X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Boże ile tu się pojawi na godzinach dzieciaków. Oby szybko i sprawnie poszło :)
    Gratuluję kolejnym mamuśka proszę szybko dochodzić do siebie i rana do domku.

Niecierpliwa mogę Cię zapewnić ze teraz po wyjęciu drenu będzie juz tylko lepiej. Skurcze bóle macicy i mięśni ale to nic strasznego. Ruszaj dużo stopkami jak Leży sz podnosc nogi tzn zginaj w kolanach. Będzie dobrze. A laktacji? ! Kochana każda jest inna nie sugeruj się ze którejś coś nie poszło lub poszło lepiej. Przystawiaj mała do cyca ile się da. Zobaczysz że poleci.
    Laktator. ..hmmm ja mam najzwyklejszy ręczny za 20 zl musze ciagnac jak strzykawke. A Odciagam co 2 h. Najpierw po 20 ml z obu teraz po 40 ml. Mały jest zarlokiem wiec zjada butelke i do cyca.
    Sam kontakt tego ze może trzymać cyca mimo że nie je strasznie go uspokaja.
    Oddawanie na noc. Tu obowiązkowe jest. Od 6-24 masz dziecko. Później na noworodki. Mama musi odpoczywać. Ja jestem jedną co wstaje co 2 h żeby karmić bo mały nie toleruje innego pokarmu.

Wczoraj Łukasz pierwszy raz trzymał małego na rękach. Widok bezcenny. Łzy w oczach. Przyjechał ma karmienie i przewijanie. Zrobił to sam. Całe 2 h na rękach rozmawiał z nim na szczęście to tylko monolog ale coś czuje ze będą się dobrze dogadywac. Mały się usmiechal krzywil w zaleznosci co do niego mówił. No masakra :)

Tak jak dziewczyny piszą stres zatrzymuje laktacje. Trzeba myśleć pozytywnie i się nie dać. W końcukkiedyś nie było laktatorow i dzieci karmiła się tylko cycem. Damy rade :) a tak nawiasem mówiąc mamy zodiakalne lwy a to osóbki dominujące i lubiące rządzić :)

małaMyszka, Maniuś, Paula_071, magda sz, aaaaga, lys, Y, jasmine89, niecierpliwa, Zetka, zabka11, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a laktatory też wyparzałyście??

Ewa trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:16

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru- jak czytam.o Waszych postepach to mnie serce sciska ;) Pieknie. Oby tak dalej...

I bardzo podoba mi sie to co napisalas-"W końcukkiedyś nie było laktatorow i dzieci karmiła się tylko cycem."
    Swieta racja. Mam fiola na tym punkcie... ;)

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja najpierw swoj musze znalezc ;) Ale wyparzalam go.

Aaaa...MagdaSz na inflanckiej jest laktator elektryczny Medeli czy jakos tak. Wystarczy w sklepiku na dole dokupic koncowke i mozesz z niego korzystac. Jak ja lezalam na intensywnej opiece noworodkow tzn pietro wyzej niz zwykle poloznictwo to caly czas laktator stal u mnie. Sadze ze tam na dole tez sa tylko moga byc troszke trudniej dostepne przez wzglad na ilosc rodzacych. Ale jak by Ci sie trafil w oko to korzystaj. Jest swietny na rozchulanie mleczarni ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Kurcze, u mnie kolejna noc beznadziejna, trochę spałam, ale jednak taki przerywany ten sen i teraz znowu jestem jak zombie. Jak ja bym chciała się normalnie wyspać porządnie... Marzenie.

Wczoraj byłam na KTG w Medicoverze, nie będę komentować na forum zachowania położnej i jej fachowości, napiszę im po prostu skargę. W każdym razie KTG wyszło bardzo słabo, zawężona oscylacja i zostałam przez Panią dr odesłana na IP, żeby to powtórzyć i sprawdzić, czy mały jest dotleniony. NA Madalińskiego godzina pod KTG, później 4 godziny czekałam na wizytę, ale się nie zanosiło, więc pojechałam do domu, po kolejnych dwóch godzinach dostałam telefon, że mnie poszukują, bo mają moją kartę ciąży. :P No to przyjechałam, podłączyli mi KTG na kolejne pół godziny i wtedy już nie czekałam, tylko krótkie badanie na samolocie i USG z przepływami. Okazało się, że szpitalne KTG w porządku, przepływy ok, dziecko waży około 2500 kg, łożysko stare II/III stopnia i dlatego mam pojawić się na KTG jeszcze w sobotę rano i w poniedziałek, ale już u nich.
    Dziewczyny z Warszawy, nie mam dobrych wieści, co do miejsc w szpitalach. Wczoraj przez ten czas, kiedy siedziałam na IP odesłano karetką 7 rodzących, głównie na Karową. Powiedzieli, że nie mają ani jednego miejsca wolnego. Przyjeli tylko dziewczynę, która wpadła ze skurczami co półtorej minuty i ją już zawieźli na wózku na porodówkę i dziewczynę, której odeszły wody. Jeszcze jak wychodziłam to jedna dziewczyna właśnie rozmawiała z położną, że albo zgodzi się pojechać do innego szpitala, albo podpisze, że będzie oczekiwać na wolną salę porodową na korytarzu, bo nic jej nie poradzą, bo naprawdę nie mają miejsca. Ona była uparta i chciała za wszelką cenę zostać.
    Kurcze, aż zaczęłam się martiwć, co to będzie, bo saqjgon jak cholera. Byłam już kilka razy na tej IP, ale aż tak nie było nigdy.

No nic, teraz to już muszę zaciskać nogi, żeby jeszcze nie urodzić.
    Miłego dnia dziewczyny!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Madzik to mnie nie pocieszylas, właśnie mi połączyli kroplowke trzymaj wiec kciuki żebym tu nie zdechla
    Trzymam kciuki by szybko poszło i żebyś po 1 butli urodziła bo ja dopiero przy 2 z 10j oxy urodziłam.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze się piszą ok 50 ale nakurwia ze mi się żyć odechciewa

małaMyszka, ainer85, lys, AgaSad, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Myszka, to która pierwsza? :)
    Z racji tego, że do wtorku a nawet środy urodzić nie mogę, to masz oczywiście pierwszeństwo trzymam kciuki

Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele co tu się dzieje ??!! jutro dopiero pełnia, a tu już taki kocioł. Wyciskać kobiety, wyciskać i rodzić :D powodzenia

małaMyszka, Cassie_DE, Zetka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie chciałam Cię przestraszyc ani urazić.Po prostu napisałam jak to u mnie było.Mam nadzieję,że przejdzie Ci szybko ten podły humor i będzie ok.
    A co do oddawania dziecka na noc to ja bym chętnie skorzystala,ale w szpitalu gdzie rodzilam tylko pierwszą dobę dziecko było u nich.Będzie dobrze kochana!Każda z nas jest inna a ja nikomu nie życzę moich przejść.Powodzenia!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będziemy mieć test otc i zobaczymy co dalej,raczej dziś nie wyjdę,zwariuje tu,bo ze względu,że to porodowka to nawet mąż nie może wejść,tyle co ja na chwilę przed oddział :-(

małaMyszka, lys, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Mamasia-trzymam kciuki!!

Niecierpliwa- kochana dasz sobie rade!!!juz dajesz mamuska,zreszta maz oszalal na punkcie Julci weiec bedziesz miala z jego strony duuuuza pomoc. A do domu wypuszcza was juz na dniach!!!glowa do gory, bedzie wszystko dobrze!!!

KasiaEn- koniecznie daj znac jak po ktg!!!

Malamyszka- obserwuj skurcze, przygotuj nr na taxi i sie nie stresuj!!!bedzie dobrze!!!a daleko masz do szpitala???

Ewa- ojojoj dzieje sie!! Trzymam kciuki zeby akcja ruszyla naturalnie!!!daj koniecznie znac po obchodzie!
    Kochana ja do szpitala mam prostą drogę. Ok.1,5 km. Mieszkam w centrum więc jakby co to nawet z buta pociągnę heheheh
    Skurcze jak w zegarku. 14-16 min po pełnej godzinie.

Właśnie się biorę za spisywanie nr na taxi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 09:14

Cassie_DE, AgaSad, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, życzę szybkiego porodu!:)

Niecierpliwa, daj sobie chwilę czasu, na pewno wszystko będzie dobrze.

Psioszka u Ciebie też chwila i wszystko się ułoży, początki są trudne, sama też się tego obawiam, ale później jest już tylko lepiej i życie zaczyna się normować. Głowa do góry!!!

małaMyszka, psioszka11, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Zaraz będziemy mieć test otc i zobaczymy co dalej,raczej dziś nie wyjdę,zwariuje tu,bo ze względu,że to porodowka to nawet mąż nie może wejść,tyle co ja na chwilę przed oddział :-(
    A czemu tak? Przeciez to ma być poród rodzinny a nie sama.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka- też myślę że to przepowiadające i jeszcze tydzień pochodzę. Oby...
    A M. mnie zapewnia, że dojedzie. Jakoś wątpię, bo ma ponad 40 km i jak wpadnie w korek to lipa...

Jeśli ja będę już w szpitalu wśród swoich ludzi, to on może na spokojnie jechać. Nie chcę żeby pędził, bo to nerwus za kółkiem jak trafi na dziadka i jadą 20 km/h

psioszka11, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwia, Psioszka - wszystko będzie dobrze. No stress

psioszka11, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w domu póki co. Na KTG zapisały się skurcze na poziomie 100, mała ma główkę przypartą bardzo nisko, ale pani doktor stwierdziła, że to jeszcze nie to. Kazała mi się wyciszyć bo mówi, ze to może być spowodowane emocjami, że dziś przylatuje moja siostra.W razie gdyby się coś działo mam dzwonić. Ale powiedziała, że buzię mam obrzmiałą i jak odszedł czop brązowy to daje mi 48h. No zobaczymy jak to będzie.Na razie czekamy :)

A reszcie dziewczyn życzę rychłych i mało męczących porodów dziś :)

psioszka11, futuremama, małaMyszka, magda sz, Maniuś, Paula_071, Laura, lys, witaminkab, Y, Pati Belgia, Zetka, zabka11, mamasia, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale sie rozkręcamy :) W końcu jutro sierpień !! NASZ SIERPIEŃ !!!! Czekamy na niego od listopada-grudnia :) Boze az ciezko mi w to uwierzyc że zerwe jutro rano kartke "LIPIEC" i bedzie teraz "SIERPIEŃ" :)))

Zaraz bedzie stolarz z meblami Poluśki ! :D W końcu pokoik bedzie gotowy :) !

psioszka11, KasiaeN., małaMyszka, aaaaga, Cassie_DE, Paula_071, Y, Aska87, Zetka, zabka11, mamasia, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zleciało... Ja też zerwę kartkę z kalendarza i mój kochany sierpień będzie a niżej ulubiony wrzesień...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja tez Ci daje max 48h, skurcze masz regularne?

Lady pisala ze insulina nie pomaga, ostatni raz zwiekszyli jej dawke do 8 i jak nie da rady to w pon cc.

Jade zaraz na inflancka to pogadam z poloznymi czy maja magiel czy nie, co by nie bylo przez tamten tydz zakolegowalam sie prawie z wszystkimi oprocz dwoch malp :) pozniej jade do orlowskiego do swojego gina i jego tez wypytam co i jak.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ