SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Mama witamy :) dopiszę tylko proszę o szczegóły- jaka płeć, jaki termin :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, podoba mi się Twoje podejście i zgadzam się z nim. Jestem całym sercem za wprowadzaniem dziecku rytuałów dnia, nocy, spania, karmienia, ale wszystko powoli. Budzenie 5 dniowego dziecka na siłę mnie osobiście też nie przekonuje, bo moim zdaniem ono kompletnie nie wie jeszcze co się dzieje i czuje się wtedy bardzo zagubione. To może być dobra metoda, ale ciut później.

apaczka, Zetka, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja pierdole nie mogłam takich incydentów zrozumieć przed ciążą ale teraz to już gotuje się we mnie!
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nagi-noworodek-znaleziony-na-ulicy-w-Ostrowie-Wielkopolskim,wid,17746053,wiadomosc.html?ticaid=115563

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka zgadzam się z Tobą ale nie w przypadku noworodka :) Myślę, że na początku to my się musimy troszkę dostosować do niego (jest nam łatwiej) niż ono do nas a dopiero po pewnym czasie stopniowo "przestawiać" dziecko na nasz rytm. Wiadomo, każda mama robi jak uważa za słuszne. Ja nie wyobrażam sobie budzić śpiącego noworodka tak dla zasady i go zabawiać bo skoro śpi to widać nie potrzebuje w danej chwili zabawiania. Dziecko w trakcie rozwoju stopniowo wydłuża swoje okresy aktywności w ciągu dnia, to się dzieje naturalnie wraz z rozwojem i jest nieuniknione. Staje się coraz bardziej zainteresowane otaczającym światem, zabawkami itp. Okres noworodkowy ma to do siebie, że jest okresem przejściowym - z życia płodowego do tego "właściwego", dziecko potrzebuje czasu żeby się do tej zmiany przyzwyczaić a skoro jego reakcją (moim zdaniem naturalną) na to jest sen to dla mnie ok.
    Takie mam zdanie :)

małaMyszka, Agaata, Pulpecja, Magd lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być kawka i ciasto, ale koleżanka pojechała z dzieciakami na plażę i tym sposobem wypiję swoją i zjem chałwę mleczną.

Wykorzystam pół godziny na odpalenie kosiarki, bo jutro wizyta i będę miała z głowy, bo jutro ma być ukrop, więc wrócę po laboratorium do domu i ogarnę się na wizytę na 14.

Na razie siedzę w łazience i czekam aż skurczybyki ustaną. Najwyżej ogóle się na dwa razy.

No i spróbuję doprowadzić do ładu moje pięty. Zrobię im peeling i nałożę maskę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 12:22

Zetka, zabka11, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz w szpitalu, jestem po przyjeciu, ktg i pobraniu krwi. Wpisali mi jako wskazanie do cc zylaki sromu. Sama wada wzroku nie jest wskazaniem. Dopiero odklejajaca sie siatkowka. Wczoraj mialam stresa ale dzis w szpitalu czuje sie jak na wakacjach. Jakos sie nie boje.narazie leze, mama ma przywiesc meza pozniej. ciecie mam rano, jak bedzie dobrze wyjde w piatek. Pic moge jak tylko mnie bedzie puszczalo znieczulenie. Nie musialam byc naczczo, moge jesc do 12 w nocy.

Aska87, Agaata, Aga89, apaczka, małaMyszka, lys, Zetka, aaaaga, Paula_071, magda sz, Laura, zabka11, Amberla, Y, AgaSad, sylwucha89, Pulpecja, Magd, Maniuś, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mamasia a co u Ciebie? mialas obchod?
    Rozwarcie na trzy centymetry,lekkie plamienie,ale jeszcze nie urodzimy dziś. Pytałam czy mogę do domu iść i poczekać na rozwój akcji to lekarz powiedział,że może mnie wypisać na moje życzenie,ale w związku z tym,że poród bliżej jak dalej i problem z miejscami radzi mi bym szanowala łóżeczko zatem zostaję i czekam (nie)cierpliwie

lys, Zetka, magda sz, Laura, niecierpliwa, zabka11, Młoda Mama :), Y, AgaSad, sylwucha89, małaMyszka, 0na88, Magd, Maniuś, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka już jutro będziesz mamą!!!!!

Zetka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Rozwarcie na trzy centymetry,lekkie plamienie,ale jeszcze nie urodzimy dziś. Pytałam czy mogę do domu iść i poczekać na rozwój akcji to lekarz powiedział,że może mnie wypisać na moje życzenie,ale w związku z tym,że poród bliżej jak dalej i problem z miejscami radzi mi bym szanowala łóżeczko zatem zostaję i czekam (nie)cierpliwie

Który lekarz Ci tak powiedział? Przecież nie położą się na patologii po porodzie, więc i tak będzie musiało się znaleźć nowe łóżko:)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ofka już jutro będziesz mamą!!!!!
    Nooo ale czad....nie ogarniam jeszcze. Wy tez juz sie kurczcie dziewczyny.

zabka11, małaMyszka, Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was ze rodzicie naturalnie. To czekanie, obserwowanie, nie wiadomo kiedy i jak dlugo....szok. ja bym nerwowo nie wytrzymala.

Paula_071, magda sz, zabka11, małaMyszka, Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Młoda Mama witamy :) dopiszę tylko proszę o szczegóły- jaka płeć, jaki termin :)

Tp wg. OM 30.07.2015
    wg. USG 07.08.2015 -płeć: chłopiec :)

Dziękuję za przyjęcie :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka jak widać ja już wytrzymuje :) non stop o tym myślę... Idę właśnie po produkty na sernik zebrę żeby czymś się zająć, a jak go wstawię do piekarnika to sprzątanie. Mąż kazał mi pompony robić z tiulu i kibicować małej..

Jutro o tej porze bedziesz juz mamuśką :)

zabka11, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, nie jestem lekarką, ale może lekarz nie chce dać Ci skierowania na planowe cięcie dlatego, że cięcia po rozpoczęciu akcji porodowej są korzystniejsze dla matki i dziecka? Tzn. na pewno są korzystniejsze, a planowe cięcia (tzw. "na zimno", bez skurczów) są wskazaniem tylko w niektórych przypadkach, kiedy nie można ryzykowac czekania. Ale tu własnie nie wiem - co jest wskazaniem do planowego cięcia.

U nas znowu gorąco, więc piorę i sprzątam łazienkę, bo to trochę chłodzi. Było podobno kurier z nianią, ale albo nie dzwonił albo dzwonił jak odkurzałam i nie słyszałam, więc zostawił paczkę w sklepie na dole :/

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona a jaką nianię kupiłaś?
    Mi mój brat obiecał że kupi w prezecie więc nie interesowałam się tym, ale ostatnio zadał mi pytanie jaka mi się podoba bo on nie wie co kupić :D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Młoda Mama :) Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:

Mamasia gdzie rodzisz? Ja na wizycie u lekarza 2 tyg temu dowiedzialam sie, ze podobno rozwarcie na 4cm i dziecko bardzo nisko, wstawia sie glowka. Do tego doszlo jeszcze plamienie, ktore nastepnego dnia rano zniknelo. I do tej pory nic sie nie dzieje, a ja codziennie jak na szpilkach, bo nie moge sie doczekac :( Dostalam wtedy skierowanie do szpitala, ale tylko gdyby "cos" sie dzialo (tz.skurcze, lub odeszly by mi wody) tak wiec nadal jestem w domu :(

• mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Który lekarz Ci tak powiedział? Przecież nie położą się na patologii po porodzie, więc i tak będzie musiało się znaleźć nowe łóżko:)
    Szewczuk

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - tak, tak szanuj lozeczko, bo nastepnym razem mogliby Cie odeslac :) Swoja droga paranoja, zeby sami lekarze namawiali do pozostania w szpitalu i okupowania lozka.

Ofka dobrze, ze tak czujesz sie w szpitalu. Gdzie rodzisz? W Legnicy? Ponoc swietnie robia tam cc. Niech Ci ten spokoj i poczucie, ze jestes na wakacjach nie opuszcza, az do wypisu :)

Mala myszko ciekawe jak u Ciebie rozwinie sie sytuacja moze jutrzejsza wizyta juz nie bedzie potrzebna.

Magda Sz. smiac mi sie chce jak czytam o Twoim parciu, zeby dzis urodzic. Plan zacny :p Zycze Ci z calego serca, zebys te wszystkie zmasowane dzialania przyniosly skutek hehehe.
    Ja od rana drapie sie po glowie co ze soba zrobic - trzebaby jakis obiadek zmontowac, wstawic pranie, odkurzyc, oproznic zmywarke. A tak mi sie nie chce. W domu ciemno, pozamykalam rolety, a i tak w domciu duszno. Mam strasznego lenia ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizYcie poloznej, okazalo sie, ze za cieplo ubieramy mala (choc robimy tak jak byla ubierana w szpitalu) i ze glodzimy mala. Powiedziala nam, ze te wszystkie normy posilkowe dotycza karmienia mlekiem sztucznym, a nie mlekiem matki. Mam miec zawsze sciagniety zapas mleka i dawac Julce pelna butle i ma jesc tyle ile chce. Argumentowala to tym, ze karmiac piersia tez nie wiemy ile maluch zjada i wisi na cycu tyle ile potrzebuje. Julka obudzila sie akurat jak przysyla wiec dostala bvtle i wciagnela 100 ml, a my dzis dawalismy jej max 50 ml. Wiec od dzis sprawdzimy jej teorie. Powiedziala tez, ze najlepiej klasc mala na plecach bo kladac na boku splaszczamy jej bioderka, a mamy ja szeroko pieluchowac. Na nadchodzace upaly radzila wybrac sie na lono natury i wystawiac ja w cieniu, wiec na weekend jedziemy do rodzicow.

mamasia, apaczka, Paula_071, magda sz, Laura, małaMyszka, Zetka, aaaaga, zabka11, Neyla, Y, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny słoneczny dzień :) W czwarteczek będzie ciaża donoszona, jerunku, a my dziś mamy wizytę u ginekologa. :)

mamasia, Laura, małaMyszka, zabka11, Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ