Aga89, lys, jesslin87, Y, Zetka, zabka11, gosia.b, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Ewa!!! Oby wszystko było ok! Z krwawieniem nie ma żartów. Trzymam kciuki

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to super, że z bratem ok. Całe szczęście!!!

A jak Ty się czujesz, bo znowu zaczęłaś szaleć na mieście hehehehe

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ