SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No i mówiłam mężowi że teściowie i szwagierka tylko może się pokazać na chwilę. Nie życzę sobie nikogo więcej. Żadnych dziadków, cioć i wujków.
Jedno szczęście, że z mojej strony nikt się nie dowie i nikt nie przyjdzie... Jeśli będzie inaczej to znaczy, że teściowie poinformowali moich rodziców a za to ich znienawidzę i wnuka nie będą w ogóle widywać...
No i żadnych zdjęć małego też nie będzie. My zrobimy jedno w szpitalu jak będziemy już wychodzić do domu i koniec! Kategorycznie zakaz robienia zdjęć telefonami i to z lampą, bo nie znają umiaru!!! Dziesięć tysięcy zdjęć psa jak leży to samo o sobie świadczy...
Będziemy gotowi to zrobimy fotkę i prześlemy mms tym którym będziemy chcieliWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 22:28
Zetka lubi tę wiadomość
-
Maadzik serdeczne gratulacje!!! Jestes dzielna! Po tylu godzinach, tulisz swoj maly wielki cud :*
Wypoczywaj i nabieraj sil
Malamyszka alez Ty wymagajaca jestes heheheJak sie Sebastian urodzi, to dopiero dostaniesz do glowy, jak juz Ci sie wlacza matka kwoka :p
Amberla mojego dzieciaczka jeszcze nie ma na swiecie, ale polozna mowila, ze poczatkowo moga pojawiac sie wodniste kupki i nie jest to ppwod do zmartwien, mowila rowniez, ze u dziewczynek w okresie noworodkowych moze pojawic sie krwawienie z pochwy, u jednych nie wystapi wcale u innych bedzie, to kropelka dwie, a u innych obfitsze, to rowniez nie stanowi powodu do niepokoju. Tak jak piszesz moga krazyc jeszcze Twoje hormony
Zabka z checia bym podjechala do Ciebie, ale rozumiesz, porod za rogiemzabka11, gosia.b, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ależ miałam zakręcony dzień. Rano byłam na ktg, ale jutro do powtórki, bo Łucja przespala całe, miałam pół dnia gości i co najważniejsze odebrałam wózek i jestem zachwycona!
Jutro od rana lecę na badania, a wieczorkiem jadę do rodziców pilnować im zwierząt, bo wyjeżdżają do wtorku. Ciesze się bardzo, bo to jak mini wakacje, dom za wsią, ogród, dużo przyjemniej niż w bloku. Za to zajęć więcej wiec mogę nie mieć a dużo czasu do Was zaglądać.
Dziewczyny z całego serca gratuluję dzieciaczków! Cieszę się razem z Wami i wszystkim życzę duuuzo zdrowia!jesslin87, Weridiana, gosia.b, niecierpliwa, Laura, Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
A ja pospalam od 21 do 23.....
Wykapalam sie, gruntowne golenie tego i owego plus skrobanie stopek (luszczenie juz na finishu), umylam wlosy i stwierdzilam, ze musze odrost pofarbowac (jutro kurs po farbe mnie czeka) i umowie sie jutro na podciecie wlosow...nie moge na nie patrzec, zaroslam jak dzika swinia, a w domu to ciagle tylko kucyk i tak sie nie rzuca w oczy....no ale czasem wyjsc z domu trzeba...
Jutro wizyta o 17:20Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 00:42
Weridiana, gosia.b, niecierpliwa, Laura, Paula_071, małaMyszka, magda sz, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry!dziękuję za pamięć i przywolywanie mnie.
U mnie nadal panuje depresja więc się nie odzywam,ale podczytuje Was w wolnej chwili.
Laktacja się rozkrecila nawet przystawiam do piersi ale problem mam z samą obsługa.Ktoś zawsze musi go podać,ułożyć itp ciągle jestem zależna od kogoś.
Wczoraj byłam zdjąć szwy ale okazało się że wrosly i będą żyć już że mną.Podocinali sznurki i tyle
Wszystkim mamusia gratuluję i życzę powodzenia w macierzyństwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 02:49
gosia.b, niecierpliwa, KasiaeN., Laura, 0na88, zabka11, mamasia, Weridiana, małaMyszka, Ewa123, magda sz, witaminkab, jesslin87, Zetka, Amberla, kasiuleek, jasmine89 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej kochane
Madzik gratulacje, tulenie dziecka po porodzie to moje największe marzenie
Niecierpliwa poplakalam się jak wspomnialas o reakcji mężau mnie pewnie też tak bedzie bo my oboje placzki jesteśmy :p No i Juleczka przesliczna
Lady trzymaj sie w szpitalu, będzie dobrze!
Malamyszka ja też po cc nie wyobrażam sobie czestych odwiedzin
Kasiaen trzymam kciuki za rychly porod
Ofka - normalnie dziwna sprawa z tą była, ja bym do domu nie wypuściła żadnej :p
Ja tez slyszalam o krwawieniu dziewczynek, ze to normalne, a co do kupki to nie sądzę zeby wodnista konsystencja była czyms niepokojacym
Lys apropo zurawiny to wyczytalam ze moze wpływać na krzepniecie krwi, na poczatku ciąży jak mislam plamienia to też mi kazała odstawić ten żurawit. ...
Kasiulek te moje bóle to różnie - raz w dzień raz w nocy. Dzisiejszy dzień był cudowny bo nic nie czułam, za to teraz tak mnie boli, że nie śpię od 1 w nocy i chyba dlugo nie usne... ataki mam od niedzieli wiec stosunkowo krótko, ale boli zawsze tak samo mocno...
Aaa Griszanka zazdroszcze tych dan z cukinii
Magda sz jestescie szaleni z tym malowaniem :p wrzuc koncowy efekt
No nic spijcie dobrze kochaneniecierpliwa, KasiaeN., Laura, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, magda sz, jesslin87, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Przed 20 zasnelam i juz spac sie nie chce. Obudzilam sie z takim dziwnym uczuciem - kobieto masz dziecko! O 6 maja przywiezc mi Julke, jednoczesnie nie moge sie doczekac i sie boje, bo wczoraj 2 razy tak mocno zaniosla sie placzem, ze zlapala bezdech.
Psioszka ja tez bylam wczoraj bardzo rozzalona, a nawet zla na sama siebie, ze nie potrafie sama jej dobrze do piersi przylozyc, ale mam nadzieje, ze niebawem bede to robic tak jak poranna kawe
Odnosnie jedzenia - wiem tylko, ze nie moge pitnych jogurtow smakowych (mamuska nawiozla mi je do szpitala) ani nektaryn. Z owocow pozwolily jablka i banany. Ja juz nie wiem co moge jesc, a co nie...mamasia, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, magda sz, jesslin87, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Psioszka będziedobrze, super ze karmisz piersia
trzymam kciuki za powrót dobrego nastroju
Witamimkab super, że odpoczniesz od miasta tym bardzej ze znów mają byc upały
Tak się zastanawiam nad dieta mamy karmiacej... moja szwagierka ma 2 miesiecznego synka i uwiercie mi jadla od poczatku normalnie, nawet smażone. Raz nawet w jednyn dniu zjadła ciasto z triskawkami i wypila sok grapefruitowy i mały owszem dostał wysypki ale okazalo sie ze był to trądzik niemowlecy a nie reakcja na pokarm
Także sama już nie wiem jak to jest, na pewno będę ostrozna na poczatku, ale sądzę, że kostka czekolady nie powinna byc problemem - takie moje nocne przemyslenia :p
Aa i mam pytanie do dziewczyn po cc- czym przemywacie blizne? Mialyscie jakieś wskazówki? Ja słyszałam że szare mydło daje radęno i ile trzeba się wstrzymac z kolejna ciaza?
Martucha- super, że wszystko dobrze i że wracacie do domu
Miru- Nathanek wie co robi, mleko mamy mu służyoby tak dalej, niech rośnie silny i zdrowy
niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, jesslin87, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Gosiu ja poki co rane mam zaklejona, wczoraj pod prysznicem polozna kazala starac sie tego nie moczyc. W szpitalu uzywam bezzapachowego zelu pod prysznic 2w1 z szamponem z rossmana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 03:44
Paula_071, małaMyszka, gosia.b, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ja juz tez mam pospane. 3:29 i ani na moment oczy nie chca sie zamknac. No i co ja mam ze soba zrobic?
No to ladnie rozpoczelam 40-ty tydzien ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 04:43
lys, KasiaeN., zabka11, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, gosia.b, futuremama, Maniuś, jesslin87, witaminkab, Zetka, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
ja też mam sen z głowy
aż 2 godziny udało mi się przespać, a teraz się męczę,
za 4h trzeba wstać i się szykować na ktg i wizytę, nie mogę się doczekaćciekawa jestem jak się ma moja kruszynka
KasiaeN., niecierpliwa, zabka11, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, gosia.b, jesslin87, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
O widzę, że nasze organizmy chyba się szykują to bezsennych nocyJa obudziłam się po 4 i pospane. Sytuacja na froncie taka, ze czop nadal odchodzi w kawałkach i skurcze są dalej nieregularne acz niekomfortowe.
Zrobiłam sobie śniadanie i przyszłam na forum poczytać czy nowych dzieciątek nie ma
Mała Myszko ja mam takie samo podejście jak Ty. W szpitalu nie chcę nikogo prócz Adama, mojej mamy i siostry. Będę zmęczona, będzie mi się lało z każdej dziury, dopiero co urodzi się Marta, której będziemy musieli się "nauczyć" i wszystko będzie dla nas nowe więc nie wyobrażam sobie wycieczek. Powiedziałam już Adamowi, że ma przygotować sobie ładną regułkę co do odmawiania gościom, może odbierać moje telefony. A w domu też dopiero jak się ogarniemy. My musimy się poznać najpierw we trójkę a dopiero potem może ją poznawać cały świat. Dla dziecka to przecież jest szok.A tu milion ciotek, wujków, dziadków wszyscy titiają, każdy chce dotknąć - tylko, że potem nie ma nikogo do pomocyPrzyznaję zrobiłam się zołzą w ciąży ale chyba to jest jedyny taki moment w naszym życiu, że mamy prawo do odrobiny egoizmu.
Psioszka bądź dzielna. Jestem pewna, ze niebawem wszystko się unormuje!
Niecierpliwa, no pewnie!Już niedługo będziesz mistrzynią w przykładaniu Julki do piersi na czas
Dziewczyny dajcie sobie czas!
Nie mam zielonego pojęcia co zrobić na obiad.Muszę poszperać w przepisach.
Miłego dnia moje drogie!
Y, niecierpliwa, zabka11, bosa, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Ewa123, gosia.b, jesslin87, witaminkab, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa dasz rade kto jak nie Ty
Julcia wymagająca jak mama ;P po kimś to musi miećmmyślę że to kwestia dogadania się dwóch kobiet
Psioszka początki są trudne nikt nie mówił ze będzie łatwo. ..ale myślę i życzę Ci aby każdego dnia było coraz lepiej.
A tym które chcą rodzic to aby s końcu trafiły na porodowke.
co u nas?
Ja śmigam- jak to polozna powiedziała jak samochodzik a wyprostowana jak brzozadobrze ze nie długa jak brzoza a głupia jak koza
Od wczorajszej porannej lewatywy małego co dwie godziny Odciagam pokarm i mu zanosze. Pierwsze dwie dawki zjadł po 15 ml. Teraz 25-30 ml. Od 14 godziny nie wymiotuje. Łał. Jak to Pani Dr w nocy powiedziała "mamy sukces a to wiele znaczy. Sztucznym mlekiem go nie chcemy dokarmiać wiec proszę w miarę chęci odciagac" w miarę chcecie? ! Boże przecież to mu pomaga no to budzik i heja co 2 h latamy z laktatorem. Jestem w szoku bo 5-10 minut i mamy spokojnie 20 ml.
Jeśli do 10 nic się nie zmieni przywioza mi mojego Czarnulka ♥KasiaeN., Y, Laura, ekropka, niecierpliwa, zabka11, bosa, Paula_071, aaaaga, Weridiana, małaMyszka, Ewa123, magda sz, gosia.b, Maniuś, Aga89, jesslin87, witaminkab, Zetka, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Hej. Poród miałam bardzo ciezki ale synuś wynagrodzil mi wszystko:)
Jest troszkę siny i bardzo ulewa bo się opil wód płodowych.
Któraś pisala ze duży Oli no niestety najmnijszy z całego rodzeństwa. Js ani nie pękłam ani nie mam otarcia:) za to krwawienie masakra. Jak chce wstac to na podłodze kałuża krwi:\
Idę was poczytać s opis porodu opisze w domu.lys, KasiaeN., Pulpecja, psioszka11, Y, Laura, zabka11, bosa, mamasia, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Ewa123, gosia.b, Maniuś, Aga89, jesslin87, witaminkab, Zetka, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Hej, ja tez juz od 4 nie śpię. W nocy mnie zlapal ból żeber, chyba za dlugo spalam na jednym boku. Rano jak wstaję to jęcze jak staruszka, bo wszystko jakies takie sztywne i bolesne.
Psioszka, wszystko się powoli ułoży i unormuje, daj sobie czas.
Codziennie czekam która następna urodzi, juz tyle dzieciaczków na świecie, a jeszcze się sierpień nie zaczął. Ciekawa jestem czy ja wytrzymam do 17. Postaram siena razie musze poprac ciuszki dla małej i swoje do szpitala, potem spakować torbę no i poprac wszystko co sie da w domu. To tak dla zabicia czasu.
zabka11, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, gosia.b, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hey. Witam sie z rana z podlym humorem.
Eh... az mi sie plakac chce !!! Glupia ja.
Syn do tej pory ulozony miednicowo dawal mi nadzieje na porod cc ktorego tak w skryciu chcialam bo duza waga dziecka nie jest bezwzglednym wskazaniem do cc a ja nie chce rodzic takiego duzego dziecka jak rodzilam. To bylo okropne. No i w poniedzialek mialam wizyte konsultacyjna do cc. Na owej wizycie pani gin dosyc gleboko mnie zbadala i z poniedzialku na wtorek mialam dosyc mocne i bolesne skurcze... i prawdopodobnie wtedy syn ulozyl sie glowkowo bo calkiem ale to calkiem inaczej odczuwam ruchy ;(((
Nosz... termin juz do c umowiony, opieka zalatwiona... a on taki numer wywinal ;(Weridiana, małaMyszka, magda sz, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ja tez sie witam mamuski
Nocka nawet ok, zasnelam przed 1, siusiu o 4, wstalam o 7.
Wlasnie wciagam sniadanie - ostatnio mam faze na nabial, mleko bym mogla hektolitrami pic, a normalnie nie lubie i pije tylko do kawy
Zatem sniadanko to bawarka i buleczki z bialym serem i dzemem truskawkowym.
Na obiad mammy zurek, ale jeszcze planuje sznycle z ziemniaczkami i mizeria.
O 17:20 wizytujemy
Weridiana, małaMyszka, Ewa123, gosia.b, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Gosia b- mi polozna mowila by blizne po cc smarowac tym samym co pepek malucha czyli osuszac i octaniseptem po kapieli.
Niecierpliwa, Psioszka - dacie rade, nauczycie sie i przykladania piersi i reagowanua na potrzeby dzieciaczkow. To pewnie kwestia czasu, u kazdego wyglada to inaczej.
Dziewczyny po cc, bede bardzo wdzieczna za info co Wam sie sprawdzilo/sprawdza w szpitalu a co zdecydowanie nie. Albo czego Wam/dzieciom brakuje. Widze Niecierpliwa ze i tak mozesz duzo jesc, u mnie w szpitalu to w dniu cc nic sie nie je, nastepnego dnia to tylko suchary i gorzka lura. Bedzie mnie skrecac z glodu;)małaMyszka, gosia.b, jesslin87, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć bol głowy ustąpił po 3 w nocy i dopiero wtedy zaczelam no i już nie śpię
Mam pytanie tantum rosa ktoras będzie uzywala po sn od kiedy czy już w szpitalu ? Kupiłam cały zestaw. Saszetki i ten przyrząd i się zastanawiam czy brać do szpitala
Jutro wizyta ciekawe co nowego u mnie
Idę na śniadanie Milego dnia mamuskiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 07:55
małaMyszka, ainer85, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość