X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam w środe(akurat wtedy wypada mi donoszona), ciekawa jestem jak wygląda u mnie sytuacja, czy coś sie dzieje czy cichosza !

Tak bardzo chcialabym urodzić 15-20sierpnia.. strasznie boje sie przenoszenia :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale mi się dobrze spało po wrażeniach ostatniej nocy :) dziś w planach spacer, zakupy, obiad, a wieczorem może kino. Magda sz tez bym chciała urodzić 3.08 to nasza rocznica ślubu :) Ale nie liczę na to szczególnie, jakoś mam silne przeczucie, że w moim wypadku będzie więcej zachodu - wywoływanie itp. W weekend tez zamierzam dopaść męża, chociaż powiem Wam, że to teraz już żadna przyjemność. Niewygodnie, boli, brzuch przeszkadza, szyjka jakąś nadwrazliwa i trzeba bardzo delikatnie... Mąż też jakiś taki spiety przy bzykanku żeby mnie nie uszkodzić. No cyrki. Ale w weekend akcja będzie :)

małaMyszka, magda sz, Zetka, zabka11, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie.Mam nadzieje,że tak będzie jak piszecie.
    Co do rzeczy przydatnych to rzeczywiście podkłady,dużo podpasek, majtki siateczkowe.
    Mój prysznic był cudowny.Byłam obolala,ale po lezenitu 12h działał Jak zbawienie.Gąbka żel i ciemny ręcznik.Ja nie krwawilam dużo.Dziś 9dni po prawie nic,lekki okres.
    A i jak będziecie rodzic w upały to woda terminala się przyda do pryskania twarzy jak się leży i woda do picia z dziubkiem bo wygodniej.
    Dla dziecka pieluchy chusteczki maść na odparże nią buziaki
    bodziaki dużo tetrowych pieluch mi się przydało.
    Pisalyscie ostatnio o łóżeczkach-ja wszystkie ochraniacze poduszeczki posciagalam bo chce się widzieć dziecko A to przeszkadza, ale musicie same sprawdzić na sobie.

Hermiona, chcebycmama, małaMyszka, witaminkab, Laura, Ewa123, magda sz, Zetka, zabka11, Y, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdasz ja tez nie odmowie lewatywy :D

malamyszka lajtka ? a co to ?:P

kkaaarrrrooolllinnnaaaaa to masz tak jak ja wole szybciej niz przenosic..

ewa znam to ! u nas to juz praktycznie nic nie ma wiec mowie do meza no mozesz pociupciac w tene weekend bo potem dluuuuuugo nic :D jak pozycja najlepsza ? ciezko cos wybrac :D

psioszka dzieki za zlote rady ! na pewno sie przydadza:)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propos lozeczka.
    Chcialam te podusie lub ochraniacz dookola lozeczka.
    Wkoncu zmienilam zdanie i ochranicz mam polowkowy a lozeczko ze szczebelkami dookola. I to byl strzal w 10tke, z kazdej mozliwej pozycji, i obojetnie jak ustawie lozeczko widze co sie w nim dzieje.

małaMyszka, staraczka24, zabka11 lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Psioszka za rady. Ja na pewno z nich skorzystam. :-)

Tez nie mam poduszek, ochraniacza w lozeczku własnie z powodu takiego, ze chce widziec dziecko.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie wróciłam z przychodni zmieniała położna i podpytalam o higienę po porodzie i tak tantum uzywac po siusianiu zeby odrazu myc jak w bidecie a smarować aloesem w postaci czystej od 3 dnia tak samo ranę po cc po cc zeby rana nie była wypukla masci silikonowe. I wietrzyc ile się da a na hemoroidy po porodzie zimne okłady i po kazdej toalecie konczyc zimnym prysznicem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:04

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    magdasz ja tez nie odmowie lewatywy :D

malamyszka lajtka ? a co to ?:P

kkaaarrrrooolllinnnaaaaa to masz tak jak ja wole szybciej niz przenosic..

ewa znam to ! u nas to juz praktycznie nic nie ma wiec mowie do meza no mozesz pociupciac w tene weekend bo potem dluuuuuugo nic :D jak pozycja najlepsza ? ciezko cos wybrac :D

psioszka dzieki za zlote rady ! na pewno sie przydadza:)
    Taki gościu heheehe

http://whiteandblack.shopgate.com/item/3132

Jest jeszcze hebcia ale to bardziej kumpela dla dziewczynki...

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak bedzie nacięcie krocza lub pęknięcie to od 3 doby maść Cicatridina podobno bardzo pomaga w gojeniu i tak nie boli

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis bylysmy na pierwszym krotkim spacerku. Chce pomalu przyzwyczajac Dominike.

małaMyszka, Cassie_DE, Paula_071, aaaaga, Laura, witaminkab, magda sz, Ewa123, Zetka, Aga89, mamasia, zabka11, Y, Amberla, lys, niecierpliwa, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kolejna wizytę u prezesa...
    Mokra jestem cała... Tak intensywna rozmowa...

Czyżby przeczyszczanko się zaczęło???

Laura, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, po co wstążeczka? Chodzi o ten przesąd, że to działa przeciw urokom? Czy dekoracyjnie? Jeśli chodzi o przesąd, to no offence, ale uważam, że to tottalnie głupie. Przesądy były jakoś psychologicznie i antropologicznie uzasadnione w czasahc, kiedy medycyna była w powijakach i ludzie nie mieli pojęcia, dlaczego przydarzają im się "złe rzeczy". Dziś mamy higienę, bieżącą wodę, szczepionki, szkoły rodzenia, położne środowiskowe, lekarstwa, na ch*j do tego wstążeczka? A jeśli to dekoracyjnie, to chyba anorektyczki tak się identyfikują - po czerwonej wstążeczce czy sznurku, a przynajmniej mi się obiło o oczy.

Żeby nie było, raz w życiu zrobiłam nawet laleczkę z wosku, jak w wierszu Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, ale byłam nieszczęśliwie zakochana i miałam 18 lat, na to edukacja zdrowotna nie pomaga ;) (Laleczka nie pomogła też).

Hamburgery kiedyś robiliśmy (pychota), ale teraz nie smażymy w domu, bo żadne z nas nie lubi potem myć kuchni. Bułki nie są ważne. Tzn. wybieraliśmy jakieś, które lubimy po prostu, raczej białe. Najważniejsze jest mięso. Ja kupowałam zawsze zmieloną wołowinę (nie w paczce oczywiście, tylko pani mi mieliła) i do tego trzeba poprosić, żeby 5-10% wagi tej wołowiny domieliła tłuszczu, np. słoniny. Wtedy burgery są odpowiednio soczyste. No i jeszcze sos jest ważny. Ja lubię z czosnkowym (czosnek, majonez, jogurt) lub blue cheese (śmietana, ser gorgonzowla lub podobny).

Wczoraj wybrałam się na basen, pomogło mi na te okropne bóle pleców z przedwczoraj. W ogóle w środku dnia byłam, jak bezrobotna :D Super, pusto, 2 wolne tory, ja miałam cały tor dla siebie.

A dziś kolejny dzień lenistwa. Piorę ciągle jakieś rzeczy dla małej, które ciągle dostajemy. Projektuję kuchnię do nowego mieszkania. Cośtam leniwie gotuję (w Biedronce, ALdim i Lidlu są tygodnie azjatyckie!). Jutro odbieram kartę multisport, to będę mogła częściej chodzić na basen i ćwiczenia. W porodzie chyba najbardziej oprócz rzeczy związanych z wstydem i fizjologią (obcy zaglądający mi w części intymne) boję się, że zabraknie mi sił i mnie położą. Mam niby dość mocne nogi i jestem wytrzymała, ale poród to jednak ekstremalny wysiłek.

Ewa123, małaMyszka, zabka11, lys, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga dzieki za rady dot. hemoroidow ! przydadza sie :)

ja wam powiem ze nei biore ze soba zadnego plynu do hig intymnej. bo mnie wszyskto uczula, biore zwykly zel pod prysznic ktorego uzywam na codzien bo wiem ze mnei nie uczuli. myslicie ze ktos sie moze przyczepic ?

Malagosia lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 37 tydzień ciąży! :-D

staraczka24, Laura, Zetka, Maniuś, małaMyszka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    powiedzcie mi wy bedziecie przyczepiac do wozka czerwona wstazeczke ? tylko wstazeczke sie przyczepia czy jeszcze bozie ?
    Ja nie przyczepiam bo w to nie wierze...Bozie zawiesze nad drzwiami, mama mi przywiozla z Betlejem dla Iwka to mu zawiesze.

chcebycmama, staraczka24, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    z biedry! najlepsza jest!!!
    Ale mrozona czy na lodowce jest? Bo mam ochote...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    w moim szpitalu trzeba podać dane pediatry do którego dziecko będzie zapisane:)

ups nie straszcie :/ ja nawet nie wiem jacy pediatrzy tutaj w mieście przyjmują :/ trzeba się może położnej wypytać kogo poleca

małaMyszka, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    aaaga dzieki za rady dot. hemoroidow ! przydadza sie :)

ja wam powiem ze nei biore ze soba zadnego plynu do hig intymnej. bo mnie wszyskto uczula, biore zwykly zel pod prysznic ktorego uzywam na codzien bo wiem ze mnei nie uczuli. myslicie ze ktos sie moze przyczepic ?
    a myślisz, że ktoś będzie zainteresowany czym się myjesz? dla nich ważne jest tylko, żebyś była umyta i czy rana się goi.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek!
    Ja juz rano byłam w laboratorium i się zdenerwowalam okrutnie. Wyobraźcie sobie ze jakiś stary chłop bezczelnie wepchnął mi się w kolejkę. Oczywiście jak wychodził to mu powiedziałam, że trzeba być naprawdę chamem żeby się wepchnac przed kobietę w ciąży to nic nie powiedział tylko uciekł. Dobrze ze mam bliziutko bo latać po mieście na czczo to jakoś nie mam ochoty po przygodzie z wywrotka.
    Psioszka jestem pewna , że Twoje kłopoty są przejściowe!
    Ogarnęłam troszkę dom i muszę się zdrzmnac a potem pakowanie i ktg :)

KasiaeN., magda sz, małaMyszka, zabka11, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiai imieniny tesciowej,mam zrobic po 2 miski 2 salatek ktore zawsze robie bo sa pyszne(jedna mi nie za bardzo smakuje ale ludzie ją lubia a druga sama uwielbiam:p) i jezeli tesciowa przypisze sobie te salatki to glosno przy wszystkich cos powoem.

Taka pani basia robi wina dla nich,a tesciowa wszystkim gada ze to ona robi,wiec raz specjalnie jak przyniosla wino przy wszystkich powoedzialam "ale pani basia to umie te wina robic,pycha" -zbladla :p

Nienawidze jak ktos przypisuje sobie czyjes zaslugi, dla mnie to nie do zaakceptowania.

Musze sie ogarnac i wyskoczyc po te produkty..

Wiecie co jest troche przykre?

Moi rodzice kupili ogrom rzeczy dla Poli-wozek,kosmetyki,bardzo duzo ubranek,a to pieluszki tetrowe i flanelowe,a to smoczki itp. Itd. Co raz mama cos kupuje.
    A tesciowa tylko w gebie mocna,nicc a nic! Wiecie co tylko zaproponowala?
    Padlam! -wanienke ktora ma 15 lat.
    No ...

Ma dac kase na meble,no ok to duza pomoc,ale to takie mile jak moja mama co raz cos da co jest potrzebne,nie chodzi o kase,bo sama moglabym kupic tylko o sam fakt..

magda sz, małaMyszka, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ