X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze rodze bedzie wiedzial mąż,rodzice,teście, nikt wiecej, nawet do przyjaciółek nie dam znac :P Wysle im mmsy jak urodze :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z maluszkami, dajcie sobie chwilę na zapoznanie, na pewno niedługo będzie lepiej :) Maluch też musi się zaaklimatyzować do nowych warunków. Co do bliskości to wydaje mi się, że takiego maluszka nie da się przyzwyczaić do niej i "rozpuścić" poprzez przytulanie itp - one po pobycie w brzuchu 9 mcy są przyzwyczajone do naszej obecności 24/7, kołysania i głosu :)

Zetka, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zacznie w dzień i będę musiała męża z pracy sciagac to rodzina się dowie bo mój pracuje z kuzynem i ojcem swoim więc nie ma wyjścia a jak w nocy to T poinformuje jak urodze tak myślę a jak będzie tego najstarsi górale nie wiedzą :-)

Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7b5a88d1017.jpg

Z taka mina zasnela po zwiekszeniu porcji, wiec chyba glodzilismy wlasne dziecko. Wtrabila 55 ml mm i spi, tatus ma warte a ja moge sie chwile kimnac. Patrzac na nia jak slodko spi od razu czlowiek zapomina, ze nie spal tyle czasu, niewazne staje sie, ze wygladam jak zoombie oraz to, ze weszlam dzis na wage a tam - 3 kg. Jak to mozliwe jak sama Julka wazyla wiecej??? patrzac na siebie myslalam, ze 10 jak nic polecialo. Jem malo, slodycze od porodu calkiem odstawilam, od wczopgpaj ciagle biegunka, a waga zwariowala :/

Od nocy utrzymuje jej sie temp ciala 37.1, a wieczorem miala 36.6 to nie za duzo??
    Ale rozkoszna :-)

małaMyszka, Lady Savage, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się również :)
    Ciąża donoszona, ale jeszcze tydzień dwa bardzo bym chciała ponosić Małego w brzuszku.

My dziś rocznica ślubu, wiec mam nadzieje ze będzie miło :)

A co do rodzinki to z pierwszym synkiem powiedzieliśmy jak się urodził a teraz nie wiem bo potrzebujemy opieki dla Jasia wiec ktoś raczej będzie wiedział.

Laura, magda sz, mamasia, zabka11, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mamasia - to faktycznie rarytas na kolacje :-) a czujesz te skurcze ktore zapisywalo to ktg?

Lys - ja pamietam, ze jak moj maz byl za granica to tez sie nie wsciekl jak cos zmajstrowalam powaznego. U nas sprzeczki biora sie zazwyczaj z pierdol, z codziennych zachowan (typu kto wyciagnie rzeczy ze zmywarki). Ale mimo wszystko fajnie masz, ze nie robi awantury :-) chociaz takim zalaniem to ja bym sie bardziej przejmowala niz maz.
    Piatkowy upal mnie przeraza. Wiem, ze będę wtedy w szpitalu, nie mam co liczyc na jedynkę, na pooperacyjnej leza nawet matki po porodzi sn z dziecmi bo jest taki problem z miejscami, wiec nawet nie odpoczne. No ale co moge zrobic... i tak leze w lozku i dziekuje Bogu za kazda godzine Tomka w brzchu. Byle wytrzymac do wtorku.
    Moj maz sie tak teraz mna przejmuje, ze nawet jak szedl sie kapac to wzial telefon ze soba na wypadek gdybym nie miala sily wstac lub krzyczec. Kochany:)
    Czuję,czuje :-) tylko co z tego jak ich częstotliwość nie wzrasta :-) obiecałam mężowi,że nie będę lazic po schodach do jutra wieczór,a później już mały mógłby się urodzić :-)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa takie pyziki :) słodka jest.
    Mój Nathan je co gdzie po 60 ml mojego mleka. W nocy po 80 ml co 2 h mm z racji tego że leży w inkubatorze.
    Pytałam pediatre czy to nie za dużo - jak ma apetyt i nie ulewa to ma jeść. No i jemy :) dzięki temu ani razu jeszcze nie płakał i przesypia całe 2 h.

niecierpliwa, mamasia, zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka czyli tylko z butli karmisz? W sensie swoje odciagniete mleko z butelki? Leos nie chce cyca? Bo moja mała chyba nie umie dobrze złapać.. Dziewczyny ale mi się idiotka w pokoju trafiła. Urodziła bliźniaki w 34 tc i są w inkubatorze. No i ona nie rozumie jak to jest zajmować się dzieckiem. W ogóle nie da się z nią pogadać, nie odzywa się, wczoraj miała pretensje ze będzie w pokoju zapalona lampka. No tak, po ciemku powinnam pampersy zmieniać..

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mamasia we wtorek cc? ja mam termin na jutro i nadal na nic sie nie zapowiada. czekam do pon. co mi ordynator powie.
    Nie,nie :-) mam po prostu taka nadzieję na rozwój akcji porodowej :-) żeby mały poczekal do wtorku,bo go tak tatuś prosił,a później niech wychodzi,bo nie chciałabym się indukowac dwa tygodnie :-P ale teraz wszystko zależy od syna

0na88, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Hej dziewczyny, ja tez mam laktator elektryczny Canpolu.
    A co do karmienia to u mnie podobnie mała ma duży odruch ssania staram sie zeby była tylko na piersi, ale moja laktacja jeszcze sie nie rozchulała,cały czas wisimy na cycku.
    I je na żądanie.
    Aha wczoraj wypilam pół karmi- podgrzanego zeby odparować te 0,5 alk, i nie wiem czy to podswiadomosc czy to działa ale po dwóch h mialam pełne piersi.

Moja niestety z moimi sutkami sobie nie radzi, sa juz cale pogryzione, a odkad dostala mleko w butelce nakladki na sutki zaczela traktowac jak smoczek, przed chwila pociumkala i zasnela nawet nie w glowie jej bylo zassac jak przeym butle leci latwo

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja nie zamierzam nikomu mowic ze rodze, jak urodze to wysle rodzince mmsy i wylacze tel. bo na bank znajda sie co beda dzwonic i sie pytac o szczegoly. Nawet rodzice czy tescie beda musieli czekac.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Witamy się również :)
    Ciąża donoszona, ale jeszcze tydzień dwa bardzo bym chciała ponosić Małego w brzuszku.

My dziś rocznica ślubu, wiec mam nadzieje ze będzie miło :)

A co do rodzinki to z pierwszym synkiem powiedzieliśmy jak się urodził a teraz nie wiem bo potrzebujemy opieki dla Jasia wiec ktoś raczej będzie wiedział.
    Najlepsze życzenia rocznicowe,miłego świętowania :-*

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja odciagam swoje mleko i daje z butli.Dodatkowo 3x na dobę daje sztuczne.Do piersi przystawiam jak nie dojadl albo jest niespokojny, bo on się nie najada z samej piersi i przysypia,więc śmiejemy się,że pierś to deserek.

Ewa123, niecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka chyba tez tak spróbuję dzisiaj bo już załamuje się ta sytuacja. Mała pociumka chwile i śpi, nie chce się jej męczyć. Z kolei samo sztuczne tez nie za dobrze podawać. Nie jest lekko ehh. Jeszcze biedna kruszynka chyba zoltaczke ma.. Czekamy na pediatre..

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musisz próbować na różne sposoby.My już też kilka nocy zaliczyliśmy z akcją płacz i głód,ale bardzo powoli uczymy się siebie i zauważamy pewne rzeczy takie właśnie jak karmienie.Może to nie jest super sposób karmienia ale na moje dziecko na razie działa.

Ewa123, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja niestety z moimi sutkami sobie nie radzi, sa juz cale pogryzione, a odkad dostala mleko w butelce nakladki na sutki zaczela traktowac jak smoczek, przed chwila pociumkala i zasnela nawet nie w glowie jej bylo zassac jak przeym butle leci latwo

Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć smoczki Medeli są na wzór piersi kobiety i trzeba się namęczyć, żeby się napić z butli.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chodzi dokładnie o smoczek Medela Calma.

U mnie noc znowu z cyklu beznadziejnych. Mam chyba jakiś kryzys, bo mnie wkurza to, że ciągle nie mogę się wyspać i nie ma perspektywy, że będzie lepiej. Jakoś zaczynam się przerażać tym wszystkim...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wpieprzylo mi posta...
    Pisalam ze kolejna noc na przeciwbolowych, to zebro chyba jednak pekniete, bol jest caly czas. Kaszel nie przeszedl do konca,dodam do tego rane po cc i bedzie wesolo...

Co do chlopow, to ja nie powiem slowa na swojego, wspolczuje stresu Wam teraz naprawde...

Ja ostatni dzien w domu, jutro rano przyjecie do szpitala, we wtorek bede juz mama...

Mam pytanie...widze ze te pierwsze dni sa trudne I nastawiam sie tez na frustracje i bezsilnosc...ale skad slowa jestem zla matka, bo moje placze i nie wiem jak je utulic czy mu pomoc...kazda matka jest najlepsza, a widze ze prawie wszystkie to przechodzimy...wspieram Was i czekam na swoj zyciowy egzamin.

Paula_071, Laura, zabka11, Magd, Maniuś, lys, Ewa123, sylwucha89, małaMyszka, kasiuleek, witaminkab, Zetka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • polly_ Znajoma

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Polly , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Przyjmij, to napiszę wiadomość. Tak, urodziłam 24 lipca. Byłabym chętna na sesje. A jakieś akcesoria Potrzebuje, czy masz takie rzeczy? Zresztą, czekam na zaakceptowanie zaproszenia to pogadamy :)

przyjelam zproszenie, akcesoriow zadnych nie potrzebujesz, napisz do mnie,odpowiem wieczorkiem

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dzisiaj jedzie do domu.Co prawda wróci za tydzień jeszcze do mnie ale już jestem przerażona że jej nie będzie A do tego te upały:(

bl9ci09kql96ri27.png

‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ