SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ale mi się dobrze spało po wrażeniach ostatniej nocy
dziś w planach spacer, zakupy, obiad, a wieczorem może kino. Magda sz tez bym chciała urodzić 3.08 to nasza rocznica ślubu
Ale nie liczę na to szczególnie, jakoś mam silne przeczucie, że w moim wypadku będzie więcej zachodu - wywoływanie itp. W weekend tez zamierzam dopaść męża, chociaż powiem Wam, że to teraz już żadna przyjemność. Niewygodnie, boli, brzuch przeszkadza, szyjka jakąś nadwrazliwa i trzeba bardzo delikatnie... Mąż też jakiś taki spiety przy bzykanku żeby mnie nie uszkodzić. No cyrki. Ale w weekend akcja będzie
małaMyszka, magda sz, Zetka, zabka11, lys, gosia.b lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie.Mam nadzieje,że tak będzie jak piszecie.
Co do rzeczy przydatnych to rzeczywiście podkłady,dużo podpasek, majtki siateczkowe.
Mój prysznic był cudowny.Byłam obolala,ale po lezenitu 12h działał Jak zbawienie.Gąbka żel i ciemny ręcznik.Ja nie krwawilam dużo.Dziś 9dni po prawie nic,lekki okres.
A i jak będziecie rodzic w upały to woda terminala się przyda do pryskania twarzy jak się leży i woda do picia z dziubkiem bo wygodniej.
Dla dziecka pieluchy chusteczki maść na odparże nią buziaki
bodziaki dużo tetrowych pieluch mi się przydało.
Pisalyscie ostatnio o łóżeczkach-ja wszystkie ochraniacze poduszeczki posciagalam bo chce się widzieć dziecko A to przeszkadza, ale musicie same sprawdzić na sobie.
Hermiona, chcebycmama, małaMyszka, witaminkab, Laura, Ewa123, magda sz, Zetka, zabka11, Y, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
magdasz ja tez nie odmowie lewatywy
malamyszka lajtka ? a co to ?
kkaaarrrrooolllinnnaaaaa to masz tak jak ja wole szybciej niz przenosic..
ewa znam to ! u nas to juz praktycznie nic nie ma wiec mowie do meza no mozesz pociupciac w tene weekend bo potem dluuuuuugo nicjak pozycja najlepsza ? ciezko cos wybrac
psioszka dzieki za zlote rady ! na pewno sie przydadza:)małaMyszka lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
nick nieaktualnyPropos lozeczka.
Chcialam te podusie lub ochraniacz dookola lozeczka.
Wkoncu zmienilam zdanie i ochranicz mam polowkowy a lozeczko ze szczebelkami dookola. I to byl strzal w 10tke, z kazdej mozliwej pozycji, i obojetnie jak ustawie lozeczko widze co sie w nim dzieje.małaMyszka, staraczka24, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej właśnie wróciłam z przychodni zmieniała położna i podpytalam o higienę po porodzie i tak tantum uzywac po siusianiu zeby odrazu myc jak w bidecie a smarować aloesem w postaci czystej od 3 dnia tak samo ranę po cc po cc zeby rana nie była wypukla masci silikonowe. I wietrzyc ile się da a na hemoroidy po porodzie zimne okłady i po kazdej toalecie konczyc zimnym prysznicem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:04
małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:magdasz ja tez nie odmowie lewatywy
malamyszka lajtka ? a co to ?
kkaaarrrrooolllinnnaaaaa to masz tak jak ja wole szybciej niz przenosic..
ewa znam to ! u nas to juz praktycznie nic nie ma wiec mowie do meza no mozesz pociupciac w tene weekend bo potem dluuuuuugo nicjak pozycja najlepsza ? ciezko cos wybrac
psioszka dzieki za zlote rady ! na pewno sie przydadza:)
http://whiteandblack.shopgate.com/item/3132
Jest jeszcze hebcia ale to bardziej kumpela dla dziewczynki...zabka11 lubi tę wiadomość
-
My dzis bylysmy na pierwszym krotkim spacerku. Chce pomalu przyzwyczajac Dominike.
małaMyszka, Cassie_DE, Paula_071, aaaaga, Laura, witaminkab, magda sz, Ewa123, Zetka, Aga89, mamasia, zabka11, Y, Amberla, lys, niecierpliwa, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Staraczka, po co wstążeczka? Chodzi o ten przesąd, że to działa przeciw urokom? Czy dekoracyjnie? Jeśli chodzi o przesąd, to no offence, ale uważam, że to tottalnie głupie. Przesądy były jakoś psychologicznie i antropologicznie uzasadnione w czasahc, kiedy medycyna była w powijakach i ludzie nie mieli pojęcia, dlaczego przydarzają im się "złe rzeczy". Dziś mamy higienę, bieżącą wodę, szczepionki, szkoły rodzenia, położne środowiskowe, lekarstwa, na ch*j do tego wstążeczka? A jeśli to dekoracyjnie, to chyba anorektyczki tak się identyfikują - po czerwonej wstążeczce czy sznurku, a przynajmniej mi się obiło o oczy.
Żeby nie było, raz w życiu zrobiłam nawet laleczkę z wosku, jak w wierszu Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, ale byłam nieszczęśliwie zakochana i miałam 18 lat, na to edukacja zdrowotna nie pomaga(Laleczka nie pomogła też).
Hamburgery kiedyś robiliśmy (pychota), ale teraz nie smażymy w domu, bo żadne z nas nie lubi potem myć kuchni. Bułki nie są ważne. Tzn. wybieraliśmy jakieś, które lubimy po prostu, raczej białe. Najważniejsze jest mięso. Ja kupowałam zawsze zmieloną wołowinę (nie w paczce oczywiście, tylko pani mi mieliła) i do tego trzeba poprosić, żeby 5-10% wagi tej wołowiny domieliła tłuszczu, np. słoniny. Wtedy burgery są odpowiednio soczyste. No i jeszcze sos jest ważny. Ja lubię z czosnkowym (czosnek, majonez, jogurt) lub blue cheese (śmietana, ser gorgonzowla lub podobny).
Wczoraj wybrałam się na basen, pomogło mi na te okropne bóle pleców z przedwczoraj. W ogóle w środku dnia byłam, jak bezrobotnaSuper, pusto, 2 wolne tory, ja miałam cały tor dla siebie.
A dziś kolejny dzień lenistwa. Piorę ciągle jakieś rzeczy dla małej, które ciągle dostajemy. Projektuję kuchnię do nowego mieszkania. Cośtam leniwie gotuję (w Biedronce, ALdim i Lidlu są tygodnie azjatyckie!). Jutro odbieram kartę multisport, to będę mogła częściej chodzić na basen i ćwiczenia. W porodzie chyba najbardziej oprócz rzeczy związanych z wstydem i fizjologią (obcy zaglądający mi w części intymne) boję się, że zabraknie mi sił i mnie położą. Mam niby dość mocne nogi i jestem wytrzymała, ale poród to jednak ekstremalny wysiłek.Ewa123, małaMyszka, zabka11, lys, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość
-
aaaga dzieki za rady dot. hemoroidow ! przydadza sie
ja wam powiem ze nei biore ze soba zadnego plynu do hig intymnej. bo mnie wszyskto uczula, biore zwykly zel pod prysznic ktorego uzywam na codzien bo wiem ze mnei nie uczuli. myslicie ze ktos sie moze przyczepic ?Malagosia lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:powiedzcie mi wy bedziecie przyczepiac do wozka czerwona wstazeczke ? tylko wstazeczke sie przyczepia czy jeszcze bozie ?
chcebycmama, staraczka24, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
ekropka wrote:w moim szpitalu trzeba podać dane pediatry do którego dziecko będzie zapisane:)
ups nie straszcieja nawet nie wiem jacy pediatrzy tutaj w mieście przyjmują
trzeba się może położnej wypytać kogo poleca
małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:aaaga dzieki za rady dot. hemoroidow ! przydadza sie
ja wam powiem ze nei biore ze soba zadnego plynu do hig intymnej. bo mnie wszyskto uczula, biore zwykly zel pod prysznic ktorego uzywam na codzien bo wiem ze mnei nie uczuli. myslicie ze ktos sie moze przyczepic ?małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Dziendoberek!
Ja juz rano byłam w laboratorium i się zdenerwowalam okrutnie. Wyobraźcie sobie ze jakiś stary chłop bezczelnie wepchnął mi się w kolejkę. Oczywiście jak wychodził to mu powiedziałam, że trzeba być naprawdę chamem żeby się wepchnac przed kobietę w ciąży to nic nie powiedział tylko uciekł. Dobrze ze mam bliziutko bo latać po mieście na czczo to jakoś nie mam ochoty po przygodzie z wywrotka.
Psioszka jestem pewna , że Twoje kłopoty są przejściowe!
Ogarnęłam troszkę dom i muszę się zdrzmnac a potem pakowanie i ktgKasiaeN., magda sz, małaMyszka, zabka11, lys, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Dzisiai imieniny tesciowej,mam zrobic po 2 miski 2 salatek ktore zawsze robie bo sa pyszne(jedna mi nie za bardzo smakuje ale ludzie ją lubia a druga sama uwielbiam:p) i jezeli tesciowa przypisze sobie te salatki to glosno przy wszystkich cos powoem.
Taka pani basia robi wina dla nich,a tesciowa wszystkim gada ze to ona robi,wiec raz specjalnie jak przyniosla wino przy wszystkich powoedzialam "ale pani basia to umie te wina robic,pycha" -zbladla :p
Nienawidze jak ktos przypisuje sobie czyjes zaslugi, dla mnie to nie do zaakceptowania.
Musze sie ogarnac i wyskoczyc po te produkty..
Wiecie co jest troche przykre?
Moi rodzice kupili ogrom rzeczy dla Poli-wozek,kosmetyki,bardzo duzo ubranek,a to pieluszki tetrowe i flanelowe,a to smoczki itp. Itd. Co raz mama cos kupuje.
A tesciowa tylko w gebie mocna,nicc a nic! Wiecie co tylko zaproponowala?
Padlam! -wanienke ktora ma 15 lat.
No ...
Ma dac kase na meble,no ok to duza pomoc,ale to takie mile jak moja mama co raz cos da co jest potrzebne,nie chodzi o kase,bo sama moglabym kupic tylko o sam fakt..magda sz, małaMyszka, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość