SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja. U nas noc nie najlepsza bo te zebra bola i na zadnym boku nie moge lezec, no ale ostatnie byly duzo gorsze...
Dzis w planach mam odebrac dowod na nowe nazwisko. Nie moge uwierzyc ze to juz we wtorek urodze.
Psioszka jestesmy z Toba, juz porod za Toba, jeszcze polog i bedzoesz sie cieszyc macierzynstwem. Zagladal tu do nas, mi bardzo pomag to forum.
Ja czasami sie boje a czasami zaciskam zeby jak mala myszka i mowie dam rade...nie ja pierwsza i nie ostatnia.
Acha co do ciazy po cc to mi ginka powiedziala ze dwa lata do nastepnej bo moze rozejsc sie blizna na macicy. Moja siostra to potwierdza, pytalam ja.małaMyszka, zabka11, Y, Amberla, lys, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Udalo mi sie zalatwic pediatre dla moich dwoch ksiezniczek, dzis meza wysylam do przychodni po deklaracje, narazie przepisze tam Julcie, a potem dopiszemy Klare
Strasznie sie ciesze, bo lekarka sprawdzona i polecona
Aaaa wlasnie ..podobno trzeba porodzie juz w szpitalu podac adres przychodni swojej i tam wysylaja ppaiery???czy to prawda i czy chodzi o pediatre czy o rodzinnego????
Wlasnie maluje pazury u stop na dzisiejsza wizyte, po 10 zadzwonie tez do fryzjerki, ktora ma salon na naszym osiedlu, moze uda sie jeszcze dzisiaj cos z moimi wlosami zrobic.
I czwarty dzien czekam na przesylke z tiulami, zeby skonczyc karuzele.
Zamawialam poleconym inpost, niby idzie 3 dni od dnia nadania, a nadano paczke w poniedz., wiec dzis juz w koncu powinna dotrzec...
Oby, bo ewidentnie wlaczylo mi sie wicie gniazda i dopinanie wszystkiego na ostatni guzik...
Magda sZ- hehehhee mowiSz ze poczelas Maje u kolegi, zatem wnioskuje ze w sobote u niego rodziszWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:58
magda sz, małaMyszka, lys, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Magda no pewnie, ze ja jestem chętna do rodzenia, ale moja córka chyba mniej, bo dziś skurcze troszkę ustały
A co do profitów to w poniedziałek byłam w IKei i tak sobie myślałam cały czas o tym czy dostałabym jakiś bon np hehe ;)Jednym słowem trzeba wybierać takie miejsca gdzie można mieć z tego jakąś korzyść ;Pmagda sz, małaMyszka, Hermiona, Zetka lubią tę wiadomość
-
hej.
co u was ? urodzila ktoras ?
magda sz jak u ciebie sytuacja ?
mnei dzis w nocu obudzil przeokropny silny bol promieniujacy od krzyza do podbrzusza. pare dni wczesniej dwie noce z rzedu tez mnei taki bol obudzil. skorczy brak tzn sa bardzo nieregularne te BH. czekam.... do terminu 9 dni... dzisiaj mam wizyteZetka, zabka11 lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
zabka11 wrote:
Aaaa wlasnie ..podobno trzeba porodzie juz w szpitalu podac adres przychodni swojej i tam wysylaja ppaiery???czy to prawda i czy chodzi o pediatre czy o rodzinnego????
w moim szpitalu trzeba podać dane pediatry do którego dziecko będzie zapisane:)małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:powiedzcie mi wy bedziecie przyczepiac do wozka czerwona wstazeczke ? tylko wstazeczke sie przyczepia czy jeszcze bozie ?
Staraczka nie będę nic kompletnie przyczepiać i pogonię każdego, kto będzie próbował to zrobić (najprawdopodobniej teściowa).małaMyszka, Cassie_DE, zabka11, lys lubią tę wiadomość
-
ekropka wrote:w moim szpitalu trzeba podać dane pediatry do którego dziecko będzie zapisane:)
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Karolina, Staraczka u mnie 38.3 - liczę na poniedziałek to będzie 39.0
Skurcze są, wczoraj miałam taką nockę że było sporo skurczy ale stwierdziłam że czekam ze szpitalem bo jakby mieli mnie znowu zostawić i czymś nafaszerować to dziękuję. No i przeszły.. są co raz silniejsze jak już są. Skurcz zaczyna się pod żebrami i idzie w dół. Brzuch na okres często pobolewa (nawet teraz) czop 2 tyg temu zaczął mi odchodzić ale mało tego było, od kilku dni ciągnie się ze mnie wydzielina biało-kremowa, jeszcze bardziej niż płodna. Nie wiem czy to resztka czopa czy co ale rozciąga się na kilkadziesiąt cm.. Mniej jem, schudłam 1,5kgto tyle z objawów. Dziś kupuję tą herbatkę z liści malin, jutro te fugi i cały weekend bzyku bzyku żeby na poniedziałek wyszło
staraczka24, małaMyszka, Zetka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość
-
magda sz no to super trzeba czekac ! u mnie dzis 38+6 jutro zaczynamy 40 t.
licze ze dzis na wizycie gin mi powie ze mam jakies rozwarcie bi planuje bzyku bzyk caly weekend zeby sie cos ruszylo bo juz sie doczekac nie mozemy
skorcze mam tak jak ty od zeber w dol az mi sie nieraz kupe chce z wrazeniao mamusiu haha. czop mi nie wylecial ale za to mam hektolitry sluzu od ponad tygodnia.
magda sz, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:No ja wstążeczki też nie zamierzam przyczepiać, gdzie czerwony do turkusu
Ale zapewne teściowa czy babcia.... będzie próbowała mi coś wcisnąć.niby nei jestem przesadna ale jakos chodzi mi po glowie ta kokardka
-
Ja jutro idę do lekarza na dyżur i też liczę na wiadomość że szyjki już nie ma czy coś
No a te skurcze fakt jest parcie, zastanawiam się wtedy jak położna będzie mówić nie przeć to jak to zrobić bo to jest całkowicie poza kontrolą
dlatego lewatywki nie odmówię..
małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:powiedzcie mi wy bedziecie przyczepiac do wozka czerwona wstazeczke ? tylko wstazeczke sie przyczepia czy jeszcze bozie ?