SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z maluszkami, dajcie sobie chwilę na zapoznanie, na pewno niedługo będzie lepiej
Maluch też musi się zaaklimatyzować do nowych warunków. Co do bliskości to wydaje mi się, że takiego maluszka nie da się przyzwyczaić do niej i "rozpuścić" poprzez przytulanie itp - one po pobycie w brzuchu 9 mcy są przyzwyczajone do naszej obecności 24/7, kołysania i głosu
Zetka, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jak się zacznie w dzień i będę musiała męża z pracy sciagac to rodzina się dowie bo mój pracuje z kuzynem i ojcem swoim więc nie ma wyjścia a jak w nocy to T poinformuje jak urodze tak myślę a jak będzie tego najstarsi górale nie wiedzą
Zetka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7b5a88d1017.jpg
Z taka mina zasnela po zwiekszeniu porcji, wiec chyba glodzilismy wlasne dziecko. Wtrabila 55 ml mm i spi, tatus ma warte a ja moge sie chwile kimnac. Patrzac na nia jak slodko spi od razu czlowiek zapomina, ze nie spal tyle czasu, niewazne staje sie, ze wygladam jak zoombie oraz to, ze weszlam dzis na wage a tam - 3 kg. Jak to mozliwe jak sama Julka wazyla wiecej??? patrzac na siebie myslalam, ze 10 jak nic polecialo. Jem malo, slodycze od porodu calkiem odstawilam, od wczopgpaj ciagle biegunka, a waga zwariowala
Od nocy utrzymuje jej sie temp ciala 37.1, a wieczorem miala 36.6 to nie za duzo??małaMyszka, Lady Savage, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Witamy się również
Ciąża donoszona, ale jeszcze tydzień dwa bardzo bym chciała ponosić Małego w brzuszku.
My dziś rocznica ślubu, wiec mam nadzieje ze będzie miło
A co do rodzinki to z pierwszym synkiem powiedzieliśmy jak się urodził a teraz nie wiem bo potrzebujemy opieki dla Jasia wiec ktoś raczej będzie wiedział.Laura, magda sz, mamasia, zabka11, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Mamasia - to faktycznie rarytas na kolacje
a czujesz te skurcze ktore zapisywalo to ktg?
Lys - ja pamietam, ze jak moj maz byl za granica to tez sie nie wsciekl jak cos zmajstrowalam powaznego. U nas sprzeczki biora sie zazwyczaj z pierdol, z codziennych zachowan (typu kto wyciagnie rzeczy ze zmywarki). Ale mimo wszystko fajnie masz, ze nie robi awanturychociaz takim zalaniem to ja bym sie bardziej przejmowala niz maz.
Piatkowy upal mnie przeraza. Wiem, ze będę wtedy w szpitalu, nie mam co liczyc na jedynkę, na pooperacyjnej leza nawet matki po porodzi sn z dziecmi bo jest taki problem z miejscami, wiec nawet nie odpoczne. No ale co moge zrobic... i tak leze w lozku i dziekuje Bogu za kazda godzine Tomka w brzchu. Byle wytrzymac do wtorku.
Moj maz sie tak teraz mna przejmuje, ze nawet jak szedl sie kapac to wzial telefon ze soba na wypadek gdybym nie miala sily wstac lub krzyczec. Kochany:)tylko co z tego jak ich częstotliwość nie wzrasta
obiecałam mężowi,że nie będę lazic po schodach do jutra wieczór,a później już mały mógłby się urodzić
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa takie pyziki
słodka jest.
Mój Nathan je co gdzie po 60 ml mojego mleka. W nocy po 80 ml co 2 h mm z racji tego że leży w inkubatorze.
Pytałam pediatre czy to nie za dużo - jak ma apetyt i nie ulewa to ma jeść. No i jemydzięki temu ani razu jeszcze nie płakał i przesypia całe 2 h.
niecierpliwa, mamasia, zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Psioszka czyli tylko z butli karmisz? W sensie swoje odciagniete mleko z butelki? Leos nie chce cyca? Bo moja mała chyba nie umie dobrze złapać.. Dziewczyny ale mi się idiotka w pokoju trafiła. Urodziła bliźniaki w 34 tc i są w inkubatorze. No i ona nie rozumie jak to jest zajmować się dzieckiem. W ogóle nie da się z nią pogadać, nie odzywa się, wczoraj miała pretensje ze będzie w pokoju zapalona lampka. No tak, po ciemku powinnam pampersy zmieniać..
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
0na88 wrote:mamasia we wtorek cc? ja mam termin na jutro i nadal na nic sie nie zapowiada. czekam do pon. co mi ordynator powie.
mam po prostu taka nadzieję na rozwój akcji porodowej
żeby mały poczekal do wtorku,bo go tak tatuś prosił,a później niech wychodzi,bo nie chciałabym się indukowac dwa tygodnie
ale teraz wszystko zależy od syna
0na88, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:Hej dziewczyny, ja tez mam laktator elektryczny Canpolu.
A co do karmienia to u mnie podobnie mała ma duży odruch ssania staram sie zeby była tylko na piersi, ale moja laktacja jeszcze sie nie rozchulała,cały czas wisimy na cycku.
I je na żądanie.
Aha wczoraj wypilam pół karmi- podgrzanego zeby odparować te 0,5 alk, i nie wiem czy to podswiadomosc czy to działa ale po dwóch h mialam pełne piersi.
Moja niestety z moimi sutkami sobie nie radzi, sa juz cale pogryzione, a odkad dostala mleko w butelce nakladki na sutki zaczela traktowac jak smoczek, przed chwila pociumkala i zasnela nawet nie w glowie jej bylo zassac jak przeym butle leci latwomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Witamy się również
Ciąża donoszona, ale jeszcze tydzień dwa bardzo bym chciała ponosić Małego w brzuszku.
My dziś rocznica ślubu, wiec mam nadzieje ze będzie miło
A co do rodzinki to z pierwszym synkiem powiedzieliśmy jak się urodził a teraz nie wiem bo potrzebujemy opieki dla Jasia wiec ktoś raczej będzie wiedział.małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ewa ja odciagam swoje mleko i daje z butli.Dodatkowo 3x na dobę daje sztuczne.Do piersi przystawiam jak nie dojadl albo jest niespokojny, bo on się nie najada z samej piersi i przysypia,więc śmiejemy się,że pierś to deserek.
Ewa123, niecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka chyba tez tak spróbuję dzisiaj bo już załamuje się ta sytuacja. Mała pociumka chwile i śpi, nie chce się jej męczyć. Z kolei samo sztuczne tez nie za dobrze podawać. Nie jest lekko ehh. Jeszcze biedna kruszynka chyba zoltaczke ma.. Czekamy na pediatre..
maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
No musisz próbować na różne sposoby.My już też kilka nocy zaliczyliśmy z akcją płacz i głód,ale bardzo powoli uczymy się siebie i zauważamy pewne rzeczy takie właśnie jak karmienie.Może to nie jest super sposób karmienia ale na moje dziecko na razie działa.
Ewa123, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
niecierpliwa wrote:Moja niestety z moimi sutkami sobie nie radzi, sa juz cale pogryzione, a odkad dostala mleko w butelce nakladki na sutki zaczela traktowac jak smoczek, przed chwila pociumkala i zasnela nawet nie w glowie jej bylo zassac jak przeym butle leci latwo
Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć smoczki Medeli są na wzór piersi kobiety i trzeba się namęczyć, żeby się napić z butli.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula chodzi dokładnie o smoczek Medela Calma.
U mnie noc znowu z cyklu beznadziejnych. Mam chyba jakiś kryzys, bo mnie wkurza to, że ciągle nie mogę się wyspać i nie ma perspektywy, że będzie lepiej. Jakoś zaczynam się przerażać tym wszystkim...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Chyba wpieprzylo mi posta...
Pisalam ze kolejna noc na przeciwbolowych, to zebro chyba jednak pekniete, bol jest caly czas. Kaszel nie przeszedl do konca,dodam do tego rane po cc i bedzie wesolo...
Co do chlopow, to ja nie powiem slowa na swojego, wspolczuje stresu Wam teraz naprawde...
Ja ostatni dzien w domu, jutro rano przyjecie do szpitala, we wtorek bede juz mama...
Mam pytanie...widze ze te pierwsze dni sa trudne I nastawiam sie tez na frustracje i bezsilnosc...ale skad slowa jestem zla matka, bo moje placze i nie wiem jak je utulic czy mu pomoc...kazda matka jest najlepsza, a widze ze prawie wszystkie to przechodzimy...wspieram Was i czekam na swoj zyciowy egzamin.Paula_071, Laura, zabka11, Magd, Maniuś, lys, Ewa123, sylwucha89, małaMyszka, kasiuleek, witaminkab, Zetka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Polly , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Przyjmij, to napiszę wiadomość. Tak, urodziłam 24 lipca. Byłabym chętna na sesje. A jakieś akcesoria Potrzebuje, czy masz takie rzeczy? Zresztą, czekam na zaakceptowanie zaproszenia to pogadamy
przyjelam zproszenie, akcesoriow zadnych nie potrzebujesz, napisz do mnie,odpowiem wieczorkiem
małaMyszka lubi tę wiadomość