X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No oczywiście że dam znać :) muszę się ją zapytać o poród, bo wiem że cukrzycowe mamy to ciąża max do końca 38 tyg, w szpitalu na Polnej nic mi nie mówili na ten temat, że mam sie zgłosić czy co.

hmmm ja jako cukrzycowa mam czekać do terminu i z tego co kojarze Ona88 też cukrzycowa dopiero dziś w terminie OM ma wywoływany poród, więc z tym 38tc to tak nie do końca... pytałam gin kiedyś o to to mówiła że zależy od cukrów jak są nie uregulowane no i głównie od wielkości dziecka...

małaMyszka, apaczka, Laura, Lady Savage lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Mamasia - tak, tak szanuj lozeczko, bo nastepnym razem mogliby Cie odeslac :) Swoja droga paranoja, zeby sami lekarze namawiali do pozostania w szpitalu i okupowania lozka.

Ofka dobrze, ze tak czujesz sie w szpitalu. Gdzie rodzisz? W Legnicy? Ponoc swietnie robia tam cc. Niech Ci ten spokoj i poczucie, ze jestes na wakacjach nie opuszcza, az do wypisu :)

Mala myszko ciekawe jak u Ciebie rozwinie sie sytuacja moze jutrzejsza wizyta juz nie bedzie potrzebna.

Magda Sz. smiac mi sie chce jak czytam o Twoim parciu, zeby dzis urodzic. Plan zacny :p Zycze Ci z calego serca, zebys te wszystkie zmasowane dzialania przyniosly skutek hehehe.
    Ja od rana drapie sie po glowie co ze soba zrobic - trzebaby jakis obiadek zmontowac, wstawic pranie, odkurzyc, oproznic zmywarke. A tak mi sie nie chce. W domu ciemno, pozamykalam rolety, a i tak w domciu duszno. Mam strasznego lenia ;)
    W złotoryi rodze, pod legnica. Mam do szpitala 100 metrow.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podali mi zel, jak nie dostane skurczy po 6 godzinach to balonik tzn ten cewnik do dzyjki macicy jak po cewniku po 18 godxinavh nici to oksytocyna . boli mnie podbrzusze a skurczy nie widac na ktg

małaMyszka, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    podali mi zel, jak nie dostane skurczy po 6 godzinach to balonik tzn ten cewnik do dzyjki macicy jak po cewniku po 18 godxinavh nici to oksytocyna . boli mnie podbrzusze a skurczy nie widac na ktg
    jest refundowany ? bo mowisz chyba o tym zelu z prostalgynami czy jak to sie tam nazywa

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszczę i kibicuje mocno :-) może od zaciskania kciuków skurcze mi się pogłębia :-)

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    jest refundowany ? bo mowisz chyba o tym zelu z prostalgynami czy jak to sie tam nazywa

tak, jest refundowany

małaMyszka, staraczka24 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki!!!!!!!!!!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Hermiona a jaką nianię kupiłaś?
    Mi mój brat obiecał że kupi w prezecie więc nie interesowałam się tym, ale ostatnio zadał mi pytanie jaka mi się podoba bo on nie wie co kupić :D

Ja mam angelcare AC401

Hermonie,wlasnie nie wiem do pytam dziś na wizycie. Mam nadzieję że coś konkretnego powie.

Pati, trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:14

małaMyszka, Aga89, Pati Belgia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam niezły serial...

Normalnie hardocore!

The Knick!

Co robicie na obiadek dzisiaj?
    Ja właśnie wrzuciłam mięcho do piekarnika i gotuję ryż. Zrobię na kolację sałatkę z tuńczykiem, bo czas na niego niestety się niedługo skończy hehehehe

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Mama :) wrote:
    Mamasia, a no tak, jeszcze nie rodzisz.. zycze Ci bylebys sie nie musiala bujac z rozwarciem tyle czasu co ja .. :D bo teraz po tych dwoch tygodniach mam wrazenie, ze normalnie sie nie doczekam.. Chociaz wiem, ze przeciez ominac tez mnie nie ominie :D
    Nie no. Max kilka dni i jak coś indukcja

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka to masz dobrze :) W razie potrzeby zawsze mozna wyskoczyc do domu, na obiad ;) Tyle, albo i wiecej ma korytarz od wejscia do ginekologicznej izby przyjec na Borowskiej...

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Mamasia właśnie wróciłam z Kamieńskiego i wygląda na to że wszystko tam normalnie funkcjonuje, nic nie mówili o jakiejś bakterii.
    Oddziałowa która nas oprowadzała narzekała na oblężenie ale zarazem pocieszała że jak otworzą Brochów to powinno być ciut lepiej.. Trochę zmartwiło mnie to, że nawet mąż musi przestrzegać godzin wizyt tzn 15-18, mam nadzieję że szybko dojdę do siebie po tej cesarce i z małym będzie wszystko dobrze to wyjdziemy w 3 dobie.

Zetka - mnie umówili na cc tak na styk - termin na 20.08. a cesarka 18.08. też chodzę prywatnie do lekarki która pracuje na Kamieńskiego i dała mi bez problemu skierowania i sama zapisała na termin.. ja myślę że wogóle nie musisz używać żadnych argumentów, bo jak masz ułożenie pośladkowe to po prostą robią cięcie i już..
    Dzięki za info,tak czułam pismo nosem,że to jakaś sciema :-)

bzkxskf.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Oglądam niezły serial...

Normalnie hardocore!

The Knick!

Ja właśnie wrzuciłam mięcho do piekarnika i gotuję ryż. Zrobię na kolację sałatkę z tuńczykiem, bo czas na niego niestety się niedługo skończy hehehehe

My po poznańsku: pyry z gzikiem:) uwielbiam:)

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No oczywiście że dam znać :) muszę się ją zapytać o poród, bo wiem że cukrzycowe mamy to ciąża max do końca 38 tyg, w szpitalu na Polnej nic mi nie mówili na ten temat, że mam sie zgłosić czy co.
    Lady a Ty będziesz miała CC?? o piszesz że cukrzycowe max do końca 38 tc....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona no to super :)

malamyszka ja dzis bez obiadu zostalam bo zpaomnialam ziemniaki kupic i mieso mezowi zapakowalam do pracy cale :D ale robie sobie spaghetti na kielbasce bo mam akurat skladniki wiec na szybko cos zjem ;)

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Oglądam niezły serial...

Normalnie hardocore!

The Knick!

Makaron ze serem i pierś z kurczaka z grilla :)

A jutro gotuję pomidorową z makaronem z pomidorów od teściów :). Pomidory pychota, malinowe i słociutkie i bez chemii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 14:24

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kcuki, aby wszystko szło po waszej myśli :)
    U mnie nic się nie dzieje.. Nawet nie wiem co to skurcz! Miałam dzisiaj w planach jakieś sprzątanie itp. ale przez tą pogodę nadzwyczajnie mi się nic nie chcę więc zalegam na kanapie.. Niech się dzieje wola nieba ;-) o 16 jadę na KTG pewnie 2 godziny wyjęte z życia..

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny robiłam krew i mocz w sobotę.
    Hemoglobina 14 WOW sama jestem w szoku, fakt zawsze miałam wysoko 13 a teraz 14 i na diecie cukrzycowej jestem :)

małaMyszka, Zetka, Paula_071, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No na to wychodzi, ze byla glodna. Niestey macierzynstwo to trudny temat, aldm nikt nie obiecywal, ze bedzie latwo. Chcemy dla naszych malenstw jak najlepiej, a nieswiadomie jest odwrotnie. Szkoda, ze nie ma instrukcji obslugi ;)

A jak mamuski ubieraja dzieci na noc i czy je przykrywacie??

ja ubieram w pajacyka bawełnianego na długi rekaw z nózkami, przykrywam cieniutkim kocykiem:)

małaMyszka, Zetka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rosolek alec jutro robię gołąbki i się nawpierniczam na zas hehe
    Właśnie się obudzilam nawet nie wiem kiedy przysnelam na prawie 2 godziny

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ