X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, rodzenie łożyska to czysta przyjemność, wogóle tego nie czuć, jedno małe parcie i wyrzucasz to z siebie, ja kazałam sobie pokazać jeszcze:D

Magd ekspresowy poród, pozazdrościc, ja musiałam troche przeć , pół godziny:)

małaMyszka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam tak co 15-30-40 minut ale są mega bolesne. Myślałam że mam wysoki próg bólu a tu zaskoczyły mnie. Narazie leżę i próbuje zasnąć bo cała noc nie przespana.

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej cioteczki, ja po obchodzie ordynator zalecil indukcje porodu, mamy zaczac od zelu.... boje sie cholerka troche :)

Cassie_DE, Maniuś, magda sz, Laura, małaMyszka, lys, witaminkab, psioszka11, Amberla, Y, Aska87, zabka11, mamasia, Weridiana, gosia.b lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaen spróbuj choc chwilę sie zdrzemnąć żeby mieć siłe, ja mogę poradzić zeby zjesc coś słodkiego kawałek czekolady co da troche energii, ja po porodzie nie miałam siły wstać bo tak krecilo mi sie w głowie, nie jadłam cały dzień i całą noc

KasiaeN., małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Wchodze na forum a tu tyle sie dzieje! Szok!
    Trzymam za Was kciuki :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje ło matko
    Ja po wizycie szyjka wysoko zamknięta ale glowka sie obniżyła stąd te bóle w kroku cmienie okresowe to w koncu ten facio Braxton mąż sie ucieszy że w końcu przyszedł hehe na ktg lekkie skurcze sie zapisały Ale nie czułam sądzę że dotrwam do terminu. Dostałam od położnej siatkę z gadżetami siedzę i oglądam co tam ciekawego
    Dziewczynki kibicuje wam
    Nooooo jutro już SIERPIEŃ hurrra !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 10:05

Maniuś, Paula_071, Laura, małaMyszka, lys, Zetka, zabka11, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ale sie dzieje :) wczoraj mowie do meza ze juz 14 dziewczyn sie rozpakowalo,a on"ciekawe ktory my bedziemy mieli numerek :) " dowcipnis :D

Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki &&& teraz juz sie posypia dzieciaczki nasze tak wyczekiwane <3 nie wierze,nadal nie wierze ze to juz...nie dlugo...

A i dowiedzialam sie niedawno ze i moja coicia jest w ciazy-poczatek-termin na 1 marca <3 kolejny bejbik w drodze :)

My we wtorek mamy 3 rocznice slubu <3 maz mi mowi "kup sobie z tej okazji charmsika do pandorki :P " a ja mu mowie ze najpiekniejszym prezentem bylby nasz Alexik :) ciekawe jakie on ma plany :) kiedy by chcial opuscic apartamencik <3

Ok dziewczynki,spadam sprzatac bo choc skurcze sa to energia mnie rozpiera poprostu :D

Milego dzionka i czekamy na nastepne dzieciaczki <3 <3 <3

Paula_071, aaaaga, KasiaeN., Laura, małaMyszka, lys, psioszka11, Y, niecierpliwa, zabka11, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poczytania: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Strach-rodzic-w-Polsce-Prof-Romuald-Debski-myslalem-ze-piany-dostane,wid,17737174,wiadomosc.html?ticaid=11551a&_ticrsn=3

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kasiaen spróbuj choc chwilę sie zdrzemnąć żeby mieć siłe, ja mogę poradzić zeby zjesc coś słodkiego kawałek czekolady co da troche energii, ja po porodzie nie miałam siły wstać bo tak krecilo mi sie w głowie, nie jadłam cały dzień i całą noc

No postaram się, wciągnęłam na razie dwa paczki i postaram się zdrzemnąć.A moja mama mi dziś przypomniała, ze będąc ze mną w ciąży też miała termin na 10go sierpnia a urodziłam się 4go. Może moja Marta chce mieć tą samą datę urodzin co mamusia ;)

małaMyszka, Y, Zetka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpniowczki :-)

Alez sie dzieje :-)!!! Dopinguje kazdej z Was I czekam grzecznie na swoja kolej ale mimo wszystko w poniedzialek biore sie za mycie okien w calym domu plus weranda. Moze sie cos ruszy :-)
    Kochane jeszcze raz trzymam kciuki I zycze szybkich I bezbolesnych porodow. No I czekam na zdjecia nowych dzieciaczkow :-)

Paula_071, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej teraz Ona88 :) nie no jak tak dalej pójdzie to będę potrzebowała krasnoludków do pomocy :D przeciążymy serwery belly :)

Kasia ja myślę że do 4 to nie pociągniesz w dwupaku :) wiadomo że u każdego inaczej poród przebiega ale jak leżałam na patologii i któraś miała takie skurcze to była kwestia nawet nie 48 ale 24 :)

Ona ten żel to błogosławieństwo z tych wszystkich sposobów indukcji :)

Kochane po CC, macie pełno prawo żeby tak się czuć, przecież CC to operacja, a po tym troszkę się do siebie dochodzi. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozytywnie patrzeć w przyszłość. Macie najgorsze za sobą, maluszka obok siebie. Wszystko się zmieniło, te 9 miesięcy to nie jest nawet przedsmak tego co nas wszystkie czeka po porodzie. W jednym ciele możemy robić co chcemy z małym utrudnieniem bo brzuch a po porodzie dziecko jest naszym cieniem i fakt że od nas zależy ich życie jest takim obciążeniem psychicznym że każdy ma prawo mieć chwilę załamania. Bejbi blus idz sobie w cholerę :)

0na88, małaMyszka, Zetka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie kobietki :) Ona, Ewa trzymam kciuki za szybki rozwój akcji :)
    Kasia mi się wydaje, że Ty już tuż tuż :)
    Agata przeraził mnie Twój opis sytuacji z Madalińskiego...jakie oblężenie
    Ja tam jestem zdania, że dziecko to najlepszy laktator, przecież jeszcze kilkanaście lat temu nie były tak powszechnie stosowane a ludzkość jakoś przetrwała ;)

U mnie kompletna cisza, chyba młodej się podoba w brzuchu ;) Nie wiem czy to w ogóle możliwe ale czuję się teraz o niebo lepiej niż np 1.5 miesiąca temu, nic nie boli, mogę chodzić i to całkiem przyzwoicie, skurczów poza Braxtonami nie mam. Na ten moment nie mieści mi się w głowie, że w ogóle jakiś poród przede mną :D Zbieram się w końcu kupić stanik do karmienia, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

Paula_071, Agaata, AgaSad, małaMyszka, Zetka, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny! Pewnie dzisiaj pojawią się kolejne dzieciaczki :)

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś się zastanawiałam czy dojedziemy do 2000 strony i czy wszystkie zdążymy się rozpakować. A tu już 1774 :)
    Ciekawa jestem która z nas urodzi jak będziemy na 2000 stronie ;)

małaMyszka, jasmine89, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem ze jutro sierpień, ze to juz 37tydzień, że w srode ciaża bedzie donoszona..ale ciagle mi sie wydaje ze ten poród, dzidziuś, to taka odleeeeegła sprawa :P
    Chyba do mnie nie dociera ze taka wielka radocha juz jest tak blisko :D

aaaaga, małaMyszka, jasmine89, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Niby wiem ze jutro sierpień, ze to juz 37tydzień, że w srode ciaża bedzie donoszona..ale ciagle mi sie wydaje ze ten poród, dzidziuś, to taka odleeeeegła sprawa :P
    Chyba do mnie nie dociera ze taka wielka radocha juz jest tak blisko :D
    Karolina do mnie też nie dociera, mam to samo

małaMyszka, jasmine89, zabka11 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0289646001.html

Leże ! BUTY MOTOCYKLOWE :D

magda sz, małaMyszka, jasmine89, ainer85 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miałam iść do sklepu Leczo chciałam zrobić a tu non stop pada deszcz

małaMyszka, jasmine89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale akcje od rana.. kciuki zaciśnięte.

Strasznie boje się tych 2 ostatnich tygodni, męża całymi dniami nie ma w domu, dojazd na Oporów objazdem bo remontują drogę więc zanim on tu dojedzie to różnie może być..
    Muszę sobie przywiesić na lodówce nr taxi..

W niedzielę mam dzwonić do szpitala bo wtedy ma dyżur lekarka u której ostatnio byłam i poda mi termin cc, moja ginka mnie zapisała i wyjechała na urlop a już skręca mnie z ciekawości i nie wytrzymam do jej powrotu..

Dziś mam dzień dla siebie - na 12 idę do fryzjera a potem się lenię.. Muszę jeszcze tylko wyparzyć laktator i butelki i przepakować torbę - osobną dla mnie, osobną dla małego bo do jednej nie upcham wszystkiego..

Od poniedziałku upały - ryczeć mi się chce jak sobie pomyślę.. oj będzie ciężko..

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kurde miałam iść do sklepu Leczo chciałam zrobić a tu non stop pada deszcz
    nic nie mów... ja czekam aż chociaż trochę przestanie lać, bo muszę pójść po warzywa do burgerów hhehehehe i jakieś dobre bułki znaleźć.

Chciałam jeszcze skoczyć po jakieś buty bo moje sandałki zrobiły się baaaaaaaaaaaaardzo wąskie, w laczkach jak chodzę, to pękają mi pięty i bolą nogi. Tylko teraz nie wiem jakie kupić. Pełne, odkryte, sandałki, baleriny, trampki, klapki no nie wiem...

No i do zegarmistrza muszę wpaść, bo padła mi bateryjka w zegarku, a teraz z tymi skurczami to chociaż ogarnę godzinę, czas trwania i częstotliwość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ