X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Kurde nie spałam cała noc.Wczoraj odchodził brązowy czop i cały dzień plamilam. W nocy znów biegunka i skurcze. Idę teraz pod prysznic bo i tak nie zasne. Pojadę do mamy na Ktg i zobaczymy czy coś się zapisuje.

małaMyszka, zabka11, magda sz, Maniuś, futuremama, Cassie_DE, Zetka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- trzymam kciuki!!!

Witam się w 39 tygodniu.

Dziewczyny ja chyba urodzę na dniach. Dokładnie od 1:14 co równą godzinę mam skurcze, które trwają ok.16 min.

Ból jest taki, że przebieram nóżkami jak mała sarenka. Wiadomo, że co godzinę się budziłam. Nie pomogła zmiana pozycji ani chodzenie. Brzuch twardy podczas skurczy.

Teraz to zaczęłam się bać. Nie akcji porodowej, porodu itp. tylko tego, że na czas nie dojadę do szpitala.

Mało tego, pytałam M. czy od poniedziałku będzie mógł szybciej wracać do domu, ale nie ma takiej możliwości.
    Teraz dodatkowo dochodzi problem dojazdu do szpitala.

Dzisiaj zapisuję nr na taxi i liczę na to, że jak zadzwonię i powiem, że rodzę, to ktoś przyjedzie i pomoże mi chociaż torbę przytaszczyć do auta.

KasiaeN., zabka11, magda sz, Maniuś, Cassie_DE, gosia.b lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No i franca i mnie dopadla. Po tym jak Psioszka napisala wczoraj, ze bez laktatora nie dam rady rozkrecic cycow - peklam. Wylam jak bobr, bo i brzuch zaczal cholernie ciagnac, sikanie to jakas masakra, bo pokiereszowaly mi pecherz, wyciagajace cewnik 30 minut w dwie polozne, wszystko sie nawarstwilo, mam do'siebie pretensje, ze oddaje Julke w nocy na oddzial i kuzwa nawet sobie czlowiek spokojnie poplakac nie moze, bo nosa nie da sie wysmarkac tak szwy ciagna. Generalnie kolorowo nie jest, mam juz dosc szpitali, chyba 3 pobyty w ciagu miesiaca jeszcze bardziej to'poteguja. Wiem powinnam sie tylko cieszyc, ze mam zdrowa corke, tylko juz tak bardzo bym chciala z nia byc w domu

Mialam kliknać cytuj a wybralo sie lubie... jesli to bb to samo przejdzie chyba. Masz swiadomosc, ze mala jest zdrowa, wiec musisz jak najwiecej o tym myslec. Tak dlugo czekalas na tego skarba ze glupi cewnik czy szwy nie moga zaklocic tej radosci. Panie Bejbi Blusie, spadaj!

Mamasia - w ktorym szpitalu jestes? Kolezanka z SR w nocy urodzila na Klinikach i lezy na patologii bo nie ma miejsca nigdzie. Trzymam kciuki, duzo zdrowia :-)

niecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No i franca i mnie dopadla. Po tym jak Psioszka napisala wczoraj, ze bez laktatora nie dam rady rozkrecic cycow - peklam. Wylam jak bobr, bo i brzuch zaczal cholernie ciagnac, sikanie to jakas masakra, bo pokiereszowaly mi pecherz, wyciagajace cewnik 30 minut w dwie polozne, wszystko sie nawarstwilo, mam do'siebie pretensje, ze oddaje Julke w nocy na oddzial i kuzwa nawet sobie czlowiek spokojnie poplakac nie moze, bo nosa nie da sie wysmarkac tak szwy ciagna. Generalnie kolorowo nie jest, mam juz dosc szpitali, chyba 3 pobyty w ciagu miesiaca jeszcze bardziej to'poteguja. Wiem powinnam sie tylko cieszyc, ze mam zdrowa corke, tylko juz tak bardzo bym chciala z nia byc w domu
    Niecierpliwa, jeszcze troszkę. Poplacz jak chcesz, masz prawo. to, ze nasz wyrzuty bo oddajesz dziecko poloznym to normalne, kochasz ją i to dlatego ale musisz tez odpoczac. W domu nikt ci jej na noc nie zabierze. Odpoczywaj, zbieraj siły, a spadek formy jest normalny i masz do niego prawo. Trzymam kciuki, będzie dobrze juz za chwilkę, glowa do góry.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, to która pierwsza? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witamy w 37 tygodniu :D
    To już czas, czas aby być gotowym na każdą minutę bo porodu!
    Miłego dnia :)

Paula_071, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Cassie_DE, witaminkab, gosia.b lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ellena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wdech nosem i wydech ustami. Laktacja siedzi w glowie. Nie stresuj sie, nie mysl negatywnie. Mi polozna kazala podczas karmienia eyobrazac sobie ze leci wodospad mleka itp... nastaw sie pozytywnie. Nie odrazu Rzym zbudowano ;)
    Dasz rade.
    Co do zawozenia Julki do poloznych na noc to nie powinnas miec wtrzutow. Dobrze ze masz ren komfort ze mozesz bo u siebie nie spotkalam sie z czyms takim. Po pionizacji po cc jesli nie ma komplikacj dostajesz dziecko i radz sobie sama.

Paula_071, niecierpliwa, zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Nocka tragiczna....wstawalam co poltorej godziny....
    O 9 jade zawiezxc zwolnienie do pracy i do zusu, potem jeszcze do przychodni zapisac julcie, na 12 fryzjer :)

Zalalam na noc sliwki suszone wrzatkiem...wypic i zjesc to teraz czy po frzyjerze, kiedy to zacznie dzialac, bo nie chcialabym zeby mnie na miesc dopadlo...?:/

Teraz sprobuje was czesciowo nadrobic:

Ofka- ta eks jest pojebana, bo co znowu przylazi?????wez raz konkretnie powiedz ze jestescie przemeczeni, szykujesz sie do wtorkowego porodu, macie pomoc ze strony rodziny wiec niech sie odpierniczy od was i waszego zycia!

Magda sz- dzieki za wymiarybjaruzelki, dzis bede konczyc:)

małaMyszka, Cassie_DE, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na patologii ciąży... Odeszły wody, cała noc miałam skurcze, ale przeszły, rozwarcia brak...czekam na obchod i wyniki cpr i morfologie. Oby nie skończyło się na oksytocynie. Babka na porodowce tak się darla cała noc, że mam ochotę stąd spieprzyc ze strachu. Boje się dziewczyny, jestem zmęczona, cała noc oka nie zmruzylam. Trzymajcie kciuki!

0na88, małaMyszka, Paula_071, Cassie_DE, lys, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

Ewa123
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, Andzia - super wiesci z wizyty :)

Niecierpliwa - wow super maz odnalazl sie w roli taty. U ciebie tez widac rewelka :) tak trzymaj!!!!

Psioszka - wow super ci sie laktacja rozkrecila!!!:)

Magd- piekny porod, szybki mega, wracaj do sil!!!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny, zaciskamy kciuki!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia-trzymam kciuki!!

Niecierpliwa- kochana dasz sobie rade!!!juz dajesz mamuska,zreszta maz oszalal na punkcie Julci weiec bedziesz miala z jego strony duuuuza pomoc. A do domu wypuszcza was juz na dniach!!!glowa do gory, bedzie wszystko dobrze!!!

KasiaEn- koniecznie daj znac jak po ktg!!!

Malamyszka- obserwuj skurcze, przygotuj nr na taxi i sie nie stresuj!!!bedzie dobrze!!!a daleko masz do szpitala???

Ewa- ojojoj dzieje sie!! Trzymam kciuki zeby akcja ruszyla naturalnie!!!daj koniecznie znac po obchodzie!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Ooo akcja sie rozkreca trzymam kciuki za was i wasze szybkie piekne porody laski
    Ja o 9 wizytuje ide sie szykowac 3majta kciukasy
    Milego dzionka

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Cassie_DE, lys, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoo pelnia daje czadu :) dzieje sie :) bedzie dobrze, jedyne co nam grozi to porod, trzyba naszykowac wszystko w jednym miejscu zeby w razie akcji wziac i hola do szpitala.
    Dziewczynki szpitalne oby poszlo szybko i jak po masle.
    Ewa oksytocyna nie jest taka straszna, lepsza oksy niz cewnik foleya. W kazdym razie za niedlugo bedziesz tulic dzidzie:)

Ja tes dzis na ktg jade i badanie szyjki. Jestem juz tak zdesperowana ze poprosze lekarza o masaz szyjki... Wczoraj w lidlu myslalam ze mi wody odejda, nie moglam isc. Juz wystarczy tego dwupaka.

zabka11, małaMyszka, Maniuś, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale się dzieje:) normalnie nie mogę uwierzyć.

Oxy bez swoich skurczy to tragedia,chyba ze szyjka jest zlagodzona o główka nisko bo u nas masakra byla i chce zapomnieć.

2dni po porodzie -7kg a przybrałam 1,5kg. Czyli wynik ładny.

aaaaga, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Cassie_DE, Y, Zetka, gosia.b lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda masaż szyjki tez jest bolesny. Dwie położne mnie trzymaly a ja jeszcze lekarzowi z dupa uciekalam:) na porodówce juz położna mi masaż robiła...

Magd jaki fajny poród.

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Powodzenia mamuski! :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to mnie nie pocieszylas, właśnie mi połączyli kroplowke trzymaj wiec kciuki żebym tu nie zdechla

małaMyszka, Cassie_DE, Zetka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa z calych sil zaciskam kciuki - gdzie jestes? Na Kamienskiego?

Mamasia czekamy na wiesci od Ciebie. Ty, ktory szpital okupujesz, ze spisz na porodowce?

KasiaN ciekawe jak to sie u Ciebie rozwinie, czy dziecieczek bedzie lipcowy czy sierpniowy :)

Malamyszko ja przypuszczam, ze to w nocy, to byly skurcze przepowiadajace i do pprodu jeszcze kilka dni ;) No moze mezowi bedzie trudno wychodzic z pracy wczesniej (w sumie u mnie w pracy tez nikt niebylby zadowolony, gdybym chciala wychodzic przez tydzien, a moze i dluzej, wczesniej), ale pewnie po twoim telefonie "Zaczelo sie", w minute zalatwi co trzeba i bedzie w drodze do Ciebie.

Niecierpliwa przeciez tak ladnie Ci idzie karmienie, pieknie sobie radzisz, angasujesz meza i myslisz przy okazji o sobie, zeby dobrze wypoczac przed powrotem do domu. Wszystko jest tak jak byc powinno. Nie daj sobie nikomu wmowic, ze robisz cos nie tak. Jak widac czasami i podczytywanie forumowych ciotek nie zawsze jest dobre, bo sie czyms zasugerujemy i wszystko co zbudowalysmy, lgnie w gruzach. To, ze Psioszce ciezko bylo rozkrecic laktacje bez laktatora, nie znaczy, ze kazdy tak ma. Ja np laktatora nie kupowalam, jak bedzie absolutnie niezbedny, to kupie, ale nawet nie dopuszczam do siebie takiej mysli. Po Twoim poscie, grubo sie zastanawiam nad tym, czy przez pierwsze dni odciac sie od wszystkiego i w razie gorszych chwil kontaktowac sie tylko z tymi, ktorzy beda mi jak mantre powtarzac, ze jestes super i idzie mi swietnie - chocby mieli klamac ;) Moge tez zadzwonic do mojej poloznej, jak ktos mi jakies glupoty bedzie kladl do glowy :p

A ja dzisiaj w nocy juz mialam poczucie, ze moj synek zaraz wyjdzie. Do lazienki z sypialni mam trzy krroki, a myslalm, ze nie dojde, ze mi wyjdzie. Normalnie czulam jak wwierca sie w kanal rodny. Do tego skurcze. No niech czeka do terminu, a najlepiej do tego 10-tego sierpnia, a pozniej niech wyskakuje ta moja mala kluska.

Acha jeszcze sobie przypomnialam odnosnie duzych dzieci. Kilka lat temu szefowa mojej kolezanki, wlascicielka osiedlowego sklepu, urodzila chlopca naturalnie z waga 6150g. Pewnie bym nie uwierzyla, ale znam kobiete na tyle, ze zamienialam z nia pare slow od czasu do czasu. W zasadzie do konca pracowala, ona sama drobniutka, a brzuch po prostu gigantyczny - podejrzewalismy ja o bliznieta hehehe. Oczywiscie lekarze na usg nie widzieli, ze taki kolos z niego. Po dwoch tygodniach jak przyszla na chwile do meza do sklepu z tym "malym" to wygladal jak 3-miesieczne dziecko. Takiego klocka przecisnac naturalnie, to jest wyczyn.

małaMyszka, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa naciskaj by cos robili bo to slabo zeby dziecko bylo dlugo bez wod plodowych . Powodzenia.

Co do masazu szyjki to chyba zalezy od osoby. Ja w tygodniu poprzedzajacym poerwszy porod mialam 3 masaze i jakos przezylam. Bolalo, fakt ale porod bardziej boli ;)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ