SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ale się fajnie patrzy na pierwszą stronę, już tyle dzieci! Ale i tak jeszcze dużo roboty przed nami;)
Gratulacje ogromne dla nowych mamuś!
a ja nie byłabym sobą gdybym nie przeterminowała swojego drugiego dziecka ;P Witam się w 40 tyg
psioszka dużo cierpliwości kochana!!!! zobaczysz wszystko się ułoży i będzie dobrzeWeridiana, małaMyszka, Laura, aaaaga, zabka11, KasiaeN., lys, gosia.b, jesslin87, witaminkab, mamasia, psioszka11, Amberla, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Ellena wrote:Hey. Witam sie z rana z podlym humorem.
Eh... az mi sie plakac chce !!! Glupia ja.
Syn do tej pory ulozony miednicowo dawal mi nadzieje na porod cc ktorego tak w skryciu chcialam bo duza waga dziecka nie jest bezwzglednym wskazaniem do cc a ja nie chce rodzic takiego duzego dziecka jak rodzilam. To bylo okropne. No i w poniedzialek mialam wizyte konsultacyjna do cc. Na owej wizycie pani gin dosyc gleboko mnie zbadala i z poniedzialku na wtorek mialam dosyc mocne i bolesne skurcze... i prawdopodobnie wtedy syn ulozyl sie glowkowo bo calkiem ale to calkiem inaczej odczuwam ruchy ;(((
Nosz... termin juz do c umowiony, opieka zalatwiona... a on taki numer wywinal ;(
Ellena skoro jestes juz umowiona , nastawiona psychicznie to chyba to tez jest podstawa , do tego dochodzi duza waga i trauma. Sprawdz czy rzeczywiscie sie przekrecil
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Cześć bol głowy ustąpił po 3 w nocy i dopiero wtedy zaczelam no i już nie śpię
Mam pytanie tantum rosa ktoras będzie uzywala po sn od kiedy czy już w szpitalu ? Kupiłam cały zestaw. Saszetki i ten przyrząd i się zastanawiam czy brać do szpitala
Jutro wizyta ciekawe co nowego u mnie
Idę na śniadanie Milego dnia mamuski
Też mam cały zestaw i zastanawiam się co z tym wszystkim zrobić, czy brać do szpitala, czy w ogóle o co chodziaaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Psioszka jesli chodzi o szwy, to z tego co sie orientuje, organizm je "wyrzuci" z czasem. U mnie tak sie stalo po roku, a maz mial operowana reke i po 15latach wyszedl "sznurek".
Nie wiem jak to wyglada po cc ale chyba podobnie?
Depresja mnie trzymala kilka tygodni , musisz nastawic sie psychicznie ze dasz rade, ze wszystko ok,masz zdrowego synka, powtarzaj to sobie codziennie , jak sie hormony uspokoja powinno minac. Ten problem byl traktowany z przymruzeniem oka jak rodzilam i musialam sama sobie pomoc. Nie wiem jak jest teraz. .. trzymam mocno kciukimałaMyszka, gosia.b, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Psioszka- z dnia na dzien bedzie coraz lepiej!! Jestes dzielna mamuska, dasz rade!!! Fajnie ze karmienie idzie w dobrym kierunku, z czasem nauczysz sie wszystkiego tak, ze bedziesz to robic z zamknietymi oczami
Malamyszka- zycze ci, aby odwiedziny odbyly sie po twojej mysli, ale uprzedzam, ze sa takie typy osob, ktore potrafia peztjsc i do szpitala, i zaraz potem jeszcze do domu
Niecierpliwa- hehehe corcie masz z charakterkiemco do tych nektaryn to mnie zmartwilas, bo ja uwielbiam i tonami zjadam, ale faktycznie cis w tym jest, bo to owoce pestkowe, a wszystkie pestkowe moga byc za ciezkie na delikatny zoladeczek maluszkow.
Gosia.b- mojej szwagierce gin kazal odczekac z kolejna ciaza po cc rok czasu.
Lys- daj znac koniecznie po wizycie
Miru- wspaniale wiesci!! Super szybko doszlas do siebie, laktracja sie rozkreca, Nathanek toleruje twoje mleko...pozostajes tylko czekac kiedy was wypuszcza do domku!
Maaadzik- wow to podziwiam cie, bo ja przy porodzie corci 3500g peklam niestety...wracaj do sil i czekamy na opis porodu!!!
Pulpecja- ja tez jak mam wstac to jecze, stekam, musze sie rozchodzic....masakra jedym slowem...kazda kosteczka mnie boli...
Ellena- ale pewnosci nie masz ze sie obrocil, moze po prostu zmienil bok ulozenia???kiedy masz nastepna wizyte???
Ponoc ciezki i traumatyczny poprzedni porod tez jest wskazaniem do cesarki...
Aaga- tantum rosa mozna sie podmywac, ale tyLko na zewnatrz...zaraz po porodzie, gdy jest krwawienie , nie wolno stosowac irygacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:20
małaMyszka, aaaaga, gosia.b, niecierpliwa, witaminkab, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Psioszka - daj sobie trochę czasu. Nie wszystko jest od razu proste. Najważniejsze że masz pokarm. Reszta sama się ułoży.
Niecierpliwa - z tą dietą to ja jeśli będzie mi dane to unikać będę kapustnych wzdymających oczywiście, z całą resztą sobie poradzę. U chłopców podobno częściej występują kolki, także oszczędzę na samym starcie synowi cierpienia przez gołąbki w sosiku albo pyszny kapuśniaczek... Najem się teraz.
Zabka - już wiem co będę jadła na drugie śniadanie... Płatki z mlekiem... Czegoś mi brakuje i teraz wiem o co chodzi
Griszanka - wiem, wiem... W dupie mi się poprzewracało... Wymagania mam niezłe. Tylko jak sobie pomyśle, że taka wykończona po porodzi jeszcze będę musiała oglądać ludzi, zabawiać rozmową, odpowiadać na pytania jak się czuję itp. Boję się że mogę być niemiła i wredna bardziej niż jestem...
KasiaEn - dokładnie, mamy prawo do egoizmu. Ja też zrobiłam się jędzowata trochę... A nieeee nieeee poczekaj- ja zawsze byłam zołzą tylko teraz tak jakoś może bardziej hehehehehe
Miru - same dobre wiadomości!!! Teraz to już będzie w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:23
zabka11, jesslin87, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Agga ja po SN tantum rossa uzywalam od razu. Nie wiem o jakim przyrzadzie mowisz ale ja to wsypywalam do buteleczki z dziubkiem np. 0.3, dolewalam letniej przegotowanej wody i polewalam sobie krocze przy kazdej mozliwej okazji.
aaaaga, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga ja używałam po pierwszym porodzie. Rozrobiłam w małej butelce z wodą i polewałam sobie ranę. Pół litra wystarczało mi na cały dzień. teraz tez kupiłam i mała flaszkę wody z dziubkiem też spakowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:34
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Gosia b- mi polozna mowila by blizne po cc smarowac tym samym co pepek malucha czyli osuszac i octaniseptem po kapieli.
Niecierpliwa, Psioszka - dacie rade, nauczycie sie i przykladania piersi i reagowanua na potrzeby dzieciaczkow. To pewnie kwestia czasu, u kazdego wyglada to inaczej.
Dziewczyny po cc, bede bardzo wdzieczna za info co Wam sie sprawdzilo/sprawdza w szpitalu a co zdecydowanie nie. Albo czego Wam/dzieciom brakuje. Widze Niecierpliwa ze i tak mozesz duzo jesc, u mnie w szpitalu to w dniu cc nic sie nie je, nastepnego dnia to tylko suchary i gorzka lura. Bedzie mnie skrecac z glodu;)
Na pewno podklady na łóżko i to dwie paczki. Dużo tych podkładów poporodowych. Są lepsze niż podpaski. Długie i lepiej chlona.
Laktator i butelka i maść na setki. Ewentualnie kapturki. Czarny ręcznik. Pierwszy prysznic byłstraszny. Na innym kolorze to by wwyglądało strasznie.
Majtki siateczkowe rewelacja. Płyn do higieny intymnej i jakieś chusteczki mokre lub dla kobiet po porodzie. Dużo wody niegazowanej i espumisan.
Strasznie na jelita idzie wszystko.
ja ostatni posiłek miałam w południe w niedziele. W pon na czczo. We wtorek pierwsza doba zero jedzenia. W środę lekkie śniadanie. Masakra mało zjadłam nie da się wcisnac dużo bo jelita chce rozwalić. Tak więc z tych rzeczy to tyle.może się przyda.
zabka11, Paula_071, małaMyszka, gosia.b, Zetka lubią tę wiadomość
-
Weridiana- takie wskazania dla lekarzy to nie wskazania. W szpitalu w ktorym mam cc zaproponowano rozwiazanie tydzien wczesniej aby dziecko bylo mniejsze.
Co do ulozenia to nie mam pewnosci. Proboje dzis jakos zlapac mojego gina moze wykona mi usg poza lista. Czekam na wiadomosc od niego.
Zabka- no mam wrazenie ze tu gdzoe mial twarda glowke ma dupke.
Nie wiem juz sama czego chce.
Niby cc ale tego tez sie boje ;(
zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Miru, tak sobie mysle ze ja tez bym wolala mleko kochajacej mamy niz jakies tam szpitalne
Agga, u mnie na SR mowili zeby uzywac tantum rosa bez tego irygatora tylko w butelce z dziubkiem do polewania, tylko zewnetrznie. I po pierwszym seksie po porodzie, bo czesto sa podraznieniamałaMyszka, zabka11, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Zabko na przychodzenie do domu to mam sprawdzony sposób - wyłączam domofon i zamykam drzwi. Telefon wyciszam lub informuję, że odpowiadam tylko na smsy.
Może później mi się odmieni.
Jestem zodiakalnym koziorożcem - uparta i wredna hehe hehe hehe także nawet jak bym potrzebowała pomocy to zaangażuję męża, a nie teściowa czy szwagierkę.
Pierwszy spacer też będzie nasz i sami zdecydujemy w co ubrać dziecko. Wszystkiego trzeba się nauczyć.
Jak teściowa ze szwagierką zajęły się wyprawką, to na koniec usłyszałam: To jest po porodzie, to jest na zmianę, to na drugi dzień, to na wyjście, tu są pieluchy flanelowe, ta jest do porodu, ta do przykrycia...
O a to jest gryzak WTF???!!!
No także będę Zosia samosia. Radziłam sobie tyle czasu sama, to choćbym miała chodzić jak zombie, nie dam się...Pulpecja, KasiaeN., zabka11, gosia.b, jesslin87, ekropka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ellena może drugi poród będzie mniej traumatyczny?
Sprawdź czy faktycznie się obrócił i chce wyjść Sn? Nie ma co się nastawiać na najgorsze. Mówi się, że drugi i następny jest inny, troche łatwiejszy... -
Ja swoim oznajmiła że do szpitala mogą przyjść i tak dziecko zobaczą tylko przez szybę ( chodzi o moich rodziców teściów i rodzeństwo reszta na szczęście nie ma takiego pomysłu ) a ja jak będę się dobrze czuła to wyjdę do nich do pokoju odwiedzin jak nie to nie a w domu już powiedzialam że pierwszy tydzień jak nie dłużej jest tylko dla nas i kropka
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ja też pamiętam, że jeść dużo nie mogłam, nawet o tym nie myślałam za bardzo. Za to pochłaniałam duże ilości wody niegazowanej i ogólnie kazali pić ze względu na laktację. Nie wiem jak u was w szpitalach, ale ja już raz wiozłam koleżance o 6 rano dwie butelki wody, bo sama nie miała jak kupić, a w szpitalu nie było takiej ogólnodostępnej butli z wodą. A co do ręczników, to ja teraz zamierzam wziąć zwykły i kupiłam takie papierowe specjalne, żeby właśnie ich tylko do krocza używać i nie zapaćkać normalnych. coś takiego: http://allegro.pl/recznik-jednorazowy-z-wlokniny-bio-eko-50x70cm-i5348595874.html
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Miru, tak sobie mysle ze ja tez bym wolala mleko kochajacej mamy niz jakies tam szpitalne
Agga, u mnie na SR mowili zeby uzywac tantum rosa bez tego irygatora tylko w butelce z dziubkiem do polewania, tylko zewnetrznie. I po pierwszym seksie po porodzie, bo czesto sa podraznienia
Do podmywania coś delikatnego. Ten z ziaji tez jest świetnymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co do odwiedzin tu są tylko w godzinach 15-17 ani minuty dłużej.
Do dziecka może wejść tylko mama i tylko tata. Dzieci wpuszczaja po skończonych 14 urodzinach. Obowiązkowo każdy fartuch i buty oraz dezynfekcja rąkmałaMyszka lubi tę wiadomość