SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda Mama :) wrote:Mamasia gdzie rodzisz? Ja na wizycie u lekarza 2 tyg temu dowiedzialam sie, ze podobno rozwarcie na 4cm i dziecko bardzo nisko, wstawia sie glowka. Do tego doszlo jeszcze plamienie, ktore nastepnego dnia rano zniknelo. I do tej pory nic sie nie dzieje, a ja codziennie jak na szpilkach, bo nie moge sie doczekac
Dostalam wtedy skierowanie do szpitala, ale tylko gdyby "cos" sie dzialo (tz.skurcze, lub odeszly by mi wody) tak wiec nadal jestem w domu
ale Wrocław,Chałubińskiego
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jestesmy po wizYcie poloznej, okazalo sie, ze za cieplo ubieramy mala (choc robimy tak jak byla ubierana w szpitalu) i ze glodzimy mala. Powiedziala nam, ze te wszystkie normy posilkowe dotycza karmienia mlekiem sztucznym, a nie mlekiem matki. Mam miec zawsze sciagniety zapas mleka i dawac Julce pelna butle i ma jesc tyle ile chce. Argumentowala to tym, ze karmiac piersia tez nie wiemy ile maluch zjada i wisi na cycu tyle ile potrzebuje. Julka obudzila sie akurat jak przysyla wiec dostala bvtle i wciagnela 100 ml, a my dzis dawalismy jej max 50 ml. Wiec od dzis sprawdzimy jej teorie. Powiedziala tez, ze najlepiej klasc mala na plecach bo kladac na boku splaszczamy jej bioderka, a mamy ja szeroko pieluchowac. Na nadchodzace upaly radzila wybrac sie na lono natury i wystawiac ja w cieniu, wiec na weekend jedziemy do rodzicow.
A nie mówiła, żeby kłaść na brzuszku?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
witam sie w ten skwierczacy dzien. jest taki upal ze czlowiek nei wie co ze soba zrobic ;/
magdasz jak ci idzie planowanie akcji porodowej ? moj plan legl w gruzach dlugie spacery, seks, no nie pomagaja ............. ;/
wczoraj mialam srednio skorcze co godzine ale ustaly.. dzis ani jednego.
coz mam zrobic ?zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
niecierpliwa wrote:Jestesmy po wizYcie poloznej, okazalo sie, ze za cieplo ubieramy mala (choc robimy tak jak byla ubierana w szpitalu) i ze glodzimy mala. Powiedziala nam, ze te wszystkie normy posilkowe dotycza karmienia mlekiem sztucznym, a nie mlekiem matki. Mam miec zawsze sciagniety zapas mleka i dawac Julce pelna butle i ma jesc tyle ile chce. Argumentowala to tym, ze karmiac piersia tez nie wiemy ile maluch zjada i wisi na cycu tyle ile potrzebuje. Julka obudzila sie akurat jak przysyla wiec dostala bvtle i wciagnela 100 ml, a my dzis dawalismy jej max 50 ml. Wiec od dzis sprawdzimy jej teorie. Powiedziala tez, ze najlepiej klasc mala na plecach bo kladac na boku splaszczamy jej bioderka, a mamy ja szeroko pieluchowac. Na nadchodzace upaly radzila wybrac sie na lono natury i wystawiac ja w cieniu, wiec na weekend jedziemy do rodzicow.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, wpadalam napisac, ze mam skurcze co 5 min I jade do szpitala
prosze o kciuczki
Paula_071, magda sz, Laura, Agaata, Aska87, apaczka, lys, Aga89, niecierpliwa, Lady Savage, małaMyszka, Meggi31, 0na88, mamasia, Hermiona, Młoda Mama :), ekropka, 5ylwia, Zetka, aaaaga, Pulpecja, ainer85, Magd, sylwucha89, Maniuś, zabka11, Neyla, Y, futuremama, witaminkab, kasiuleek, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Staraczka wczoraj były ładne skurcze ale dziś tylko kilka. Zaparzam właśnie herbatkę z liści bo widzę że po niej macica żwawiej pracuje tyle że zgaga potężna. Dziś jeszcze będzie bzyku a jak to nie pomoże to jutro bawię się laktatorem. Właśnie wróciłam ze sklepu i myślałam że zasłabnę a mam do sklepu 150m, jest tak duszno ale o tej porze to jeszcze nic.... Teraz tak mi się w głowie kołuje że idę się położyć.
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa oby położna miała rację
dziecko to poziom hard w obsłudze
Pati! ściskamy wszystkie kciukinie powiem że nie zazdraszczam bo bym okłamała
hehe oby szybko poszło :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:14
niecierpliwa, małaMyszka, Zetka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Mamasia, a no tak, jeszcze nie rodzisz.. zycze Ci bylebys sie nie musiala bujac z rozwarciem tyle czasu co ja ..
bo teraz po tych dwoch tygodniach mam wrazenie, ze normalnie sie nie doczekam.. Chociaz wiem, ze przeciez ominac tez mnie nie ominie
małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Mamasia właśnie wróciłam z Kamieńskiego i wygląda na to że wszystko tam normalnie funkcjonuje, nic nie mówili o jakiejś bakterii.
Oddziałowa która nas oprowadzała narzekała na oblężenie ale zarazem pocieszała że jak otworzą Brochów to powinno być ciut lepiej.. Trochę zmartwiło mnie to, że nawet mąż musi przestrzegać godzin wizyt tzn 15-18, mam nadzieję że szybko dojdę do siebie po tej cesarce i z małym będzie wszystko dobrze to wyjdziemy w 3 dobie.
Zetka - mnie umówili na cc tak na styk - termin na 20.08. a cesarka 18.08. też chodzę prywatnie do lekarki która pracuje na Kamieńskiego i dała mi bez problemu skierowania i sama zapisała na termin.. ja myślę że wogóle nie musisz używać żadnych argumentów, bo jak masz ułożenie pośladkowe to po prostą robią cięcie i już..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:20
małaMyszka, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość
-
pati powodzenia !!!
magdasz no to sie ciesz ze wczoraj chociaz skorcze mialas jakies bo moje to slabiutkie i co godzine ;/ normalnie brak mi pomyslow juz
Pati Belgia lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
mamasia wrote:Daj znać po wizycie co i jak
No oczywiście że dam znaćmuszę się ją zapytać o poród, bo wiem że cukrzycowe mamy to ciąża max do końca 38 tyg, w szpitalu na Polnej nic mi nie mówili na ten temat, że mam sie zgłosić czy co.
Aska87, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
No na to wychodzi, ze byla glodna. Niestey macierzynstwo to trudny temat, aldm nikt nie obiecywal, ze bedzie latwo. Chcemy dla naszych malenstw jak najlepiej, a nieswiadomie jest odwrotnie. Szkoda, ze nie ma instrukcji obslugi
A jak mamuski ubieraja dzieci na noc i czy je przykrywacie??AgaSad, małaMyszka, Zetka, aaaaga, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość