SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura wrote:i insulina nie pomaga?
A nie miałaś cukrzycy przed ciążą? przepraszam że tak bezposrednio pytam
nie pomaga, nie nie miałam, chyba, nigdy się nie badałam pod tym względem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:12
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, cudny wpis
Już kumam jeśli chodzi o Sane
Teraz pytanie
Tez jesteście tak opuchnięte w kroczu? Ja właśnie wyszłam z kąpieli, masakra, szczególnie prawa strona bardziej spuchnieta. Pojawilo mi się tez na prawej wardze zewnętrznej takie zgrubienie, nie wiem czy to żyła czy po goleniu ale kurde boli. Zadrapania nie ma, kolor jednolity tego zgrubienia, cholerka nieprzyjemne. Prawa strona o wiele bardziej niż lewa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:22
-
Lady Savage wrote:nie pomaga, nie nie miałam, chyba, nigdy się nie badałam pod tym względem.
A jak miałaś badaną glukozę w pierwszych tygodniach ciąży to ile wynosiła?
małaMyszka wrote:Paula, a może pytałaś teściową o Dexeryl? Czy można w ciąży? Do torby wrzucę pieczywko wasa to też zapycha na trochę
Kurczę, tak dawno o tym pisałaś, że myślałam, że temat nieaktualny. Niestety nie pytałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:25
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Kurczę, tak dawno o tym pisałaś, że myślałam, że temat nieaktualny. Niestety nie pytałam.
To jest na bazie parafiny, więc nie powinno być jakoś szczególnie szkodliwe, ale wole wiedziećPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Madzik gratulacje!!!!!!!
Ja już po badaniu, szyjka skrócona, na ktg zapisały się skurcze ale w granicach 80 więc jeszcze nie ma szału ale p dr powiedziała, ze to już bardzo niedługo i mogę zacząć rodzić w każdej chwili.Mówi, ze jej zdaniem szybko urodzę, bo głowka jest bardzo nisko. Jak to określiła "hop siup i będzie po porodzie"kazała stymulować brodawki, chodzić po schodach i uprawiać seks
także czekamy cierpliwie
czop wciąż odchodzi po kawałeczku.No jestem dobrej myśli, może ta pełnia coś pomoże
Jutro rano zgwałcę Adama i damy radę
Tylko jedno co mnie martwi to jak ja przecisnę takiego klocuszka- waży już 3700!!!
Paula_071, Laura, lys, ekropka, Lady Savage, mamasia, niecierpliwa, zabka11, Zetka, Weridiana, Y, małaMyszka, magda sz, Maniuś, witaminkab, kasiuleek, gosia.b, bosa, Amberla lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Ofka - stwierdzam, że dziewczyna ma nieźle zryty czerep... nawiedzona jak nic... ty się odwrócisz, a ta już z nożem czeka...
Nie daj się!!!
Wszamaliśmy lasagne! O matko niebo w gębie. Odpoczniemy chwilkę i idziemy do parku wybiegać małą...
Griszanka - dziękuję za info.
Paula, a może pytałaś teściową o Dexeryl? Czy można w ciąży? Do torby wrzucę pieczywko wasa to też zapycha na trochę
Też patrzałam na tego sprzedawcę i najbardziej mi odpowiada, bo ma jeszcze inne fajne rzeczy
Lady - trzymaj się!
Niecierpliwa - ja też czekam na łzy męża!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Ofka a ta eks ma kogoś teraz?
Weridiana super avatek, to druga córa, nie? Super dziewczyny
Dziekuje :-)tak to moje dwa szczesciaLaura 11 lat i Emma 12 dni
Niecierpliwa dzisiaj dla mnie tez jest szczególny dzień - 15 rocznica slubu
mamasia, zabka11, Laura, Paula_071, lys, Zetka, Y, małaMyszka, jesslin87, witaminkab, gosia.b, Amberla lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Kurczę, tak dawno o tym pisałaś, że myślałam, że temat nieaktualny. Niestety nie pytałam.
-
Weridiana- fajne te twoje małe kobietki
)
Kasia- no to powodzenia !zaraz bedzie kolejny bobasek !
Dziewczyny, mogłybyscie polecic jakis film na wieczór, najlepiej komedie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:06
KasiaeN., Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:nie nie miałam badanej glukozy, pierwszy raz zbadali mi glukoze tą 75, w 28 tyg.
Lady, szczerze to bardzo dziwne. W pierwszym trymestrze było, razem z resztą badań, robione badanie glukozy na czczo.apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa - achhhh cudny wpis!!!
KasiaEn-to wyganiaj Marte pomalutku!! 3600 to faktycznie duza dziewczynka,ale pamietajo bledach pomiaru;) ja urodzilam Julcie 3500, a mam 162cm wzrostu i drobna budowe, zatem z pewnoscia dasz rade!!!
Zetka, KasiaeN., małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lady, szczerze to bardzo dziwne. W pierwszym trymestrze było, razem z resztą badań, robione badanie glukozy na czczo.
Dokladnie...czemu cinie zlecili glukozy na samym poczatku???
Zetka - moze zrobil ci sie zylak sromu, to czesta przypadlosc ciezarnych...od ucisdku, noszonego ciezaru....po ciazy powinien zniknac.Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Lady, szczerze to bardzo dziwne. W pierwszym trymestrze było, razem z resztą badań, robione badanie glukozy na czczo.
Zerknęłam do książeczki ciąży, faktycznie było 14.01 miałam 92 glukozę, 11. 05 -> 75 na czczo 114, i 22.06. glukoza na czczo 85małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Zerknęłam do książeczki ciąży, faktycznie było 14.01 miałam 92 glukozę, 11. 05 -> 75 na czczo 114, i 22.06. glukoza na czczo 85
I wg najnowszych norm glukoza 92 jest podstawą do zrobienia krzywej szybciej niż w 2 trymestrze, bo właśnie od 92 jest podejrzenie cukrzycy ciążowej. Ja miałam właśnie robioną dlatego 2 razy. Twoja lekarka przegapiła.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:I wg najnowszych norm glukoza 92 jest podstawą do zrobienia krzywej szybciej niż w 2 trymestrze, bo właśnie od 92 jest podejrzenie cukrzycy ciążowej. Ja miałam właśnie robioną dlatego 2 razy. Twoja lekarka przegapiła.
przegapiła albo nie nadążyła ze zmianami, bo z tego co słyszałam co roku te progi się zmieniająWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:33
-
zabka11 wrote:Dokladnie...czemu cinie zlecili glukozy na samym poczatku???
Zetka - moze zrobil ci sie zylak sromu, to czesta przypadlosc ciezarnych...od ucisdku, noszonego ciezaru....po ciazy powinien zniknac.
Chyba tak.
Ja jeszcze mam chyba za dużo progesteronu bo duphaston jeszcze do niedzieli mm brać. Takie uderzenia do głowy są męczące. Ni to mroczki, ni zawroty ale dziwny takie ucisk w uszach albo nie wiem co, jakby mi korki w uszy ktoś wsadzal. Masakra ta Końcówka.małaMyszka lubi tę wiadomość