X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszedzie takie niemile babska sie zdarzaja... wydaje im sie ze sa nie do ruszenia ,
    wkurza mnie to okropnie , czlowiek jest w ciazy - zdenerwowany o dziecko itd Jak ja pojechalam na IP co w koncu z niej spieprzylam po zapisie KTG bo bym sie nie doczekala niczego to tez uslyszalam od poloznej ze guzik ja obchodzi ze ja chodze na patologie ciazy i ze ciaza jest wysokiego ryzyka bo teraz jestem u niej i moge na 4 patologie chodzic a wyboru nie mam , wczesniej mnie tez opieprzyla ze dzwonkiem sie dobijam.... a jak pod KTG lezalam to sie zlot poloznych zlecial i ciasta wpieprzaly i smialy sie jak idiotki....

Ja sie wcale nie dziwie ze podobno ponad 30% kobiet ma traume po porodzie .

lys, małaMyszka, jesslin87, Zetka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka gratulacje!

Niecierpliwa Ty już pewnie po, ściskam mocno kciuki!

Miru dużo zdrówka dla synka, na pewno wszystko się ustabilizuje.

Ewa trzymaj się, szok że tak długo każą Ci czekać.. mnie coraz bardziej przeraża perspektywa porodu zarówno sam zabieg jak i cała otoczka szpitala..
    Trzymajcie się dziewczyny i miłego dnia.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Mały ma coś z przełykiem. .. co zje to zwraca. O 10 wizyta i podejmą decyzję czy go do kliniki do Zabrza nie wyślą :(

Miru trzymam kciuki by wszystko się ułożyło

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczekałam się rozmowy z lekarzem. Ktg w sumie ok tylko mała ma trochę wysokie tętno, zapisały się jakieś pojedyncze skurcze. To tętno to pewnie dlatego, że bardzo fikala wiec generalnie bez paniki. Wyslal mnie na usg, jeśli wszystko będzie dobrze, to puszcza mnie do domu. Krwawienie ustalo, to najprawdopodobniej z szyjki, jakieś naczynka musiały popekac. Ale potwierdza jeszcze na usg. Trzymajcie kciuki. Ja czekam w kolejnej kolejce. Cholera mnie trafi chyba..tyle godzin w pieprzonym szpitalu.

magda sz, AgaSad, KasiaeN., Paula_071, Pati Belgia, kasiuleek, lys, małaMyszka, jesslin87, mamasia, Zetka, Y, witaminkab, zabka11, bosa, gosia.b, Weridiana, Amberla, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 ja sie bardzo ciesze ze przy moich obu porodach byla mama mojej dobrej kolezanki ktora nawet nie sluchala lekarza tylko jak wychodzil robila po swojemu.
    Ogolnie poza postawa lekarza z pierwszego porodu i tym ze nawalily babki na IP ktore mi USG nie zrobily bylam z opieki szpitalnej zadowolona.
    Na poporodowej bardzo mile.

Nie potrafie zrozumiec tego podejscia w szpitalach, przeciez tu chodzi o zycie i zdrowie matki i dziecka... ewidentnie wiele pracujacych tam (czyt w szpitalach) pomylilo swoje zawody... :(

0na88, małaMyszka, jesslin87, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru kochana, moich znajomych synek tez tak mial. Zwracal co zjadl i tracil na wadze jeszcze. Planowali zabieg bo pewnie cos z przelykiem a okazalo sie ze dzidzius smolka byl zatkany! Mala lewatywa i po klopocie! Zycze wam aby to tez byla pierdola! ja nocka okropna, wlasnie jade do szpitala dzis kazali sie stawic a jutro cc. Stres!!!

KasiaeN., Paula_071, Cassie_DE, lys, małaMyszka, jesslin87, Agaata, mamasia, Zetka, Y, witaminkab, Maniuś, zabka11, gosia.b, Weridiana, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko wlasnie zalezy na kogo , czy na jaka zmiane sie trafi - rozumiem ze dla tych ludzi to dzien jak kazdy inny , rutyna - ale dla nas to przeciez cos wielkiego, jestesmy przerazone , wiele z nas nie wie czego sie spodziewac a tu przyjdzie jedna z druga i jeszcze morde bedzie drzec.

Niestety znajomosci nadal miec trzeba , albo wypchany portfel - na poczatku bylam przeciwko zeby moja mama przyjechala do szpitala "z podarunkami" dla poloznych - ale czasy sie niestety nie zmieniaja jak widac.

Cassie_DE, ainer85, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a masz gdzieś link gdzie jest płaska podusia?
    Myszeczko wróciłam z zakupów i biorę się za pranie jak tylko usiądę na dłuższy czas to postaram się odnależć tego linka, myslę że gdzieś powinien byc....

Miru życzę dużo zdrówka dla Maluszka i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!
    Musi być dobrze!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, będzie wszystko w porządku.Tyle już przeszliście, że powinnaś dostać order!Dzielna jesteś!Trzymam kciuki!

Mi znów coś tam odchodzi.Jakieś kawałki czopa.Rano to było przezroczyste, teraz zrobił się kolor toffi. Skurcze częściej i twardnienie brzucha ale jeszcze nie regularnie. No i już 3 razy w toalecie na dwójce byłam.

Adam teraz łazi za mną i pyta czy mam skurcze, a po każdej wizycie w toalecie pyta czy znów coś mi odeszło. Chyba zacznę mu obrazować co wylatuje mi z pochwy to się odczepi. Powiedziałam mu, ze jak się będzie coś działo to mu powiem. No jestem ciekawa wizyty, czy coś się zaczyna dziać na poważnie czy jeszcze poczekamy.

kasiuleek, małaMyszka, jesslin87, Lady Savage, Agaata, Paula_071, Zetka, Y, bosa, zabka11, gosia.b, Weridiana, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Pati to super, że z bratem ok. Całe szczęście!!!

A jak Ty się czujesz, bo znowu zaczęłaś szaleć na mieście hehehehe
    Myszko czuje sie do doopy ;-) skurcze mam ale nic sie wiekszego nie dzieje :-) zgage mam w sumie chyba juz po.wszystkim. ale najgorsze to emocje... ciagle jestem zirytowana... I sama najciekawsze nie wiem czym :-) niech mala wychodzi bo rodzinka ze mna zwariuje ;-)

małaMyszka, Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 8.50 na swiat przyszla Julka 3210g, 53cm, 9 pkt. 3 razy byla owinieta pepowina, wiec dobrze, ze nie dalam sie zbalamucic na porod sn. Mala jest cudowna spi obok mnie, ma bardzo silny odruch ssania, cyca zalapala, ale nic nie leci.
    Ja czuje sie dobrze, nogi powoli zaczynam czuc, najgorszy byl cewnik

Cassie_DE, KasiaeN., aaaaga, magda sz, ekropka, apaczka, kasiuleek, ainer85, Aga89, Laura, lys, małaMyszka, Pulpecja, jesslin87, Lady Savage, Agaata, Paula_071, 0na88, Aska87, Neyla, 5ylwia, mamasia, Zetka, Y, witaminkab, Maniuś, bosa, Griszanka, futuremama, zabka11, gosia.b, Weridiana, sylwucha89, Amberla, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka trzymam kciuki :) jutro Wasz wielki dzien :)

Szkoda ze nie mamy jakiejs listy z datami cc ;)

ona88 podzielam Twoje zdanie w 100%

Ale jestem spiaca... pogoda mnie serio dobija.

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    O 8.50 na swiat przyszla Julka 3210g, 53cm, 9 pkt. 3 razy byla owinieta pepowina, wiec dobrze, ze nie dalam sie zbalamucic na porod sn. Mala jest cudowna spi obok mnie, ma bardzo silny odruch ssania, cyca zalapala, ale nic nie leci.
    Ja czuje sie dobrze, nogi powoli zaczynam czuc, najgorszy byl cewnik

Gratulacje!!!

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa GRATULACJE zdrowka dla was dziewczyny. Super że jesteście już razem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa-gratulacje!!!Bardzo się cieszę Twoim szczęściem! :) Mam nadzieję, ze szybko dojdziesz do siebie!Dużo zdrówka dla Was! :)

Pati- mam tak samo jak Ty. Te huśtawki nastrojów mnie denerwują, nie wspominając o Adamie ale ten dzielnie to znosi ;) Też chciałabym już żeby Marta wyszła to ale ja sobie mogę chcieć.Mały uparciuch ;)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa doczekałaś się:) Gratuluję:)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa doczekałaś się :) Gratulacje, wypoczywajcie kobietki :*

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Miru kochana, moich znajomych synek tez tak mial. Zwracal co zjadl i tracil na wadze jeszcze. Planowali zabieg bo pewnie cos z przelykiem a okazalo sie ze dzidzius smolka byl zatkany! Mala lewatywa i po klopocie! Zycze wam aby to tez byla pierdola! ja nocka okropna, wlasnie jade do szpitala dzis kazali sie stawic a jutro cc. Stres!!!

Zrobili mu lewatywe. Mimo iż po urodzeniu od razu zrobi dwa razy kupkę to dzisiaj p lewatywe podobno było tego bardzo dużo. Odciagam pokarm bo mojego nie zwraca.

Niecierpliwa gratulacje. Sama widzisz ze na usg nie widać tej pepowiny. ..czy powiedział Ci lekarz ze taka sytuacja jest?

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg nie zawsze widać pępowinę właśnie :( boje się tego najbardziej z całego porodu.

Ciekawe kto będzie szczęśliwą trzynastką na naszej liście :)

KasiaeN., małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, Olinka - gratulecje:)

Miru- zdrówka dla Nathanka! Biedna :( Już tyle miałaś stresu ostatnio i jeszcze teraz, ale najważniejsze by szybko małego wyleczyli. Będzie dobrze!

zabka- ja od ponad tyg czuje ból ale tylko z lewej strony. Najbardziej boli w nocy jak się przewracam z boku na bok i wieczorem jak chodzę.
    Rano jest lepiej a potem znowu zaczyna, ale mnie boli tylko przy poruszaniu się;/
    gosia. b- a przez ten zastój boli Cie cały czas? Czy mija w jakiej pozycji czy porze?

Maaadzik- biedna, ale się męczysz.. Ale już coraz bliżej:) Trzymamy kciuki , aby już szybko poszło:)

Ellena- my wybraliśmy całkiem nie dawno dopiero. Spać po nocach nie mogłam, że synek nie ma imienia;) No i w końcu się zdecydowaliśmy:)

Ewa- krwawisz i takie cyrki? Szkok...
    Niestety wiem już z doświadczenia, że w każdym szpitalu można trafić na takich dupków:( Trzymam kciuki żeby szybko się Tobą zajęli i wszystko było dobrze:)

Niecierpliwa- gratuluje! Szybkiego powrotu do zdrowia:)

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ