X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Mama witamy :) dopiszę tylko proszę o szczegóły- jaka płeć, jaki termin :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, podoba mi się Twoje podejście i zgadzam się z nim. Jestem całym sercem za wprowadzaniem dziecku rytuałów dnia, nocy, spania, karmienia, ale wszystko powoli. Budzenie 5 dniowego dziecka na siłę mnie osobiście też nie przekonuje, bo moim zdaniem ono kompletnie nie wie jeszcze co się dzieje i czuje się wtedy bardzo zagubione. To może być dobra metoda, ale ciut później.

apaczka, Zetka, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja pierdole nie mogłam takich incydentów zrozumieć przed ciążą ale teraz to już gotuje się we mnie!
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nagi-noworodek-znaleziony-na-ulicy-w-Ostrowie-Wielkopolskim,wid,17746053,wiadomosc.html?ticaid=115563

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka zgadzam się z Tobą ale nie w przypadku noworodka :) Myślę, że na początku to my się musimy troszkę dostosować do niego (jest nam łatwiej) niż ono do nas a dopiero po pewnym czasie stopniowo "przestawiać" dziecko na nasz rytm. Wiadomo, każda mama robi jak uważa za słuszne. Ja nie wyobrażam sobie budzić śpiącego noworodka tak dla zasady i go zabawiać bo skoro śpi to widać nie potrzebuje w danej chwili zabawiania. Dziecko w trakcie rozwoju stopniowo wydłuża swoje okresy aktywności w ciągu dnia, to się dzieje naturalnie wraz z rozwojem i jest nieuniknione. Staje się coraz bardziej zainteresowane otaczającym światem, zabawkami itp. Okres noworodkowy ma to do siebie, że jest okresem przejściowym - z życia płodowego do tego "właściwego", dziecko potrzebuje czasu żeby się do tej zmiany przyzwyczaić a skoro jego reakcją (moim zdaniem naturalną) na to jest sen to dla mnie ok.
    Takie mam zdanie :)

małaMyszka, Agaata, Pulpecja, Magd lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być kawka i ciasto, ale koleżanka pojechała z dzieciakami na plażę i tym sposobem wypiję swoją i zjem chałwę mleczną.

Wykorzystam pół godziny na odpalenie kosiarki, bo jutro wizyta i będę miała z głowy, bo jutro ma być ukrop, więc wrócę po laboratorium do domu i ogarnę się na wizytę na 14.

Na razie siedzę w łazience i czekam aż skurczybyki ustaną. Najwyżej ogóle się na dwa razy.

No i spróbuję doprowadzić do ładu moje pięty. Zrobię im peeling i nałożę maskę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:22

Zetka, zabka11, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz w szpitalu, jestem po przyjeciu, ktg i pobraniu krwi. Wpisali mi jako wskazanie do cc zylaki sromu. Sama wada wzroku nie jest wskazaniem. Dopiero odklejajaca sie siatkowka. Wczoraj mialam stresa ale dzis w szpitalu czuje sie jak na wakacjach. Jakos sie nie boje.narazie leze, mama ma przywiesc meza pozniej. ciecie mam rano, jak bedzie dobrze wyjde w piatek. Pic moge jak tylko mnie bedzie puszczalo znieczulenie. Nie musialam byc naczczo, moge jesc do 12 w nocy.

Aska87, Agaata, Aga89, apaczka, małaMyszka, lys, Zetka, aaaaga, Paula_071, magda sz, Laura, zabka11, Amberla, Y, AgaSad, sylwucha89, Pulpecja, Magd, Maniuś, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mamasia a co u Ciebie? mialas obchod?
    Rozwarcie na trzy centymetry,lekkie plamienie,ale jeszcze nie urodzimy dziś. Pytałam czy mogę do domu iść i poczekać na rozwój akcji to lekarz powiedział,że może mnie wypisać na moje życzenie,ale w związku z tym,że poród bliżej jak dalej i problem z miejscami radzi mi bym szanowala łóżeczko zatem zostaję i czekam (nie)cierpliwie

lys, Zetka, magda sz, Laura, niecierpliwa, zabka11, Młoda Mama :), Y, AgaSad, sylwucha89, małaMyszka, 0na88, Magd, Maniuś, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka już jutro będziesz mamą!!!!!

Zetka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Rozwarcie na trzy centymetry,lekkie plamienie,ale jeszcze nie urodzimy dziś. Pytałam czy mogę do domu iść i poczekać na rozwój akcji to lekarz powiedział,że może mnie wypisać na moje życzenie,ale w związku z tym,że poród bliżej jak dalej i problem z miejscami radzi mi bym szanowala łóżeczko zatem zostaję i czekam (nie)cierpliwie

Który lekarz Ci tak powiedział? Przecież nie położą się na patologii po porodzie, więc i tak będzie musiało się znaleźć nowe łóżko:)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ofka już jutro będziesz mamą!!!!!
    Nooo ale czad....nie ogarniam jeszcze. Wy tez juz sie kurczcie dziewczyny.

zabka11, małaMyszka, Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was ze rodzicie naturalnie. To czekanie, obserwowanie, nie wiadomo kiedy i jak dlugo....szok. ja bym nerwowo nie wytrzymala.

Paula_071, magda sz, zabka11, małaMyszka, Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Młoda Mama witamy :) dopiszę tylko proszę o szczegóły- jaka płeć, jaki termin :)

Tp wg. OM 30.07.2015
    wg. USG 07.08.2015 -płeć: chłopiec :)

Dziękuję za przyjęcie :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak widać ja już wytrzymuje :) non stop o tym myślę... Idę właśnie po produkty na sernik zebrę żeby czymś się zająć, a jak go wstawię do piekarnika to sprzątanie. Mąż kazał mi pompony robić z tiulu i kibicować małej..

Jutro o tej porze bedziesz juz mamuśką :)

zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, nie jestem lekarką, ale może lekarz nie chce dać Ci skierowania na planowe cięcie dlatego, że cięcia po rozpoczęciu akcji porodowej są korzystniejsze dla matki i dziecka? Tzn. na pewno są korzystniejsze, a planowe cięcia (tzw. "na zimno", bez skurczów) są wskazaniem tylko w niektórych przypadkach, kiedy nie można ryzykowac czekania. Ale tu własnie nie wiem - co jest wskazaniem do planowego cięcia.

U nas znowu gorąco, więc piorę i sprzątam łazienkę, bo to trochę chłodzi. Było podobno kurier z nianią, ale albo nie dzwonił albo dzwonił jak odkurzałam i nie słyszałam, więc zostawił paczkę w sklepie na dole :/

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona a jaką nianię kupiłaś?
    Mi mój brat obiecał że kupi w prezecie więc nie interesowałam się tym, ale ostatnio zadał mi pytanie jaka mi się podoba bo on nie wie co kupić :D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:

Mamasia gdzie rodzisz? Ja na wizycie u lekarza 2 tyg temu dowiedzialam sie, ze podobno rozwarcie na 4cm i dziecko bardzo nisko, wstawia sie glowka. Do tego doszlo jeszcze plamienie, ktore nastepnego dnia rano zniknelo. I do tej pory nic sie nie dzieje, a ja codziennie jak na szpilkach, bo nie moge sie doczekac :( Dostalam wtedy skierowanie do szpitala, ale tylko gdyby "cos" sie dzialo (tz.skurcze, lub odeszly by mi wody) tak wiec nadal jestem w domu :(

• mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Który lekarz Ci tak powiedział? Przecież nie położą się na patologii po porodzie, więc i tak będzie musiało się znaleźć nowe łóżko:)
    Szewczuk

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - tak, tak szanuj lozeczko, bo nastepnym razem mogliby Cie odeslac :) Swoja droga paranoja, zeby sami lekarze namawiali do pozostania w szpitalu i okupowania lozka.

Ofka dobrze, ze tak czujesz sie w szpitalu. Gdzie rodzisz? W Legnicy? Ponoc swietnie robia tam cc. Niech Ci ten spokoj i poczucie, ze jestes na wakacjach nie opuszcza, az do wypisu :)

Mala myszko ciekawe jak u Ciebie rozwinie sie sytuacja moze jutrzejsza wizyta juz nie bedzie potrzebna.

Magda Sz. smiac mi sie chce jak czytam o Twoim parciu, zeby dzis urodzic. Plan zacny :p Zycze Ci z calego serca, zebys te wszystkie zmasowane dzialania przyniosly skutek hehehe.
    Ja od rana drapie sie po glowie co ze soba zrobic - trzebaby jakis obiadek zmontowac, wstawic pranie, odkurzyc, oproznic zmywarke. A tak mi sie nie chce. W domu ciemno, pozamykalam rolety, a i tak w domciu duszno. Mam strasznego lenia ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizYcie poloznej, okazalo sie, ze za cieplo ubieramy mala (choc robimy tak jak byla ubierana w szpitalu) i ze glodzimy mala. Powiedziala nam, ze te wszystkie normy posilkowe dotycza karmienia mlekiem sztucznym, a nie mlekiem matki. Mam miec zawsze sciagniety zapas mleka i dawac Julce pelna butle i ma jesc tyle ile chce. Argumentowala to tym, ze karmiac piersia tez nie wiemy ile maluch zjada i wisi na cycu tyle ile potrzebuje. Julka obudzila sie akurat jak przysyla wiec dostala bvtle i wciagnela 100 ml, a my dzis dawalismy jej max 50 ml. Wiec od dzis sprawdzimy jej teorie. Powiedziala tez, ze najlepiej klasc mala na plecach bo kladac na boku splaszczamy jej bioderka, a mamy ja szeroko pieluchowac. Na nadchodzace upaly radzila wybrac sie na lono natury i wystawiac ja w cieniu, wiec na weekend jedziemy do rodzicow.

mamasia, apaczka, Paula_071, magda sz, Laura, małaMyszka, Zetka, aaaaga, zabka11, Neyla, Y, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny słoneczny dzień :) W czwarteczek będzie ciaża donoszona, jerunku, a my dziś mamy wizytę u ginekologa. :)

mamasia, Laura, małaMyszka, zabka11, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ