SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
jasmine89 wrote:powiedzcie ze nie jest zle(usg z wczoraj 36t0d):
BPD 84,8 mm
HC 307,6 mm
AC 345,2 mm
FL 67,2 mm
HC/AC 0,89
BPD/FL 1,26
waga 2969 g
DOPPLer ultrasound
PI 0,76
RI 0,56
U mnie w 35t2d było tak: bpd 88,1 mm, hc 320,2 mm, ac 333,9 mm, fl 71,3 mm, hc/ac 0,96, waga 3030g. Doppler PI 0,74, RI 0,51.
Wiek ciążowy na podstawie pomiarów: 36t2d
A dziś w 37t2d było tak: bpd 90,8 mm, hc 320,0 mm, ac 345,3 mm, fl 71,5 mm,
hc/ac 0,93, waga 3242g. Doppler PI 0,76, RI 0,54.
Wiek ciążowy na podstawie pomiarów: 36t6d
jasmine89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mimw szpitalu po prostu powoedzieli ze"baby will be fat", nw fo moj b. stwierdzil ze jem za duzo czekolady
jednak gdy sobie popatrzylam ze mje wyniki sa o poltora tygodnia mlodsze od wieku ciazy a brzuch jest starszy o ponad dwa to sie wystraszylam. jak to mozliwe?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:U mnie w 35t2d było tak: bpd 88,1 mm, hc 320,2 mm, ac 333,9 mm, fl 71,3 mm, hc/ac 0,96, waga 3030g. Doppler PI 0,74, RI 0,51.
Wiek ciążowy na podstawie pomiarów: 36t2d
A dziś w 37t2d było tak: bpd 90,8 mm, hc 320,0 mm, ac 345,3 mm, fl 71,5 mm,
hc/ac 0,93, waga 3242g. Doppler PI 0,76, RI 0,54.
Wiek ciążowy na podstawie pomiarów: 36t6dmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
witaminkab Kochana to zupełnie jak u mnie tyle, że to teściowie się interesują i do wszystkiego dokładają razem ze szwagierką, a moim w ogóle nawet smsa nie napisali jak się czuję.
witaminkab lubi tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:obwod brzuszka 38 plus 2
dlugosc kosci udowej 34 plus 4
obwod glowki 34 plus 1
wymiar dwuciemienieowy 34 plus 2
zatrzymalo mi sie nq 34 tygodniu:(?i czemu brzuch jest nieproporcjonalny;(?
Jasmine na tej stronie : http://multimama.pl/index.php/ciaza/wymiary-z-usg są napisane normy wymiarów dla każdego tygodnia. Wymiary Twojego dzieciątka mieszczą się w normie. Tylko wymiar dwu ciemieniowy jest trochę mniejszy, ale po pierwsze na tym etapie ciąży istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki w pomiarze, po drugie u dzieci ułożonych główkowo (tj głowa nisko w miednicy) BDP zawsze jest lekko zaniżone (tak mi to tłumaczyła moja ginekolog, ponieważ u mojej córy BDP jest również niższe niż reszta)! Nie martw się zawczasu, z resztą jakby coś było nie tak na pewno lekarz by Ci o tym powiedział
http://multimama.pl/index.php/ciaza/wymiary-z-usgjasmine89, małaMyszka, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
jasmine89 wrote:mimw szpitalu po prostu powoedzieli ze"baby will be fat", nw fo moj b. stwierdzil ze jem za duzo czekolady
jednak gdy sobie popatrzylam ze mje wyniki sa o poltora tygodnia mlodsze od wieku ciazy a brzuch jest starszy o ponad dwa to sie wystraszylam. jak to mozliwe?
Moja córa też ma brzuszek większy niż resztę (2 tygodnie temu główka przy 50 centylu, kość udowa i waga między 50 a 90, a brzuszek przy 95 centylu. A teraz niby główka przy 5 centylu, kość udowa i waga przy 50 centylu, a brzuszek przy 90 centylu) i jak dopytywałam moją gin to mi powiedziała, ze wszystko jest ok i że jak by było coś nie tak to by mi powiedziała.
No i wiadomo im bliżej rozwiązania tym pomiary mniej dokładne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:09
jasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
To prawda, że ciężko być dobra teściowa
ja generalnie do mojej nic nie mam, chociaż miło by było jakby czasem do mnie zadzwoniła, zainteresowała sie. No ale ona taka nie jest i trudno, trzeba się z tym pogodzić. Może i lepiej niż gdyby miała być namolna. Co do" darów " dla dziecka to ja też nie mam oczekiwań. Ani wobec moich rodziców, ani teściów. Dają to fajnie, nie dawaliby to też spoko. Ich wybór, w końcu swoje dzieci odchowali, moje nie jest ich obowiązkiem. Jestem wdzięczna za wszelką pomoc i nie analizuje za bardzo.
lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
jasmine89 wrote:az mi sie nie chce wierzyc, bo wychodziloby ze u Twojego malucha glowa sie zmniejszyla o.o chyba jdnak usg moze sie mylic
któryś z pomiarów jest po prostu błędny, wszystko zależy jak się dziecko ułoży i czy się bardzo wierci, czy jest spokojne itd itdjasmine89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Zatkalo mnie, jedyne co zdolalam wymyslic to kazalam jej znowu przytargac arbuza...
coś jest na rzeczy. Uważaj na siebie, na was... -
Pojechaliśmy na wizytę i wróciliśmy
w kolejce chyba z sześć ciężarówek, wiec stwierdziliśmy, że to ze 2,5 h czekania jak nic, a mąż chcąc szybciej dziś jechać nie jadł obiadu, wiec wróciliśmy. Zaraz się przejedziemy na działkę na Mały spacer i zebrać śliwki i ok. 20 zrobimy drugie podejście ( lekarz przyjmuje do 22 i nie ma u niego wizyt na godzinę, ale wg kolejności, mam nadzieję, że się tłok rozładuje i będzie dla nas miejsce
)
Ewa123, małaMyszka, kasiuleek, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Jedyne co mnie zastanawia, to jak tesciowie będą utrzymywali kontakt z wnuczka. Z moim mężem gadają raz w tygodniu i nie ma tam jakiejś większej więzi (w porównaniu mojej z rodzicami). Zastanawia mnie czy będą dzwonić do niej, odwiedzać. Póki co teściowa żadnej pomocy nie zaproponowała na początek w opiece. Co więcej, ona myślała, że to my z małym dzieckiem przyjedziemy na jakiś czas do nich, żeby pokazać malucha. Wtf?? Nie są starzy ani schorowani wiec to chyba oni powinni do Małej ruszyć dupe, a nie ja będę robić wyprawę z noworodkiem i kotem 200 km żeby oni sobie mogli poznać wnuczke. Czasem są dziwni...
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
Ewa123 -
lys wrote:któryś z pomiarów jest po prostu błędny, wszystko zależy jak się dziecko ułoży i czy się bardzo wierci, czy jest spokojne itd itd
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
I jak tu rodzić spokojnie we Wrocławiu? http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/4728051,podczas-porodu-na-borowskiej-zmarly-bliznieta-prokuratura-zawinili-lekarze,id,t.html
Ofka - weź ją pogoń, albo wsadź kulę męża w tyłek jak przyjdzie.małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:I jak tu rodzić spokojnie we Wrocławiu? http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/4728051,podczas-porodu-na-borowskiej-zmarly-bliznieta-prokuratura-zawinili-lekarze,id,t.html
Ofka - weź ją pogoń, albo wsadź kulę męża w tyłek jak przyjdzie.
omg aż słabo się robi
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:ocipieje z nudow na tej patologii nawet tv na pieniazka nie ma
0na88 lubi tę wiadomość