X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, u nas często zdarzają się domowe hamburgery. Bułki kupujemy zwykłe i podpiekamy w piekarniku.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. U nas noc nie najlepsza bo te zebra bola i na zadnym boku nie moge lezec, no ale ostatnie byly duzo gorsze...
    Dzis w planach mam odebrac dowod na nowe nazwisko. Nie moge uwierzyc ze to juz we wtorek urodze.

Psioszka jestesmy z Toba, juz porod za Toba, jeszcze polog i bedzoesz sie cieszyc macierzynstwem. Zagladal tu do nas, mi bardzo pomag to forum.

Ja czasami sie boje a czasami zaciskam zeby jak mala myszka i mowie dam rade...nie ja pierwsza i nie ostatnia.

Acha co do ciazy po cc to mi ginka powiedziala ze dwa lata do nastepnej bo moze rozejsc sie blizna na macicy. Moja siostra to potwierdza, pytalam ja.

małaMyszka, zabka11, Y, Amberla, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zalatwic pediatre dla moich dwoch ksiezniczek, dzis meza wysylam do przychodni po deklaracje, narazie przepisze tam Julcie, a potem dopiszemy Klare :)
    Strasznie sie ciesze, bo lekarka sprawdzona i polecona :)

Aaaa wlasnie ..podobno trzeba porodzie juz w szpitalu podac adres przychodni swojej i tam wysylaja ppaiery???czy to prawda i czy chodzi o pediatre czy o rodzinnego????

Wlasnie maluje pazury u stop na dzisiejsza wizyte, po 10 zadzwonie tez do fryzjerki, ktora ma salon na naszym osiedlu, moze uda sie jeszcze dzisiaj cos z moimi wlosami zrobic.

I czwarty dzien czekam na przesylke z tiulami, zeby skonczyc karuzele.
    Zamawialam poleconym inpost, niby idzie 3 dni od dnia nadania, a nadano paczke w poniedz., wiec dzis juz w koncu powinna dotrzec...
    Oby, bo ewidentnie wlaczylo mi sie wicie gniazda i dopinanie wszystkiego na ostatni guzik...

Magda sZ- hehehhee mowiSz ze poczelas Maje u kolegi, zatem wnioskuje ze w sobote u niego rodzisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:58

magda sz, małaMyszka, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no pewnie, ze ja jestem chętna do rodzenia, ale moja córka chyba mniej, bo dziś skurcze troszkę ustały :|
    A co do profitów to w poniedziałek byłam w IKei i tak sobie myślałam cały czas o tym czy dostałabym jakiś bon np hehe ;)Jednym słowem trzeba wybierać takie miejsca gdzie można mieć z tego jakąś korzyść ;P

magda sz, małaMyszka, Hermiona, Zetka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko zeby dostac te profity to nie wystarczy zaczac tam rodzic, trzeba tam urodzic ;)
    Nie wiem, czy ktorakolwiek pisalaby sie na takie cos....;)

KasiaeN., małaMyszka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;P w Ikei to nawet wygodnie by było ;P

małaMyszka, Hermiona, Zetka, zabka11, Y lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka trzeba by się dogadać z położną i lekarzem żeby akurat przypadkiem byli w pobliżu :D

KasiaeN., ekropka, małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jak u ciebie ? Skurcze ucichły ? Ktory to u ciebie dokładnie tydzien ? bo suwaczek chyba ci się zaciął :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    co u was ? urodzila ktoras ?
    magda sz jak u ciebie sytuacja ?

mnei dzis w nocu obudzil przeokropny silny bol promieniujacy od krzyza do podbrzusza. pare dni wczesniej dwie noce z rzedu tez mnei taki bol obudzil. skorczy brak tzn sa bardzo nieregularne te BH. czekam.... do terminu 9 dni... dzisiaj mam wizyte ;)

Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi wy bedziecie przyczepiac do wozka czerwona wstazeczke ? tylko wstazeczke sie przyczepia czy jeszcze bozie ?

• ekropka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

Aaaa wlasnie ..podobno trzeba porodzie juz w szpitalu podac adres przychodni swojej i tam wysylaja ppaiery???czy to prawda i czy chodzi o pediatre czy o rodzinnego????

w moim szpitalu trzeba podać dane pediatry do którego dziecko będzie zapisane:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    powiedzcie mi wy bedziecie przyczepiac do wozka czerwona wstazeczke ? tylko wstazeczke sie przyczepia czy jeszcze bozie ?

Staraczka nie będę nic kompletnie przyczepiać i pogonię każdego, kto będzie próbował to zrobić (najprawdopodobniej teściowa).

małaMyszka, Cassie_DE, zabka11, lys lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    w moim szpitalu trzeba podać dane pediatry do którego dziecko będzie zapisane:)
    a u mnie tylko adres przychodni. wiec to kwestia szpitala w ktorym sie rodzi.

zabka11 lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Staraczka u mnie 38.3 - liczę na poniedziałek to będzie 39.0 :)

Skurcze są, wczoraj miałam taką nockę że było sporo skurczy ale stwierdziłam że czekam ze szpitalem bo jakby mieli mnie znowu zostawić i czymś nafaszerować to dziękuję. No i przeszły.. są co raz silniejsze jak już są. Skurcz zaczyna się pod żebrami i idzie w dół. Brzuch na okres często pobolewa (nawet teraz) czop 2 tyg temu zaczął mi odchodzić ale mało tego było, od kilku dni ciągnie się ze mnie wydzielina biało-kremowa, jeszcze bardziej niż płodna. Nie wiem czy to resztka czopa czy co ale rozciąga się na kilkadziesiąt cm.. Mniej jem, schudłam 1,5kg :D to tyle z objawów. Dziś kupuję tą herbatkę z liści malin, jutro te fugi i cały weekend bzyku bzyku żeby na poniedziałek wyszło :)

staraczka24, małaMyszka, Zetka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wstążeczki też nie zamierzam przyczepiać, gdzie czerwony do turkusu :)

Ale zapewne teściowa czy babcia.... będzie próbowała mi coś wcisnąć.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz no to super trzeba czekac ! u mnie dzis 38+6 jutro zaczynamy 40 t.
    licze ze dzis na wizycie gin mi powie ze mam jakies rozwarcie bi planuje bzyku bzyk caly weekend zeby sie cos ruszylo bo juz sie doczekac nie mozemy :D
    skorcze mam tak jak ty od zeber w dol az mi sie nieraz kupe chce z wrazenia :D o mamusiu haha. czop mi nie wylecial ale za to mam hektolitry sluzu od ponad tygodnia.

magda sz, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No ja wstążeczki też nie zamierzam przyczepiać, gdzie czerwony do turkusu :)

Ale zapewne teściowa czy babcia.... będzie próbowała mi coś wcisnąć.
    a ja wstazeczke chyba przyczepie ale bez medalika :D niby nei jestem przesadna ale jakos chodzi mi po glowie ta kokardka ;D

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Bulki z biedronki dO hamburgerow. A skad mialas lasagne, sama robilas?
    z biedry! najlepsza jest!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do lekarza na dyżur i też liczę na wiadomość że szyjki już nie ma czy coś :D No a te skurcze fakt jest parcie, zastanawiam się wtedy jak położna będzie mówić nie przeć to jak to zrobić bo to jest całkowicie poza kontrolą :) dlatego lewatywki nie odmówię..

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ja się skusiłam na Łajtka i tylko on będzie dyndał w wózku...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ